Ferguson Ariva T750i

nObRaIn

New member
6 April 2015
32
Μετά από αρκετές απόπειρες εγγραφής σε σκληρό (τροφοδοτούμενο) προέκυψε ότι το πρόβλημα με τους σκληρούς παραμένει. Περισσότερες από τις μισές εγγραφές διακόπτονται λόγο αποσύνδεσης του σκληρού και χρειάζεται επανεκκίνηση για να τον διαβάσει.

Κάτι ακόμα που ξέχασα να αναφέρω στο προηγούμενο post, ο προγραμματισμός εγγραφής από το epg του καναλιού που εμφανίζεται πατώντας τρεις φορές "info", δεν λειτουργεί. Υπάρχει η επιλογή timer αλλά δεν κάνει τίποτα. Καλό θα είναι να συμπεριληφθεί αν κάποιος αποφασίσει να στείλει μια λίστα στη ferguson.
 

manthes

Senior Member
17 June 2010
508
Επειδη ο δεκτης εκτος απο αυτο το προβλημα εχει και αλλα εξισου σημαντικα οπως το παγωμα και ας συμβαινει πολυ πιο σπανια. Θα περιμενω μερικες ημερες ακομα μηπως βγει καποια αναβαθμιση και τα λυσει αλλιως θα τον στειλω στο σερβις.
Το θεμα ειναι τι μπορεις να περιμενεις αν το προβλημα ειναι στο hardware. Και να τον αλλαξουν παλι τα ιδια προβληματα θα εχει. Και ουτε εχουν στην σελιδα του eshop που τον αγορασα καποιον που να αξιζει ωστε να ζητησω την αλλαγη του με αλλο μοντελο
 

nObRaIn

New member
6 April 2015
32
Ο δικός μου δεν έχει παγώσει από τότε που μου τον άλλαξαν. Αλλά ο παλιός πάγωνε κάθε μια ώρα ή και λιγότερο και ήταν εύκολο να το διαπιστώσουν στο service.

Επειδή βρέθηκα στη θέση σου πρόσφατα, ρίξε μια ματιά στον lifeview του e-shop. Δεν τον αγόρασα τελικά και δεν μπορώ να σου πω εμπειρίες από πρώτο χέρι, διαβάζοντας εδώ μέσα όμως, είχα καταλήξει να επιλέξω ανάμεσα σε αυτόν και τον t750. Ρίξε φυσικά μια ματιά στο αντίστοιχο thread πριν αποφασίσεις, έχει συζητηθεί πολύ και θα βρεις όσες πληροφορίες χρειάζεσαι.

Εναλλακτικά, αν μπορείς να ζητήσεις πιστωτικό από το e-shop και να ψωνίσεις από κάπου αλλού, δες και τον opticum t90. Δες φυσικά το σχετικό thread και πάλι πριν αποφασίσεις, αλλά παρά τα θέματά του, τον χρησιμοποίησα περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο και θα συνέχιζα να τον χρησιμοποιώ αν δεν ήταν ασύμβατος με την καινούρια μου οθόνη ή για να είμαι πιο ακριβής, με τις περισσότερες οθόνες υπολογιστή.
 

_^ThEo^_

New member
24 January 2008
53
Καλησπέρα. Αγόρασα και εγώ τον συγκεκριμένο δέκτη από το eshop. Θυμάται κανείς αν στο κουτι υπήρχε κάποια ταινία ασφαλείας ή κάτι τέτοιο? Εμένα δεν είχε τπτ. Με το που τον πήρα, έκανα την αναβάθμιση στο τελευταίο firmware. Από τηλεοπτικό προς το παρόν όλα καλά αλλά μία ταινία mkv που δοκίμασα πάγωνε η εικόνα μετά απο λίγα δευτερόλεπτα και έκανε μόνος του restart.
 

