Humax 5400 και Nova Νew Cards...

GeonX

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
2,755
Εδώ και αρκετά χρόνια με συντροφεύει ο Humax 5400 ( όχι Ζ) για χρήση με Nova και free to air view, πέρα από κάποια τερτίπια του (λίγο αργός, όχι συμβατός με special services της Nova κλπ) δεν έχω κανένα πρόβλημα και διάθεση για να τον αλλάξω εκτός και αν έρθει κάτι πραγματικά ενδιαφέρον (κατά καιρούς έχω μπει στο πειρασμό για τον Humax 2000 αλλά λέω να περιμένω τον Dreambox 8000 ) σήμερα όμως άκουσα μια ιστορία περί νέων καρτών της Nova που θα πρέπει να προμηθευτούν οi συνδρομητές και δεν είναι συμβατές με τον Humax και αναρωτιέμαι τι γίνεται ? καταρχήν νομικά η Nova μπορεί προβεί σε αλλαγές από τη στιγμή που επηρεάζεται η παροχή της υπηρεσίας προς τους συνδρομητές ? εφόσον κάτι τέτοιο επιτρέπετε υπάρχουν εναλλακτικές για τον Ηumax ?
 

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,452
Θεσσαλονίκη
Μην ανησυχείς καθόλου.
Ο Humax παραμένει επτά χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του σταθερή αξία. Η αλήθεια είναι πως έχει σχετικά αργή απόκριση στις αλλαγές καναλιών, αλλά με τα τελευταία firmware είναι αρκετά γρήγορος. Αν αναφέρεσαι σε καθυστέρηση στις αλλαγές καναλιών της Νοβα αυτό έχει να κάνει με την κάρτα και όχι με τον δέκτη. Και με τον Πανασατ υπάρχει καθυστέρηση στις αλλαγές. Επιπλέον τις ειδικές υπηρεσίες της Νοβα τις υποστηρίζει μόνο ο Πανασατ. Κανένας άλλος.

Οτι αφορά τις νέες κάρτες της Νοβα. Το θέμα λύνεται με αναβάθμιση λογισμικού των card readers και σε αυτόν τον τομέα ο Humax έχει φοβερή υποστήριξη.
 

GeonX

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
2,755
Alex, όπως πάντα άψογος:grinning-smiley-043 ερώτηση, έχει κάποιος αντιμετώπιση πρόβλημα ? έχει ακούσει κανείς ποτε αλλάζουν οι κάρτες της Nova ?
 

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,452
Θεσσαλονίκη
Δεν αλλάζουν οι κάρτες. Οι νέες διατίθενται ήδη.
Δεν έχω ακούσει για κάποιο πρόβλημα με Humax. Το πρόβλημα το έχουν οι δέκτες - φασον με τα φθηνά all cam readers. Εκεί κακήν κακώς έγιναν οι σχετικές αναβαθμίσεις και λύθηκαν τα προβλήματα. Επίσης αναφέρθηκαν προβλήματα με τα μπλε IRDETO cam αλλά και εκεί η αναβάθμιση έλυσε την ασυμβατότητα.
Είπαμε ο Humax είναι σταθερή και ποιοτική αξία! -bye-
 

viagras

AVClub Addicted Member
20 June 2006
1,759
Εμιγγράντε
Απάντηση: Re: Humax 5400 και Nova Νew Cards...

:eek:fftopic:

ΑΛΕΞ. ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ said:
............. Επίσης αναφέρθηκαν προβλήματα με τα μπλε IRDETO cam αλλά και εκεί η αναβάθμιση έλυσε την ασυμβατότητα.
................

Μιας και αναφερθήκατε στην αναβάθμιση των μπλε IRDETO έχετε υπόψιν σας αυτά τα link:

http://www.scmmicro.com/support/dtv_product_drivers.html

ftp://ftp.scmmicro.com/dvb/Irdeto

http://www.lefdata.com/satellite/cam/ci.html

Οι τελευταίοι οδηγοί/loaders δουλεύουν σε 2000 & ΧΡ, αν έχετε κάποια παλιότερα παράθυρα θα χρειαστήτε τον παλιό loader και το καινούριο αρχέιο .out....

Τελευταία version 1.11.003b

Υ.Γ Φυσικά για να γίνει η αναβάθμιση θα πρέπει να είσαστε απο τους τυχερούς που το laptop τους αναγνωρίζει σωστά την μοντούλα (ως Camtools) και όχι ως MTD-002.