Ο Neil Young ξεκινάει εταιρεία μουσικής losless μέσω Ιντερνετ

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2023 tην Κυριακή 02 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

blugosi

Senior Member
17 November 2007
627
Σύμφωνα με αυτό το άρθρο, ο Neil Young ετοιμάζει εταιρεία πώλησης μουσικής σε υψηλή ανάλυση μέσω Internet.

Επίσης στο τέλος του άρθρου, υπάρχει link σε αυτή την ενδιαφέρουσα λίστα με όλες τις ιστοσελίδες που πουλάνε μουσική υψηλής ανάλυσης μέσω internet.
 

tonal

Moderator
Staff member
29 September 2006
2,657
Ο Neil Young δεν ήταν υπέρμαχος του "αναλογικού" ήχου (λες και το cd βγάζει ψηφιακό ήχο) και του βινυλίου ειδικότερα και πολέμιος ο,τιδήποτε ψηφιακού;
Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί...
 

blugosi

Senior Member
17 November 2007
627
Re: Απάντηση: Ο Neil Young ξεκινάει εταιρεία μουσικής losless μέσω Ιντερνετ

Ο Neil Young δεν ήταν υπέρμαχος του "αναλογικού" ήχου (λες και το cd βγάζει ψηφιακό ήχο) και του βινυλίου ειδικότερα και πολέμιος ο,τιδήποτε ψηφιακού;
Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί...
Αυτό δεν το ήξερα, πάντως σε άλλη συνέντευξη του πρόσφατα δήλωσε ότι τον ενοχλεί η ποιότητα επιπέδου MP3 όπως επίσης ότι οι περιορισμοί του απλού CD ήταν αυτοί που τον ενοχλούσαν αλλά με τις νέες προδιαγραφές (24/96) σε μεγάλο βαθμό έχουν εκλείψει.
 

analog-jimaras

AVClub Addicted Member
16 February 2012
2,001
Re: Απάντηση: Ο Neil Young ξεκινάει εταιρεία μουσικής losless μέσω Ιντερνετ

Καλός η κακός ολοι ετσι θα κινηθούν απο τωρα και περα. Μονο το internet πουλα αυτη τη στιγμή.
 

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
8,729
Αθήνα, Ηλιούπολη
Re: Απάντηση: Ο Neil Young ξεκινάει εταιρεία μουσικής losless μέσω Ιντερνετ

Καλώς η κακώς ολοι ετσι θα κινηθούν απο τωρα και περα. Μονο το internet πουλα αυτη τη στιγμή.
Πολύ σωστα!
Καλώς κατά τη γνώμη μου. Και όσο πιο γρήγορα γίνει η προσαρμογή, τόσο το καλύτερο...
 

georgarab

Senior Member
4 March 2011
317
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο Neil Young ξεκινάει εταιρεία μουσικής losless μέσω Ιντερνετ

μαλλον ομως είναι θεμα καθαρα επιχειρηματικο και δεν περνει απο συναισθηματισμους!!!
 

kiriak

Supreme Member
27 November 2006
3,948
το κόστος παραγωγής και διανομής είναι μικρότερο, συνήθως δεν υπάρχει ΦΠΑ (και ορισμένες εταιρείες δεν πληρώνουν και φόρους) και παρ' όλα αυτά τα πουλάνε ακριβότερα από CD. Και δε μιλάμε για αρχεία υψηλής ανάλυσης όπου εκεί πολλές φορές πιάνουν τον ω, αλλά και για πετσοκομμένα mp3.
 

Totsipaki

Supreme Member
27 February 2007
5,054
το κόστος παραγωγής και διανομής είναι μικρότερο, συνήθως δεν υπάρχει ΦΠΑ (και ορισμένες εταιρείες δεν πληρώνουν και φόρους) και παρ' όλα αυτά τα πουλάνε ακριβότερα από CD. Και δε μιλάμε για αρχεία υψηλής ανάλυσης όπου εκεί πολλές φορές πιάνουν τον ω, αλλά και για πετσοκομμένα mp3.Δυστυχώς αυτό βλέπω και εγώ.

Αντί για μια τυποποιημένη και μαζική απάντηση με ένα φορμάτ υπερυψηλής ανάλυσης που η τιμή του να αντικατοπτρίζει το απείρως χαμηλότερο κόστος διανομής του, την δυσκολία του πολύ κόσμου να ξοδέψει για μουσική αλλα και την απροθυμία του να το κάνει αφού βρίσκει τζάμπα υλικό έστω και σε χαμηλότερη και αμφιλεγόμενη ποιότητα,
βλεπουμε ένα τοπίο κατακερματισμένο ανομοιόμορφο και πολυδιασπασμένο με μοναδικό κίνητρο και κριτήριο την εύκολη κονόμα και την αποφυγή λοιπών εξόδων μεταξύ τους και των φόρων.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας δυστυχώς η ψηφιακή τεχνολογία ωρίμασε την χειρότερη στιγμή που θα μπορούσε όσον αφορά τα μουσικά formats και διασύθηκε πρώτα απο την παρανοική νοοτροπία των εταιριών με τους πολέμους των φορμάτ και τα κλειδώματα πρίν δέκα χρόνια και τώρα απο την ληστρική αντιμετώπιση του θέματος απο πολούς για να μήν πώ όλους τους παρόχους υλικού υψηλής ανάλυσης on line και ενίοτε και κατασκευαστές συσκευών.

H κινητήριος δύναμη πίσω απο την "άυλη επανάσταση" στον τρόπο διανομής ήταν και είναι μία και μόνο το τσάμπα παράνομο κυρίως κατέβασμα υλικού στάνταρ και απανιότρεα στον ήχο υηλής ανάλυσης. Αν δεν υπήρχαν τα Torrents και το Rapidshare είμαι σίγουρος οτι το καταναλωτικό κοινό δεν θα έδινε καμία σημασία. Απλά δίνοντας λύση σε ένα πρακτικό πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί πρώτοι έκαναν βήματα οι κατασκευαστές μηχανημάτων και μετά δειλά σαν ξενιστές έκαναν την εμφάνιση τους οι παροχοι υλικού Hi Rez.

Όχι οτι είναι κακό αυτό το τελευταίο η η διαχείριση του ήχου και της εικόνας κεντρικά απο ένα μέσον αποθήκευσης όπως ο σκληρός δίσκος, αλλα γίνεται με το λάθος τρόπο και πλασάρεται με λάθος νοοτροπία με αποτέλεσμα να είναι και δυστυχώς να πραμείνει μια niche αγορά μικρότερη αυτής των δισκακίων (αυτό όσον αφορά τα νόμιμα επι πληρωμή hd downloads).

Αλλα απο την άλη ίσως να περιμένουμ και πολλά την εποχή μας που οι μεγάλες δισκογραφικές το έχουν ρίξει στα ringtones και το μανατζάρισμα/παλσάρισμα "φτηνού" και ευπεπτου υπερθεάματος. Και εμείς το 1% της αγοράς καθόμαστε και ονειρευόμαστε πράγματα πλέον ρομαντικά, πάλι καλά να λέμε, τουλάχιστον μας έμεινα το "τζάμπα"..
 
Last edited:

georgarab

Senior Member
4 March 2011
317
το θεμα ειναι οτι θα υπαρξει ελεγχος διαθεσης και διακινησης οποτε αυτοι που κατι παραπανω ''ξερουν'' μαλλον προετοιμαζονται.