Mάλλον μου τάκαψε η ΔΕΗ

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2023 tην Κυριακή 02 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Thomas_GR700

Established Member
17 December 2006
278
Την Πέμπτη που μας πέρασε είχαμε διακοπή ρεύματος στην περιοχή που μένω.Η διακοπή διήρκησε περίπου 20 λεπτά.Την Παρασκευή το βράδυ ,διαπιστώνω οτι ο προβολέας μου ήταν κλειστός ,με σβησμένο το φωτάκι της αναμονής.Εβαλα ,έβγαλα καλώδια ρεύματος αλλα τίποτε.Πάνω να βάλω πικάπ καί μόλις άνοιξα το phono (Τrichord Dino) καί πριν ακουμπήσει η βελόνα ακουγόταν ένας θόρυβος σαν βράσιμο μόνο απο το ένα ηχείο.Μετέφερα το phono σε άλλη είσοδο του προ καί το πρόβλημα μεταφέρθηκε στην νέα είσοδο καί έτσι συμπέρανα οτι το πρόβλημα είναι στο phono.Το Σάββατο πρωί τυχαία απο έναν τεχνικό pc ,έμαθα οτι κάποιος πελάτης του κόντεψε να πάθει ζημιά στο server του απο κάποια έργα που έκανε η ΔΕΗ στην ίδια περιοχή καί έτσι συνδύασα οτι η ζημιές μου προερχόταν απο το έργο αυτό της ΔΕΗ.Σήμερα Δευτέρα πήρα τηλ. τον τεχνικό του Studio 17 ,κο Ξυθάλη ,ο οποίος μου είπε οτι ο διακόπτης του Phono δεν είναι on-off αλλα καί να το κλείσεις παραμένει σε κατάσταση αναμονής καί θα πρέπει να του στείλω καί τα δύο κομμάτια του να τα δεί.Σήμερα βρήκα τον Δ/ντή της ΔΕΗ ,ο οποίος απέκλεισε το γεγονός να πάθουν ζημιά τα μηχανήματα απο την διακοπή αυτή ,οτι η διακοπή του ρεύματος ήταν σαν να έκλεινες έναν διακόπτη ,οτι αν ήταν θέμα της ΔΕΗ θα είχαν καεί πολλά μηχανήματα ,οτι οταν γίνεται επανασύνδεση αυτή γίνεται με ομαλό τρόπο κ.λ.π.Επειδή είναι η δεύτερη φορά που παθαίνω βλάβη απο την ΔΕΗ ,δεν θέλω να το αφήσω έτσι καί είμαι αποφασισμένος να ζητήσω αποζημίωση για κάθε ζημιά που υπέστην.Ηδη έστειλα τον προβολέα για επισκευή ,φοβάμαι οτι αυτή θα είναι ασύμφορη γιατι ο προβολέας είναι παλιός (ΒenQ 8700) ,θα στείλω καί το phono κ.λ.π.Επειδή δέν έχω τις τεχνικές γνώσεις θα ήθελα να με συνδράμετε να θεμελιώσω τεχνικά τους ισχυρισμούς μου σε περίπτωση που καταθέσω αγωγή εναντίον της και να έχω έτοιμες τις αντικρούσεις της στους πιθανούς ισχυρισμούς της.Σημειώνω οτι στον πίνακα έχω βάλει αντικεραυνική προστασία.Επίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω ,πως θα αποφύγω να συμβεί το ίδιο ,στον προβολέα τουλάχιστον γιατι μου είναι λιγάκι δύσκολο να τον αποσυνδέω κάθε φορά ;
 

Thomas_GR700

Established Member
17 December 2006
278
Στο Phono υπάρχει πολύμπριζο ιδιοκατασκευή που παίρνει ρεύμα απο την μπρίζα χωρίς τίποτε άλλο ,εκτός απο την προστασία που υπάρχει στον πίνακα.Ο προβολέας παίρνει ρεύμα κατ'ευθείαν απο άλλη μπρίζα ,απο τον ίδιο πίνακα.
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
20,024
ΑΘΗΝΑ
Στο Phono υπάρχει πολύμπριζο ιδιοκατασκευή που παίρνει ρεύμα απο την μπρίζα χωρίς τίποτε άλλο ,εκτός απο την προστασία που υπάρχει στον πίνακα.Ο προβολέας παίρνει ρεύμα κατ'ευθείαν απο άλλη μπρίζα ,απο τον ίδιο πίνακα.


