LG Cinema LW650S 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

craven

AVClub Enthusiast
14 November 2007
900
Απο το Σάββατο είμαι πλέον κάτοχος της παραπάνω τηλεόρασης προς αντικατάσταση της αγαπημένης μου Sony 52Ζ5500. Δεν είχα σκοπό την αγορά αλλά λίγο το ότι μπήκα στο media markt λίγο ότι μου έκαναν καλή τιμή λόγω μετρητών και παζαριών (ούτε ξέρω τι με έπιασε και τα έκανα) βρέθηκα ξαφνικά με την εν λόγω τηλεόραση.

Καταρχήν έρχεται μαζί με 2 ταινίες (εγώ ο απαισιότατος και step up 3d), ένα κινητό optimus 2x διπύρηνο (αν και νομίζω σταματάει αυτή η προσφορά), 2 ζευγάρια μαύρα γυαλιά παθητικά εύκαμπτα και χαμηλής ποιότητας με ένα χαμηλής ποιότητας film (όχι πλαστικό... film.. μεμβράνη πως το λένε, λεπτότερη και χειρότερης ποιότητας απ των village) + ένα κουτί με άλλα 7 χρωματιστά γυαλιά, αυτή την φορά ακριβώς σαν του village (ολόϊδια.. με μια μικρή διαφορά που θα πω παρακάτω). Τα μεν πρώτα είναι ακόμα πιο ελαφριά απ του village και ίσως κάθονται καλύτερα στα μάτια αλλά όπως είπα η ποιότητα δεν.. τα μεν σκληρά είναι τα κλασσικά reald γυαλιά του village με χειρότερη εφαρμογή αλλά καλύτερο film (καμιά διαφορά βέβαια στην εικόνα.. απλά αν σου λερωθούν τα πρώτα αστα να πάνε δεν καθαρίζουν με τίποτα). Τα γυαλιά του village κάνουν ΜΙΑ ΧΑΡΑ και με αυτά έβλεπα χθες όλη μέρα (είχα κρατήσει 2 ζευγάρια) η διαφορά είναι ότι αν γυρίσεις το κεφάλι σου εντελώς πλάγια (πάνω απο 45 μοίρες) βλέπεις κάποια αλοίωση χρωμάτων και λίγο crosstalk που δεν συμβαίνει το ίδιο με τα σκληρά γυαλιά που δίνει η LG και ας μοιάζουν ίδια.
H τηλεόραση είναι στην ουσία φτιαγμένη για τοίχο καθώς σχεδόν όλες οι είσοδοι στην πίσω μεριά βλέπουν προς τα κάτω, ενώ ακόμα και το scart, τα component κτλ ΔΕΝ υπάρχουν αλλά μπαίνουν με αντάπτορα σε μικρές θύρες ή mini jack αντίστοιχα (μέσα στην συσκευασία), ενώ και η ίδια η βάση βγαίνει μαζί με την πλάτη της στην tv για να μείνει η τηλεόραση εντελώς flat πίσω και εντελώς λεπτή.

Σύνδεσα πάνω nova pvr hd, ps3, htpc.
Στο nova pvr hd, τα hd κανάλια όπως είναι αναμενόμενο είναι άψογα (παρόλο το χαμηλό bitrate της nova) και μετά απο λίγες ρυθμίσεις στην εικόνα (στην αρχή έφτιαξα δικές μου, μετά απλά πείραξα λίγο την ρύθμιση "κανονικό" να την φέρω στα νερά μου) έγινε ακόμα καλύτερη. Η εικόνα απ την άλλη στα sd κανάλια ήταν μετριότατη και μάλλον λίγο χειρότερη απ της sony. Σε γενικές γραμμές η sony σε 2d όπως ήταν αναμενόμενο είναι σίγουρα λίγο καλύτερη σε sd και το ίδιο καλή (ίσως να είναι ελάχιστα καλύτερη η sony αλλά δεν μπορώ να το κρίνω σίγουρα απο μνήμης) σε HD.

