One Channel

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
96,444
Εκεί ψηλά.....
Τίποτα δεν θα πάει στα χέρια μας, των εργαζομενων δηλ.


Ειδες αυτο που αναφερεται ως ανακοινωση εργαζομενων ?


Ειναι οντως ?

1) Ποσους υπαλληλους εχει το One ξερουμε ? γιατι για να φτασει τον μαγικο αριθμο 400+ για καναλι πανελληνιας βασης χρειαζεται κοσμο.

2) Εχετε μαθει αν θα προσλαβει υπαλληλους απο το παλιο Μεga ?
 
22 June 2006
35,074
NEO HRAKLEIO
Δεν έχει γίνει καμία επαφή με τους εργαζόμενους του mega.
Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ έχει ήδη κάποιους εργαζόμενους στο one , και δεν ξέρουμε τι θα κάνει αν χρειαστεί να πάρει κι άλλους.

Υπάρχουν πολλά σενάρια... και ειδικά μετά απ αυτό που έκανε στο δολ, είμαστε επιφυλακτικοί.

Τους έβαλε να υπογράψουν ότι δεν διεκδικούν τίποτα , τους πήρε για ένα τρίμηνο και μετά τους έδιωξε!

Αυτό με τους 400 μη το δένεις και πολύ...ότι θέλουν κάνουν.



Sent from my iPad using Tapatalk Pro
 

midas

AVClub Enthusiast
11 September 2013
1,199
Οσον αφορά το νέο Mega που θα βγει στη Digea η υποχρέωση για min 400 υπαλλήλους είναι στο εξάμηνο επάνω μετά το ξεκινημα. Για το ΟΝΕ που βγηκε διαδικτυακά δεν υπήρχε περιορισμός. Μακάρι πάντως να πάρει κόσμο από το παλιό καναλι αλλά πλέον προσφορά εργασίας θα υπάρχει από παντού και μιλαμε για νεες συμβασεις.
 

kurkosdr

Senior Member
14 December 2014
471
Τίποτα δεν θα πάει στα χέρια μας, των εργαζομενων δηλ.

Οι απαιτήσεις τρίτων , ειδικά των τραπεζών και του κράτους είναι τεράστιες και προηγούνται.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους μας, στη καλύτερη των περιπτώσεων και μετά από πολλά χρόνια δικαστικών μαχών , ζήτημα να πάρουμε 2-3 μισθούς.

Οι υπόλοιποι 30 μισθοί και 30 χρόνια προϋπηρεσίας πάνε στο βρόντο....
Αυτό είναι το όλο ζήτημα, πιο σημαντικό από το με τι σήμα θα βγει στον αέρα το κανάλι του Μαρινάκη, ότι κάποιος απέκτησε όλα τα πραγματικά assets μια εταιρείας χωρίς τις υποχρεώσεις. Πώς είναι δυνατόν να προηγούνται οι τράπεζες που έχουν πολλούς οφειλέτες και όχι οι εργαζόμενοι που περιμένουν μόνο από έναν μισθό ποτέ δεν το κατάλαβα...
 

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
96,444
Εκεί ψηλά.....
Οσον αφορά το νέο Mega που θα βγει στη Digea η υποχρέωση για min 400 υπαλλήλους είναι στο εξάμηνο επάνω μετά το ξεκινημα.


Ειναι βεβαιο αυτο ? Δεν τον ξερω αυτον τον νομο καλα.


Και που θα εχει εδρα αραγε ? Εκει που ειναι τωρα το ΟΝΕ αρκει ?
 

midas

AVClub Enthusiast
11 September 2013
1,199
*Εντός προθεσμίας 6 μηνών, ο αδειούχος πάροχος υποχρεούται να διαθέτει τον τεχνολογικό εξοπλισμό και την κτιριακή υποδομή που προβλέπεται από το άρθρο 7 παρ. 1 του Ν. 4339/2015. Εντός της ίδιας ως άνω προθεσμίας, ο αδειούχος πάροχος οφείλει επίσης να υποβάλει στο Ε.Σ.Ρ. κατάσταση του απασχολούμενου προσωπικού του, από την οποία να αποδεικνύεται η τήρηση του άρθρου 9 παρ. 2 περίπτωση α του Ν. 4339/2015.
http://www.agriniotimes.gr/dimosieuthike-fek-tileoptikes-adeies-oloklironetai-diadikasia/
 

midas

AVClub Enthusiast
11 September 2013
1,199
Και δεν ξέρουμε αν στις 31/3 εγινε ελεγχος από το ΕΣΡ στα καναλια που αδειοδοτήθηκαν ότι τηρουν τις τεχνολογικές και κτιριακές προδοαγραφές ή αν εστειλαν τα καναλια λιστες προσωπικού -με-400 -όπως επιβάλλει ο νόμος. Καλή τη πίστη θεωρουμε ότι εγινε.
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,755
Απάντηση: Re: One Channel

