Κώστα οσον αφορα τον ενισχυτη αρχικα θεωρεισ τον Pionner καλυτερο απο τον onkyo για ποιο λογο?
Τι θα πρεπει να κοιταξω για να τουσ συγκρινω η εχει σημασια ο συνδυασμος με τα ηχεισ. τα ηχεια τησ bose δεν ειναι απο τα κορυφαια?
Επαναλαμβανω οτι δεν γνωριζω απο αυτα τα συστηματα απλα με ενδιαφερει να παρω κατι καλο και ασ το πληρωση και 500 euro περισσοτερα.
Τι διαστάσεις θα έχει ο χώρος τοποθέτησης αν επιτρέπεται? Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην επιλογή. Επίσης και οι εργονομικές θυσίες που σκοπεύεις να κάνεις για την τοποθέτηση. Κατά τα άλλα, ειδικά αν είσαι Αθήνα πιάσε την πανω λίστα και ξεκίνα ακροάσεις!
Συμφωνώ για τον pioneer, είναι φοβερά μηχανήματα με πάρα πολλές δυνατότητες. Όσο για τα ηχεία πρέπει να ακούσει. Είναι και θέμα προσωπικού γούστου.
Όλα αυτά είναι πολύ καλά για το home cinema, θα κάνει φοβερό σύστημα. Τι γίνεται όμως όταν θα χρειαστεί να καλύψει 120 τ.μ. με δυνατή μουσική ? Δύο ηχεία δαπέδου με δύο 6'' γούφερς θα φτάσουν ?
View attachment FINAL_PLAN_FIT2PAPER_A4.pdfοπωσ ηδη εχω πει ειμαι ψιλοασχετοσ με αυτα τα πραγματα!Τα bose θες λιγο το design λιγο ο ηχοσ για τα δικα μου απειρα αυτια καλα φαινοταν! αλλα αυτος ηταν και ο λογοσ που γραφτηκα εδω για βοηθεια. ο χωρος ειναι που θελω να στησω το homecinema ειναι στο σαλονι και εχω αλλα 2 καλωδια για ηχεια στη τραπεζαρια. για τη τηλεοραση τη sharp 52 830 τη θεωρειτε καλη επιλογη? η θεση τησ τηλεορασησ ειανι αριστερα απο τζακι προσ το μπαλκονι και εχω καλωδιωση για ηχεια αριστερα και δεξια απο το τζακι και πισω απο τον καναπε περιπου στο υψοσ που φαινετε ο ανθωοπακος!επισησ στα ηχεια με ενδιαφερει και το design δεν θελω να εινια αχαρα επιπλα μεσα στον χωρο μου! ευχαριστω και παλι για την βοηθεια
Βαλε στη λιστα σου και τα klipsch. http://www.klipsch.com/home-theater-systems
Κορυφη στο home cinema.
Αναλογα με τα τετραγωνικα σου και το ποσό που θες να διαθεσεις. Οχι αναγκαστικα σε δαπεδου αλλα και σε βάσης.
Το design συνήθως είναι αντιστρόφως ανάλογο με την ποιότητα. Τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει όσο καιρό ασχολούμαι με ηχεία. Δηλαδή για να έχεις σωστή απόδοση σε όλο το ακουστικό φάσμα για τον χώρο σου, χρειάζεσαι ηχείο με ανάλογη καμπίνα και τους κατάλληλους οδηγούς. Έαν θέλεις design, λεπτά, μικρά και κομψά ηχεία, όπως καταλαβαίνεις είναι κατά της απόδοσης.
Πολύ όμορφα ηχεία τα focal dome, τα είδα και εγώ στο site, βγαίνουν και σε χρώματα !! Είναι όμως μικροί δορυφόροι, μπορούν να γεμίσουν όλο αυτόν τον χώρο ? Δεν έχει τύχει να τα ακούσω.
Σίγουρα πρέπει να τα ακούσει. Μόνα και συνδυαστικα με μπροστινες κολόνες της ίδιας εταιρίας. Πάντως το χωρο ακροασης του home theater νομίζω πως μπορεί να τον γεμίσουν άνετα. Μου φαίνεται πως ο φίλος πάντως δε σκοπεύει να περάσει στα ογκώδη μηχανήματα στα οποία έχουμε συνηθίσει εμείς.
Βασικα το Home Cinema θα χρησιμοποιω απλα θελω την υποδομη για γιορτεσ γενεθλια να στηνω κανα παρτακι ευκολα! Ισως χρησιμοποιω και τη μουσικη για χαλαρωμα καποια βραδια. οπως ειπε και ο @toliskot Από ότι έχω καταλάβει θέλει home cinema για 30 τ.μ. και με το ίδιο σύστημα να κάνει πάρτι σε 120 τ.μ. !! . Ταα 120 τμ περιλαμβανοθν σαλονι κουζινα τραπεζαρια !
για να καταλαβω για τον ενισχυτη κλεισαμε σε pionner?
Ο φίλος είπε σινεμά στο σαλόνι και 2 ηχεία στην τραπεζαρία. Προφανώς όχι 120 τ.μ.
Δηλαδή με τον pioneer να έχει 5.1 και 2.0 (ενδεχομένως με χρήση κάποιου zone 2). Απλά θα πρέπει να προσέξει ότι το zone2 δουλεύει μόνο αναλογικά και ότι τα 2 ηχεία στην τραπεζαρία θα πρέπει να μην είναι δορυφόροι καθώς δεν μπορεί να έχει sub.
@pleo κατι τετοιο σκεφτομουν και στο παρτυ θα παιζουν ολα μαζι τα ηχεια. Το sub ειναι πισο απο τον καναπε στο σαλονι και τα αλλα δυο ηχεια στην τραπεζαρια, ο συνολικοσ χωροσ σαλονι+κουζινα+τραπεζαρια οπου θα ειναι ο κοσμοσ ειναι περιπου 120τμ. Για αυτη τη λυση τι ηχεια και ενισχυτη προτεινεις?