Η μετατροπή απο 2d σε 3d κυμαίνεται απο συμπαθητική μέχρι εντυπωσιακή (πάντα με την παραδοχή ότι μιλάμε για 2d πηγή) ανάλογα πάντα την πηγή αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς το ποιό είναι το κριτήριο. Στην αρχή που είδα το discovery hd showcase σε ψευδο3d και ήταν αρκετά εντυπωσιακό ενώ μετά είδα τα mega, ant1 και ήταν μέτριο πίστεψα πως χρειάζεται hd για να παίξει καλά. Δεν ισχύει αυτό όμως καθώς σε άλλα hd κανάλια το αποτέλεσμα ήταν χειρότερο απο κανάλια που έπαιζαν ταινίες του 50.. φυσικά παίζει ρόλο το πόσο στατική είναι η εικόνα ή όχι κτλ. Ικανοποιητικότατο πάντως αποτέλεσμα και είχε φάση να βλέπεις ψευδο3d τον τελικό champions league απο ERTHD.

Μετά ασχολήθηκα λίγο με το content. Με εντυπωσίασε το content που είχε (αν και όχι τόσο η ευχρηστία του). Να τονίσω εδώ ότι με το που την άνοιξα και πήγα να μπώ στο content, με ενημέρωση πως υπήρχε καινούριο firmware που απ όσο πρόλαβα να δώ, ενεργοποίησε τον browser και το 3d στο youtube (δεν ξέρω τι άλλο ακόμα.. πιθανόν και κάτι στο usb) ενώ απ την άλλη απενεργοποίησε το dlna (έτσι νομίζω γιατί δεν το βρήκα) ενώ έβαλε στην θέση του την υποστήριξη για plex (www.plexapp.com) για streaming, με ωραίο interface αλλά και υποστήριξη plugins του plex κατευθείαν στην tv!! δεν κατάφερα να εγκαταστήσω σωστά το plex στο htpc (δεν το πάλεψα και πολύ μιας και δεν θα βλέπω με την tv αλλά κατευθείαν με το htpc) αλλά το ότι είχε να δεις content απο σειρές του ABC, CBS, MTV, FOX και 10δες άλλα ήταν εντυπωσιακό!!.. Εντυπωσιακά ήταν και οι εφαρμογές για το youtube (όχι τόσο εύχρηστη αλλά παίζει άψογα με φανταστική ποιότητα τα videos.. μάλλον διαλέγει by default 1080p) και παίζει και τα 3d του youtube (side by side.. άλλα καλά και άλλα κουραστικά). Υπήρχαν εφαρμογές για internet radio με όλους τους Ελληνικούς σταθμούς κτλ, για "radio" σύμφωνα με τα γούστα σου ή το mood σου (random playlists δηλαδή), εφαρμογή με αμέτρητα full live conserts σε καλή ποιότητα video ανάλογα με το genre κτλ, facebook, twitter, dailymotion, picasa, παιχνίδια και πολλές άλλες. Φυσικά μπορούσες να κατεβάσεις δικές σου απο ένα app store της LG που απ ότι κατάλαβα σκοπεύει να βάλει και εφαρμογές επι πληρωμή.
Ο browser είναι καλός (δεν δοκίμασα flash sites κτλ.. ένα in.gr άνοιξα) αλλά χωρίς πληκτρολόγιο δεν είναι για πολλά πολλά (forums κτλ)
Γενικά το content του είναι εντυπωσιακό (φαντάζομαι όμως έτσι θα είναι όλες οι tv πλέον)
Στο htpc με ρύθμιση full scan έπαιξε πλήρη οθόνη αμέσως και πανέμορφα και όλα μια χαρά με την ποιότητα των videos όπως και με την sony. Δεν δοκίμασα 3d απο το htpc γιατί δεν είχα (κατέβασα ένα side by side hd video να το δοκιμάσω σήμερα) αλλά έτσι κιαλλιος blu ray (αν και έχει το htpc) θα βλέπω με το ps3.
Με το ps3 το δήλωσα στις smartlink συσκευές και αμέσως μπορούσα να χρησιμοποιήσω το remote για remote του ps3.
Σέταρα σε λίγα sec το ps3 να βγάζει και 720p 3d και 1080p 3d και έβαλα το step up 3d. Πολύ εντυπωσιακό 3d (δεν έχει προβολικό 3d η ταινία ιδιαίτερα εκτός απο 1-2 σημεία στα πρώτα 30 λεπτά που είδα) με το 3d να είναι πολύ καλής ποιότητας και απ τα 2 μέτρα που βλέπω να μην βλέπω τα γνωστά ψεγάδια με τις γραμμές (ίσως στα γράμματα το κατάλαβα 1-2 φορές ότι πρέπει να υπάρχει κάτι τέτοιο). Καμιά ιδιαίτερη μείωση στην ποιότητα δηλαδή στα 2 μέτρα. Ξεκούραστο εντελώς 3d με ανεπαίσθητη μείωση στην φωτεινότητα σε σχέση με το active, χωρίς ίχνος flicker και χωρίς crosstalk (δεν μπόρεσα να δω καθόλου παρά μόνο με τον τρόπο που έγραψα με τα village γυαλιά σε άλλη ταινία). Ξαναλέω πολύ εντυπωσιακό 3d, καθαρό, φωτεινό και όμορφο :).
Πήγα στα seven και νοίκιασα άλλες 2 ταινίες, το resident evil (που είχα διαβάσει ότι δεν έχει καλό 3d) και το piranhas 3d (που διάβασα ότι έχει καλούτσικο 3d).. την δεύτερη δεν θα την δω ποτέ καθώς μου έβαλαν λάθος ταινία αλλά την πρώτη την έβαλα και παρόλα τα reviews σχετικά με το 3d μπορώ να πω πως ήταν εντυπωσιακή σε πολλά σημεία με φοβερό βάθος ενώ είχε και ωραίες σκηνές με προβολικό 3d. H ποιότητα εικόνας εδώ ακόμα καλύτερη.. άψογη.