Πώς είναι δυνατόν να προηγούνται οι τράπεζες που έχουν πολλούς οφειλέτες και όχι οι εργαζόμενοι που περιμένουν μόνο από έναν μισθό ποτέ δεν το κατάλαβα...
Είναι μνημονιακός νόμος. Μετέτρεψε το παλαιότερο νομικό πλαίσιο χρεωκοπίας μίας επιχείρησης, και οι εργαζόμενοι από την πρώτη θέση στην λίστα αποζημιώσεων που βρίσκονταν, πήγαν στην τελευταία θέση, και πρώτοι στην λίστα αποζημιώσεων ανέβηκαν πρώτα τα χρέη στο κράτος, μετά στις τράπεζες, και αν περισσέψει κάτι το παίρνουν οι εργαζόμενοι που πήγαν τρίτοι ή τέταρτοι, ίσως να προηγούνται οι προμηθευτές. Δηλαδή πρακτικά οι εργαζόμενοι δεν παίρνουν τίποτα. Και όχι μόνο στην περίπτωση του MEGA.
Επίσης αν θυμάμαι καλά, κάπου σε κάποια παραπομπή εδώ μέσα το είχα διαβάσει τότε, είχε πάρει σε πλειοδοσία κάποιο κομμάτι της εταιρείας του MEGA ο Μαρινάκης, όταν ήταν ακόμα ενεργή, πριν έρθει η οριστική χρεωκοπία. Και χρειάζονταν κάποιοι διακανονισμοί χρεών να γίνουν, με την σύμφωνη γνώμη και των υπολοίπων μετόχων. Εκεί θυμάμαι είχε αρνηθεί να συμφωνήσει ο Βαρδινογιάννης, όπου προτίμησε να κλείσει τελείως το κανάλι παρά να το παραδώσει στον Μαρινάκη. Το τι θα γινόταν μετά με τα δικαιώματα και το όνομα του καναλιού, δεν είχε εξεταστεί φαίνεται. Μπορεί αυτό να καθυστέρησε λίγο τον Μαρινάκη, και να είχε και κάποιο ρίσκο αφού δεν ήταν σίγουρο ότι θα πλειοδοτούσε για το όνομα και τα δικαιώματα, αλλά τελικά ωφελήθηκε και ο Μαρινάκης. Έχει όλο το κανάλι μόνος του πια, το όνομα και το αρχείο δηλαδή αλλά του φτάνουν, και του έρχεται και φθηνότερα από το να δίνει όλες τις αρχικές αποζημιώσεις.
 
22 June 2006
35,074
NEO HRAKLEIO
μα γι αυτο εγιναν ολ αυτα, να τα παρει κοψοχρονια και "καθαρο" απο χρεη και κυριως τα βαρη προς τους εργαζομενους αλλα και τριτους που χρωσταγε.
 

drspiros

AVClub Addicted Member
Απάντηση: Re: One Channel

μα γι αυτο εγιναν ολ αυτα, να τα παρει κοψοχρονια και "καθαρο" απο χρεη και κυριως τα βαρη προς τους εργαζομενους αλλα και τριτους που χρωσταγε.

Θα έπρεπε η νομοθεσία να απαγορεύει το αυτονόητο, δηλ. την αγορά μιας χρεοκοπημένης επιχείρησης από τον επιχειρηματία που είχε μερίδιο ευθύνης στην χρεοκοπία, γιατί αυτό από μόνο του συνιστά δόλο. Δηλ. δεν είχες λεφτά για να αποπληρώσεις τις δικές σου υποχρεώσεις, αλλά μετά βρήκες; Όχι ότι δεν θα έβρισκαν παραθυράκια, μέσω θυγατρικών π.χ.
 

sdragon28

AVClub Enthusiast
31 July 2018
1,090
Πρώτη φορά νομίζεις ότι συμβαίνει. Για αυτό και λέμε ότι σε περιόδους κρίσης είναι και οι καλύτερες ευκαιρίες. Κοψωχρονιά τα πήρε όλα γιατί είδε την ευκαιρία και πρόλαβε. Έτσι είναι τα πράγματα.
 

midas

AVClub Enthusiast
11 September 2013
1,199
Σταμάτησαν σημερα οι ζωντανες ενημερωτικες εκπομπές του ΟΝΕ εκτος του δελτίου ειδησεων.