καλο θα ειναι να εχεις σε ολες τις πριζες του σπιτιου σου μια προστασια,ειδικα σε αυτες που τροφοδοτουν ηλεκτρονικες συσκευες.
αξιζει τον κοπο γιατι σωζεις τα μηχανακια που εχεις πληρωσει.
με την δεη μην παιδευεσαι-δεν θα βρεις ακρη.
 

ln()

Supreme Member
1 February 2007
5,621
Βόλος
Το πρόβλημα δεν είναι στην διακοπή αλλά στην επανασύνδεση. Υποτίθεται ότι γίνεται με ομαλό τρόπο, αλλά πόσες φορές δεν έχετε δει τις λάμπες να τρεμοπαιζουν; Η δυσκολία είναι να το τεκμηριώσεις, και μόνον αν βρεις κι άλλους στη γειτονιά θα έχεις ελπίδες. Γιατί αν έχεις πάθει μόνον εσύ βλάβη, μπορεί πάντα η ΔΕΗ να βρει ελλάτωμα στην εγκατάσταση... Πάντως περιπτώσεις αποζημείωσης από την ΔΕΗ έχουν υπάρξει.
 

Thomas_GR700

Established Member
17 December 2006
278
Στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ,υπάρχει καταχωρημένη η απο Απριλίου 2011 οδηγία της ΔΕΗ για την διαδικασία που πρέπει ν'ακολουθηθεί για την αποζημίωση.Κατέθεσα σήμερα την αίτηση ,ζήτησα ν'ακολουθηθεί η διαδικασία και θα δείξει .Ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες .
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
84,275
Εκεί ψηλά.....
Επίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω ,πως θα αποφύγω να συμβεί το ίδιο ,στον προβολέα τουλάχιστον γιατι μου είναι λιγάκι δύσκολο να τον αποσυνδέω κάθε φορά ;


Εγω τον προβολεα τον εχω μονιμα συνδεδεμενο με ups που και σε προφυλλασει και δινει χρονο στην λαμπα να κρυωσει σωστα αν πεσει το ρευμα. Μια μικρη μοναδα δεν χρειαζεται πολυ.
 