Γενικά πρόκειται για μια τηλεόραση με καλό (όχι κορυφαίο) 2d, πολύ καλό και ξεκούραστο 3d (πολύ καλύτερο απο τις active που έχω δει) και που με λίγο καλιμπράρισμα πετυχαίνεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα εικόνας. Καλό content, καλές δυνατότητες (ξέχασα να πώ πως έχει και sattelite tuner αν και εμένα δεν με ενδιέφερε αυτό καθώς έχω το nova pvr), καλά επίπεδα μαύρου (για lcd πάντα) και καλό χρωματικό εύρος.
 

JL_?

Moderator
Staff member
19 September 2008
15,350
Terra
Re: LG Cinema 55LW650S

Καλοθέατη και απροβλημάτιστη !!! :ernaehrung004:
 

Βασίλης Α.

Supreme Member
10 September 2007
3,432
Βέλγιο
Καλες θεασεις! Την εχω παραγγειλει και εγω εδω και μια εβδομαδα αλλα ακομα περιμενω την lg hellas να τη στειλει στο καταστημα που την αγορασα (avoutlet). Γενικα σε ολα τα site την εχουν κατοπιν παραγγελιας δυστυχως.
 

craven

AVClub Enthusiast
14 November 2007
900
Re: LG Cinema LW650S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Να σαι καλά! :)

