Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Γιάννης Χατζηγεωργίου

Μέλος Σωματείου
19 June 2006
35,674
Καταρχάς να πω ότι ο οδηγός δεν είναι δικός μου, αλλά του widezu69, ο οποίος τον έχει αναρτήσει σε αυτή τη διεύθυνση:

http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=3557786&postcount=199

Τον ευχαριστούμε πολύ και προχωράμε στα διαδικαστικά:

1. Κατεβάζουμε τον MPC HC και τον εγκαθιστούμε

http://mpc-hc.sourceforge.net/


2.Κατεβάζουμε τον τελευταίο FFDshow και τον εγκαθιστούμε με όλες τις επιλογές του avisynth ενεργοποιημένες

http://www.free-codecs.com/download/FFDshow.htm

EDIT: Όσοι χρησιμοποιούν 64μπιτες εκδόσεις Windows, κατεβάζουν την παρακάτω έκδοση:

http://www.onlinedown.com/detail/2390.htm

(Thanks Δημήτρη)

3. Κατεβάζουμε και εγκαθιστούμε την τελευταία έκδοση του avisynth

http://sourceforge.net/projects/avisynth2/files/


4. Για να σετάρουμε το avisynth κατεβάζουμε το multi-threading plug-in

http://www.mediafire.com/?nnbngfccnj2

Αποσυμπιέζουμε και κάνουμε copy-paste το avisynth.dll που προκύπτει αντικαθιστώντας το αρχικό στο c:\windows\system32 καθώς και στο Avisynth\plugins φάκελλο που βρίσκουμε στα προγράμματα της έναρξης (start menu). Για εκείνους που χρησιμοποιούν 64 μπιτη έκδοση αντί για το system32 τοποθετούν τον οδηγό στο SysWOW64 (το τελευταίο το γράφω με επιφύλαξη, καθώς δεν έχω 64 μπιτα Windows).

5. Κατεβάζουμε από ‛δω:

http://www.megaupload.com/?d=SP5FE2KG

τους drivers που εμποδίζουν το κρασάρισμα του FFDshow και τους τοποθετούμε κατά τον ίδιο τρόπο στο c:\windows\system32


6. Τέλος, κατεβάζουμε από ‛δω:

http://avisynth.org.ru/mvtools/mvtools2.html

τη δεύτερη έκδοση του MVTools που βρίσκουμε στο κάτω μέρος της σελίδας και τοποθετούμε τα .dll αρχεία στο Avisynth\plugins φάκελλο όπως κάναμε και παραπάνω.



Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε:

Ανοίγουμε τον MPC HC και πάμε στο Options---external filters κάνοντας add τον FFDshow τσεκάροντας την επιλογή prefer.


attachment.php



Ανοίγουμε τον ffdshow video decoder και τσεκάρουμε το κουτάκι του avisynth. Κατόπιν ρυθμίζουμε τις τιμές όπως φαίνεται στο σχήμα και αντιγράφουμε στο κενό πεδίο το παρακάτω σκριπτ:

SetMemoryMax(1280)
SetMTMode(5,4)
ffdShow_source()
SetMTMode(2)
super=MSuper(pel=1, hpad=0, vpad=0)
backward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=true, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
forward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=false, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
backward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, backward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
forward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, forward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
MBlockFps(super, backward_2, forward_2, num=60, den=1, mode=0)
SetMTMode(1)
GetMTMode(false) > 0 ? distributor() : last

attachment.php



Αυτό είναι το αρχικό σκριπτ που διπλασιάζει τα καρέ αποδίδοντας 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Αν χρησιμοποιήσετε αυτό το σκριπτ, φροντίστε η συσκευή αναπαραγωγής σας να είναι κλειδωμένη στα 60Hz ή σε ακέραια πολλαπλάσιά του π.χ 120.