Thomas_GR700

Established Member
17 December 2006
278
Οπως είπα πιο πάνω κατέθεσα αίτηση στην ΔΕΗ για να κινηθεί η διαδικασία της αποζημίωσης όπως προβλέπεται απο την ΡΑΕ.Η ΔΕΗ ,μου απάντησε ως εξής:
1.-Oi διακοπές ηλεκτροδότησης στιγμιαίες ή καί μεγαλύτερης διάρκειας καθώς οι βυθίσεις είναι φαινόμενα συνυφασμένα με την λειτουργεία των δικτύων διανομής ηλεκτρ.ενέργειας καί οφείλονται σε πρόβλεπτους εξωγενίς παράγοντες όπως κακοκαιρία ,κεραυνούς .....ή σε άλλες απρόβλεπτες συνθήκες (ατμοσφαιρικές υπερτάσεις ,στιγμιαίες υπερφορτίσεις καταναλωτών), ή στις εγκαταστάσεις των πελατών απο κακή λειτουργεία οικιακών συσκευών κ.λ.π.Αυτό άλλωστε προβλέπεται καί απο τα Ελληνικά καί Ευρωπαικά πρότυπα (ΕΛΟΤ ,ΕΝ50160), προκειμένου να αποφεύγονται παροδικά σφάλματα απο τα οποία θα προκαλείτο μία μόνιμη καί εκτεταμένη βλάβη στο δίκτυο.
2.-Στην παραπάνω κατηγορία διακοπών εντάσσεται καί η διακοπή που συνέβλη στις 19-1-2012 καί ήταν επιβεβλημένη προκειμένου να αντιμετωπιστεί βλάβη που συνέβη σε υπόγειο δίκτυο ΜΤ μεταξύ του Υποσταθμού ....καί του Υποσταθμού ....Σύμφωνα με το γ' σχετικό ( ΔΕΗ /Α.Ε./ΓρΔ/2983/21.6.10) ,η βλάβη σε υπόγειο δίκτυο συνιστά τυχαίο γεγονός ,δεδομένου οτι δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί και ν'αποτραπεί εκ των προτέρων.
3.-Στα αρθρα 8,παρ.2 καί 18 παρ.1 καί 2 του "Συμβολαίου Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος" καί στο αρθρο 21 των "Γενικών Ορων καί Συμφωνιών για την Παροχή Ηλ.Ρεύματος", προβλέπεται οτι η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα κατα το δυνατο σταθεά καί αδιάλειπτα ,πλην όμως δεν εγγυάται την πραοχή σε περιπτώσεις ανωμαλιών ή διακοπών ,λόγω ανωτέρας βίας ή τυχαίων γεγονότων καί δεν ευθύνεται έναντι των κατα;ναλωτών για τυχόν ζημιές του απο τέτοιες ανωμαλίες ή διακοπές.Σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία ,η ΔΕΗ Α.Ε. έχει την υποχρέωση ,σε περίπτωση βλαβών στο δίκτυο καί μόνο εφόσον διαπιστώνεται ευθύνη των υπαλλήλων της απο σχετικές πράξεις ή παραλείψεις ,να αποζημιώνει στο ακέραιο τους θιγέντες καταναλωτές για ζημιές στην εσωτερική ηλεκτρική εγκατάσταση καί στον οικιακό τους εξοπλισμό.
4.-Για ενημέρωσή σας ,σας αναφέρομε οτι στο πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384/12-12-02 "Απαιτήσεις για ηλεκτρικές εγκαταστάσεις" που επικυρώθηκε με την Υ.Α. Φ.7.5/1816/88 (ΦΕΚ 470/Β'/05-03-2004) καί στους Κανονισμούς Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων (ΚΕΗΕ,αρθρο 6),εξοπλισμού τους με τα σχετικά περι ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητος πρότυπα καί επιπρόσθετα να εξετάζουν τη σκοπιμότητα εκγατάστασης διατάξεων προστασίας στην ηλεκτρικής τους εγκατάσταση (π.χ. επιτηρητές τάσης ,σταθεροποιητές τάσης ,συστήματα αδιάλειπτης τροφοδότησης ισχύος ) προβλέπεται η προαιρετική με μέριμνα των ιδιωτών εγκατάσταση συσκευών προστασίς έναντι διαταραχών της τάσης τροφοδότησης......
5.-Μετα τα παραπάνω ......ειλικρινά λυπούμεθα ,όμως οι κανονισμοί καί οι οδηγίες της Υπηρεσίας μας δεν μας επιτρέπουν την ικανοποίηση του αιτήματος σας για αποζημίωση.
Σαν υπόλοιπα σχετικά ,η ΔΕΗ επικαλείται καί τα εξής έγγραφα:1.-ΡΑΕ/Ο-35550/28.8.2009 καί 2.-ΡΑΕ/Ο-46618/10.3.2011.

Αυτό που θα ήθελα είναι ,εάν μπορεί κανείς να με βοηθήσει με την γνώσεις του ,ν'αντικρούσω τεχνικά ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τους ισχυρισμούς της ΔΕΗ ,γιατι το έχω πάρει "πατριωτικά" το θέμα μιάς καί είναι η δεύτερη φορά που παθαίνω ζημιά απο την ΔΕΗ.
 

skysound

Supreme Member
28 January 2007
6,383
Θεσσαλονίκη
Δεν υπαρχει διακοπη ρευματος που να μην κατεβαζω ολους
τους διακοπτες του πινακα, εκτος απο το διακοπτη του πλυντηριου.
Στη πριζα του πλυντηριου συνδεω ενα ραδιοφωνακι για να ειδοποιηθω οταν ερθει το ρευμα.
 

adragon

Established Member
23 January 2010
102
Αγαπητέ Θωμά

Απλά την πάτησες!

Το φαινόμενο, που επηρέασε την συσκευή σου, είναι ηλεκτρομαγνητικό και ισοδύναμο της αδράνειας ενός κινούμενου σώματος, που καλείται να σταματήσει...
Την στιγμή της αλλαγής/ διακοπής της τάσης προκαλείται ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΤΑΣΗ, τόσο μεγαλύτερη όσο μικρότερο είναι το διάστημα στο οποίο συνέβη η αλλαγή/ διακοπή!!!
Το αντίστοιχο φαινόμενο συμβαίνει και την στιγμή της επανόδου της τάσεως στην αρχική τιμή...
Οι εμφανιζόμενες επαγωγικές τάσεις είναι ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ Volts!!!
Και τα αντίστοιχα Amperes φτάνουν, για να λιώσει η μισή Αθήνα!!!

