Max 100T (γνωστός και ως T100)

orkino

Established Member
21 June 2008
141
Re: Max T100 - Τον έχει κανείς

Γεια σε ολους! πως κανουμε απεγκατασταση του σκληρου δισκου απο τον max t100?
 

cpapakon

New member
24 June 2010
31
Re: Max T100 - Τον έχει κανείς

Παρεπιπτόντως δοκίμασα το f/w του Alcor και EGREAT M1 τα οποία δεν δέχεται.

Απόσο ξέρω για τον ALCOR 1500 δεν υπάρχει firmware.
Αυτά που έχει το web site της ALCOR είναι για το 2000 (δύο διαφορετικά ένα για το μαυρο και ένα για το ασημένιο).
Εσύ ποιό χρησιμοποίησες και δε δούλεψε;
 

gregpap

New member
24 June 2010
49
Re: Max T100 - Τον έχει κανείς

Γεια σε ολους! πως κανουμε απεγκατασταση του σκληρου δισκου απο τον max t100?

τραβας το καλωδιο απ το usb-bye-

τι εννοεις βρε orkino
 

greekgreek

Supreme Member
29 June 2008
6,307
Γιαννιτσά
Απάντηση: Max T100 - Τον έχει κανείς

Λέει άν μπορούμε να αποσυνδέσουμε τον δίσκο από το μενού και μετά να τραβήξουμε το καλώδιο.
Αναφέρθηκε σε προηγούμενο ποστ ότι γίνεται,αλλά και εγώ δεν έχω βρει κάποια ρύθμιση στο μενού.
 

SSkorpionSS

New member
7 July 2010
5
Re: Max T100 - Τον έχει κανείς



Παιδιά για αρχή, καλώς σας βρήκα και καλό καλοκαίρι...


Φίλε Bravo έχεις δοκιμάσει κανένα firmware από αυτά που αναφέρεις;
 

papasouzakias

Moderator
Staff member
13 May 2009
4,523
Re: Max T100 - Τον έχει κανείς

Γνωρίζετε αν ο δέκτης γράφει μόνο σε εξωτερικό σκληρό ή μπορεί να γράψει και σε USB stick; Αν ναι το USB πρέπει να είναι πάνω από μια ορισμένη χωρητικότητα ή είναι αρκετό και του 1GB;
 

greekgreek

Supreme Member
29 June 2008
6,307
Γιαννιτσά
Απάντηση: Re: Max T100 - Τον έχει κανείς

Γνωρίζετε αν ο δέκτης γράφει μόνο σε εξωτερικό σκληρό ή μπορεί να γράψει και σε USB stick; Αν ναι το USB πρέπει να είναι πάνω από μια ορισμένη χωρητικότητα ή είναι αρκετό και του 1GB;
Γράφει και σε USB το έχω δοκιμάσει.
Λογικό είναι το USB stick να έχει κάποια χωρητικότητα μεγάλη.
Για μία ώρα εγγραφή θέλει 2GB ,οπότε ένα USB stick 8GB ή 16GB θα χρειαζόσουνα.
 

blaroko

Senior Member
26 May 2009
379
L.A.(Λ.Α.) / N.Ιωνία
Re: Max T100 - Τον έχει κανείς

Παιδιά για αρχή, καλώς σας βρήκα και καλό καλοκαίρι...


Φίλε Bravo έχεις δοκιμάσει κανένα firmware από αυτά που αναφέρεις;


Καλως ηρθες φιλε στην παρεα... Και καλο καλοκαιρι και σε σενα! Παντα χρειαζονται ευγενικοι ανθρωποι σε ενα φορουμ οποτε βλεπω θετικοτατη τη συνεισφορα σου ηδη!

Η ερωτηση σου ειναι πολυ καλη και ευστοχη, ρωταω και εγω τον φιλο bravos (βεβαια αλλος φιλος πιο πριν ειπε οτι δοκιμασε και ΔΕΝ παιρνει το firmware alcor)
 

blaroko

Senior Member
26 May 2009
379
L.A.(Λ.Α.) / N.Ιωνία
Re: Απάντηση: Max T100 - Τον έχει κανείς

Λέει άν μπορούμε να αποσυνδέσουμε τον δίσκο από το μενού και μετά να τραβήξουμε το καλώδιο.
Αναφέρθηκε σε προηγούμενο ποστ ότι γίνεται,αλλά και εγώ δεν έχω βρει κάποια ρύθμιση στο μενού.

