Οχι απαραίτητα
άσε δε που κάνοντας πηνία αέρα έχεις δυνατότητες να εφαρμόσεις μερικές τεχνικές που ελαχιστοποιούν τα παρασιτικά χαρακτηριστικά (που πολύ σωστά έθεσε ο ΤυροΜπώλ )
Το αντίθετο είπα: 200 κομμάτια να τον κόψεις, λόγω μεγέθους και σπειρών η παρασιτική επαγωγή θα είναι θηριώδης
Νομίζω οτι αυτό το πείραμα μάλλον αξίζει , αφήστε δηλαδή που σε κάποια φάση για προενισχυτή θα είναι ταμάμ , αρκεί να είναι στάνταρ το φόρτωμα τής εξόδου ...κλπ κλπ
Γιατί? οι λάμπες που βάζουμε στους προενισχυτές έχουν μεγαλύτερη εσωτ. αντίσταση από τις ισχύος. Άρα χειρότερα είναι
Μάλιστα , αυτό το θέμα μου θύμισε τήν κλασσική περίπτωση τής τάξης A με τον ημιαγωγό και το πηνίο /φορτίο ..που έστω και θεωρητικά φθάνει 50% απόδοση !!!!
Αυτό είναι άσχετο. Οι ημιαγωγοί έχουν εσωτερικές αντιστάσεις < 1ωμ, για τα 4-8 ωμ φορτίο που βλέπουν, μερικές δεκάδες μιλλιανρί είναι αρκετά. Αυτό γίνεται και χωρίς σίδερο, το κάνουν όλοι άλλωστε στα κροσόβερ
Χμ ..για να το επεξεργασθώσι κατάλληλα ....
Για να γίνει αυτό πρέπει να ξέρεις να εκτιμήσεις παρασιτικές επαγωγές και χωρητικότητες ανάλογα με το "μοίρασμα" των τυλιγμάτων (interlaving).
Ξέρεις??
Ναι μπορεί για 10Κ plate το plate να μήν κάνει (ή τουλάχιστον να θέλει σκέψη το πράγμα και έρευνα ) , αλλά για 300-600R και με κατάλληλες συνθήκες θα είναι θάνατος ...και χωρίς Σιδερο !!!!!
Τα 600 ωμ θέλουν το 1/4 της επαγωγής πρωτεύοντος από τα 2,5κΩ. Δηλαδή όχι 20.000-30.000 αλλά 10-15.000 σπείρες. Η παρασιτική επαγωγή μειώνεται στο 1/4, το ίδιο και το φορτίο, γυρνάμε στα ίδια με τον 2,5κΩ. Θάνατος θα είναι, αλλά για τα αυτιά.
Μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα για πράγματα που δεν ξέρεις με ακρίβεια. Φυσική είναι, όχι το μαντείο των Δελφών
Χμμμμ.........