Εγώ στις εγκαταστάσεις των πελατών μου (Η/Υ και δίκτυα συνήθως) λαμβάνω μέτρα κατά των επαγωγικών φαινομένων!...

Για να προσβάλλεις την ΔΕΗ νομικά, θα πρέπει να μπορέσεις να αποδείξεις, ότι είχες λάβει κάθε "αντιεπαγωγικό" μέτρο προσκομίζοντας σχετικά ΕΠΩΝΥΜΑ τιμολόγια αγοράς...
Ουσιαστικά την πάτησες, διότι ο μεν πωλητής και ο κάθε πωλητής ΔΕΝ ενδιαφέρεται για την ηλεκτρική σου ασφάλεια και διότι, όπως η συντριπτική πλειονότης των Ελλήνων καταναλωτών δεν (ανα)ζήτησες την συμβουλή ειδικού!...

Είμαι για οτιδήποτε στην διάθεσή σου

Αντώνης Δραγώνας
Μαθηματικός
Μηχανικός Υπολογιστών και Δικτύων
Microsoft Certified System Engineer
Microsoft Certified Trainer

ΥΓ: Λόγω μακρότατης οικογενειακής παράδοσης έχω κατά καιρούς "νικήσει" διάφορους καταστροφικούς, χρηματοβόρους και ληστρικούς οργανισμούς με "καλοστημένη" αλληλογραφία, αλλά η περίπτωσή σου είναι δύσκολη...
 

sc3l

Established Member
4 February 2009
159
Οπως πολυ σωστα εθεσε ο adragon τις συσκευες μας δεν τις καινε οι διακοπες αλλα η επαναφορα του ρευματος στο δικτυο οπου για 10 - 20 ms ειναι τοσο τεραστιες οι υπερτασεις, που καινε τα παντα αμα κατσει στραβη. Στα χανια καηκαν ολες οι συσκευες εκει που σπουδαζε η αδερφη μου δεν εμεινε τιποτα, εγω μενω πισω απο το εφετειο και με 2 ψιχαλες πεφτουν οι ρελεδες σε καινουριο υπογειο Μ/Χ. Και φυσικα αντε να αποδειξεις οτι φταινε οι υπερτασεις και οι επαγωγες . Προσωπικα, av συσκευες τις εχω συνδεδεμενες σε πολυμπριζα με προστασια.
 

giavra

Senior Member
18 December 2008
444
Καβάλα
Την Πέμπτη που μας πέρασε είχαμε διακοπή ρεύματος στην περιοχή που μένω.Η διακοπή διήρκησε περίπου 20 λεπτά.Την Παρασκευή το βράδυ ,διαπιστώνω οτι ο προβολέας μου ήταν κλειστός ,με σβησμένο το φωτάκι της αναμονής.Εβαλα ,έβγαλα καλώδια ρεύματος αλλα τίποτε.Πάνω να βάλω πικάπ καί μόλις άνοιξα το phono (Τrichord Dino) καί πριν ακουμπήσει η βελόνα ακουγόταν ένας θόρυβος σαν βράσιμο μόνο απο το ένα ηχείο.Μετέφερα το phono σε άλλη είσοδο του προ καί το πρόβλημα μεταφέρθηκε στην νέα είσοδο καί έτσι συμπέρανα οτι το πρόβλημα είναι στο phono.Το Σάββατο πρωί τυχαία απο έναν τεχνικό pc ,έμαθα οτι κάποιος πελάτης του κόντεψε να πάθει ζημιά στο server του απο κάποια έργα που έκανε η ΔΕΗ στην ίδια περιοχή καί έτσι συνδύασα οτι η ζημιές μου προερχόταν απο το έργο αυτό της ΔΕΗ.Σήμερα Δευτέρα πήρα τηλ. τον τεχνικό του Studio 17 ,κο Ξυθάλη ,ο οποίος μου είπε οτι ο διακόπτης του Phono δεν είναι on-off αλλα καί να το κλείσεις παραμένει σε κατάσταση αναμονής καί θα πρέπει να του στείλω καί τα δύο κομμάτια του να τα δεί.Σήμερα βρήκα τον Δ/ντή της ΔΕΗ ,ο οποίος απέκλεισε το γεγονός να πάθουν ζημιά τα μηχανήματα απο την διακοπή αυτή ,οτι η διακοπή του ρεύματος ήταν σαν να έκλεινες έναν διακόπτη ,οτι αν ήταν θέμα της ΔΕΗ θα είχαν καεί πολλά μηχανήματα ,οτι οταν γίνεται επανασύνδεση αυτή γίνεται με ομαλό τρόπο κ.λ.π.Επειδή είναι η δεύτερη φορά που παθαίνω βλάβη απο την ΔΕΗ ,δεν θέλω να το αφήσω έτσι καί είμαι αποφασισμένος να ζητήσω αποζημίωση για κάθε ζημιά που υπέστην.Ηδη έστειλα τον προβολέα για επισκευή ,φοβάμαι οτι αυτή θα είναι ασύμφορη γιατι ο προβολέας είναι παλιός (ΒenQ 8700) ,θα στείλω καί το phono κ.λ.π.Επειδή δέν έχω τις τεχνικές γνώσεις θα ήθελα να με συνδράμετε να θεμελιώσω τεχνικά τους ισχυρισμούς μου σε περίπτωση που καταθέσω αγωγή εναντίον της και να έχω έτοιμες τις αντικρούσεις της στους πιθανούς ισχυρισμούς της.Σημειώνω οτι στον πίνακα έχω βάλει αντικεραυνική προστασία.Επίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω ,πως θα αποφύγω να συμβεί το ίδιο ,στον προβολέα τουλάχιστον γιατι μου είναι λιγάκι δύσκολο να τον αποσυνδέω κάθε φορά ;