_^ThEo^_

New member
24 January 2008
53
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω, σε hd ready τηλεόραση ποιο είναι προτιμότερο για καλύτερη εικόνα, 720p ή 1080i?
 

nObRaIn

New member
6 April 2015
32
Το κουτί δεν έχει ταινία ασφαλείας, νομίζω ότι είναι κοινή τακτική ή τουλάχιστον συνηθισμένη τακτική στους αποκωδικοποιητές.

Σχετικά με το mkv, δοκίμασε διάφορα αρχεία για να αποκλείσεις το ενδεχόμενο του μεμονωμένου προβληματικού αρχείου.

Στην οθόνη μου δεν μπορώ να δω διαφορά ανάμεσα σε 720 και 1080 και επειδή έχω αρκετά αρχεία σε 50fps, χρησιμοποιώ αποκλειστικά 720p. Νομίζω ότι η hd ready τηλεόραση πρέπει να υποστηρίζει και τα δύο (όπως και 1080p). Σίγουρα όμως, κάποιος άλλος θα μπορέσει να σε βοηθήσει περισσότερο από εμένα σε αυτό το θέμα.
 

manthes

Senior Member
17 June 2010
508
Το οτι αργει τοσο πολυ να βγει αναβαθμιση παρα τα προβληματα ειναι καλο ή κακο; Αν τον παρατησαν στην μοιρα του και αρχιζουν να βγαζουν αναβαθμισεις μονο λογω youtube τοτε τζαμπα τα λεφτα
 

_^ThEo^_

New member
24 January 2008
53
Γνωρίζει κανείς γιατί οι υπότιτλοι φαίνονται μαζί με το χρόνο? Στον υπολογιστή και σε μία samsung που δοκίμασα έπαιζαν κανονικά.
 

manthes

Senior Member
17 June 2010
508
Ας πουμε και ενα πολυ καλο του δεκτη αν και μεχρι να λυθουν τα προβληματα μοιαζει με δωρο αδωρο. Υπαρχει η δυνατοτητα μεσω hub να ειναι συνδεδεμενοι ενας εξωτερικος σκληρος μαζι με ενα usb στικ ή με το wifi (και τα 3 μαζι οχι αλλα το hub μου δεν εχει εξωτερικη τροφοδοσια οποτε δεν ξερω τι ισχυει σε τετοια περιπτωση)
 

nObRaIn

New member
6 April 2015
32
Έχω και εγώ ένα θετικό σχετικά με το usb. Αποσύνδεσα την τροφοδοσία του εξωτερικού σκληρού μια μέρα προσπαθώντας να λύσω το θέμα των αποσυνδέσεων που είχα και δουλεύει έτσι χωρίς προβλήματα αρκετό καιρό τώρα.

Να διευκρινίσω ότι ο σκληρός είναι 2.5" και η συνδεσμολογία τροφοδοσίας που χρησιμοποιούσα ήταν τουλάχιστον ανορθόδοξη. Δεν έχω μπει στον κόπο να μετρήσω ρεύματα, αλλά φαίνεται ότι η θύρα τροφοδοτείται κανονικά σε αντίθεση με οποιονδήποτε άλλο αποκωδικοποιητή έχει περάσει από τα χέρια μου.

manthes, το wifi λειτουργεί κανονικά χωρίς επανεκκίνηση ή επανασύνδεση όταν είναι συνδεδεμένο μαζί με σκληρό μέσω hub; Δηλαδή, βλέπεις μια εγγραφή από τον σκληρό π.χ. και όταν τελειώσεις ανοίγεις youtube και δουλεύει; Θα δοκιμάσω συνδυασμούς σκληρών και sticks μέσω hub με τροφοδοσία και χωρίς και θα επανέλθω σχετικά με αυτό. Δυστυχώς δεν έχω πια το συμβατό wifi να δοκιμάσω. Το youtube δουλεύει ή περιμένει πάλι κάποια αναβάθμιση;

