Νέα Samsung EX2F premium compact και άλλα τινά...

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
19,335
Αθήνα
Η Sansung ανακοινώνει πολύ σύντομα - ίσως στις 7 Ιουλίου - κάποια νέα μοντέλα. Διέρρευσε ήδη η φωτογραφία ενός από αυτά:
Η EX2F αντικαθιστά την ΕΧ1 (ή TL500), με κυρίαρχο χαρακτηριστικό τον φακό Schneider Kreuznach με διάφραγμα f/1.4 (!!!) στα 24mm (αντιστοιχία).

Samsung-EX2F.jpg

Συνοπτικά τα χαρακτηριστικά (copy - paste από http://photorumors.com/2012/06/29/first-picture-of-the-samsung-ex2f-camera/ )


  • Built-in Wi-Fi
  • 12.4MP 1/1.7" (10.9mm) BSI CMOS sensor (updated)
  • 3x optical zoom
  • 24mm on the wide angle side
  • Schneider Kreuznach lens with fast f/1.4 aperture
  • Rotating AMOLED display

  • Dual image stabilization

Η EX1 ήταν εντυπωσιακά καλή στο είδος της, αλλά εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί στην χώρα μας - το όνομα Samsung δεν "τραβάει" ιδιαίτερα στον χώρο της φωτογραφίας - αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει, αν υπάρχει διαθεσιμότητα και βγεί σε καλή τιμή.
Θα υπάρχει μάλλον και η σκέτη (χωρίς wi-fi) ΕΧ2 προφανώς φθηνότερη.

Οι άλλες ανακοινώσεις δεν είναι τόσο σίγουρες, αλλά πιθανολογείται η παρουσίαση της retro mirrorless NX-R, η οποία θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι:

samsungi1.jpg

Γύρω - γύρω βλέπετε άλλα "καλούδια", οπότε καταλαβαίνετε ότι οι Κορεάτες ήρθαν για να μείνουν και στον χώρο της φωτογραφίας. Περισσότερα εδώ: http://www.mirrorlessrumors.com/samsung-nx-r-rettro-styled-camera-coming-at-photokina/

Για όσους δεν το θυμόνται, την δεκαετία του '50 είχαμε στείλει εκστρατευτικό σώμα για βοήθεια κατά των βορείων, και βέβαια είχε προηγηθεί πολυετής κατοχή από τους Ιάπωνες, οι οποίοι φεύγοντας ισοπέδωσαν τα πάντα... Επίσης κι αυτοί δικτατορία είχανε για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά... Τι κάνουμε λάθος ρε παιδιά? (Συγνώμη για το "πολιτικό" σχόλιο, αλλά "σκάω" από το κακό μου αγαπητοί φίλοι :bigcry:).
 
Last edited:

krasoulas

New member
17 September 2011
66
με μια πρώτη ματιά φαίνεται εξαιρετική ...

όμως παραείναι τσιμπημένη για 1/1.7''
 

peperr

AVClub Addicted Member
25 May 2011
1,530
Marathon Lake
Λίγο είχα δουλέψει μια ΕΧ1 και με είχε ενθουσιάσει. Φαντάζομαι αυτή εδώ θα είναι ακόμα καλύτερη