Κοιτα ένας σχετικα φθηνος τρόπος προστασιας των συσκευών σου απέναντι στις διακυμανσεις του εναλασσόμενου ρεύματος και χωρίς παρέμβαση στον ηχο σου είναι η αγορα ενός αυτομετασχηματιστή ο οποίος παίρνει στην είσοδο του 230 και δίνει στην έξοδο του 230 άμα είναι και συμβεί το μοιραίο καιγεται το πηνιο και οτι έχεις συνδεσει επάνω του,πρέπει να αθροισεις το συνολικο βαταζ των συνδεδεμένων συσκευών + ένα 20-30% του συνόλου για μεγαλύτερη ανοχή
 

Thomas_GR700

Established Member
17 December 2006
278
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας ,αλλα μου την έχει δώσει γιατι είναι η δεύτερη φορά με την ΔΕΗ.Πριν κάμποσα χρόνια ,ντάλα καλοκαίρι ,ώρα περίπου 4.30 μ.μ. άρχιζε να φωνάζει ο γυιός μου οτι "καιγόμαστε".Τρέχομε αμέσως απο τον ύπνο καί βλέπομε έξω απο το παράθυρό του ,να καίγεται το καλώδιο της ΔΕΗ απο την κολώνα του δρόμου μέχρι το κουτί που ήταν τα ρολόγια.Το ένα ρολόι άν θυμάμαι καλά έγινε κάρβουνο ,το δε κεντρικό καλώδιο καμμένο καί αποσαρθρωμένο.Ο τοίχος έξω καί γύρω απο το κουτί με τα ρολόγια μαύρα ,όπως είναι όταν τους βάζεις φωτιά.Ηρθε η ΔΕΗ ,τα άλλαξε όλα με δική της δαπάνη .Την ώρα εκείνη "έστρωνα" έναν τελικό που μόλις είχα παραλάβει απο Αγγλία μερά ,ο οποίος έπαθε μεν βλάβη ,ήταν ο πρώτος στο πολύμπριζο ,για να παίρνει "φρέσκο" ρεύμα τρομάρα του ,όμως επισκευάστηκε αμέσως απο την αντιπροσωπεία.Οι προτάσεις σας για αγορά τέτοιων προστατευτικών μηχανημάτων θα με ενδιέφερε εάν μου δύνατε κάποιες ,πιο στυγκεκριμένες πληροφορίες.Οσον αφορά τον αυτομετασχηματιστή ,το βλέπω δύσκολο ,γιατι ο χώρος πίσω απο τα μηχανήματα είναι μικρός ,δέχεται όλα τα καλώδια του ηχητικού και κινηματογραφικού συγκροτήματος .Αν λάβετε υπόψη οτι μόνο ο τελικός μου έχει 500w κατανάλωση (Sugden Masterclass τάξη Α) ,φαντάζομαι οτι αν υπολογιστούν όλα τα μηχανήματα ,θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλος.Επειδή γνωρίζω καλά οτι ο νόμος δεν απέχει απο την λογική ,δεν μπορω να φανταστώ πως στα καλα καθούμενα χωρίς να φταίς ,η ΔΕΗ να μπορεί να σου καταστρέψει αυτά που έχεις αγοράσει με τόσο κόπο ,χωρίς να έχει ευθύνη.Θα το ψάξω περαιτέρω σχετικά.Σας ευχαριστώ καί πάλι.
 

