JVC Μοντέλα 2018

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,017
Athens
Re: Απάντηση: JVC Μοντέλα 2018

Η πατσαβούρα εγκρίνει.

Τον αγάπησε... :flipout::flipout:


20181109-172547.jpg

20181109-172607.jpg
 
17 June 2006
1,230
"I am too old for this shit" έλεγε ο Danny Glover στο "Φονικό όπλο", και νομίζω ότι αυτή η φράση ταιριάζει γάντι για τις εμπειρίες θέασης που είχα μαζί με τον Νίκο στην καινούρια ναυαρχίδα της JVC, τον NX9.

Με λίγα λόγια, απλά ο καλύτερος προβολέας overall που είχα την τύχη να δω ποτέ από κοντά. Και να υπενθυμίσουμε εδώ ότι μιλάμε για ένα κομμάτι προπαραγωγής, με πολλά bugs στο firmware. Προσωπικά, πιστεύω ότι τα τα κομμάτια του NX9 που θα βγουν από τις γραμμές παραγωγής θα έχουν λύσει όλα τα προβλήματα, και ταυτόχρονα ελπίζω ότι θα προσφέρουν καλύτερο επίπεδο μαύρου από το κομμάτι της δοκιμής, έτσι ώστε να πλησιάσουν περισσότερο το νούμερο που ανακοινώνει η JVC για τον NX9, δηλαδή το 100.000:1. Στον NX9 που έχουμε την τύχη να δούμε από κοντά, ο Νίκος μέτρησε 28.000:1 on/off contrast, ένα επίπεδο μαύρου δηλαδή αρκετά βαθύ και πλούσιο, που πιστεύω ότι θα βελτιωθεί αισθητά στα κομμάτια παραγωγής.

Από κει και πέρα, η εικόνα του NX9 είναι πραγματικά εκπληκτική, και όσοι τυχεροί μπορούν να διαθέσουν τα χρήματα που ζητάει για να τον αποκτήσουν, θα απολαύσουν ένα απόλυτο μηχάνημα εικόνας. Με τα δισκάκια UltraHD 4K "Billy Lynn's Long Halftime Walk" και "Lucy", ο προβολέας έδωσε τα ρέστα του, προσφέροντας μια απόλυτα συμπαγή εικόνα, ακόμα και στο ενάμισι μέτρο απόσταση από την οθόνη! Όσο κοντά και να πλησιάσετε στην οθόνη, είναι απλά αδύνατον να διακρίνετε τα πίξελς, αλλά το στοιχείο που με εντυπωσίασε περισσότερο από όλα, είναι το πόσο ξεκούραστη ήταν η θέαση του προβολέα στο κάδρο των 100 ιντσών, ακόμα και σε αποστάσεις ενάμισι μέτρου από την οθόνη! Εγώ είχα τις περισσότερες θεάσεις μου από τον καναπέ του Νίκου στα δεξιά της οθόνης, σε απόσταση 2-2,5 μέτρα από την οθόνη. Σε αυτή την απόσταση μπορούσα να διακρίνω ακόμα και τις ραφές στα παράσημα των στρατιωτών στο "Billy Lynn's Long Halftime Walk". Εννοείται ότι η κίνηση στα 60 καρέ ήταν απλά υποδειγματική, προσφέροντας κρυστάλλινη εικόνα στα παναρίσματα της κάμερας.

Μιλώντας για την κίνηση, γυρνώντας από το "Billy Lynn's Long Halftime Walk" των 60 καρέ, στο "Lucy" των τυπικών και τρισκατάρατων (για εμένα τουλάχιστον) 24 καρέ, :flipout: η κίνηση με το Clear Motion Drive απενεργοποιημένο ήταν σχεδόν τραγική, θα μου ήταν εντελώς αδύνατον να δω ταινία με αυτές τις συνθήκες. Με το CMD στη θέση Low, η κίνηση βελτιωνόταν δραματικά, σε αυτή τη ρύθμιση πιστεύω ότι θα παίξει και η μεγάλη πλειοψηφία των πιθανών αγοραστών του ΝΧ9. Παρόλα αυτά, εμένα μου άρεσε πολύ και με το CMD στη θέση High, παρόλο που υπήρχαν αρκετά τεχνουργήματα.