Μερικές τελευταίες διευκρινήσεις:
Να τονίσω πως η θέαση στην passive 55άρα είναι καλή απ τα 2 ως τα 2,5 μέτρα (παραπάνω φυσικά δεν πειράζει απλά το λέω για τους γνωστούς λόγους που ισχύουν σε όλες τις tv) ενώ αντίθετα απ το 1,5 μέτρο και κάτω πλέον οι γραμμές γίνονται αρκετά εμφανείς ενώ στο μισό μέτρο πλέον δεν μπορείς να παρακολουθήσεις καν 3d (δεν έχω δοκιμάσει σε active τόσο κοντά) καθώς πλέον αρχίζεις και τα βλέπεις διπλά :).
Το βάθος 3d ρυθμίζεται από 0 ως 20 με default το 10. Στο 20 εννοείται ότι το 3d effect είναι πολύ μεγαλύτερο (και γίνεται πιο εντυπωσιακό ειδικά στην μετατροπή 2d->3d) αλλά στην πράξη δεν αξίζει καθώς αρχίζει και γίνεται κουραστικό. Το άφησα στο 10 όπου ισχύουν όσα έγραψα πιο πάνω. Το περίεργο είναι ότι μπορείς να το ρυθμίσεις μόνο αφού έχεις ενεργοποιήσει το 3d μεν (τότε βγάζει τις επιλογές εκτός αν έχεις harmony όπως εγώ :p) αλλά δεν σε αφήνει να αλλάξεις το βάθος όταν παίζει στερεοσκοπικό 3d παρά μόνο στην μετατροπή. Δηλαδή κάποιος με το κανονικό τηλεκοντρόλ θα πρέπει να πάει σε μια 2d πηγή, να πατήσει μετατροπή, να αλλάξει τις τιμές, να βγάλει την μετατροπή και μετά να βάλει πχ το blu ray (όπου όντως θα έχει αλλάξει το βάθος)... κοινώς bug :) Όποιος την πάρει πάντως ας το αφήσει στην default τιμή!
45 μοίρες εννοούσα πάνω από 30 μοίρες (διαγώνια δηλαδή προς το κάθετο) ήμουν υπερβολικός :) Επίσης στο dlna εννοούσα ότι πρόλαβα να το δω και να αναγνωρίσει το pc μου αλλά μετά το update δεν μπόρεσα να ξαναβρώ αυτή την λειτουργία οπότε μάλλον αντικαταστάθηκε από το plex :/

Περιμένω πλέον εκείνο το περίφημο firmware του Ιουνίου με τα περίφημα 1080p ανά μάτι αν και κρατάω μικρό καλάθι για λόγους που έχω γράψει ότι δεν θεωρώ ότι γίνεται (αν και ξαναλέω η tv μου φαίνεται μια χαρά στα 2 μέτρα σε ποιότητα στο 3d). Όπως λένε αν εσένα σου φαίνεται οκ.. τι το ψάχνεις? το γεγονός ότι είδα μιάμιση ταινία 3d χωρίς να ζαλιστώ αρκεί ;) Αν συνδύαζε και την ποιότητα της sony στα 2d (ειδικά στα sd) θα ήταν super.
Αυτά τα ολίγα!
 

strikal

Senior Member
22 March 2009
338
Re: LG Cinema LW650S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

θελω και εγω να αποκτησω την 42lw650s...

τα παραπανω με βοηθησαν οσων αφορα σε καποιες αποριες που ειχα...

θα ηθελα ομως να ρωτησω καποιες λεπτομερειες για τον ενσωματωμενο δορυφορικο δεκτη που εχει η τηλεοραση:

1. Ποια η ποιοτητα του ενσωματωμενου δορυφορικου δεκτη;;;
2. μπορουμε να λαμβανουμε ελευθερα SD και HD δορυφορικα καναλια;;;
3. υποστηριζει Diseqc;;; αν ναι ποιο;;; 1.0, 1.1, .... μπορει να παιξει και motor
για την κινηση του δορυφορικου πιατου;;;
4. μπορουμε μεσω της CI να βαλουμε module ετσι ωστε να εχουμε και κωδικοποιημενα δορυφορικα καναλια;;;;

ευχαριστω εκ των προτερων
 

Δημήτρης Ιωάννου

Moderator
Staff member
18 June 2006
15,257
Αθήνα-Κέντρο
Απάντηση: LG Cinema LW650S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγώ με την σειρά μου, θέλω να ρωτήσω αν έχει στις επιλογές εικόνας ,την ρύθμιση: Just Scan

Επειδή την έχουν οι περισσότερες lg ,θέλω να βεβαιωθώ και γι αυτήν.

