Κορυφαίες ηχογραφήσεις κοντσέρτων για πιάνο και ορχήστρα.

amoustakas

Senior Member
27 November 2011
337
Θεσσαλονίκη
** *
Ως πιανίστας και λάτρης των έργων για πιάνο και ορχήστρα θα ήθελα τις προτάσεις σας για τις καλύτερες από απόψεως ηχογράφησης εκτελέσεις σε cd/sacd/dvd-audio.
 
Κάνε έναν κόπο και ρίξε μια ματιά στο νήμα "Καλές Ηχογραφήσεις κλασσικής μουσικής σε sacd.." που βρίσκεται στα sticky αυτής της κατηγορίας. Θα βρεις προτάσεις κονσέρτο για πιάνο με καλές ηχογραφήσεις που πιθανότατα, θα υπάρχουν σε διπλό φορμά και για cd. Από 'κει και ύστερα, πιστεύω πως όλες οι σύγχρονες ηχογραφήσεις εταιρειών όπως η MDG, αλλά και mainstream, όπως Universal (DG, Decca), EMI, BMG (RCA) θα σε ικανοποιήσουν.
 
Last edited:

Δημοκηδής

Supreme Member
23 June 2006
9,301
καταρχήν, καλώς ήρθες και από τα μέρη μας ... σαν πιανίστας, καλό είναι να δίνει προτεραιότητα στην εκτέλεση καθ' αυτή, αλλιώς θα καταλήξεις με πολύ ακριβά σουβέρ, όταν περάσει η πρώτη χαι-φιντελιστική εντύπωση από τα καλοηχογραφημένα δισκάκια ... από κει και πέρα συμφωνώ με τον Δαμιανό ... αν πάς μία βόλτα στο αγγλικό άμαζον ή στο www.mdt.co.uk θα βρεις sacd από τις Linn Records, channel Classics, pentatone, bis, κλπ. σε εξαιρετικές τιμές και μεγάλη ποικιλία, οπότε όρεξη να έχεις ... ωστόσο και όλες οι καθιερωμένες δισκογραφικές προσφέρουν στις παραγωγές της τελευταίας δεκαετίας τουλάχιστον, εξαιρετικό ήχο ...
 
Last edited:

amoustakas

Senior Member
27 November 2011
337
Θεσσαλονίκη
Έχω ήδη ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ εκτελέσεις σε original cd (τρεις κούτες). Γι αυτό ρώτησα για κάποιες επιλεγμένες super εκτελέσεις όπου θα αναδειχθεί η λάμπα σε σχέση με το τρανζίστορ που ήμουν μία ζωή. Κατά τη γνώμη μου πολλοί διεθνώς αναγνωρισμένοι πιανίστες ενδέχεται να είναι υπερτιμημένοι. Ακούγοντας π.χ. στη Θεσσαλονίκη τον Pogorelich σε 2ο (ή3ο) Ραχμάνινοφ κόντεψα να ξεράσω. Άθλιος με όλη τη σημασία της λέξεως. Αντίθετα κάποια μικρότερα ονόματα ζωγράφισαν κανονικότατα...
 

amoustakas

Senior Member
27 November 2011
337
Θεσσαλονίκη
Επίσης με την ιστορία του DVD-AUDIO τί γίνεται; Το αγόρασα το μηχανάκι και έχω 5-6 τίτλους μόνο. Υπάρχει τίποτε για πιάνο ή να το ξεφορτωθώ; (γιατί πιάνει και πολύτιμο χώρο που χρειάζομαι)
 

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
16,682
Μεσευρώπη
Το DVD-Audio είναι κλινικά νεκρό. Ξεκίνησε πολλά υποσχόμενο, πριν πάρει μπρος υπέστη σαμποτάζ από τη Sony με το SACD (το οποίο πλέον φυτοζωεί), και τώρα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο, δεδομένου ότι εδώ και πολλά χρόνια δεν υπάρχουν πλέον νέοι τίτλοι σε αυτό. Οι νέοι τίτλοι που βγαίνουν σε PCM 24/96 προορίζονται μόνο για download και αναπαραγωγή μέσω Computer Audio και Dac.
Συμβουλή μου: Ριπάρισε τα δισκάκια που έχεις στο σκληρό σου δίσκο, σκάναρε τα βιβλιαράκια, και ξεφορτώσου μηχανάκι και δίσκους όσο είναι ακόμη καιρός και υπάρχει έστω και υποτυπώδης ζήτηση.
 

amoustakas

Senior Member
27 November 2011
337
Θεσσαλονίκη
Κώστα σ' ευχαριστώ για το κατατοπιστικότατο post. Λυπάμαι να δώσω ένα μηχανάκι (PANASONIC DVD-AUDIO DVD-RA71) για το οποίο έσκασα 750 ΕΥΡΩ (σημερινά 1000+) για 100 ΕΥΡΩ τη στιγμή που παίζει θαυμάσια και σαν cd player. Έχω την αίσθηση ο ήχος δεν πήγε ιδιαίτερα μπροστά τόσα χρόνια ενώ οι υπολογιστές προχώρησαν έτη φωτός.