Όσον αφορά τώρα τα απλά δισκάκια Bluray, ο NX9 σαν τυπικός JVC των τελευταίων ετών, έρχεται άριστα ρυθμισμένος στο mode natural. Όσον αφορά τη κλίμακα του γκρίζου, ο προβολέας μας ήρθε ελαφρά "ψυχρός" στους 7000 Κέλβιν, που μετά από μερικά κλικ ρύθμισης, μας έδωσε μια καρφωμένη κυριολεκτικά κλίμακα του γκρίζου στους 6500 Κελβιν και το gamma στο 2,2. Εκεί που πάθαμε κυριολεκτικά την πλάκα μας όμως, είναι το πόσο άριστα ρυθμισμένο έρχεται το χρώμα στον NX9. Πήραμε ένα σετ μετρήσεων ενδιάμεσων κορεσμών στα πρωτεύοντα και δευτερεύοντα χρώματα, τόσο απόλυτα επάνω στην αναφορά, που ουσιαστικά είναι μέσα στα περιθώρια λάθους του οργάνου μέτρησης, δηλαδή του i1Pro!

Μετά τις ρυθμίσεις προβάλαμε τα πατερνάκια του ντεγκραντέ και του πιάνου για το REC709. Απλά τα καλύτερα πατερνάκια σε χρωματική ομοιομορφία που έχω δει ποτέ, σκέτη απόλαυση.

Τέλος, το πλέον καθοριστικό στοιχείο για οποιονδήποτε τρίτσιπο προβλέα, η σύγκλιση των τριών πάνελ. Εκεί ο NX9 με τον εντυπωσιακό φακό των 10 εκατοστών διαμέτρου, παραδίδει σεμινάρια. Δε πάει να φεύγει το πράσινο πέντε πίξελς και άλλα τέσσερα το κόκκινο! Με την ρύθμιση των 0,1 πίξελς σε πολλαπλές περιοχές που προσφέρει ο προβολέας, θα είστε σε θέση αν αφιερώσετε λίγο χρόνο, να απολαύσετε ένα απλά τέλειο πατερνάκι για τη σύγκλιση, στοιχείο καθοριστικό κατά την ταπεινή μου αποψη, στην απόλυτα συμπαγή εικόνα που προσφέρει ο προβολέας...
 

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
14,916
Re: Απάντηση: JVC Μοντέλα 2018

Προσωπικά, πιστεύω ότι τα τα κομμάτια του NX9 που θα βγουν από τις γραμμές παραγωγής θα έχουν λύσει όλα τα προβλήματα, και ταυτόχρονα ελπίζω ότι θα προσφέρουν καλύτερο επίπεδο μαύρου από το κομμάτι της δοκιμής, έτσι ώστε να πλησιάσουν περισσότερο το νούμερο που ανακοινώνει η JVC για τον NX9, δηλαδή το 100.000:1. Στον NX9 που έχουμε την τύχη να δούμε από κοντά, ο Νίκος μέτρησε 28.000:1 on/off contrast, ένα επίπεδο μαύρου δηλαδή αρκετά βαθύ και πλούσιο, που πιστεύω ότι θα βελτιωθεί αισθητά στα κομμάτια παραγωγής.

Απίθανο έως αδύνατο να βελτιωθεί το μαυρο.

Σχεδόν πάντα, σε όλες τις μάρκες / μηχανήματα, τα κομμάτια προπαραγωγης διαφέρουν από τα τελικά αποκλειστικά στο λογισμικό (για πολλούς και προφανείς λόγους).

Τα “hardware related” χαρακτηριστικά δε αλλάζουν σχεδόν ποτε (τι να αλλάξουν άλλωστε, εν προκειμενω; τα πάνελ ή το φακό; )

Άλλωστε δεν είναι ηλίθιες οι εταιρίες να αφήνουν να γίνονται reviews, ειδικά κορυφαίων μηχανημάτων, με κομμάτια χαμηλότερης απόδοσης από το τελικό προϊόν.

Μη σου πω μάλιστα ότι πιθανόν παίζουν την καραμέλα του κομματιού προπαραγωγης για να καλύψουν πιθανές αδυναμίες και να κάνουν τον πιθανό πελάτη να ελπίζει σε κάτι καλύτερο στο μέλλον (δεν αναφέρομαι στη JVC).

