Focal Chorus 726s

platongr

Established Member
19 June 2006
228
Αγρίνιο
Με ενδιαφέρουν τα συγκεκριμένα ηχεία και ήθελα να ρωτήσω 2 πραγματάκια.

1. Επειδή δεν μένω στην Αθήνα και είναι λίγο δύσκολο να ψάχνω στα τυφλά για το αν κάποιος τα έχει ετοιμοπαράδοτα ή κάποιος άλλος όχι, γνωρίζει κανείς να μου προτίνει 1-2 καταστήματα να επικοινωνήσω μαζί τους ?

Αν τίθετε θέμα διαφήμησης, ας μου στείλει p.m.


2. Με τι ενισχυτή θα μπορέσω να τα συνδιάσω ? Έχω υπ'οψιν μου τον Denon AVR-3806 αλλά δέχομαι και άλλες προτάσεις :)


Ευχαριστώ εκ των προτέρων
(αν είμαι σε λάθος κατηγορία, plz mv it)
 

ManosR

New member
18 June 2006
51
Crete
Τα ηχεία είναι καλά και παίζουν άψογα με το Denon. Δύσκολο να τα έχει κάποιος ετοιμοπαράδοτα. Είναι προτιμότερο να πάρεις τηλ. την Audiovisual για πληροφορίες.
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,948
Θεσσαλονίκη
είχα πάρει και εγώ τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία, για τα Electra 926 ή 936, εάν μπορούσα να τα ακούσω κάπου (μένω Θεσσαλονίκη) αλλά μπα...
Εάν είναι να τα πάρεις "στα τυφλά", μήπως να έψαχνες και σε ευρωπαϊκό κατάστημα με σελίδα στο νετ? Προ ολίγων μηνών είχε πάρει το μάτι μου κάτι καλές προσφορές σε JMLab
 

ManosR

New member
18 June 2006
51
Crete
Δεν θα ήθελα να ξανα-μανα-ξεκινήσει αυτη η κουβέντα στο νεο site, και ειδικά για το αν είναι σωστό ή λάθος, αλλά τα αγορασμένα απο άλλη χώρα προϊόντα στο 99,9% των περιπτώσεων ΔΕΝ καλύπτονται απο τις ελληνικές αντιπροσωπείες οσον αφορά την εγγύηση. Οπότε δεν είναι πάντα συμφέρουσα επιλογή, εκτός αν μιλάμε για εξωφρενική αγορά. <<<διαφορά<<< εννοούσα!
 
Last edited:

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,948
Θεσσαλονίκη
όχι δεν είναι πάντα συμφέρουσα, δεν είπα αυτό.

Πάντως όλα τα διακινούμενα στην ΕΕ προϊόντα καλύπτονται από πανευρωπαϊκή εγγύηση. Ζήτημα βέβαια του καθεστώτως αντιπροσώπευσης κάθε εταιρίας στη χώρα μας, πάντως ορισμένες αντιπροσωπείες (δεν το έχω ψάξει στο χώρο του hifi να πω την αλήθεια) τιμούν την πανευρωπαϊκή εγγύηση. Όντως σε ηχεία είναι λίγο άβολη η εγγύηση από την ευρωπαϊκή μητέρα-εταιρία ή αντιπροσωπεία, αλλά μόνο εκ της φύσεως (όγκος-βάρος) του πράγματος.

Πάντως με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να αγοράζουμε ούτε μη καλυπτόμενα από εγγύηση μεταχειρισμένα, εκτός εάν και τα τελευταία προσφέρονται σε *εξωφρενική* τιμή, πάντως σημαντικά χαμηλότερη των αντιστοίχων ευρωπαϊκών, καθώς τα τελευταία και καινούργια θα είναι και από -κάποια- εγγύηση θα καλύπτονται.
 

ManosR

New member
18 June 2006
51
Crete
send said:
...Πάντως με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να αγοράζουμε ούτε μη καλυπτόμενα από εγγύηση μεταχειρισμένα, εκτός εάν και τα τελευταία προσφέρονται σε *εξωφρενική* τιμή...
Δεν διαφωνώ, και - δυστυχώς - πολλοί συνάδελφοί μου πουλάνε μεταχειρισμένα ή demo χωρίς να ενημερώνουν τον πελάτη. Ανεξαρτήτως, και πρέπει ΟΛΟΙ να το καταλάβουμε αυτό, και εμείς (οι καταστηματάρχες) και εσείς (οι αγοραστές) οτι εκτός του προϊόντος υπάρχει και κάποια υπηρεσία πίσω απο αυτά. Μεταφορά, στήσιμο, ρύθμίσεις, κλπ. Θα μπορούσαμε (ίσως) και εμείς να πουλάμε λίγο φθηνότερα και να χρεωνουμε εγκατάσταση για όποιον το επιθυμεί. Ομως να ξέρετε οτι οι υψηλές τιμές οφείλονται κατα 99% στις αντιπροσωπείες και όχι στα μαγαζιά.
 

