Κεντρικό B&W

toliskot

Supreme Member
20 February 2012
4,463
Ραφήνα
Έχει κάποιος εμπειρία για τέτοιου είδους τοποθέτησης του κεντρικού ηχείου? Είναι σωστά τοποθετημένο μέσα στο ξύλινο έπιπλο ή μήπως πρέπει να το βάλω μπροστά με τη βάση του ?

scaled.php
 

#@[email protected]#

AVClub Addicted Member
1 April 2010
1,687
Γενικά, τα ηχεία δεν τα τοποθετούμε μέσα σε έπιπλα, κυρίως για να μην δημιουργούν νέες συχνότητες με τους συντονισμούς, του ξύλου στην προκειμένη περίπτωση. Συνήθως ο κατασκευαστής, δίνει κάποιες οδηγίες, όσον αφορά τις αποστάσεις γύρω - γύρω. Βέβαια, στη φωτό, δεν μπορώ να φανταστώ το κεντρικό σου ηχείο στη βάση του, μπροστά από το έπιπλο, για πρακτικούς αλλά και αισθητικούς λόγους. Να μη σχολιάσω την έκφραση της συζύγου, μόλις το δει στη βάση του, μπροστά από όλα τ' άλλα. :argue: Δύσκολο....
Ας πουν και άλλοι που έχουν εμπειρία στο θέμα.
 

toliskot

Supreme Member
20 February 2012
4,463
Ραφήνα
Με την σύζυγο δεν υπάρχει πρόβλημα, ο χώρος είναι δικός μου. Μπορώ να βάλω κάποιο ηχοαπορροφητικό υλικό πίσω από το ηχείο ώστε να κλείσω την πίσω μεριά του κουτιού ?
 

yale107

Senior Member
29 October 2010
374
Η νοητή γραμμή του κεντρικού ηχείου πρέπει να είναι στην ίδια ευθεία με την οθόνη της τηλεόρασης είτε από πάνω είτε από κάτω από αυτήν.
Σε περίπτωση που είναι εμπρός ή πίσω δίνει ας πούμε "αλλοιωμένες" εντυπώσεις κυρίως στους διαλόγους.
 

toliskot

Supreme Member
20 February 2012
4,463
Ραφήνα
Είναι περίπου 10 - 15 εκατοστά μπροστά από την οθόνη. Αλλά δεν νομίζω ότι ενοχλεί. Αυτό που με προβληματίζει είναι που το έχω κλεισμένο μέσα στο έπιπλο. Όταν έφτιαξα το έπιπλο σκέφτηκα ότι το κεντρικό ηχείο έχει οπή μόνο από μπροστά και δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Κάποιος όμως που το είδε επέμενε ότι είναι λάθος. Τι λέτε ?