ika

Supreme Member
20 September 2010
4,225
Αθήνα
Μια που οι περισσότερες οικιακές συσκευές πια είναι standby και όχι ON/OFF (άρα μπορεί να πάθουν ζημιά ακόμα και όταν δεν δουλεύουν), για προστασία από αυξομειώσεις της τάσης, έβαλα πρόσφατα στον κεντρικό πίνακα έναν μονοφασικό προγραμματιζόμενο επιτηρητή τάσης HAGER EU102 μαζί με ένα ρελέ φορτίου ES240 (40Α). Υπάρχει και σε 63Α καθώς και τριφασικός. Ελπίζω να κάνει δουλεία.
 
19 June 2006
35,674
Φίλε Thomas_GR700,

είναι γνωστό τοις πάσι, ότι όταν μιλάμε για τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, μιλάμε για ό,τι χειρότερο μας έχει συμβεί από την εποχή του Big Bang. Ο ''οίκος'' αυτός δρα μονοπωλιακά και ''διαχειρίζεται'':)flipout::flipout: σόρρυ δεν άντεξα) την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος (δεν χρειάζεται να αναλυθεί η σοβαρότητα του θέματος και η ευθύνη που πρέπει να έχει η εταιρεία σε ζητήματα υψίστης σπουδαιότητας όπως αυτό. Για όλους είναι πράγματα αυτονόητα, εκτός από τον ''οίκο''...).

Μέχρι στιγμής, έχω χάσει 2 προβολείς (ο ένας πάνω σε UPS) και ένα pc. Τι να πρωτοθυμηθώ? Τις προάλλες που για 2 ολόκληρα λεπτά αναβόσβηνε το ρεύμα κάθε 3 δευτερόλεπτα? (έπρεπε να είχα ηχογραφήσει την αντίδραση του UPS. Αν είχε φωνή, θα είχα φάει το μπινελίκι της αρκούδας...). Τις κόκκινες λάμπες προ διμήνου για μια ολόκληρη ώρα (όχι δεν άλλαξα λαμπτήρες...απλά από Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισαν να γίνουν φαν του γαύρου.)? Να αναφέρω τις άπειρες διακοπές? Να πω ότι όταν κάποια μέρα δεν έχω διακοπή παίρνω τηλέφωνο τις βλάβες για να ρωτήσω το λόγο?

Δυστυχώς, δεν μπορώ να εκφραστώ όπως θέλω από ένα δημόσιο βήμα για τον ''οίκο''. Πάντως, αν είχα ποτέ τη δυνατότητα να τον καταστρέψω, θα το έκανα πιο γρήγορα και από τον επιταχυντή του Cern χωρίς καμμία απολύτως τύψη...
 
Πάντως, αν είχα ποτέ τη δυνατότητα να τον καταστρέψω, θα το έκανα πιο γρήγορα και από τον επιταχυντή του Cern χωρίς καμμία απολύτως τύψη...

φίλε μου δε χρειάζεται να ασχοληθείς. Αυτό το καταφέρνουν μια χαρά οι ίδιοι!
 

K.ROMPOTIS

Μέλος Σωματείου
22 August 2009
10,924
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Re: Απάντηση: Mάλλον μου τάκαψε η ΔΕΗ

Φίλε Thomas_GR700,

είναι γνωστό τοις πάσι, ότι όταν μιλάμε για τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, μιλάμε για ό,τι χειρότερο μας έχει συμβεί από την εποχή του Big Bang. Ο ''οίκος'' αυτός δρα μονοπωλιακά και ''διαχειρίζεται'':)flipout::flipout: σόρρυ δεν άντεξα) την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος (δεν χρειάζεται να αναλυθεί η σοβαρότητα του θέματος και η ευθύνη που πρέπει να έχει η εταιρεία σε ζητήματα υψίστης σπουδαιότητας όπως αυτό. Για όλους είναι πράγματα αυτονόητα, εκτός από τον ''οίκο''...).