Κατά τα αλλά, αυτά που έγραψες είναι αυτά που περίπου ανέμενα από τα specs.

Αναμένουμε και τη γνώμη του Νίκου.

Btw, Νίκο / Μανώλη, με ποσο contrast είχε μετρηθεί η σειρά 7XX, 9XX; (για να δούμε ποσο μαυρο χάνουμε πρακτικά με τη νέα σειρά \ σε σχέση με αυτά που αναφέρει η JVC)
 

auteur

Banned
12 March 2009
9,073
Re: Απάντηση: JVC Μοντέλα 2018

Btw, Νίκο / Μανώλη, με ποσο contrast είχε μετρηθεί η σειρά 7XX, 9XX; (για να δούμε ποσο μαυρο χάνουμε πρακτικά με τη νέα σειρά \ σε σχέση με αυτά που αναφέρει η JVC)

+1000

Νομίζω ότι μετά από 2-3 γενιές 4K θα αξίζει JVC 4K. Ελπίζω το εισαγωγικό μοντέλο να επανέλθει στην τιμή των προηγούμενων εισαγωγικών στα ~3700.
 
17 June 2006
1,230
Απάντηση: Re: Απάντηση: JVC Μοντέλα 2018

Απίθανο έως αδύνατο να βελτιωθεί το μαυρο.


Θα σου πω που βασίζω την πρόβλεψή μου, και κοντός ψαλμός αλληλούια, πολύ σύντομα θα μάθουμε την αλήθεια. Θεωρώ ότι είναι απλά αδύνατον, στα τελικά κομμάτια παραγωγής, να υπάρχει οποιαδήποτε περίπτωση που τα μοντέλα Ν5 και Ν7, στα οποία η JVC δίνει 40.000:1 και 80.000:1 on/off contrast αντίστοιχα, να μετρηθούν από τους reviewers με καλύτερο επίπεδο μαύρου από τον ΝΧ9, που είναι και η ναυαρχίδα της σειράς.

Αν όντως συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι απλά καταστροφικό για την JVC, θα είναι σαν να βάζει μόνη της τα χέρια της και να βγάζει τα μάτια της...
 

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
14,916
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: JVC Μοντέλα 2018

Θα σου πω που βασίζω την πρόβλεψή μου, και κοντός ψαλμός αλληλούια, πολύ σύντομα θα μάθουμε την αλήθεια. Θεωρώ ότι είναι απλά αδύνατον, στα τελικά κομμάτια παραγωγής, να υπάρχει οποιαδήποτε περίπτωση που τα μοντέλα Ν5 και Ν7, στα οποία η JVC δίνει 40.000:1 και 80.000:1 on/off contrast αντίστοιχα, να μετρηθούν από τους reviewers με καλύτερο επίπεδο μαύρου από τον ΝΧ9, που είναι και η ναυαρχίδα της σειράς.

Αν όντως συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι απλά καταστροφικό για την JVC, θα είναι σαν να βάζει μόνη της τα χέρια της και να βγάζει τα μάτια της...

H απαντηση είναι απλούστατη και γνωστή από το παρελθόν:

Τα μικρότερα μοντέλα προφανώς θα μετρηθούν με αντίστοιχα μικρότερο contrast.

Ποτε άλλωστε το μετρήσιμο δεν φτάνει το ονομαστικό (αν και η JVC ιστορικά είναι η πιο συνεπής στην ορθότητα των specs).

Και τέλος, προφανώς «παίζει» και ο τρόπος μέτρησης.
 
17 June 2006
3,004
Αυτα που αναφέρει ο Παναγιώτης είναι κατι ανάλογο που είχα δει εγω και το είχα περιγράψει εδώ.
Δεν νομίζω να γίνει καλύτερο το μαύρο, αν και θα ήθελα να δω από κοντά μοντέλο παραγωγής. Ο νέος φακός είναι αυτός που ταιριάζει για ένα προβολέα 4Κ κάτι που τσιγγουνεύτηκαν στα άλλα δυο μοντέλα και κράτησαν φακούς ιδανικούς για 2Κ.
Οι μετρήσεις από reviewer από reviewer διαφέρουν και θα πρέπει πάντα να συκρίνουμε μετρήσεις από τον ίδιο γιατί τότε θα καταλάβουμε την πραγματική διαφορά.
 