Δεν θυμαμαι να αναφερθηκε καπου, παντως ουτε εγω εχω βρει κατι - 99.99% δεν μπορεις να κανεις "ασφαλη καταργηση" / unmount του δισκου, απλα τραβαμε το καλωδιο, ή πρωτα κλεινουμε το δεκτη και τον αφαιρουμε (ο μονος "ασφαλης" τροπος)
 

blaroko

Senior Member
26 May 2009
379
L.A.(Λ.Α.) / N.Ιωνία
Re: Max T100 - Τον έχει κανείς

...
Η κατασταση με τις εγγραφες του pvr ειναι απελπιστικη! Αν κανετε πχ 4 εγγραφες πανω απο μια ωρα και μπορεσετε να δειτε εστω την μια χωρις προβλημα σφυριξτε μου κλεφτικα! Ολες θα παιζουν το ιδιο πραγμα , θα πηδαει σε ασχετα σημεια και σε καποια αρχεια θα σταματαει με σφαλμα "bit error" σε καποιο σημειο μεσα στην συνολικη του διαρκεια. Πχ εγγραφες του cine+ του star και του alpha, τις παιζεις και βλεπεις σε ολες το σηριαλ του mega που εγγραψες πιο μετα. Ωραια πραγματα!! Σε εγγραφες ενος, δυο ή πχ τεσσαρων λεπτων ολα ειναι μια χαρα. Αυτες δεν χαλανε οτι και αν εγραψα μετα, οι μεγαλες χαλανε ολες!
...

Λοιπον νεοτερα:
Αφου δοκιμασα πολλους δισκους για να αποκλεισω περιεργο θεμα "ασυμβατοτητας"
WD 1TB 3.5''
WD 640GB 3.5''
samsung 1ΤΒ 3.5''
samsung 500GB 3.5''
και "μικρους" 2.αρηδες
WD 500GB 2.5''
Samsung 500GB 2.5''
Seagate 250GB 2.5''

ολοι ειχαν το προβλημα που περιγραφω παραπανω. Δοκιμασα να ειναι ο δισκος με ενα partition ή με δυο και περισσοτερα (παντα γραφει βεβαια στο πρωτο partition "c") αφου ηθελα να αποκλεισω περιπτωσεις πχ το να φταιει το μεγεθος του δισκου/partition. Μηπως δλδ με μικρα partition δεν ειχε προβλημα. Δοκιμασα ακομα και 10GB partition χωρις ομως αποτελεσμα! Τα ιδια!

Μετα λοιπον απο δυο μερες δοκιμων στις οποιες το μηχανακι τα εκανε εντελως σαλατα ΠΑΝΤΑ, ειπα να δοκιμασω να αλλαξω κατι που ειχα παντα κοινο σε ολες τις δοκιμες και δεν το αλλαζα αφου ειχα και μαρτυρια/παρατηρηση του φιλου gadgetakias:
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1269035&postcount=131
"6) αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δεν γράφει αξιόπιστα. έγραψα 5-6 φορές και τις μισές ήταν corrupted. Επίσης πάνω από μία ώρα εγγραφή την σπάει σε 2ο κομμάτι (μάλλον περιορισμός του fat) αλλά το 2ο είναι σχεδόν πάντα corrupted."

Παντα ειχα ολους τους δισκους σε ntfs. Λεω λοιπον ας δοκιμασω και σε fat32.

Και....;;;;


Δουλευει! Επιτελους! Σε ntfs ξεχνατε τις εγγραφες, αλλα σε fat32 μπορειτε να γραψετε και μετα να μπορεσετε να δειτε αυτα που γραψατε! Απιστευτο για τον max t-100 κι ομως αληθινο! Εκανα 7-8 εγγραφες μεγαλες και παιζουν ολες κανονικα το καναλι και την εκπομπη που εγραψες. (το μονο μειονεκτημα σε fat32 ειναι οτι οταν επιλεγεις στο μενου "pvr" μια εγγραφη και πατας το OK για να παιξει, αργει γυρω στα 4-6 δευτερολεπτα να ξεκινησει, ενω στο ntfs ξεκινουσε σε μολις 0.5 δευτερολεπτο πραγμα βεβαια δωρο-αδωρο αφου οι εγγραφες ηταν αχρηστες. Μικρο λοιπον το κακο.)


Μου κανει ομως μεγαλη εντυπωση που κανεις αλλος δεν επιβεβαιωνει τοσες μερες αυτο το προβλημα. Κανεις δεν εκανε 2-3 μεγαλες εγγραφες (πανω απο ωρα) στον ιδιο δισκο (NTFS φορματ) και μετα να τις βαλει να παιξουν ωστε να τις ελεγξει;;;
 

bravos

New member
27 June 2010
4
Re: Max T100 - Τον έχει κανείς

ΤΑ FIRMWARE ΤΟΥ ALCOR 1500 ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ .
ΑΠΛΑ ΤΑ ΒΡΗΚΑ .
 

blaroko

Senior Member
26 May 2009
379
L.A.(Λ.Α.) / N.Ιωνία
Re: Max T100 - Τον έχει κανείς

Μην γραφεις αν θες (αν στο ελεγε καποιος mod δεν θα ελεγε αν θες :p ) με κεφαλαια γιατι στα φορουμς τα κεφαλαια εχουν την εννοια οτι φωναζουμε.

;)

Ευχαριστουμε για την διευκρινηση!
 

greekgreek

Supreme Member
29 June 2008
6,307
Γιαννιτσά
Απάντηση: Re: Απάντηση: Max T100 - Τον έχει κανείς

Δεν θυμαμαι να αναφερθηκε καπου, παντως ουτε εγω εχω βρει κατι - 99.99% δεν μπορεις να κανεις "ασφαλη καταργηση" / unmount του δισκου, απλα τραβαμε το καλωδιο, ή πρωτα κλεινουμε το δεκτη και τον αφαιρουμε (ο μονος "ασφαλης" τροπος)
Όταν είχα πρόβλημα με τους δίσκους (μέχρι στιγμής δεν μου ξαναέβγαλε πρόβλημα) κάποιος φίλος μίλησε για "ασφαλη καταργηση".
Δεν έχω βρει τίποτα σε κάποιο μενού για αυτή την δουλειά.

Δουλευει! Επιτελους! Σε ntfs ξεχνατε τις εγγραφες, αλλα σε fat32 μπορειτε να γραψετε και μετα να μπορεσετε να δειτε αυτα που γραψατε! Απιστευτο για τον max t-100 κι ομως αληθινο! Εκανα 7-8 εγγραφες μεγαλες και παιζουν ολες κανονικα το καναλι και την εκπομπη που εγραψες. (το μονο μειονεκτημα σε fat32 ειναι οτι οταν επιλεγεις στο μενου "pvr" μια εγγραφη και πατας το OK για να παιξει, αργει γυρω στα 4-6 δευτερολεπτα να ξεκινησει, ενω στο ntfs ξεκινουσε σε μολις 0.5 δευτερολεπτο πραγμα βεβαια δωρο-αδωρο αφου οι εγγραφες ηταν αχρηστες. Μικρο λοιπον το κακο.)


Μου κανει ομως μεγαλη εντυπωση που κανεις αλλος δεν επιβεβαιωνει τοσες μερες αυτο το προβλημα. Κανεις δεν εκανε 2-3 μεγαλες εγγραφες (πανω απο ωρα) στον ιδιο δισκο (NTFS φορματ) και μετα να τις βαλει να παιξουν ωστε να τις ελεγξει;;;
Δοκίμασα να κάνω κάποια εγγραφή σε ntfs(περισσότερο επειδή είχα διαβάσει ότι υπάρχει πρόβλημα) και την έκανε χωρίς πρόβλημα.
Τέσσερις ώρες έπιασε 8gb ,κομμένα σε 4 κομμάτια των 2gb.
Διαφορές στο ξεκίνημα της εγγραφής είδα ανάλογα με το μέγεθος του δίσκου που χρησιμοποίησα.Στον 1,5 tera έκανε κάμποσα δευτερόλεπτα να ξεκινήσει.
 

blaroko

Senior Member
26 May 2009
379
L.A.(Λ.Α.) / N.Ιωνία
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Max T100 - Τον έχει κανείς

Όταν είχα πρόβλημα με τους δίσκους (μέχρι στιγμής δεν μου ξαναέβγαλε πρόβλημα) κάποιος φίλος μίλησε για "ασφαλη καταργηση".
Αυτο το θυμαμαι, προφανως δεν εχει τον δεκτη ο φιλος.
Δεν έχω βρει τίποτα σε κάποιο μενού για αυτή την δουλειά.


Δοκίμασα να κάνω κάποια εγγραφή σε ntfs(περισσότερο επειδή είχα διαβάσει ότι υπάρχει πρόβλημα) και την έκανε χωρίς πρόβλημα.
Τέσσερις ώρες έπιασε 8gb ,κομμένα σε 4 κομμάτια των 2gb.
Διαφορές στο ξεκίνημα της εγγραφής είδα ανάλογα με το μέγεθος του δίσκου που χρησιμοποίησα.Στον 1,5 tera έκανε κάμποσα δευτερόλεπτα να ξεκινήσει.
Με μια εγγραφη δεν θα δεις το προβλημα. Θα παιζει. Δεν διαβασες/καταλαβες ποιο ειναι το προβλημα. Μονο η τελευταια εγγραφη θα παιζει. Ολες οι αλλες θα παιζουν το ιδιο (το βλεπεις απο την αρχη-αρχη ξεκινωντας τα αρχεια)
Δοκιμασε αν θες να κανεις δυο μεγαλες εγγραφες στον ιδιο ntfs δισκο. Μια ωρα ανα εγγραφη ειναι υπεραρκετη για να βγαλει το προβλημα

Περιμενω νεοτερα...
 

greekgreek

Supreme Member
29 June 2008
6,307
Γιαννιτσά
Απάντηση: Max T100 - Τον έχει κανείς

Έχεις δίκιο νόμιζα μιλούσες για μεγάλη εγγραφή που λόγου μεγέθους θα κοβότανε σε πολλά κομμάτια .
Θα το δοκιμάσω και με άλλες εγγραφές.
 

kmaliagkas

New member
26 March 2010
5
ΑΘΗΝΑ
Re: Max T100 - Τον έχει κανείς

Επιβεβαιώνω και εγώ το πρόβλημα με τις εγγραφές σε δίσκο NTFS.

Μία εγγραφή 2ωρη την κατάφερε. Την δεύτερη και την τρίτη εγγραφή δεν τις παίζει.


Μου κανει ομως μεγαλη εντυπωση που κανεις αλλος δεν επιβεβαιωνει τοσες μερες αυτο το προβλημα. Κανεις δεν εκανε 2-3 μεγαλες εγγραφες (πανω απο ωρα) στον ιδιο δισκο (NTFS φορματ) και μετα να τις βαλει να παιξουν ωστε να τις ελεγξει;;;
 

christos01

New member
29 June 2010
11
Re: Max T100 - Τον έχει κανείς

Επιβεβαιώνω και εγώ το πρόβλημα με τις εγγραφές σε δίσκο NTFS.

Μία εγγραφή 2ωρη την κατάφερε. Την δεύτερη και την τρίτη εγγραφή δεν τις παίζει.


Μου κανει ομως μεγαλη εντυπωση που κανεις αλλος δεν επιβεβαιωνει τοσες μερες αυτο το προβλημα. Κανεις δεν εκανε 2-3 μεγαλες εγγραφες (πανω απο ωρα) στον ιδιο δισκο (NTFS φορματ) και μετα να τις βαλει να παιξουν ωστε να τις ελεγξει;;;

Όπως ανέφερα είχα κάνει εγγραφές και μεγάλες σε ένα USB stick, αλλά σε format FAT-32.
 

[email protected]

New member
23 June 2006
12
Απάντηση: Max T100 - Τον έχει κανείς

firmware η site της εταιριας υπαρχει πουθενα για να διορθωσουμε που βγαζει κινεζικους τους μισους υποτιτλους σε avi και mkv και οταν διαλεγουμε μεγαλη γραμματοσειρα χανει την δευτερη σειρα ενω στην συνηθισμενη δεν διαβαζονται.Εχει κανεις απανταση απο το e-shop