Ευχαριστώ και καλοθέατη !!!:grinning-smiley-043
 

craven

AVClub Enthusiast
14 November 2007
900
Re: LG Cinema LW650S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν και έχω nova pvr hd οπότε δεν με ενδιέφερε ποτέ να δω απο την tv αλλά επειδή με πρίζωσες το σύνδεσα χθες το βράδυ πρόχειρα για 10 λεπτά...
Αφού επέλεξα να βρεί μόνο τα FTA (και όχι και τα συνδρομητικά μαζί όπως είχε επιλογή) στον Hotbird έχουμε και λέμε...:

1,2. Τα καλά sd (πχ rai 2 κτλ) ήταν καλύτερα και απ τα nova hd χωρίς υπερβολή οπότε μια χαρά... αλλά δεν μπόρεσα να δοκιμάσω αν και πως πιάνει τα HD καθώς βρήκα μόνο 2 (το ένα τεστ) και το ένα έλεγε data only και το άλλο no signal οπότε δεν ξέρω AN και πως πιάνει τα HD (επίσης δεν βρήκα και 3d FTA)
3. Στις επιλογές έχει για diseqc A,B,C,D δείχνοντας εικόνα ενός με 4 εισόδους και 1 έξοδο, επιλογή γiα tone burst με εικόνα ενός με 2 εισόδους 1 έξοδο, επιλογή για 22khz tone (ενεργοποιείτε ανάλογα τον τυπο lnb) και τις κλασσικές επιλογές για ισχύ στο lnb, τύπο lnb αλλά και την επιλογή "αυτόματο σύστημα" που αφορά moter (αφού δείχνει ένα motοr συνδεδεμένο στο πιάτο με την λέξη motοr απο πανω) που δεν μπορείς να ενεργοποιήσεις αν έχεις επιλέξει disecq φυσικά..
Στα κανάλια φυσικά έχεις όλες τις κλασσικές επιλογές απο το quick menu να αλλάζεις υπότιτλους, ήχο κτλ (όπως αυτό το έχεις και στα videos ή στο plex ή σε dlna κτλ)
4. Αν και δεν έχω CI κάρτα να δοκιμάσω η απάντηση είναι κατά 99,999% ναί καθώς και στις επιλογές έχει "Πληροφορίες CI" αλλά και στα συνδρομητικά που έβαλα να ψάξει απο περιέργεια μετά είδα το μήνυμα όταν διάλεγες ένα ότι δεν υπάρχει κατάλληλη κάρτα CI για την αποκωδικοποίηση (δεν θυμάμαι ακριβώς το μήνυμα) ...

Αυτά!

Δημήτρη, για το just scan το έγραψα και στο πρώτο ποστ (λάθος αφού το ανέφερα full scan αντί just scan ή "Μόνο σανάρισμα" όπως είναι η επιλογή).
Οι επιλογές είναι 16:9, Μόνο σκανάρισμα, κανονική, πλήρες πλάτος, 4:3,14:9,Cinema zoom 1
 
Last edited:

menipus

New member
5 June 2011
14
Re: LG Cinema LW650S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

craven επειδή και εγώ ψήνομαι για την αγορά της εν λογω τηλεόρασης θέλω να σε ρωτήσω σε 2D έχει χτυπητή διαφορά με την SONY EX720; εάν μπορούσες να βαθμολογήσεις 0-10 τι βαθμό θα έβαζες στην μια και τι στην άλλη;
 

tiniakos

AVClub Fanatic
7 August 2007
15,984
Τήνος / Ελλάς
Re: LG Cinema LW650S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλά άλλος δεν την έχει πάρει αυτήν την tv?
κρίμα και βλέπω ενδιαφέρον από πολλούς για την αγορά της.
 