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,017
Athens
Μανώλη η μέτρηση on/off είναι κουκιά μετρημένα, δεν μπορεί να διαφέρει από reviewer σε reviewer (τουλάχιστον πολύ). O 100αρης φακός εξυπηρετεί αποκλειστικά το 8Κ eshift, εκεί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για μικρού διαμέτρου φακό. Oι φακοί των N5 και N7 είναι κατασκευασμένοι αποκλειστικά για το καινούργιο 4Κ οπτικό (μιλάω για τα κρύσταλλα). Αλλα και τον φακό του X5900 να κρατούσαν αυτούσιο μια χαρά θα χειριζόταν την 4Κ ανάλυση, το έκανε ήδη με το 4K eshift χωρίς θέματα. Μιλάμε για έναν από του top φακούς της αγοράς, μην ξεχνιόμαστε.

Σύριε τα τελικά κομμάτια θα έχουν και άλλο hardware (βελτιωμένο), οχι μόνο software. Γιαυτό και η μικρή καθυστέρηση στην παραγωγή. Από πέρυσι που κατασκευάστηκε ο NX9 που έχω στα χέρια μου μέχρι φέτος είναι ένας χρόνος. Λογικό είναι τα μηχανάκια παραγωγής να δεχθούν βελτιώσεις. Δεν γνωρίζω με λεπτομέρειες τι και πως. Γνωρίζω όμως ΣΙΓΟΥΡΑ (αυτό είναι επίσημη ενημέρωση που δέχθηκα) ότι δέχθηκαν κατασκευαστικές αλλαγές λίγο πριν βγούνε στην παραγωγή και σε αυτό οφείλεται και η καθυστέρηση. Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω.

To μηχανάκι πάντως προπαραγωγής ή ξεπροπαραγωγής, δίνει ΜΑΚΡΑΝ την καλύτερη εικόνα που έχω δει μέχρι σήμερα σε προβολέα. Προσωπικά θα έλεγα ξαναπροσδιορίζει την λέξη home cinema projector. Χαλάλι η αναμονή 6-7 ετών για να δούμε πραγματικά νέο προβολέα από την JVC...
Δεν ξέρω αν τα μικρά της μοντέλα θα κινούνται στα ίδια επίπεδα, θα το δούμε σύντομα. Αν κινούνται πάντως, το review του N5 θα είναι του δικού μου...οπότε θα σας λύσω όλες τις απορίες :flipout:

Οσο αφορά το μαύρο του NX9 που δοκίμασα, δεν ξέρω αν πρέπει πλέον να αναφερόμαστε σε νούμερα, προσωπικά πλέον το θεωρώ ανούσιο (εντάξει, αν μιλάμε για 10.000:1 και κάτω, του Ζ1 ή των 4K sony π.χ ναι, είναι χαμηλό νούμερο όντως και σίγουρα θα επηρεάζει και την τελική αίσθηση, θεωρώ).

Μιλάμε ότι ο NX9 σε σκοτεινές σκηνές είναι ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ έχω δει (σε μαύρη καρτέλα όμως όχι, ο 7900 διαθέτει βαθύτερο μαύρο), τώρα αν το 28.000:1 ακούγεται λίγο στο αυτί (τι λίγο δηλαδή, το μεγαλύτερο native contrast που μπορείς να αγοράσεις ανεξαρτήτως χρημάτων σε 4Κ προβολέα) στην πράξη δίνει ένα αποτέλεσμα που σε αφήνει άγαλμα. Δεν ξέρω ποια είναι η άποψη του Παναγιώτη, κατε εμέ επίσης μιλάμε για προβολέα με εκπληκτικό ansi. ΣΙΓΟΥΡΑ καλύτερο από κάθε προηγούμενο JVC, αυτό είδαμε και στις δοκιμές, και στα πάτερνς (τουλάχιστον εγώ, ας με διαψεύσει ο Παναγιώτης αν υπερβάλω). Σε χώρο σαν το σαλόνι μου που ο οποιοσδήποτε προβολέας "ξεβρακώνεται" από τις ανακλάσεις, μας έπεσαν τα σαγόνια, αν σας λέει κάτι αυτό.