Mπορείτε να ρυθμίσετε την τιμή num, η οποία είναι ο αριθμός των καρέ, κατά βούληση. Στο παραπάνω παράδειγμα έχουμε 60 καρέ το δευτερόλεπτο οπότε οι συσκευές μας κλειδώνονται στα 60, 120 Hz. Προσωπικά, το παραπάνω σκριπτάκι το χρησιμοποιώ μόνο σε σειρές και άλλα βιντεάκια, όμως ποτέ σε ταινίες διότι η αίσθηση βιντεοκάμερας λόγω του διπλασιασμού των καρέ, καταστρέφει την κινηματογραφική αίσθηση. Για τις ταινίες δοκιμάστε και αυτό:


SetMemoryMax(1280)
SetMTMode(5,4)
ffdShow_source()
SetMTMode(2)
super=MSuper(pel=1, hpad=0, vpad=0)
backward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=true, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
forward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=false, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
backward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, backward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
forward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, forward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
MBlockFps(super, backward_2, forward_2, num=30, den=1, mode=0)
SetMTMode(1)
GetMTMode(false) > 0 ? distributor() : last


attachment.php


Με κλείδωμα στα 60 Hz, ή αυτό

SetMemoryMax(1280)
SetMTMode(5,4)
ffdShow_source()
SetMTMode(2)
super=MSuper(pel=1, hpad=0, vpad=0)
backward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=true, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
forward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=false, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
backward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, backward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
forward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, forward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
MBlockFps(super, backward_2, forward_2, num=25, den=1, mode=0)
SetMTMode(1)
GetMTMode(false) > 0 ? distributor() : last

Με κλείδωμα στα 50 Hz.


Τώρα,
Όσοι έχουν διπύρηνους επεξεργαστές το αφήνουν ως έχει. Όσοι έχουν τετραπύρηνους, αλλάζουν την τιμή SetMTMode(5,4) σε SetMTMode(5,8).


Πάμε στα πειράγματα:

Τα βασικά πειράγματα τα κάνουμε στις τιμές του searchparam και του plevel, μόνο όμως στις πρώτες 2 σειρές του σκριπτ. Όσο αυξάνετε το searchparam θα έχετε καλύτερη κίνηση αλλά περισσότερα τεχνουργήματα. Το plevel λειτουργεί αντίστροφα. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος με τιμές 0 και 0, αλλά αυτό εξαρτάται από το σετ απ του καθενός καθώς και από τα μάτια του καθενός.


attachment.php



Επίσης, ο φίλος Σωτήρης δοκίμασε να πειράξει τις τιμές των Block Sizes, αλλάζοντας το σκριπτ ως ακολούθως:

SetMemoryMax(1280)
SetMTMode(5,4)
ffdShow_source()
SetMTMode(2)
super=MSuper(pel=1, hpad=8, vpad=4)
backward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=true, blksize=32, blksizev=32, searchparam=1, plevel=1, search=3, badrange=(-24))
forward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=false, blksize=32, blksizev=32, searchparam=1, plevel=1, search=3, badrange=(-24))
backward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, backward_1, blksize=16, blksizev=16, searchparam=0, search=3)
forward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, forward_1, blksize=16, blksizev=16, searchparam=0, search=3)
MBlockFps(super, backward_2, forward_2, num=FramerateNumerator(last)*2, den=FramerateDenominator(last)*1, mode=0)
SetMTMode(1)
GetMTMode(false) > 0 ? distributor() : last

Μπορείτε επίσης να πειράξετε την τιμή του pel από 1 σε 2 για μείωση των τεχνουργημάτων, αλλά απαιτεί επιπλέον επεξεργαστική ισχύ.


Πειραματιστείτε!!



Να πω, τέλος, πως η συγκεκριμένη διαδικασία απαιτεί μεγάλη επεξεργαστική ισχύ. Ένας διπύρηνος στα 2,5 Ghz θεωρώ ότι είναι το μίνιμουμ των απαιτήσεων για αναπαραγωγή 720 υλικού. Για 1080 τα πράγματα γίνονται αρκετά έως πολύ ζόρικα.

Για οποιεσδήποτε απορίες έχετε, μπορείτε να επισκεφθείτε αυτό το νήμα:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=62490

όπου έχουμε συζητήσει εκτενώς το όλο θέμα.