Μέχρι στιγμής, έχω χάσει 2 προβολείς (ο ένας πάνω σε UPS) και ένα pc. Τι να πρωτοθυμηθώ? Τις προάλλες που για 2 ολόκληρα λεπτά αναβόσβηνε το ρεύμα κάθε 3 δευτερόλεπτα? (έπρεπε να είχα ηχογραφήσει την αντίδραση του UPS. Αν είχε φωνή, θα είχα φάει το μπινελίκι της αρκούδας...). Τις κόκκινες λάμπες προ διμήνου για μια ολόκληρη ώρα (όχι δεν άλλαξα λαμπτήρες...απλά από Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισαν να γίνουν φαν του γαύρου.)? Να αναφέρω τις άπειρες διακοπές? Να πω ότι όταν κάποια μέρα δεν έχω διακοπή παίρνω τηλέφωνο τις βλάβες για να ρωτήσω το λόγο?

Δυστυχώς, δεν μπορώ να εκφραστώ όπως θέλω από ένα δημόσιο βήμα για τον ''οίκο''. Πάντως, αν είχα ποτέ τη δυνατότητα να τον καταστρέψω, θα το έκανα πιο γρήγορα και από τον επιταχυντή του Cern χωρίς καμμία απολύτως τύψη...

Γιάννη έχεις δίκιο σε όλα, παρόλα αυτά με τρόμαξες με το κάψιμο του προτζέκτορα πάνω στο ups γιατί κι εγώ εκεί το χω, όταν συνέβη αυτό ο προτζέκτορας ήταν σβηστός ή έπαιζε; Επίσης αν κλείνω το ups και το ανοίγω όταν θέλω να δω ταινία κάνω τίποτα ή χαλάει το ups έτσι; Γενικώς παιδιά κι ο Θωμάς αν μπορείτε να βάλετε μαζεμένες κάποιες προληπτικές κινήσεις που μπορούμε εμείς να κάνουμε θα ήταν ευχής έργο. Ο επιτηρητής καλή ιδέα μου φαίνεται γιατί στη δουλιά μου βάζουμε στους πίνακες και είναι κάτι για το οποίο μπορώ να το κάνω κι εγώ, δεν χρειάζομαι ηλεκτρολόγο.
 
19 June 2006
35,674
Απάντηση: Re: Απάντηση: Mάλλον μου τάκαψε η ΔΕΗ

Γιάννη έχεις δίκιο σε όλα, παρόλα αυτά με τρόμαξες με το κάψιμο του προτζέκτορα πάνω στο ups γιατί κι εγώ εκεί το χω, όταν συνέβη αυτό ο προτζέκτορας ήταν σβηστός ή έπαιζε; Επίσης αν κλείνω το ups και το ανοίγω όταν θέλω να δω ταινία κάνω τίποτα ή χαλάει το ups έτσι; Γενικώς παιδιά κι ο Θωμάς αν μπορείτε να βάλετε μαζεμένες κάποιες προληπτικές κινήσεις που μπορούμε εμείς να κάνουμε θα ήταν ευχής έργο. Ο επιτηρητής καλή ιδέα μου φαίνεται γιατί στη δουλιά μου βάζουμε στους πίνακες και είναι κάτι για το οποίο μπορώ να το κάνω κι εγώ, δεν χρειάζομαι ηλεκτρολόγο.

Κωνσταντίνε, δεν είμαι ειδικός, δεν είναι καν ο τομέας μου. Πάντως, από τους σχετικούς με το ''άθλημα'' μαθαίνω ότι κάθε UPS δεν διαθέτει τα ίδια κυκλώματα, δεν έχει την ίδια γρήγορη αντίδραση. Με τον ηλεκτρισμό, ακόμα και μισό δευτερόλεπτο καθυστέρηση μπορεί να είναι καταστροφικό και να κάψει το σύμπαν. Επομένως, δεν φθάνει μόνο να έχουμε ένα UPS, πρέπει να είναι και καλό=ακριβό. Δεν φθάνει δηλαδή, που ο ''οίκος'' μας έχει αναγκάσει να θεωρούμε αυτά τα μαραφέτια πιο απαραίτητα και από το ψωμί πάνω στο μεσημεριανό τραπέζι, πρέπει να ξηλωθούμε και από πάνω για να έχουμε το κεφάλι μας τελείως ήσυχο.