Το ίδιο και η φωτεινότητα. 1600κάτι lumen μέτρησα. Αν με ρωτήσεις τι είδα στο HDR, θα πω οτι είδα μια εικόνα HDR που σε καμία περίπτωση δεν μου έλειψαν τα φωτεινά highlights (μερικά μάλιστα ήταν τόσο εκτυφλωτικά που αναρωτιόμασταν πως είναι δυνατόν!), ίσα ίσα μου έδωσε και την απάντηση στο ερώτημα που είχα. Μπορούν οι προβολείς να αποδώσουν εντυπωσιακά το HDR?Nαι μπορούν...τελεία.
Δεν μπορούσα π.χ να πω το ίδιο για την 2Κ σειρά όμως στο HDR, παρόλο που θεωρητικά έδιναν πάνω κάτω την ίδια φωτεινότητα και παρόλο που έπαιζαν και αυτοί αρκετά καλά το HDR υλικό, καμία σχέση όμως με τούτο το πράμα.

Δεν ξέρω, εγώ έχω να νιώσω τέτοιο κεραυνοβόλο έρωτα για προβολέα χρόνια, είχα γίνει και λίγο τηλεορασάκιας, μη κρύβομαι. Αυτό που είδα στον NX9 με σόκαρε παιδιά...
Το μόνο παράπονο μου θα ήθελα ΠΟΛΥ να τον δω σε φροντισμένο χώρο, σαν του Παναγιώτη π.χ. Φαντάζομαι εκεί θα μάζευα τα σάλια μου από το πάτωμα... :flipout:
 

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
14,916
Επειδή κι εγώ παρασύρθηκα από τα εκθειαστικα σχόλια 😋 , (μου) υπενθυμίζω ότι μιλάμε για μηχανάκι 10χιλιαρου (και βάλε (πολύ; ) )

Με τέτοια φακουδαρα είναι λογικο το καλύπτονται αδυναμίες στο μαυρο σε σχέση με παλιότερα μοντέλα.

Το βασικό ερώτημα, για μένα, είναι ποσο χειρότεροι και ποσο ακριβότεροι θα είναι οι μικρότεροι (από τον μεγάλο και από τα παλιότερα μοντέλα)

Σε κάθε περίπτωση, ειμαι σίγουρος ότι θα είναι, γενικά, σούπερ μηχανάκια.
 

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,017
Athens
Επειδή κι εγώ παρασύρθηκα από τα εκθειαστικα σχόλια 😋 , (μου) υπενθυμίζω ότι μιλάμε για μηχανάκι 10χιλιαρου (και βάλε (πολύ; ) )

Με τέτοια φακουδαρα είναι λογικο το καλύπτονται αδυναμίες στο μαυρο σε σχέση με παλιότερα μοντέλα.

Το βασικό ερώτημα, για μένα, είναι ποσο χειρότεροι και ποσο ακριβότεροι θα είναι οι μικρότεροι (από τον μεγάλο και από τα παλιότερα μοντέλα)

Σε κάθε περίπτωση, ειμαι σίγουρος ότι θα είναι, γενικά, σούπερ μηχανάκια.

Βασικά Σύριε έχω την ίδια απορία. Αν το μικρό βασικά (N5), αυτός με ενδιαφέρει προσωπικά, θα είναι κοντά σε αυτό που είδα στον NX9. Αν όχι απογοήτευση, γιατί θα έχω πάθει κακό. Θα έχω ερωτευθεί μηχανάκι που δεν πρόκειται να πάρω ποτέ.. :flipout:
 

auteur

Banned
12 March 2009
9,073
Προσωπικά πιστεύω οτι ειναι καλύτερη η αναμονή 2-3 (ή και παραπάνω χρόνων εφόσoν εχουμε προηγούμενης γενιάς JVC/EPSON) για μετάβαση σε 4K και γιατι δεν υπάρχουν αρκετοί τίτλοι (για τα δικά μου κινηματογραφικα γούστα σχεδόν μηδαμινή.. μετα βίας βρίσκω 30-50 τίτλους που θα ήθελα να δω, για 4Κ netflix με τετοιο bitrate που δίνει στα 4K ειναι μαλλον αστείο να το συζητάμε), για τις παιδικές ασθένειες, αλλα πάνω απο όλα, για την αύξηση των τιμών που έχουν πάρει τα νέα μοντέλα.
 