Αύριο, θα ακολουθήσει και ο οδηγός αναπαραγωγής για τους κατέχοντες κάρτα γραφικών Nvidia με ενεργοποιημένη την Cuda…


Stay tuned και καλή διασκέδαση!!!-bye--bye-
 

Attachments

  • Untitled-6.jpg
    Untitled-6.jpg
    39.7 KB · Views: 2,312
  • Untitled-10.jpg
    Untitled-10.jpg
    58.2 KB · Views: 2,288
  • Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    64 KB · Views: 2,277
  • Untitled-2.jpg
    Untitled-2.jpg
    49.8 KB · Views: 2,281
Last edited:

Δημήτρης Ιωάννου

Moderator
Staff member
18 June 2006
14,980
Αθήνα-Κέντρο
Επανάληψις : Ο παραπάνω οδηγός αφορά και σε ΑΤΙ ή μόνο σε nVidia κάρτες?

Με μπέρδεψε το "Αύριο, θα ακολουθήσει και ο οδηγός αναπαραγωγής για τους κατέχοντες κάρτα γραφικών Nvidia με ενεργοποιημένη την Cuda…"..:BXVZCBXZ6:
 

panoskarzas

New member
22 October 2007
85
Μπράβο, πολύ κατατοπιστικός οδηγός...

Την τελευταία εβδομάδα έπαιξα με διάφορα σκριπτάκια και κατέληξα στο δεύτερο του οδηγού (num=30) με την εξής μικρή τροποποίηση: searchparam=2, plevel=0.

Θεωρώ ότι αποτελεί τη χρυσή τομή μεταξύ CPU usage και ποιότητας εικόνας για μένα που παίζω μπάλα με Q6700 και ATI 5750.

Και πάλι συγχαρητήρια...
 

Γιάννης Χατζηγεωργίου

Μέλος Σωματείου
19 June 2006
35,674
Επανάληψις : Ο παραπάνω οδηγός αφορά και σε ΑΤΙ ή μόνο σε nVidia κάρτες?

Με μπέρδεψε το "Αύριο, θα ακολουθήσει και ο οδηγός αναπαραγωγής για τους κατέχοντες κάρτα γραφικών Nvidia με ενεργοποιημένη την Cuda…"..:BXVZCBXZ6:

Και για τις δύο ισχύει, Δημήτρη. Μόνο που με τις ΑΤΙ δεν μπορείς να ενεργοποιήσεις το Hardware Acceleration και όλη τη ''βρώμικη'' δουλειά την κάνει η CPU. Γι' αυτό θέλεις πολύ δυνατό μηχανάκι...-bye--bye-
 

Γιάννης Χατζηγεωργίου

Μέλος Σωματείου
19 June 2006
35,674
Απάντηση: Re: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Μπράβο, πολύ κατατοπιστικός οδηγός...

Την τελευταία εβδομάδα έπαιξα με διάφορα σκριπτάκια και κατέληξα στο δεύτερο του οδηγού (num=30) με την εξής μικρή τροποποίηση: searchparam=2, plevel=0.

Θεωρώ ότι αποτελεί τη χρυσή τομή μεταξύ CPU usage και ποιότητας εικόνας για μένα που παίζω μπάλα με Q6700 και ATI 5750.

Και πάλι συγχαρητήρια...

Φίλε Πάνο, οι δοκιμές δεν έχουν σταματήσει, αλλά, μάλλον τελειώνουν. Μετά από άλλες 2 ώρες δοκιμών η ''τέλεια'' κατάσταση έρχεται με searchparam=3, plevel=0 και mode=2.........ελαχιστοποιούνται τα τεχνουργήματα θεαματικά!!!:award::award:

Αν αντέχει η CPU σου να βάλεις και το pel=2, είσαι καβάλα στ' άλογο!!!-bye-
 

Γιάννης Χατζηγεωργίου

Μέλος Σωματείου
19 June 2006
35,674
Πάμε και στους Nvidiaδες, ήτοι τους κατόχους Nvidia καρτών. Το πλεονέκτημα που δίνουν οι Nvidia κάρτες είναι ότι ενεργοποιώντας το H.A. μοιράζεται η δύσκολη δουλειά (decoding-postprocessing) ανάμεσα σε 2 ''παίκτες'' (CPU-GPU). Πως το πετυχαίνουμε αυτό:

Χρειαζόμαστε για το decoding τον Coreavc που βρίσκουμε εδώ:
http://corecodec.com/products/coreavc

Δυστυχώς, το πρόγραμμα δεν είναι δωρεάν, αλλά είναι από αυτά που αξίζει η αγορά τους.