Σχετικά με τις αναβαθμίσεις, δεν είμαι σίγουρος αν μας έχει γράψει η ferguson ή αν την έχουμε γράψει εμείς, μια και δεν έχω καταλάβει αν έχει δοκιμάσει κάποιος να επικοινωνήσει και να μεταφέρει τα προβλήματα σαν τον παλιό καλό καιρό. Αν καταφέρω να βρω λίγο χρόνο τις επόμενες βδομάδες θα προσπαθήσω να τα συμμαζέψω λίγο και να κάνω μια απόπειρα.
 

manthes

Senior Member
17 June 2010
508
Σιγουρα δεν ειχε χρειαστει επανεκκινηση αλλα επειδη δεν εβλεπε παντα τον εξωτερικο σκληρο εχω βγαλει το hub . Τελικα φαινεται πως το οτι δεν εβλεπε τον σκληρο, εκτος απο το hub που δοκιμασα, ειχε ενα προβλημα με μια μικρη επεκταση του μισου μετρου με την οποια ομως δουλευε εξαιρετικα στον 650i. Πλεον φαινεται να μην εχει τετοιο θεμα αν και παραμενουν τα πιξελιασματα (ειναι λιγα αλλα υπαρχουν), το προσωρινο κολλημα κατα την αναπαραγωγη βιντεο οπως και τα τυχαια κολληματα και επανεκκινησεις του δεκτη (δεν ειναι πολυ συχνα αλλα συμβαινουν)
 

nObRaIn

New member
6 April 2015
32
Κάποιες επανεκκινήσεις μου είχε δημιουργήσει ο τροφοδοτούμενος σκληρός στο παρελθόν και επανήλθαν τώρα που δοκίμαζα το τροφοδοτούμενο hub. Αν χρησιμοποιείς τροφοδοτικό για τον σκληρό κάνε μια δοκιμή και χωρίς. Αν ο σκληρός είναι 3.5" μην το ρισκάρεις.

Δεν θυμάμαι αν το έχω αναφέρει πάλι, αλλά παρατήρησα ότι ο ελαττωματικός που είχα αρχικά, ζεσταινόταν αρκετά και κόλλαγε συνέχεια. Αυτός που έχω τώρα είναι ελάχιστα ζεστός ακόμα και μετά από ώρες χρήσης. Όταν επέστρεψα τον πρώτο, ο πωλητής στο κατάστημα τον κούνησε κάπως απότομα και ακουγόταν ένας μεταλλικός ήχος. Φαντάζομαι ότι θα σε κάλυπτε η εγγύηση αν μια ψήκτρα (ή οτιδήποτε άλλο) κυκλοφορούσε ελεύθερη μέσα στο κουτί.
 

manthes

Senior Member
17 June 2010
508
O σκληρος ειναι 3,5" και δουλευε αψογα μεχρι την ημερα που χαλασε ο 650i οποτε εχω μετρο συγκρισης.
Απο την στιγμη που πεταξα την προεκταση, η οποια επισης δουλευε μια χαρα με τον 650, και εβαλα μια της Linksys δεν ξαναειχα προβλημα να μην αναγνωρισει τον σκληρο. Απο την αλλη παραμενουν καποια σπασιματα σε mp4, mkv κτλ οπως και καποια κολληματα του δεκτη τα οποια αν ειναι να συμβουν (δεν ειναι πολυ συχνα αλλα υπαρχουν) θα γινουν μεσα στα πρωτα δεκα λεπτα λειτουργιας κατα 99% αλλιως μετα δεν υπαρχει θεμα.
Θα περιμενω μηπως βγει καμια αναβαθμιση αυτες τις μερες και ειναι θεμα software αλλιως την Δευτερα θα τον στειλω στο σερβις
 

nikpav

New member
17 September 2014
19
Καλημέρα, μια βοήθεια από την εμπειρία σας για τον FERGUSON ARIVA T750I DVB-T MPEG4 HD e-shop πριν τον παραγγείλω η tv μου είναι παλιά 4:3 έχει επιλογή για 4:3 leter box LB ΚΑΙ εάν υποστηρίζει το ζεύγος idx/sub που κάνω με το aviaddxsubs ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εκ των προτέρων.
 