17 June 2006
1,230
Απάντηση: Re: JVC Μοντέλα 2018

Το βασικό ερώτημα, για μένα, είναι ποσο χειρότεροι και ποσο ακριβότεροι θα είναι οι μικρότεροι (από τον μεγάλο και από τα παλιότερα μοντέλα)


Θα δούμε πόσο καλά θα παίζουν και οι Ν5 και Ν7, όπως είπε και ο Νίκος, ένα από τα πρώτα κομμάτια τελικής παραγωγής που θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα, θα το έχει στα χέρια του για δοκιμή.

Πέρα από αυτό όμως φίλτατε, αυτή την απίστευτη αίσθηση της εντελώς συμπαγούς εικόνας και ξεκούραστης θέασης που δίνει ο ΝΧ9 με τα δισκάκια 4Κ από αποστάσεις στα 1,5-2 μέτρα από την οθόνη, θεωρώ ότι δεν μπορεί να την αποδώσει κανένας 1080p προβολέας.

Και να μην ξεχνάμε ότι η "αγορά" έχει βρωμίσει πλέον από τζάμπα υλικό 4Κ, δεν θέλω να επεκταθώ περαιτέρω... :flipout:
 

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,017
Athens
Προσωπικά πιστεύω οτι ειναι καλύτερη η αναμονή 2-3 (ή και παραπάνω χρόνων εφόσoν εχουμε προηγούμενης γενιάς JVC/EPSON) για μετάβαση σε 4K και γιατι δεν υπάρχουν αρκετοί τίτλοι (για τα δικά μου κινηματογραφικα γούστα σχεδόν μηδαμινή.. μετα βίας βρίσκω 30-50 τίτλους που θα ήθελα να δω), για τις παιδικές ασθένειες, αλλα πάνω απο όλα, για την αύξηση των τιμών που έχουν πάρει τα νέα μοντέλα.

Εχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου. Και εγώ υπομονή κάνω στην αγορά iphone, περιμένω το iphone 13 στα 500 ευρώ. Χιούμορ κάνω. Οπως καταλαβαίνεις υπομονή σε αυτά τα θέματα δεν υπάρχει, αν δεις κάτι και σου αρέσει πολύ. Το μυστικό είναι τελικά να ΜΗΝ δεις. Μια χαρά περνούσα με τον 1080 προβολέα μου και την 1080 τηλεόραση μου, ειλικρινά. Αν σου πω ότι αν γύρναγα τον χρόνο πίσω ΔΕΝ θα ήθελα αν δω τον NX9 θα με πίστευες?Και όμως...
Βασικά υπάρχουν και αυτοί που μπορούν και κάνουν υπομονή. Βγήκε το iphoneX άσε να περάσουν 2-3 μοντέλα να κατασταλάξει και βλέπουμε. Τους ζηλεύω ειλικρινά, προσωπικά δεν έχω τέτοια αυτοσυγκράτηση.
Στα του 4Κ HDR , δεν χρειάζεται να ψάχνεις τίτλους, βάλε netflix, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ 4Κ απόδοση για συμπιεσμένο υλικό των 15mbps bitrate και πάρα πολλοί τίτλοι και σειρές!
 

auteur

Banned
12 March 2009
9,073
Εχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου. Και εγώ υπομονή κάνω στην αγορά iphone, περιμένω το iphone 13 στα 500 ευρώ. Χιούμορ κάνω. Οπως καταλαβαίνεις υπομονή σε αυτά τα θέματα δεν υπάρχει, αν δεις κάτι και σου αρέσει πολύ. Το μυστικό είναι τελικά να ΜΗΝ δεις. Μια χαρά περνούσα με τον 1080 προβολέα μου και την 1080 τηλεόραση μου, ειλικρινά. Αν σου πω ότι αν γύρναγα τον χρόνο πίσω ΔΕΝ θα ήθελα αν δω τον NX9 θα με πίστευες?Και όμως...
Βασικά υπάρχουν και αυτοί που μπορούν και κάνουν υπομονή. Βγήκε το iphoneX άσε να περάσουν 2-3 μοντέλα να κατασταλάξει και βλέπουμε. Τους ζηλεύω ειλικρινά, προσωπικά δεν έχω τέτοια αυτοσυγκράτηση.
Στα του 4Κ HDR , δεν χρειάζεται να ψάχνεις τίτλους, βάλε netflix, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ 4Κ απόδοση για συμπιεσμένο υλικό των 15mbps bitrate και πάρα πολλοί τίτλοι και σειρές!

