Living in the scifi future.

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2023 την Κυριακή 02 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

17 June 2006
9,323
Βασικά μαθαίνεις να το χρησιμοποιείς. Ναι μεν με την αρχική ερώτηση δεν απαντά, αλλά με αλληλουχία ερωτήσεων παίρνεις και πάλι απάντηση και μάλιστα πιο καλή από την αρχική. Βέβαια αυτή η προσέγγιση έχει αρχίσει ήδη να χρησιμοποιείται για να παρακαμφθούν fail safes...Είναι άγρια δύση πάντως η φάση ακόμη, απλά μπορεί ένας να τραβήξει την πρίζα αν θέλει.

Επίσης ξαναέκανα την ερώτηση για τους νόμους του Ασίμοφ και τώρα την έχει διορθώσει την απάντηση :)

Πάντως αν μπεις στη κουνελότρυπα και αρχίζεις να τη συνηθίζεις να δω πως θα μας έρθει όταν μας ζητάνε να πληρώσουμε για να την έχουμε...Ήδη έχω δει τρόπους επιτάγχυνσης πραγμάτων στη δουλειά μου...


Και όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, δεν είναι ο αρχικός κώδικας το δύσκολο, αλλά η διαδικασία εκπαίδευσης της ΑΙ. Δείτε το παρακάτω που λέει ότι με μια εναλλακτική Open source θα χρειαζόσουν πάνω από 1 εκ. για μια βασική εκπαίδευση.
 

Tzimisce

Administration Team
Staff member
1 February 2007
32,146
127.0.0.1
Όταν θα αρχίσει να επεξεργάζεται και sentimental analysis data θα τρώμε τέτοιο bullying που τα ρομπότ δεν θα χρειάζονται χέρια και πόδια για να μας σκοτώσουν, θα μας οδηγούν στην αυτοκτονία.
Οπότε μια χαρά θα σέβεται τους νόμους του Ασίμοφ. :ROFLMAO:
 
17 June 2006
9,323
Όταν θα αρχίσει να επεξεργάζεται και sentimental analysis data θα τρώμε τέτοιο bullying που τα ρομπότ δεν θα χρειάζονται χέρια και πόδια για να μας σκοτώσουν, θα μας οδηγούν στην αυτοκτονία.
Οπότε μια χαρά θα σέβεται τους νόμους του Ασίμοφ. :ROFLMAO:
Ο Ασίμοφ ήταν πολύ μπροστά...γράφει στον πρώτο νόμο "A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm.". Τυπικά αν καταλάβει το ρομπότ ότι κάποιος οδηγείται στην αυτοκτονία πρέπει να κάνουν ότι μπορούν να το αποτρέψουν.
Βέβαια δεν θέλω να ξέρω τι θα γίνεται στη διάρκεια του machine learning... :ROFLMAO:
 
  • Haha
Reactions: Tzimisce
20 June 2006
9,390
Θεσσαλονίκη
Κάτι ξέρει , κάτι ξέρει...
f5ff764d95e7c6907cc287eff0981dc3.jpg
 

SR-71

AVClub Fanatic
15 December 2010
45,614
Kashyyyk stratosphere - 100,000 ft
Eπρεπε να του πει "guess" ....
O ανθρωπος θα ελεγε "Mike" και ας ηταν λαθος.
Υπερεχουμε στην ασυδοσια συσχετισμων :cool:
(που 1 στο εκατομμυριο οδηγουν σε ορθες εκτιμησεις)
 
17 June 2006
9,323
Αυτό που φοβάμαι είναι ότι μαθαίνει ΠΟΛΥ γρήγορα και νομίζω πως δεν είμαστε έτοιμοι να το ενσωματώσουμε αρμονικά...θα είναι βίαιη ένταξη. Δεν θέλω να σκεφτώ πόσοι θα μείνουν άνεργοι όταν το HR κάθε μεγάλης εταιρίας συνειδητοποιήσει ότι για κάποιες εργασίες αντί για 10 άτομα θα αρκούν 2 με καλή γνώστη διαχείρισης της ΑΙ και του αντικειμένου ώστε να υπάρχει ένα επίπεδο ελέγχου/quality control στο αποτέλεσμα όσο η ΑΙ εξελίσσεται.
Επίσης στην πράξη δεν ξέρουμε επακριβώς τι δεξιότητες απαιτούνται για τη ορθή και αποδοτική χρήση μιας ΑΙ. Μου θυμίζει (σε αναλογία) την εποχή που οι βιβλιοθήκες πέρναγαν για πρώτη φορά τον κατάλογό τους σε ψηφιακά εργαλεία και όσοι ήξεραν να χρησιμοποιούν index cards και τα συρταράκια των ευρετηρίων σε ελάχιστο χρόνο αξιοποιούσαν στο μέγιστο τα ηλεκτρονικά εργαλεία, ενώ αυτοί που πήγαιναν κατευθείαν στα πρώιμα ψηφιακά εργαλεία χάνονταν, έβρισκαν μέρος αυτών που έψαχναν και δεν κατέληγαν πάντα στο σύνολο των βιβλίων που τελικά θα ήθελαν να βρουν.
 
17 June 2006
9,323
Έχω δοκιμάσει τόσο την Cortana όσο προσφερόταν για προσωπική χρήση, όπως και το google assistant. Πρακτικά τα παράτησα και τα 2, στο μόνο που χρησιμοποιώ το google assistant τώρα πια είναι για να του λέω τραγούδια να παίξει στο youtube όταν οδηγώ μέσω Android Auto.
Αλλά ανυπομονώ να πληρώσω για προσωπικό βοηθό βασισμένο στο chatGTP που θα μπορώ να του φορτώσω το μισό σκληρό με τα κείμενα της δουλειάς...
 
Last edited:
17 June 2006
9,323
Ξεκίνησε και εμπορικά με premium συνδρομές που το μόνο που σου εξασφαλίζουν είναι προτεραιότητα στα resources. Και ήδη μιλάμε για 240 δολάρια το χρόνο για να μην σου βγάζει μήνυμα δοκιμάστε αργότερα!
Από την άλλη σαν εφαρμογή έχει ισοπεδώσει σε μάζεμα βάσης οτιδήποτε άλλο, οποτεδήποτε.
Πάντως γελάω κάθε φορά που μου προτείνει να πάω στο google scholar για να βρω πληροφορίες :p
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
84,369
Εκεί ψηλά.....