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,016
Λάρισα
ManosR είπες την σωστή κουβέντα κατ´την άποψή μου. ´Αλλο η εμπορία συσκευών και άλλο η υπηρεσία-μελέτη-συμβουλή. Πόσα μαγαζιά όμως μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες, έχουν γνώσεις κλπ κλπ. Γιαυτό γίνεται αυτός ο αχταρμάς. Και ποιός ξέρει σωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μηχανών που πουλάει; Αντε πληρώνω ένα ειδικό μου κάνει την μελέτη του χώρου και ξέρω επακριβώς την ηχητική συμπεριφορά του και μου προτείνει μηχανήματα με συγκεκριμμένες προδιαγραφές. Που θα βρώ τις προδιαγραφές για να αγοράσω μηχανήματα;
 
Αγαπητέ ManosR

Λες ότι "εκτός του προϊόντος υπάρχει και κάποια υπηρεσία πίσω απο αυτά". Για να καταλάβω κάτι δηλαδή. Θες να μου πεις ότι σε κάθετί που πουλάς από το κατάστημά σου περιλαμβάνεις το πακέτο "μεταφορά, στήσιμο, ρύθμίσεις, κλπ" ? Δηλαδή αν έρθει κάποιος ενδιαφερόμενος για παράδειγμα για κάτι συνηθισμένο πχ έναν AV μέσης κατηγορίας στα 1000€ ας πούμε, πουλώντας τον του λες ότι θα σου το φέρω σπίτι σου θα στον στήσω και θα στον ρυθμίσω και όλα αυτά έχοντας την τιμή μέσα στον ανταγωνισμό ή η τιμή σου είναι λίγο τσιμπημένη δηλαδή για παράδειγμα στα 1200€ αλλά περιλαμβάνει και όλα αυτά μέσα? Οπότε εκεί ταιριάζει ενδεχομένως το "Θα μπορούσαμε (ίσως) και εμείς να πουλάμε λίγο φθηνότερα και να χρεωνουμε εγκατάσταση για όποιον το επιθυμεί" . Και αν ο υποψήφιος αγοραστής βρίσκει τον AV από το internet στα 600-650€ για παράδειγμα τί κάνει? Εγώ νομίζω ότι τον αγοράζει από το net και τον εγκαθιστά μόνος του ή αν ύποθέσουμε ότι είναι πρωτάρης ή μπουμπούνας :p δίνει σε εσένα ή κάποιο άλλο εξειδικευμένο εγκαταστάτη τα 200€ και του το στήνει, ρυθμίζει κ.λ.π.

Θέλω να πώ ότι οι υψηλές τιμές κάποιων προϊόντων στην Ελλάδα δεν έχουν να κάνουν με το ότι συνοδεύονται και από κάποια υπηρεσία από το κατάστημα που τα πουλάει εδώ. Αυτό είναι κάτι που ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ extra. Είμαι σίγουρος, και εδώ συμφωνώ μαζί σου που ξέρεις σίγουρα τα πράγματα καλύτερα και εκ των έσω, ότι υπεύθυνες είναι κατά 99% οι αντιπροσωπίες. Ελπίζω να καταλάβουν ότι το παιχνίδι πλέον παίζεται με άλλους όρους (internet & ευρωπαική ένωση) και να προσαρμόσουν την πολιτική τους ώστε να μην οδηγούν σε αδιέξοδο τα σοβαρά καταστήματα όπως το δικό σου και κάποια άλλα.

Φιλικά και πάντα με καλή διάθεση για συζήτηση
Σίμος :)
 

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,016
Λάρισα
Δεν νομίζω ότι ότι ένα κανονικό κατάστημα θα μπορέσει ποτέ να συναγωνιστεί την τιμή του ιντερνετομάγαζου, γιατί το κανονικό έχει ένα σωρό άλλα κόστη που το ιντερνετομάγαζο δεν έχει, π.χ. ενοίκιο, στοκ, λειτουργικά, επιδείξεις κλπ. κι ακριβώς εκεί υπερέχει και όταν αγοράζεις κάτι για το χόμπυ που ασχολούμαστε ό μόνος παράγοντας δεν είναι η τιμή. Φυσικά δεν συζητάμαι την εξυπηρέτηση που έχει ή θα έπρεπε να έχει ένα κανονικό μαγαζί. Το ιντερνετομάγαζο ούτε καν στοκ δεν έχει, διεκπεραίωση παραγγελιών κάνει.
 

ManosR

New member
18 June 2006
51
Crete
Ακριβώς, ακόμα κι εναν AV των 1000€ θα τον στήσω αν θέλει ο πελάτης και δεν θα χρεώσω τίποτα, και όχι δεν το περιλαμβάνω στην τιμή. Ομως αν έκανα κι εγω διεκπεραίωση παραγγελιών (οπως π.χ. κάνουν μαγαζιά που πουλάνε στην Κρήτη και "σκοτώνουν" τις τιμές) θα μπορούσα να πουλάω πιο φθηνά. Δεν θα είχα ενοικιο, ρευμα, προσωπικό, μεταφορές, κλπ. οπότε το κόστος μου θα ήταν αμέσως >10% κάτω. Θα μου πείς και τι νοιάζει τον καταναλωτή; Αν προτιμάμε να ψωνίζουμε μονο απο τεστ και φωτογραφίες τοτε το δέχομαι. Αν μας αρέσει όμως να πηγαίνουμε σε ένα κατάστημα (και δε λέω οτι είμαστε ολοι άγιοι!) να πίνουμε το καφεδάκι μας, να συγκρίνουμε 2-3 μηχανήματα, μα συναντάμε και κανενα γνωστό, τότε το θέμα αλλάζει...