Μικρόφωνο για ερασιτεχνική κάλυψη συνεντεύξεων με Nikon D5100?!

PurpleNinja

New member
2 August 2011
49
Καλησπέρα,

Ψάχνω ένα στερεοφωνικό μικρόφωνο σχετικά καλό να μπορώ να καταγράφω την φωνή κάποιου όσο γίνεται πιο καθαρά είτε σε χώρο με θόρυβο είτε χώρο χωρίς θόρυβο . επίσης πως λέγονται αυτά τα πλαστικά τα τρίγωνα/τετράγωνα που εφαρμόζουν με τον κώνο για να βάλεις ένα λογότυπο πάνω και που μπορώ να βρω και πόσο, επίσης λογικά χρίζομαι και σφουγγάρι. το ποσό που διαθέτω είναι από 50-60 ευρώ και κάτω μπορώ να βρω κάτι με αυτά τα λεφτά? επίσης θέλω να μπορεί να λειτουργεί με την Nikon D5100 που θα γίνουν οι καταγραφές γι αρχη ίσως και μόνιμα...
 

PurpleNinja

New member
2 August 2011
49

Photis

Supreme Member
4 July 2006
4,784
behind the camera
Το που θα βαλεις το μικρόφωνο εξαρτάται από το πόσο καλώδιο έχεις. Το τι μικρόφωνο θα πάρεις εξαρτάται από την είσοδο που θα το συνδέσεις. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα electret με δική του μπαταρία, πυκνωτικό, το οποίο θα το βάζεις σε stand κοντά στην πηγή σου, και θα το συνδέσεις με μακρύ καλώδιο στην κάμερά σου. Για τα "σφουγγάρια" (αντιανέμια λέγονται) και για το logo, μπορείς να τα προμηθευτείς από εκεί που θα πάρεις το μικρόφωνο, ή να απευθυνθείς σε κάποια βιοτεχνία εδώ ή στο εξωτερικό ώστε να σου τυπώσει το logo πάνω στο αντιανέμιο (είναι το νέο trend αυτό στα κανάλια).

BTW όλα τα μικρόφωνα που σου έβαλε ο pepper κάνουν γι αυτή τη δουλειά που θέλεις. Απλά πρέπει να προμηθευτείς επέκταση στο καλώδιο.