Κensington lock

17 June 2006
22,666
Αθήνα
Εχει πάρει το μάτι σας πουθενά κάποιο kensington lock πραγματικά ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ;

π.χ. να έχει ατσάλινο συρματόσχοινο να μην κόβεται με πένσα-κόφτη

Βλέπω κάποια που κυκλοφορούν αλλά με 2-3 λίρες που έχουν μάλλον για αστεία το κόβω....

Επίσης με τι είναι προτιμότερο να κλειδώνει ; με κλειδί ή με συνδυασμό;


Το ξέρω ότι είναι πολύ εξεζητημένο αξεσουάρ και σπάνια έως καθόλου το χρησιμοποιούμε, αλλά αν θέλατε να ασφαλίσετε π.χ. ένα καλό laptop ποιό θα διαλέγατε;
 

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,656
Το συρματόσκοινο που βρίσκεις συνήθως στα φθηνά θέλει ψαλίδα μήκους 50 πόντους για να κοπεί και όχι ένα απλό κοφτάκι.
Εάν συζητάς για προστασία σε ένα χορό όπου κάποιος μπορεί να μεταφέρει χωρίς να γίνει αντιληπτός τέτοια εργαλεία… και να φύγει και με το laptop χωρίς να γίνει αντιληπτός. τότε δύσκολα τα πράγματα.

Γιατί το λέω αυτό? Γιατί δεν έχει σχεδιαστεί το Kensington για μεγαλύτερη ασφάλεια από αυτή που μπορεί να προσφέρει ένα μικρό συρματόσκοινο 5-8mm. Καθώς έτσι κι αλλιώς κάποιος θα μπορούσε να σπάσει ένα κομμάτι του laptop εκεί κοντά στην κλειδαριά πιο εύκολα από ότι το ίδιο το συρματόσκοινο.

Πάρε με κλειδαριά, δεν έχει λόγο να είναι με συνδυασμό. Όσο για την ποιότητα κλειδιού κλειδαριάς … ότι πληρώνεις παίρνεις σχεδόν.

Τεράστια σημασία έχει το που θα μπει η θηλιά. Εάν είναι σε ένα πόδι από τυπικό ‛επαγγελματικό’ γραφείο μη ξεχνάμε ότι το πόδι του γραφείου συνήθως λύνεται με μεγάλο σταυροκατσάβιδο. (κλασικό fail)

Φυσικά πρέπει να αποφύγεις τα αντίστοιχα fail : http://www.oddee.com/item_97377.aspx

Ανάλογα με το χώρο άρα και το προφίλ των πιθανών κλεφτών, σκέψου και άλλες λύσεις, όπως οι συναγερμοί που έχουν στα πολυσύχναστα καταστήματα με κινητά τηλέφωνα. Εφόσον συζητάμε για χώρο όπου κάποιος θα ακούσει το συναγερμό φυσικά.
Γιατί εάν συζητάμε για αφύλακτο χώρο που μπορεί καθένας να μπει με μεγάλο κόφτη και δεν θα ακούσει και κανείς το συναγερμό… τότε ούτε το μπετό δε σε σώζει.
 
17 June 2006
22,666
Αθήνα
κοιτάω κάποια της ίδιας της Kensington (που δεν είναι των 3 λιρών) με πάχος συρματόσχοινου 8mm. Εχει και με κλειδί και με συνδυασμό. Με το κλειδί έχει πολλά μοντέλα με single key με multiple key και καλά να έχει το main key ο ΙΤ και τα άλλα ο user κλπ πράγμα αδιάφορο για μένα.

Πάντως δεν πιστεύω να είναι τα ξεφτίλα τα κοινά κλειδάκια που ανοίγουν τις φάτσες των pcκουτιών.

http://www.kensington.com/kensingto...ver®-ultra-laptop-lock---keyed-different.aspx

http://www.kensington.com/kensingto...ination-ultra-laptop-lock---master-coded.aspx
 

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,656
Με την τιμή που έχουν τα επώνυμα καλά θα κάνουν να έχουν σοβαρό κλειδί. Αλλά δεν έχω δει επώνυμο εδώ και χρόνια… και για κάποτε παλιά και πάλι αμφιβάλω εάν αυτά που είχα δει ήταν τα επώνυμα και όχι κινέζικες ακριβείς απομιμήσεις.

Και εγώ θέλω να πιστεύω ότι τα επώνυμα θα έχουν καλύτερη κλειδαριά… I want to believe :D

Όταν το παραλάβεις κάνε μια βόλτα από τον κλειδαρά της γειτονιάς σου, δείξου το και ρώτα τον. Ή ρώτα τον και πριν το πάρεις μη τυχόν και έχει και αυτός καλής ποιότητας ανώνυμα οικονομικά.
 

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,656
Αν τότε είναι αμφιβόλου ποιότητας τα κλειδιά, γιατί όχι με συνδυασμό;

Και ο συνδυασμός το ίδιο ‛αμφιβόλου’ δεν είναι? Το καλό κλειδί απαιτεί ειδικευμένο κλειδαρά. Ο συνδυασμός είναι μεγαλύτερος (άχρηστο μέταλλο), πιο ευπαθείς θεωρικά με περισσότερα κινούμενα μέρη (ανάλογα), πιο εύκολο κάποιος να δει το συνδυασμό όταν ξε-κλειδώνεις, ακόμα και με λίγη ξυλομπογιά μπορείς να πάρεις μια ένδειξη, εάν κάποιος σε εκβιάσει να το ξεκλειδώσεις δε μπορείς τόσο εύκολα να πεις ‛δε τον θυμάμαι’ σε σχέση με το ότι το κλειδί βρίσκεται στην (φυλασσόμενη) κλειδοθήκη και δε το έχω μαζί μου.
Κάπου πρέπει να κυκλοφορεί ολοκληρωμένο Threat / risk assessment.
Αλλά σημασία έχει η χρήση που θα κάνεις εσύ, καμία φορά το βολικό είναι πιο ασφαλές από το περίπλοκο που δεν ακλουθούμε κατά γράμμα.
 

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,656
Απάντηση: Re: Κensington lock

Επειδη κι εγω ενδιαφερομαι για το MBP , υπαρχει πουθενα Ελλαδα καποιο τετοιο , γιατι βαριεμαι να περιμενω παλι απο ebay...

Σίγουρα κυκλοφορούν από πολλές εταιρίες. Υπάρχουν εκατομμύρια τέτοιες συσκευές σε χρήση. Για αρχή κάντε τον κόπο να ρωτήσετε τον γείτονα κλειδαρά σας ή μιας και είστε στην Αθήνα αρχίσετε να παίρνετε τηλέφωνα του τύπου πέντε εξάρια - δυο οχτάρια - όχτο εννιάρια – ντόρτια – τέσσερα διπλά και άλλα τέτοια τηλεφωνικά νούμερα :D