Ν73 (music edition) ή K800i;

FSword

AVClub Enthusiast
19 June 2006
1,199
Ετοιμάζομαι κι εγώ ν' αλλάξω κινητό σιγά σιγά... και μέχρι στιγμής είμαι μεταξύ των δύο που αναφέρω (Nokia Ν73 (music edition) και Sony Ericsson K800i). Για πέστε καμιά άποψη!

Λοιπόν ν' αναφέρω κατ' αρχήν ότι μέχρι στιγμής έχω Nokia οπότε το Ν73 μάλλον με κερδίζει (αλλά ποτέ δεν ξέρεις). Το ξέρω επίσης ότι έχουν μια (υπολογίσιμη) διαφορά τιμής αλλά δε μ' ενοχλεί ιδιαίτερα.

Τώρα, τι μ' ενδιαφέρει στο κινητό: επειδή και τα δυο είναι gadget κινητά μ' ενδιαφέρει κατ' αρχήν μια ικανοποιητική φωτογραφική μηχανή (εννοείται όχι για όλες τις ώρες, αλλά για μια στιγμή ανάγκης να μπορώ να βγάλω φωτογραφία που να βλέπεται). Για video δε μ' ενδιαφέρει τόσο πολύ, παρόλαυτά αν έχετε και κάποια σχόλια για το video θα ενδιαφερόμουν να τα μάθω.

Από 'κει και πέρα: ο λόγος που σκέφτομαι να δώσω κάτι παραπάνω είναι και τα mp3. Κανονικά θα έπαιρνα ξεχωριστό mp3 player αλλά τελικά συνειδητοποίησα ότι δε θα το χρησιμοποιώ τόσο συχνά. Όχι όμως και καθόλου, οπότε ας έχει το κινητό. Τι άποψη έχετε λοιπόν για τις δυνατότητες τους ως mp3 players; Κατά βάση μ' ενδιαφέρει απόδοση με ακουστικά αφού έτσι θ' ακούω. So, τι λένε ως mp3 players; Απ' το πόσο δυνατά μπορούν να παίξουν (με ακουστικά κατά βάση) μέχρι ποιότητα αναπαραγωγής, δυνατότητες πλοήγησης, ευκολία φόρτωσης αρχείων κτλ. Επίσης το τα συνοδευτικό CD που δίνουν οι εταιρίες κάνουν extract από CD και convert σε mp3; Γενικά παρατηρήσεις; Α επίσης από ραδιόφωνο τι δυνατότητες υπάρχουν; Νομίζω το Ν73 έχει το ίδιο ενώ το K800i θέλει εξωτερικά ακουστικά ειδικά για ραδιόφωνο;

Τώρα, από πλοήγηση πώς πάνε (θέλω να πω από ταχύτητα); Βασικά τα έχω δει στα γρήγορα και τα δύο, το Ericsson μου φαίνεται πιο γρήγορο αλλά και το Nokia δεν ήταν αργό σε εκνευριστικό βαθμό, νομίζω δε θα'χω πρόβλημα εκεί.

Αυτό που μ' αρέσει στα Nokia είναι και το organizer, ν' αποθηκεύω γιορτές, γεννέθλια κτλ. Στο Ericsson το έψαξα λίγο αλλά είδα περιορισμένες δυνατότητες. Επίσης δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι να μεταφέρω τα contacts από το τωρινό Nokia κινητό μου (φαντάζομαι με synchronization με outlook δε θα'χω πρόβλημα).

Α επίσης τι διαφορά έχει το N73 (απλό) με το music edition; Μόνο τη 2ΜΒ καρτούλα; Αλήθεια πόσο πάνε αυτές πάνω κάτω;

Τέλος όποια γενική παρατήρηση... ευπρόσδεκτη!

Thanks!