goudzos

Senior Member
11 August 2009
411
Re: LG Cinema LW650S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πριν απο λίγες ώρες μου ήρθε και εμένα στο σπίτι η LW650S 47´. Είμαι στο ψάξιμο ακόμα ωστόσο μέχρι στιγμής με έχει "χαλάσει" οτι στα περισσότερα MKV που έχω βάλει δεν έχω ήχο ενώ σε ένα φίλο μου που έχει την SAMSUNG C 6000 όλα τα MKV που του έχω δώσει έχουν κανονικά ήχο.
Στα δορυφορικά έχει Diseqc.
Μια 3d ταινια που είχα κατεβάσει full sbs δεν μου την παίζει.
Δύο άλλες half sbs τις παίζει αλλά η μία δεν έχει ήχο.
Δεν μπορώ να δω 3d από ps3. Φίλε craven τι ρυθμίσεις έκανες?
 

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
7,778
Re: LG Cinema LW650S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ο ενσωματωμένος media player στις LG δεν υποστηρίζει DTS ήχο, οπότε είτε αποφεύγεις να βρίσκεις ταινίες με DTS είτε χρησιμοποιείς κάποιο πρόγραμμα για τον μετατρέψεις σε AC3.
 

goudzos

Senior Member
11 August 2009
411
Re: LG Cinema LW650S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ευτυχώς έχω WD media player και με την οπτική ίνα έδωσα ήχο στον ενισχυτή. Το PS 3 επαιξε τις 3d ταινίες που έβαλα μετά απο κάποια ρύθμιση που του έκανα. Η τηλεόραση έχει φοβερή εικόνα αλλά με ξενέρωσε που δεν υποστηρίζει DTS ήχο. Τι να κάνω που ήθελα να πάρω την samsung d8000 αλλά δεν μου άρεσε πολύ το ενεργό 3d.
 

craven

AVClub Enthusiast
14 November 2007
900
Re: LG Cinema LW650S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Φίλε μου δεν χρησιμοποιώ τον ενσωματομένο player για να δω αλλά έχω htpc.. επίσης έστησα το plex το οποίο υποστηρίζει καθαρά απο περιέργεια και είδα ότι τα περισσότερα τα παίζει μια χαρά με αυτό (και subs και ήχο και τα sbs μια χαρά).

ps για να κάνω σύγκριση με την ex720 στο 2d όπως ζητήθηκε θα ήταν δύσκολο καθώς θα έπρεπε να έχω την ex720 :p Άμεση σύγκριση είχα κάνει με την 52z5500 της sony όπως γράφω στο πρώτο ποστ όπου σε αρκετά σημεία μου φαινόταν η sony καλύτερη.. (βέβαια και η sony ήταν κορυφαίο μοντέλο όταν την πήρα αλλά και δεν είχα τελειώσει με τις ρυθμίσεις της LG με τις οποίες όταν τελείωσα η εικόνα βελτιώθηκε κατα ΠΟΛΥ... btw τις ρυθμίσεις του fullhd τις βρήκα απλά χάλια :))
 

craven

AVClub Enthusiast
14 November 2007
900
Re: LG Cinema LW650S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οι δικές μου ρυθμίσεις σε περίπτωση που κάνουν σε κανέναν (έχω πειράξει την ρύθμιση "κανονική (χρήστης)):

Φωτισμός: 50
Αντίθεση: 90
Φωτεινότητα: 45
Οξύτητα: 60
Χρώμα: 60
Απόχρωση: 0
Θερ. Χρώματος: W25

Προηγμένος Έλεγχος:
Δυναμική Αντίθεση: Χαμηλό (ή off αν σας δημιουργεί κάποιο θέμα)
Δυναμικό Χρώμα: Υψηλό
Clear White, Μείωση Θορύβου, Υψηλή ανάλυση, Μείωση θορύβου MPEG, Eye Care: Απενεργοποιημένο
Χρώμα εμφάνισης: 0
Gamma: Μέσο
Στάθμη Μαύρου: Χαμηλό
Real Cinema: Ενεργοποιημένο
Χρωματική κλίμακα: ευρή

Το tru motion το έχω με το χέρι σε De-Judder 5 και De-Blur 5
και το Led τοπική μείωση φωτεινότητας στο "χαμηλό"

Αυτά πάντα με τα δικά μου γούστα :)
Υπόψην ότι τα παραπάνω τα έχω κυρίως για θέαση σε nova και για το htpc.. ενώ για το tuner της επειδή δεν το χρησιμοποιώ καν δεν ξέρω αν κάνουν (ειδικά στα αναλογικά που σίγουρα θα θέλουν άλλες ρυθμίσεις)..
 
Last edited:

papasouzakias

Moderator
Staff member
13 May 2009
4,523
Re: LG Cinema LW650S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και εγώ στη δική μου LG μοντέλο LH 5000 οι ρυθμίσεις που είχε από το εργοστάσιο δεν ήταν ικανοποιητικές π.χ ήταν ενεργοποιημένα τα eyecare και η εξοικονόμηση ρεύματος με αποτέλεσμα η εικόνα να είναι σκοτεινή. Πρέπει να αφιερώσεις κάποιες μέρες στη ρύθμιση των τιμών ώστε να έρθει η εικόνα σε καλό επίπεδο. Και πολλές από τις ρυθμίσεις που υπάρχουν στο διαδίκτυο δεν τις είχα βρει ικανοποιητικές.
 

craven

AVClub Enthusiast
14 November 2007
900
Re: LG Cinema LW650S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ναι ξέχασα να το πω πως η εξοικονόμηση ρεύματος που είναι ενεργοποιημένη εξ αρχής καλό είναι να απενεργοποιηθεί καθώς χαλάει κατά πολύ την εικόνα ;)

Το κακό είναι πως άντε ένας χρήστης που την ψάχνει την δουλειά θα τα φτιάξει.. ένας άνθρωπος που δεν το κατέχει και απλά αγοράζει μια tv για το σπίτι του τι θα κάνει? μετά όταν θα πάει σε ένα άλλο σπίτι και δει εικόνα κατά πολύ καλύτερη απ της δικής του (ενώ στην πράξη η δική του tv μπορεί να βγάλει αντάξια ή καλύτερη) τι θα πει? θεωρώ αρκετά χαζό το "καλιμπράρισμα" απ το εργοστάσιο στις περισσότερες εταιρίες (στην sony ήταν σχετικά νορμαλ αλλά στην lg είναι χάλια μαύρα)
 

Navigator

New member
20 June 2011
1
Re: LG Cinema LW650S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

...Καλησπέρα κι απο μένα και καλώς σας βρήκα!
Εχω την εν λόγω tv και αντιμετωπίζω το εξης προβλημα...
Συνεχές buffering στις 1080p mkv ταινίες που προσπαθώ να κανω stream μεσω wired επικοινωνιας . μιλάμε ασφαλώς για 1000αρι δικτυο , και server ενα pc με χαρακτηριστικά (intel cor2Duo 3.00Ghz, 4gb Ram, Windows7 64bit)
Να παραθέσω πως οι 720p και χαμηλοτερης ποιοτητας ταινίες παίζουν απροβληματιστα! Χρησιμοποιησα το NeroPremium της συσκευασιας καθώς και το plex χωρίς δυστυχώς αποτελεσμα! Λιγο καλύτερο streaming με το plex.
Τα λοιπα mezzmo και Servio που τεσταρα κατεληξαν σε αποτυχία!
Υποψιαζομαι πως φταιει το transcoding λογω επεξεργαστη, μα μετα απο επικοινωνια μου με την lg δεν μου το επιβεβαιωσαν. Χρησιμοποιώ το τελευταιο firmware της tv. Πριν προβώ σε διαδικασια αναβαθμισης υπολογιστη(περαιτερω εξοδα), υπαρχει καποια ιδέα?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
 

giaxias

New member
20 June 2011
5
σερρες
Απάντηση: LG Cinema LW650S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