Και το Haali Media splitter που βρίσκουμε εδώ:
http://haali.su/mkv/

Αφού ακολουθήσουμε την εγκατάσταση του πρώτου ποστ κάνουμε τα εξής:

1. Εγκαθιστούμε τον Haali Media splitter.

2. Εγκαθιστούμε τον coreavc, ανοίγουμε τον MPC HC πάμε options----external filters και κάνουμε add από τη λίστα που μας ανοίγει τον Coreavc τσεκάροντας το prefer.

attachment.php



Κάνουμε διπλό κλικ πάνω του και ανοίγει το μενού του. Τσεκάρουμε το prefer CUDA και πατάμε apply.

attachment.php



Πάμε στο output και ορίζουμε ως renderer τον Haali.

attachment.php



Ανοίγουμε το μενού του FFDshow video decoder και πάμε πάνω-πάνω στο codecs.


attachment.php



Κάνουμε disabled την επιλογή για τον H264 αφού το decoding θα το κάνει ο coreavc.

attachment.php



Πάμε κάτω-κάτω και επιλέγουμε το all supported στο raw video. Πατάμε apply και είμαστε έτοιμοι να δούμε τις ταινίες μας.


attachment.php



Με το που θα ξεκινήσει η ταινία θα δείτε στα κρυφά εικονίδια κάτω δεξιά, ενεργοποιημένο με πράσινο χρώμα το εικονίδιο της CUDA και αν δοκιμάσετε τα φίλτρα την ώρα της ταινίας θα δείτε ενεργό και τον FFDshow και τον Coreavc.


Τέλος να σημειώσω ότι ο οδηγός λειτουργεί κανονικότατα και για τον KM Player, αν και έχω ένα θεματάκι με τον Haali, αλλά θα το λύσω που θα πάει....

-bye--bye-
 

Attachments

  • Coreavc.jpg
    Coreavc.jpg
    40.7 KB · Views: 2,248
  • Untitled-8.jpg
    Untitled-8.jpg
    47.1 KB · Views: 2,246
  • Untitled-7.jpg
    Untitled-7.jpg
    48.1 KB · Views: 2,233
  • Untitled-3.jpg
    Untitled-3.jpg
    64.6 KB · Views: 2,217
  • Untitled-4.jpg
    Untitled-4.jpg
    63.9 KB · Views: 2,208
  • Untitled-5.jpg
    Untitled-5.jpg
    67.7 KB · Views: 2,192

christos1974

New member
20 March 2008
55
Re: Απάντηση: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Παλικάρια καταρχήν άπειρα συγχαρητήρια :grinning-smiley-043 για όλα όσα κανετε και ξεστραβώνετε και εμας τους αδαείς. Το AVclub ειναι ο χώρος στον οποίο οφείλω την ποιοτική απογείωση στην ψυχαγωγία μου το τελευταίο εξάμηνο μιας και οι συμβουλές σας με ώθησαν στην επένδυση σε νέα TV και HTPC. Σας ευχαριστώ πολύ.
Στο θέμα μας τώρα. Παρακολουθησα την συζήτηση πάνω στο θέμα του F.I. και, μάλλον λόγο ημιμάθειας, δεν έχω κατανοήση μερικά πράγματα.
Εγώ παίζω τις ματρόσκες με βάση τον οδηγό του Δημήτρη (MPC HC-CoreAVC-AC3Filter). Το HTPC έχει NVidia κάρτα η οποία υποστηρίζει CUDA. Η TV (Samsung 46B650) δέχεται 1080/24p σήμα.
Θα δω διαφορά ακολουθώντας το παραπάνω setup?
Μπορώ να βάλω ως renderer τον EVR Custom ή πρέπει αναγκαστηκά να βάλω τον Haali? (Διότι απότι έχω διαβάσει ο EVR θεωρείτε καλύτερος)
Με διπύρινο στα 2.53 και Η.Α. θα μπορώ να παίζω mkv στα 1080?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Last edited:

