Ferguson Ariva 150 combo HD

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2023 την Κυριακή 02 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

mits75

New member
11 December 2012
3
Καλησπέρα σε όλους. Κατ' αρχήν να πω ότι σήμερα αγόρασα τον Ferguson ariba 150 combo κατόπιν μικρού ψαξίματος στο διαδίκτυο.

Επέλεξα τον συγκεκριμένο διότι διάβασα ότι είναι αρκετά καλός, είχα και την πίεση του χρόνου, διότι 14/12 πέφτει το αναλογικό σήμα στη Θεσσαλονίκη (η tv μου είναι led αλλά δεν έχει mpeg4) Xρειάζομαι και δορυφορικά, οπότε κατέληξα στον συγκεκριμένο για να έχω και hd.

Προσπάθησα να ψάξω κάποια λύση από τα θέματα του forum αλλά είμαι εντελώς άσχετος και χάθηκα δυστυχώς. Αναγκάζομαι να ζητήσω βοήθεια.

Έχω δυο πιάτα, ένα μικρό που πιάνει hotbid και ένα μεγάλο που πιάνει turksat. Πιάνω μόνο ελεύθερα κανάλια (έβαλα hotbird με την προοπτική αργότερα να υπάρχουν λεφτά να βάλω και nova). Το βασικότερο για μένα είναι να πιάνω turksat διότι είναι απαραίτητο να έχω τούρκικα κανάλια.

Μέχρι τώρα είχα έναν έναν dreambox dm500-s ο οποίος έπιανε μια χαρά όλα τα κανάλια και του hotbird και του turksat. Όλη την εγκατάσταση και το setup του μηχανήματος μου την έκανε το συνεργείο που έβαλε τα πιάτα.

Σήμερα που αγόρασα τον νέο δέκτη, φαντάστηκα ότι θα είναι αρκετά εύκολο να βρω τους δορυφόρους και να μπούνε τα κανάλια στη λίστα μου. Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερα! Με τα κανάλια της digea όλα οκ, τον hotbird τον έπιασε (βρήκε πάρα πολλά κανάλια) τον turksat δεν τον βλέπει.

Από τη λίστα των δορυφόρων πήγα κατ' ευθείαν εκεί που λέει turksat1c στις 42 μοίρες, τον διαλέγω αλλά όταν κάνω αναζήτηση καναλιών κάνει συνεχώς fail. Δεν ξέρω τι κάνω λάθος και αν δεν κάνω κάτι λάθος δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Αν υπάρχει κάποια ιδέα, είναι ευπρόσδεκτη η βοήθεια :)

ΥΓ Επίσης αντιμετωπίζω και πρόβλημα με το hdmi. Προς το παρόν το συνέδεσα με scart, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν συνδέεται με το hdmi. Το συγκεκριμένο καλώδιο λειτουργεί μια χαρά συνδέοντας την τηλεόραση και το laptop.
 

dimios77

Established Member
24 December 2011
261
Αφου επιανες με τον dreambox τοτε τα πιατα ειναι ενταξει. Το πιο πιθανο ειναι να μη εχεις ρυθμιση σωστα τον δεκτη. Μεσω menu πας στις ρυθμισεις για δυο δορυφορους μεσω diseqc και βαζεις hotbird στη πορτα Α και turksat στη πορτα Β.
 

mits75

New member
11 December 2012
3
Ευχαριστώ για την απάντηση. Τελικά βρήκα μια λύση, περίπου όπως αυτή που περιγράφεις. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν ήταν σωστές οι συχνότητες κι έτσι στην αναζήτηση έπιασε ελάχιστα κανάλια. Βρήκα από το site http://flysat.com/turksat42-hd.php τις συχνότητες για κάθε provider του δορυφόρου και τις πέρασα manual. Μια χαρά δουλεύει :)

ΥΓ το πρόβλημα με το hdmi παραμένει, θα το πάω και από κει που το πήρα μήπως έχει κάποιο πρόβλημα. Μου κάνει εντύπωση ότι μεταδίδει στην τηλεόραση hd κανάλια και με scart σύνδεση. Είχα την εντύπωση ότι hd κανάλια μόνο με σύνδεση hdmi μπορείς να έχεις στην οθόνη.
 

mits75

New member
11 December 2012
3
Όχι θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία. Απλά το συγκεκριμένο που έχω όταν συνδέω laptop-tv δεν έχει πρόβλημα.
 

Serafeim Karakostas

AVClub Fanatic
8 August 2007
10,159
Άρτα
Μπορεί το καλώδιο να μην "κάθεται" στο δέκτη, δεν αποκλείεται. Αν δεις ότι δε γίνεται τίποτα, τον πηγαίνεις για έλεγχο.
 

apolithoma

New member
7 July 2011
20
Δεν μπορώ να ξεκλειδώσω τα κανάλια της ΝΕΡΙΤ σε Ferguson Ariva 150 combo HD παρόλο που βάζω τα κλειδιά. Μόνο το κανάλι της Βουλής παίζει που είναι ελεύθερο. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει σας παρακαλώ.
 

Serafeim Karakostas

AVClub Fanatic
8 August 2007
10,159
Άρτα
Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι, όσο τα κανάλια δεν έχουν flag κωδικοποίησης (φαίνονται δηλαδή σαν ελεύθερα, ενώ δεν είναι).
 

neoktistos

New member
14 April 2013
92
Έδεσσα
Απάντηση: Re: Ferguson Ariva 150 combo HD

Δεν μπορώ να ξεκλειδώσω τα κανάλια της ΝΕΡΙΤ σε Ferguson Ariva 150 combo HD παρόλο που βάζω τα κλειδιά. Μόνο το κανάλι της Βουλής παίζει που είναι ελεύθερο. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει σας παρακαλώ.
Δεν γνωρίζω αν ο δέκτης σου, έχει λειτουργικό linux, όμως δοκίμασες να δείς, εαν έχει το "κλειδί" (εκτός από το σωστό "service ID"), την ίδια συχνότητα με αυτή καθ' αυτή που έχεις κατεβάσει- αποθηκεύσει στον δέκτη σου, τα κανάλια;
Ίσως να είναι διαφορετικά αυτά τα στοιχεία και γι' αυτό να μην μπορείς να τα δείς.
Για παράδειγμα, δές τα κανάλια που βλέπεις με τον αντίστοιχο "πλάγιο" τρόπο, στο συγκεκριμένο σύστημα κωδικοποίησης (π.χ. Digea)
 

Giannis ikaria

New member
18 July 2016
1
Καλησπέρα στην παρέα!! είμαι καινούριος στην παρέα και θέλω την βοήθεια σας...
Έχω αυτό τον δέκτη ferguson ariva 150 combo
πώς βάζω τα κλειδιά biss ?? δεν ξέρω πως ανοίγει το μενού των bis
 
Last edited by a moderator: