Λήψη με δύο κεραιες στον ίδιο ιστό

gkirle

Established Member
25 May 2010
111
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους.

Το σαββατοκύριακο ήμουν στην αιδηψό και έκανα μια εγκατάσταση σε ένα συγγενή.

Ο εξοπλισμός ήταν:

1. Ενισχυτής ιστού ikusi sb-353 (uhf-uhf-vhf)
2. Kεραία Ikusi flash hd
3. Kεραία Tel-750
4. Kεραία μπάντας vhf

Επειδή το σημείο είναι δύσκολο και τα κανάλια δε βγαίνουν όλα καλά απο ένα σημείο εκπομπής σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω δυο κεραίες uhf μια προς πήλιο και μία προς αθήνα.

Το πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν πως όταν είχα μόνο μια κεραία (οποιαδήποτε απο τις δύο U) συνδεδεμένη με τον ενισχυτή τα κανάλια απο το αντίστοιχο κέντρο εκπομπής ερχόντουσταν μια χαρά. Όταν όμως συνέδεα και την άλλη κεραία για να πιάσω και τα υπόλοιπα, χανόντουσταν όλα. Τελικά άφησα μόνο τη μια κεραία (προς πήλιο) και δε πιάνω καθόλου τον Alpha. Να σημειώσω πως έκανα ότι συνδυασμό μπορεί να γίνει και με τις κεραίες και με την ενίσχυση. Επίσης έβαλα και μια κεραία απλή Υagi που είχα αλλά πάλι τα ίδια όταν συνέδεα και τη δεύτερη.

Γιατί συμβαίνει αυτό ρε παιδιά και αν υπάρχει λύση ποια είναι αυτή?
 

George-

Senior Member
17 January 2010
317
Πασαλιμάνι
Αν κοιτάξεις εδώ μπορεί να βρεις την απάντηση που ψάχνεις, τσέκαρε τις συνδέσεις των 3 κεραιών στο μίκτη, μήπως κάπου βραχυκυκλώνει.
 

marios1234

Established Member
20 October 2009
114
Σε ποιο μερος περιπου της Αιδηψου ειναι το σπιτι?Φανταζομαι θες παραλληλα και την κεραια προς Παρνηθα λογω ποικιλιας καναλιων.Διαφορετικα η καλυτερη λυση ειναι να την γυρισεις απεναντι προς Χλωμο την uhf,ενω αν θες βαζεις και την vhf για την ΕΤ1...
 

gkirle

Established Member
25 May 2010
111
Το σπίτι είναι στο χωριό-όχι στα Λουτρά. Δηλαδή δεν είναι παραλιακό. Βέβαια το χλωμό απο τη ταράτσα φαίνεται οπότε ίσως την επόμενη φορά πειραματιστώ με αυτό το μέρος.