Γιάννης Χατζηγεωργίου

Μέλος Σωματείου
19 June 2006
35,674
Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Στο θέμα μας τώρα. Παρακολουθησα την συζήτηση πάνω στο θέμα του F.I. και, μάλλον λόγο ημιμάθειας, δεν έχω κατανοήση μερικά πράγματα.
Εγώ παίζω τις ματρόσκες με βάση τον οδηγό του Δημήτρη (MPC HC-CoreAVC-AC3Filter). Το HTPC έχει NVidia κάρτα η οποία υποστηρίζει CUDA. Η TV (Samsung 46B650) δέχεται 1080/24p σήμα.
Θα δω διαφορά ακολουθώντας το παραπάνω setup? Διαφορά θα δεις 100% γιατί το συγκεκριμένο set up ''πειράζει'' πολλές παραμέτρους στην κινούμενη εικόνα. Το θέμα είναι αν θα σου αρέσει ή όχι το αποτέλεσμα...

Μπορώ να βάλω ως renderer τον EVR Custom ή πρέπει αναγκαστηκά να βάλω τον Haali? (Διότι απότι έχω διαβάσει ο EVR θεωρείτε καλύτερος) Έχεις δίκιο ότι θεωρείται καλύτερος ο EVR, αλλά δυστυχώς πρέπει να χρησιμοποιήσεις τον Haali.

Με διπύρινο στα 2.53 και Η.Α. θα μπορώ να παίζω mkv στα 1080?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1259486&postcount=142

Να είσαι καλά!!!-bye-
 

christos1974

New member
20 March 2008
55
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Ευχαριστώ πολυ.
Θα δοκιμάσω και θα επανέλθω.
 

dimitris__

AVClub Addicted Member
23 November 2007
2,013
Γλυκά Νερά Αττικής
Μπράβο Γιάννη, πολύ καλός ο οδηγός!

Μια λεπτομέρεια μόνο. Οι κάτοχοι 64μπιτων Windows πρέπει να εγκαταστήσουν το x86 ffdshow, και όχι το x64.

Για όποιον γενικά έχει Windows x64, καλύτερα στο θέμα της αναπαραγωγής media με την πατέντα αυτή να κάνουν τις εγκαταστάσεις των 32bit MPC-HC, ffdshow κλπ
 
Last edited:
13 March 2007
661
Λέρος
Αν χρησιμοποιείτε τον PS3 Media Server για το PS3 μπορείτε να κάνετε και εκεί το FI . Έχει επιλογές στο Transcoding για το Avisynth, όπου απλά κάνετε paste τα παραπάνω script ! Δουλεύει έξοχα ;)

Nice work συνονόματε ;)
 

kostis22

AVClub Enthusiast
23 August 2007
738
Script error: there is no function named 'SetMTMode' (ffdshow_filter_avisynth_script, line2)

Μου εμφανίζει το παραπάνω μήνυμα πλέον το MPHC. Να φταίνε τα 7άρια?
 

Γιάννης Χατζηγεωργίου

Μέλος Σωματείου
19 June 2006
35,674
Απάντηση: Re: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Script error: there is no function named 'SetMTMode' (ffdshow_filter_avisynth_script, line2)

Μου εμφανίζει το παραπάνω μήνυμα πλέον το MPHC. Να φταίνε τα 7άρια?

Όχι, δεν φταίνε τα 7άρια. Οι περισσότεροι, μάλλον, με 7άρια ''παίζουν''. Αυτό το μήνυμα το έχω συναντήσει όταν έκανα δοκιμές στις διάφορες τιμές του σκριπτ. Π.χ. αν έδινα στο pel μια τιμή 7 μου έβγαζε το παραπάνω λάθος. Στη δεύτερη γραμμή, κάτι έχει γραφεί λάθος οπότε και δεν αναγνωρίζεται. Ξανακάνε copy-paste το σκριπτάκι και ξαναδοκίμασε...-bye-
 

Γιάννης Χατζηγεωργίου

Μέλος Σωματείου
19 June 2006
35,674
Απάντηση: Re: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Μπράβο Γιάννη, πολύ καλός ο οδηγός!