manthes

Senior Member
17 June 2010
508
Για το πρωτο δεν εχω απαντηση. Εχει τετοια επιλογη αλλα αν λειτουργει σωστα δεν εχω αποψη.
Και εγω μετατρεπω ολους τους υποτιτλους σε sub επειδη η γραμματοσειρα που εχει ειναι πολυ κακη και δουλευει μια χαρα αλλα να ξερεις οτι δεν μπορεις να εχεις και srt και sub μαζι επειδη τοτε θα βρει μονο τον srt υποτιτλο (bug που δεν το ειχε το προηγουμενο μοντελο)
 

nikpav

New member
17 September 2014
19
Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T750i

Για το πρωτο δεν εχω απαντηση. Εχει τετοια επιλογη αλλα αν λειτουργει σωστα δεν εχω αποψη.
Και εγω μετατρεπω ολους τους υποτιτλους σε sub επειδη η γραμματοσειρα που εχει ειναι πολυ κακη και δουλευει μια χαρα αλλα να ξερεις οτι δεν μπορεις να εχεις και srt και sub μαζι επειδη τοτε θα βρει μονο τον srt υποτιτλο (bug που δεν το ειχε το προηγουμενο μοντελο)

ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ manthes
 

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,391
Θεσσαλονίκη
Όλοι οι δέκτες με τσιπ της ALi υποστηρίζουν υπότιτλους τύπου Vobsub (idx/sub). Επίσης, φαίνεται ότι όλοι δεν θέλουν να παραμορφώνουν την εικόνα για να γεμίσουν τις τηλεοράσεις με τετράγωνες (4:3) οθόνες.
Όμως, έχει αναφερθεί τρόπος που μπορείς να ξεγελάσεις τον δέκτη: http://avclub.gr/forum/showthread.php/106899-Opticum-HD-T90-N2-(Series-2)/page11
Προσωπικά, θα το έκανα λίγο διαφορετικά. Θα ξεκούμπωνα την επαφή του καλωδίου από το πλαστικό βύσμα αντί να το κόψω, καθώς οι μεταλλικές επαφές είναι σαν κλιψάκια, τα οποία ξεκουμπώνουν αν τα πιέσεις από τη μια μεριά με ένα πολύ λεπτό κατσαβιδάκι ή άλλο αντικείμενο (ίσως ένα τσιγκελάκι ή καρφίτσα).
 

manthes

Senior Member
17 June 2010
508
Επειδη θελω να συνδεσω το κινητο με την τηλεοραση εχω την απορια απο οποιον γνωριζει αν αυτο μπορει να γινει μεσω του δεκτη. Συγκεκριμενα θελω να εγκαταστησω το kodi στο κινητο και σκεφτομαι αν μπορω να βλεπω στην τηλεοραση παντα μεσω του δεκτη
 

stefanos9

Established Member
24 April 2008
138
Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T750i

Επειδη θελω να συνδεσω το κινητο με την τηλεοραση εχω την απορια απο οποιον γνωριζει αν αυτο μπορει να γινει μεσω του δεκτη. Συγκεκριμενα θελω να εγκαταστησω το kodi στο κινητο και σκεφτομαι αν μπορω να βλεπω στην τηλεοραση παντα μεσω του δεκτη

Google Chromecast δεν ειναι καλύτερο ?
 

Άρης

New member
19 September 2009
35
Μπορούμε να κάνουμε pass through από το hdmi ήχο DD και DTS στον ενισχυτή;
Τα DD μου τα παίζει stereo και τα DTS χωρίς ήχο.