Μαζική αγωγή στην Apple επειδή εξακολουθεί να παρακολουθεί τους χρήστες παρά τις διαβεβαιώσεις περί ιδιωτικότητας

  • Αγαπητοί φίλοι

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2023

    Την Κυριακή, 19/2/2023 και ώρα 14:00 στο Μεζεδοπωλείο "Αρχοντικό"θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Avclub για το 2023.

    Το Μεζεδοπωλείο βρίσκεται στο Μπουρνάζι Λ. Κωνσταντινουπόλεως 94 Περιστέρι Τηλ.: 210 5743525

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

John Locke

AVClub Enthusiast
4 November 2007
1,001
Το ότι όλες οι μεγάλες εταιρίες του χώρου, παρακολουθούν και κάνουν tracking τα πάντα, είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια.
Το να νομίζει κανείς, ότι η Apple κάνει κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους (Google, MS, κτλ), ίσως είναι πιθανό σε κάποιο άλλο φανταστικό παράλληλο σύμπαν.
 
  • Like
Reactions: chocbhed

anderm

Γενικός Διαχειριστής
Staff member
1 August 2009
9,658
Αθήνα...
Το θέμα δεν είναι να αποδεχθούμε αξιωματικά πως όλοι παρακολουθούν.
Υπάρχουν υλοποιήσεις από την ulefone, τη xiaomi και λοιπές απαράδεκτες στον τομέα, που κάνουν targeted profiling και σερβίρουν διαφημίσεις ακόμα και μέσα στο λειτουργικό.

Το ζήτημα δεν είναι αυτό. Ορισμένοι πιο σοβαροί φαινομενικά κατασκευαστές, έχουν εργαλεία privacy ανά εφαρμογή και στη περίπτωση της apple σου πετάει και pop up να δώσεις επί τούτου έγκριση. Το κύριο θέμα είναι χωρίς την άδεια σου, ειδικά όταν αυτή ζητείται ρητά, φαίνεται να συνεχίζει να στέλνει δεδομένα.
 
Πάντως έχει γίνει θέμα τον τελευταίο μήνα για το ότι η Apple ξεκίνησε ads στο App Store. Δυστυχώς τα περί "χρήστη που δεν είναι προϊόν" είναι μάλλον περασμένα μεγαλεία.