Μια λεπτομέρεια μόνο. Οι κάτοχοι 64μπιτων Windows πρέπει να εγκαταστήσουν το x86 ffdshow, και όχι το x64.

Για όποιον γενικά έχει Windows x64, καλύτερα στο θέμα της αναπαραγωγής media με την πατέντα αυτή να κάνουν τις εγκαταστάσεις των 32bit MPC-HC, ffdshow κλπ

Έκανα edit.....thanks Μήτσε!!-bye-
 

kostis22

AVClub Enthusiast
23 August 2007
738
Και εγώ νόμιζα πως θα είχα βάλει καμιά άκυρη τιμή ή κατι θα έλλειπε απο το script αλλά το θέμα είναι πως έκανα copy-paste κάθε scriptακι που βρήκα έτοιμο εδώ χωρις να τα πειράξω μόνος μου αλλά απο την αρχή μου εμφάνιζε αυτό το μήνυμα. Παίζει να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα που είχα κάνει εγκατάσταση του πακέτου k-lite και δεν το απεγκατέστησα πριν περασω ffdshow κλπ? Toν οδηγό τον ακολούθησα κατά γράμμα και ότι dll προϋπήρχε αντικαταστάθηκε απο αυτα που κατέβηκαν. Τι να πω...
 

Γιάννης Χατζηγεωργίου

Μέλος Σωματείου
19 June 2006
35,674
Απάντηση: Re: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Και εγώ νόμιζα πως θα είχα βάλει καμιά άκυρη τιμή ή κατι θα έλλειπε απο το script αλλά το θέμα είναι πως έκανα copy-paste κάθε scriptακι που βρήκα έτοιμο εδώ χωρις να τα πειράξω μόνος μου αλλά απο την αρχή μου εμφάνιζε αυτό το μήνυμα. Παίζει να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα που είχα κάνει εγκατάσταση του πακέτου k-lite και δεν το απεγκατέστησα πριν περασω ffdshow κλπ? Toν οδηγό τον ακολούθησα κατά γράμμα και ότι dll προϋπήρχε αντικαταστάθηκε απο αυτα που κατέβηκαν. Τι να πω...

Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να παίζει κάτι τέτοιο...άλλωστε και ο δημιουργός του σκριπτ προτείνει να εγκαταστήσουμε μόνο τον MPC και τίποτ' άλλο που ενδεχομένως μπορεί να ''κουτουλάει''. Κατά καιρούς έχουν αναφερθεί προβλήματα με αυτά τα πολυπακέτα codecs γι' αυτό προτιμούμε τις ξεχωριστές εγκαταστάσεις των προγραμμάτων που χρειαζόμαστε...-bye-
 

kostis22

AVClub Enthusiast
23 August 2007
738
Έσβησα τα πάντα από codecs players κλπ, εγκατάσταση με βάση τον οδηγό απο την αρχή και voila δούλεψε. Επί της ουσίας τώρα. Παρατήρησα σε μερικά επεισόδια που δοκίμασα (δλδ χαμηλή-SD ανάλυσης) να δημιουργείται κάτι σαν pixelιασμα στην οθόνη. Στις HD αυτό εξαφανίζεται όσο ανεβαίνει η ανάλυση. Πάντως ενώ η εικόνα μεταμορφώνεται δεν ξέρω αν με εντυπωσιάζει το αποτέλεσμα. Πλέον οι σειρές φαίνονται σαν να παρακολουθώ αυτές τις μεξικάνικες μεταγλωτισμένες που κάνουν κατά καιρούς εμφάνιση στην TV. Σίγουρα θέλει πολύ πειραματισμό για να είναι οπτικώς αποδεκτό το αποτέλεσμα