Η AMD εξαγοράζει την ATI Technologies!

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,853
Εξάρχεια
Στην εξαγορά της ATITechnologies προχωρά η AdvancedMicroDevices, προς 5,4 δισ δολάρια, κίνηση που εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει νέο μέτωπο στον ανταγωνισμό της AMD με την Intel.:award:

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Advanced Micro Devices, η εταιρεία θα δώσει 4,2 δισ δολάρια σε μετρητά και 57 εκατ. από τις μετοχές της για την Αti Τechnologies, εταιρεία που κατασκευάζει επεξεργαστές γραφικών και τσιπ για μικροεπεξεργαστές, που αποτελούν τον �εγκέφαλο� των ηλεκτρονικών υπολογιστών.:ernaehrung004:

Aπό insomnia.
 

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,575
Τα πανω κατω ναι,αλλα οσο λιγοτεροι , τοσο χειροτερα...............
 

George C

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,718
Re: Απάντηση: Η AMD εξαγοράζει την ATI Technologies!

Browser said:
αλλα οσο λιγοτεροι , τοσο χειροτερα...............

Συμφωνό και επ' αυξάνω....!!!!
 

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Δε μπορώ να καταλάβω πλήρως αυτή την εξαγορά... Με μια πρώτη ματιά δε μου φαίνεται και η εξυπνότερη επιχειρηματική κίνηση... Που θα οδηγήσει? Και τί έγινε αν η AMD έχει τα "δικά της" τσιπ γραφικών? Ίσως μια βελτστοποίησή σε περίπτωση συνδυασμού AMD με ΑΤΙ. Και λοιπόν? Στην καλύτερη θα απαξιωθούν οι κάρτες της ΑΤΙ... Εκτός κι αν υπάρχουν άλλα σχέδια που με μια πρώτη (και πιθανόν κοντοφθαλμη προσέγγιση) δε μπορώ να δω...
 

Δεβελέκος Στράτος

AVClub Addicted Member
17 June 2006
1,615
Την πρόθεση της να καταργήσει τα σήματα της ATI μετά το οριστικό πέρας της εξαγοράς, εξέφρασε εχθές η AMD. Αυτό σημαίνει ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, τα προϊόντα της ATI θα έρχονται στην αγορά με το λογότυπο της AMD. Το αν θα εξακολουθήσει το λογότυπο Radeon είναι ακόμα άγνωστο, όμως ο εκπρόσωπος της AMD τόνισε ότι σε κάθε εξαγορά είναι αναμενόμενο τα λογότυπα να εξαγορασμένης εταιρίας να καταργούνται και να αντικαθίστανται από τα λογότυπα της εταιρίας που έκανε την εξαγορά

PcTechnology.gr
 

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
24,403
Southern Coast of Tavros beach
Απίστευτη πληροφορία, λέτε να δούμε την Intel με την nVidia για μια ανάλογη κίνηση. Αρα το παιχνίδι παέι να παιχθεί σε επίπεδο πλατφόρμας.
 

Photis

Supreme Member
4 July 2006
4,796
behind the camera
Ίσως το παιγνίδι να ειναι πιο χοντρο από το ποιο λογοτυπο θα φαίνεται στα GPUs... Προβλέπω νέο σετ εντολών γραφικών στους επεξεργαστές της AMD. Αυτό σαν αρχική απάντηση στους νέους 64bitους της Intel που έχουν αποσπάσει τα καλύτερα σχόλια μέχρι στιγμής.
 
17 June 2006
9,486
Απλά τα πράγματα...τώρα η AMD μπορεί να αξιοποιεί τις παλιές γραμμές παραγωγής επεξεργαστών για κατασκευή GPUs αυξάνοντας έτσι το κέρδος που αυτές της δίνουν. Ενώ προφανώς στο μέλλον έχει τρελό πλεονέκτημα γιατί θα μπορεί να βγάζει κορυφαία τεχνολογικά τσιπ όλα σε ένα για palmtops/Κινητά/ipod-κλώνους κλπ.
Επίσης θα μπορεί πλέον να έχει και κορυφαία chipset για τους επεξεργαστές της. Μην ξεχνάμε πως τον πρώτο καιρό η κακές γνώμες για τους AMD είχαν προκύψει γιατί κανείς δεν αγόραζε τα ακριβά τσιπσετ της AMD και έπαιρναν τα φθηνά της Via τα οποία είχαν πάμπολα προβλήματα. Η AMD πάτησε στα πόδια της και κέρδισε τους enthusiast όταν έβγαλε η nvidia τσιπσετ για τους επεξεργαστές της...