χωρίς να θέλω να σου στερήσω τίποτα απο την χαρά και τον εντυπωσιασμό σου για την εξαιρετική εικόνα των νέων JVC!

έπεσες στην περίπτωση, προσωπικά δεν εντυπωσιάζομαι με εξαιρετικά συστήματα ήχου και εικόνας
αλλα με εξαιρετικούς ανθρώπους με πλούσιες συλλογές ταινιών (ή και γενικά τέχνης) που τις παρακολουθούν
και όχι με τους μανιακούς συλλέκτες του "αυτό το έχω".

Για τα δικά μου γούστα (πάντα) δεν κυκλοφορεί ακόμα αξιόλογο 4K υλικό.

Μπορώ να μιλάω ενα ολόκληρο απόγευμα για προβολείς και τεχνικά ζητήματα.. το δεύτερο θα βαρεθώ.
ειναι απλά το αναγκαίο (κακό) που πρέπει να μάθω για να έχω μια τυπικά καλή εικόνα και ήχο.
Δεν αναζητώ την καλύτερη δυνατή εικόνα αλλα κάτι που να με ευχαριστεί.
Δεν συμβαίνει το ίδιο και για την κινηματογραφική τέχνη.

-bye-
 

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,017
Athens
χωρίς να θέλω να σου στερήσω τίποτα απο την χαρά και τον εντυπωσιασμό σου για την εξαιρετική εικόνα των νέων JVC!

έπεσες στην περίπτωση, προσωπικά δεν εντυπωσιάζομαι με εξαιρετικά συστήματα ήχου και εικόνας
αλλα με εξαιρετικούς ανθρώπους με πλούσιες συλλογές ταινιών (ή και γενικά τέχνης) που τις παρακολουθούν
και όχι με τους μανιακούς συλλέκτες του "αυτό το έχω".

Για τα δικά μου γούστα (πάντα) δεν κυκλοφορεί ακόμα αξιόλογο 4K υλικό.

Μπορώ να μιλάω ενα ολόκληρο απόγευμα για προβολείς και τεχνικά ζητήματα.. το δεύτερο θα βαρεθώ.
ειναι απλά το αναγκαίο (κακό) που πρέπει να μάθω για να έχω μια τυπικά καλή εικόνα και ήχο.
Δεν αναζητώ την καλύτερη δυνατή εικόνα αλλα κάτι που να με ευχαριστεί.
Δεν συμβαίνει το ίδιο και για την κινηματογραφική τέχνη.

-bye-

Δεν διαφωνώ κάπου φίλτατε, αντιθέτως θα έλεγα ότι συμφωνώ σχεδόν στο όλο σκεπτικό σου.
Δυστυχώς προσωπικά έχω το μικρόβιο του "θέλω καλή εικόνα και ήχο" για να δω μια καλή ταινία ή να ακούσω μια καλή ηχογράφηση. Δεν μου αρκούν τα τελευταία μόνο, νιώθω ότι τα αδικώ.
Αν σου κάνει απλά μια τυπική καλή εικόνα, και δεν σε συγκινεί αν δεις μια πολύ καλύτερη, είσαι τυχερός!Δεν το συζητάμε... :ernaehrung004:
 

auteur

Banned
12 March 2009
9,073
Αν σου κάνει απλά μια τυπική καλή εικόνα, και δεν σε συγκινεί αν δεις μια πολύ καλύτερη, είσαι τυχερός!Δεν το συζητάμε... :ernaehrung004:

αν αντί για την λέξη συγκίνει βάλεις εντυπωσιαζει συμφωνούμε απόλυτα!
Δεν νομιζω οτι συγκινείτε κάνεις και να κλαίει με αναφιλητά μόλις αντικρίσει μια εξαιρετική εικόνα.. κάτι πάει λάθος εδω.
Αντιθέτως ένα καλό κινηματογράφικό εργο ωφείλει να συγκινήσει ή να διεγείρει τα συναισθήματα και τις αισθήσεις μας.

και ο εντυπωσιασμός δεν ειναι και λίγο, οι πωλήσεις ενος προιόντος και το μάρκετινγκ βασίζονται σε αυτό

:ernaehrung004: