Μεταφορά αρχείου video απο 5D Mark II σε iMac

14 July 2006
253
Είπα και εγώ να πειραματιστώ λίγο με την λήψη video στην συγκεκριμένη μηχανή (δεν το είχα κάνει ποτέ).
Βάζω λοιπόν περιχαρής την Sandisc 16gb, 400, 60Mb klp klp τραβώ ένα 10λεπτο σποτάκι και λέω να το ρίξω στον υπολογιστή.
ξεκινώ να το κάνω αρχικά μέσα απο την εφαρμογή της canon, που χρησιμοποιώ όταν μεταφέρω τις φωτογραφίες. Το Progress της μεταφοράς του αρχείου δραματικά αργό. Λέω θα ξενυχτήσω εδώ, ας ψαχτώ στο manual. Δεν βγάζω άκρη και κοιτά στο ιντερνετ. Βλέπω ότι τελικά γίνεται μέσω του προγράμματος i-movie της apple, που ενώ έχεις συνδέσει την μηχανή με τον υπολογ. σου ανοίγει ένα εσωτερικό παράθυρο στο πρόγραμμα και απο εκεί επιλέγεις την ποιότητα κλπ κλπ. ΟΚ, ας το δοκιμάσουμε, τζίφος, δεν έβλεπε την μηχανή. Οπότε ξανά απο το πρόγραμμα της canon και τελικά μετά από 1ώρα κ 1 τέταρτο κατέβηκε........

Ρωτάω λοιπόν τους γνώστες, μήπως υπάρχει πιο παραγωγικός τρόπος? έκανα κάτι στραβά?

ευχαριστώ προκαταβολικά
 
22 June 2006
34,339
NEO HRAKLEIO
Βαλε τη καρτα στον imac , και παρε μονο σου τα αρχεια με καταληξη .mov που εχει μεσα , nomizv sto DCIM folder. (copy - paste)
Μετα βαλτα σε κανα προγραμμα της προκοπης (final cut x, premiere , Avid ) και δουλεψε τα.
 
14 July 2006
253
Γιάννη εννοείς να την βάλω απο το πλαινό slot που έχει ο Imac (αλήθεια είναι για Compact Flash κάρτες?)?, γιατί όπως είπα παραπάνω δεν έχω card reader.
 
14 July 2006
253

pulala_8

New member
10 July 2011
11
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα Νικόλα εγώ έχω την 7d και περνάω τα βίντεο χρησιμοποιόντας το bridge της addobe. Απλά συνέδεσε την κάμερα με usb στον imac και άνοιξε το bridge κάπου έχει μια επιλογή για να μεταφέρεις απο κάμερες. Είναι καλό πρόγραμα και μου αναγνωρίζει σχεδόν όλες τις μηχανές.