τοση ωρα διαβαζω και ξαναδιαβαζω ολα οσα γραφεις και ζηλευω...αλλα δεν καταλαβαινω!εγω μαλλον εχω καποιο προβλημα? μολις αγορασα την lw5500 παραπλησιο μοντελο με την lw650.ego 3d akomh den mporesa na dω καθως οπως μου λεει η lg για τις ταινιες της odeon θα πρεπει να περιμενουμε καποιο update, για τις υπολοιπες δε, εγω και παλι δε μπορεσα να δω(αναφερομαι στο καθαροαιμο 3δ και οχι στη μετατροπη).στην οθονη εμφανιζεται η διπλη εικονα με τις μπλε-κοκκινα περιγραμματα αλλα 3δ τιποτα!εχω το 3d bd670.mporeite na me kataτοπισετε?εχω νοικιασει μεχρι στιγμης το ταξιδι στο κεντρο της γης,το πιρανχας, και ενα με animation αλλα τιποτα!!!μονο τη μετατροπη μου κανει!επισης ο browser απενεργοποιημενος προς στιγμην!ξερετε κατι?εσεις δεν εχετε προβληματα τετοιου ειδους?αυτο το demo της lg poy paizei sta katasthmata μηπως ξερει κανει που μπορω να το κατεβασω μπας και δω λιγο 3ακι να μου φυγει το μερακι?
 

JL_?

Moderator
Staff member
19 September 2008
15,350
Terra
Re: LG Cinema LW650S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μήπως τα BluRay που έχεις νοικιάσει είναι με το παλιό, ανάγλυφο 3D που μπορεί να το δει κανείς σε οποιαδήποτε τηλεόραση με μπλε-κόκκινα γυαλιά;

Η "διπλή" εικόνα στα στερεοσκοπικά 3D BluRay, δεν εμφανίζει μπλε-κόκκινα περιγράμματα...
 

craven

AVClub Enthusiast
14 November 2007
900
Re: LG Cinema LW650S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Έχω την εντύπωση πως ή έχεις κάποια περίεργη ρύθμιση στον player σου (αν δίνει τέτοια επιλογή για μετατροπή σε red/cyan) ή αυτό που νοίκιασες δεν ήταν στερεοσκοπικό 3d αλλά red/cyan (πάντως το πιράνχα αν και ΑΘΛΙΟ 3D, ήταν στερεοσκοπικό) Δες στο εξώφυλλο του dvd αν αναφέρει 3d για red - cyan ή όχι.. (συνήθως αυτές που είναι για μπλέ - κόκκινα γυαλιά τα δίνουν μαζί μέσα στην θήκη)
Όταν βάζεις την ταινία η τηλεόραση σε ενημερώνει αυτόματα με popup πως έχει μπει υλικό 3d, να φορέσεις τα γυαλιά σου και λοιπές μπούρδες?
Το ότι μιλάς πάντως για μπλέ - κόκκινα περιγράμματα σημαίνει πολύ απλά ότι βλέπεις ΛΑΘΟΣ υλικό (δεν φταίει η tv δηλαδή)

Ο browser για να είναι απενεργοποιημένος σημαίνει πως δεν έχεις κάνει update. Απ τις ρυθμίσεις πας στην τελευταία επιλογή (δεν θυμάμαι τίτλο απ έξω) και κάνεις αναβάθμιση (εφόσον την έχεις συνδέσει στο internet)