Κατασκευή βραχίωνα

westsound

Supreme Member
13 February 2008
3,377
Kως
Έχει σχοληθεί ποτέ κανείς απ´την παρέα μας με κατασκευή βραχίωνα ?? η έστω προσπάθεια αντιγραφής ??
Γνωστός μου έχει κατασκευάσει ολόκληρο το τελευταίο κιτ της Linn (τελευταία modification) με το μεταλλικό armboard κ.λ.π και τώρα μου στέλνει mail ότι θα προσπαθήσει να κατασκευάσει τον naim aro ,που είναι πολύ απλός ,βγήκε για το sondek και χαρακτηρίστηκε από πολλούς reviewer υπερεκτιμημένος.
Άλλος γνωστός μου κατέφυγε σε ξύλινη κατασκευή με σιδερένια βάση για την κεφαλή.
 

Chris1967

Supreme Member
11 September 2010
4,225
Έχω όλα τα υλικά, αλλά δεν έχω ασχοληθεί ακόμα, λόγω πολλών ανοιχτών project.

Φυσικά unipivot, διότι η κατασκευή είναι πολύ ευκολότερη.

Έχω αγοράσει σωλήνα από ανθρακώνημα μοντελισμού, headshell αποσπόμενο τύπου SME, γραφίδα κοπής υάλου (διαμάντη) για το pivot, και βαρίδια από παλαιούς βραχίονες, για vtf και αζιμούθιο, αλουμινένια βάση στην οποία θα προσαρμόσω περιστροφικό παχύμετρο για ρύθμιση vta, καλώδια φτηνά χαλκού από e-bay.

Αν τελικά τον ολοκληρώσω θα ποστάρω σχετικά.

Δεν ξέρω όμως αν αξίζει τον κόπο διότι ήδη τα υλικά έχουν ένα κόστος τέτοιο, που αν ψάξει κανείς προσεκτικά σε μεταχειρισμένα, μπορεί να βρει unipivot σε άριστη κατάσταση με λίγα χρήματα...
 

kontr

AVClub Addicted Member
31 August 2008
1,889
Μελισσια
πολύ ωραία προσζεκτ για κατασκευή είναι οι κρεμαστοί και οι παράλληλοι με αέρα.
για δες το λίγο και προς τα εκεί ειδικά εάν θες κάτι κορυφαίο και πιάνουν και τα χέρια σου.
 

zakman35

Senior Member
4 May 2010
583
Αθήνα, Ελλάδα
σε ξένο φόρουμ είχα διαβάσει κάποτε για ένα βραχίωνα που είχαν φτιάξει αρκετοί από βέλος τόξου τα οποία είναι από ανθρακονήματα.
 

Chris1967

Supreme Member
11 September 2010
4,225
Να προσθέσω ότι όλα αυτά τα προτζεκτ γίνονται ευκολότερα, αν έχετε πρόσβαση σε τόρνο ακριβείας που να μπορεί το τσοκ του να χειρίζεται κομμάτια κάτω από 100χιλ.

Επίσης οι βραχίονες με μαγνητική ισορρόπηση αναρτόμενοι από πετονιά/λεπτή κλωστή έχουν καλό αποτέλεσμα γλιτώνοντας ακόμα και το μονό έδρανο.

Τα βέλη και οι σωλήνες μοντελισμού είναι από το ίδιο υλικό... πρώτοι που χρησιμοποίησαν βέλος ήταν η Naim στον βραχίονα Aro, το όνομα προκύπτει από το Arrow... που σημαίνει βέλος.