Ώρα για Μπύρα

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,855
Εκεί ψηλά.....
Δες την 8η μέρα από septem που είναι σχετικά εύκολη να τη βρείς σε μάρκετ.


χαλια η χειροτερη απο οσες δοκιμασα εσχατως.....πολυ γλυκερη και φρουτωδης.


ενω ειχε γευση σαν να μην ειχε ουσια....

next....?
 

Ducksong

Supreme Member
11 July 2013
4,985
The Dutch Mountains
  • Love
Reactions: Kosh

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,855
Εκεί ψηλά.....
Λοιπον πιθανοτα οι IPA να μην ειναι του γουστου μου οποτε ριχνω μια ματια σε κατι Ικαριωτισσα, Νησος : 7 μποφωρ, Θολη και αποκαλυψη να δω τι ψαρια πιανουν και λεω να ξαναπιασω τιποτα red ale και φυσικα trappist
 
17 June 2006
23,878
Αθήνα
Όσοι πιστοί προσέλθετε:

 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,855
Εκεί ψηλά.....
Όσοι πιστοί προσέλθετε:



  • 2 μάρκες για free tasting, μία για τη limited edition μπίρα του φεστιβάλ και μία μάρκα για free tasting μπίρας από εκθέτη - μέλος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών


Τι κουταμαρα ειναι αυτη ?

Κανονικα επρεπε να μπαινεις και να δοκιμαζεις παντου free αλλιως τι νοημα εχει ?

οπως παλια στην γιορτη του κρασιου.
 

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
9,487
Πειραιας
χαλια η χειροτερη απο οσες δοκιμασα εσχατως.....πολυ γλυκερη και φρουτωδης.


ενω ειχε γευση σαν να μην ειχε ουσια....

next....?
Septem pale ale.
Για μένα η καλύτερη septem (και μένα η μελωμενη δεν μου άρεσε καθόλου)
Ναθ κάνε (αν δεν έχεις κάνει ήδη) κάτι εύκολο
Πετάξου μέχρι έναν ΑΒ και τσάκω μια Guinness IPA.
Έχω πάθει πλάκα 🍻
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,855
Εκεί ψηλά.....
Septem pale ale.

Πετάξου μέχρι έναν ΑΒ και τσάκω μια Guinness IPA.


9811802390558.jpg
9772270419998.jpg


Αυτες εννοεις ?
 
  • Like
Reactions: Paris2018 and ln()

ln()

Supreme Member
1 February 2007
5,779
Βόλος
La Chouffe
Lagunitas

Πλάκα έχει αν βρεις την Mc Chouffe. Σκωτσέζικου τύπου ale φτιαγμένη από βέλγους :D
 
17 June 2006
9,828
Αν πετύχετε πουθενά την West Indies Porter της Guinness δοκιμάστε την!

Πάντως αν θέλω να συγκεντρώσω τις προτιμήσεις μου:
- Trappist κατά προτίμηση quadruples (αλλά προφανώς με τόσο αλκοόλ όχι για τεράστιες ποσότητες)
- Abbey, πχ η Leffe Brune που τη βρίσκεις και σε σούπερ μάρκετ μου αρέσει πολύ.
- Porters με έντονο το ανθρακικό.
- Red Ales από Ιρλανδία μεριά
- Dunkel Weiss από Γερμανία, όπως και doppelbock σαν τις Schneider Weisse Aventinus και Paulaner Salvator

Δυστυχώς οι κλασσικές μπύρες έχουν εκτοπιστεί από όλων των ειδών IPAs που παραείναι φρουτένιες και όξινες για τα γούστα μου...κάτι σαν την τρίτη επανάσταση του καφέ.

...ή αλλιώς απλά μεγαλώνω...
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,855
Εκεί ψηλά.....
Δυστυχώς οι κλασσικές μπύρες έχουν εκτοπιστεί από όλων των ειδών IPAs που παραείναι φρουτένιες και όξινες για τα γούστα μου...κάτι σαν την τρίτη επανάσταση του καφέ.

...ή αλλιώς απλά μεγαλώνω...



Μπα δεν εισαι ο μονος..... οτι IPA και να δοκιμασα την ιδια αισθηση ειχα και εγω πολυ οξινες/φρουτωδεις για τα γουστα μου...

Σε συνεχεια της νεας σαιζον δοκιμων σειρα πηραν :

η Nησος 7 μποφωρ.....(αδιαφορη)
η Νησος Αποκαλυψη (δεν ηταν και τοσο αποκαλυψη παρα το οτι ειναι trappist, καλη ομως δεν ειναι για πεταμα)
η Νησος Θολη δεν ηταν ασχημη ειχε ενα κιτρινοπρασινωπο !! χρωμα και μια ελαφρως υποξινη γευση ενδιαφερουσα θα ελεγα αλλα δεν πεθανα κι ολας
η Ale Ικαριώτισσα ψιλομετρια (οπως οτι υγρο φτιαχνεται στην Ικαριά)
η Vergina weiss σταθερη αξια και τελος
η Mcfarland πολυ παλια μου αγαπημενη επανηρθε στο προσκηνιο , αν κυκλοφορουσε και σε μεγαλυτερο μπουκαλι θα το προτιμουσα
 
17 June 2006
9,828
Ήπια προχθές την Red Donkey από τη Σαντορίνη...τυχαία.
Πήρα και δεύτερο μπουκάλι. Από τις καλύτερες red ale που έχω πιει από Ελλάδα μην πω γενικώς.
Επίσης η πρώτη ελληνική red ale που θα ξαναπιώ. Όποια άλλη έχω πιει όλο κάτι με ενοχλεί και τελικά από ελληνικές κόκκινες μόνο την Βεργίνα Red αγοράζω ξανά και ξανά όχι γιατί φτάνει σε καμία περίπτωση μπύρες σαν την Red Donkey, αλλά γιατί το κόστος της την κάνει πραγματική εναλλακτική στις lager του συρμού.


Το ζυθοποιείο γράφει "ζύμωση εξασφαλίζεται από ένα εναλλακτικό είδος βελγικού τύπου ζυμών, οδηγώντας έτσι σε ένα αποτέλεσμα όπου η φρουτώδης γεύση και το πλούσιο και γεμάτο σώμα είναι τα κυρίαρχα στοιχεία."
Αν είχα διαβάσει αυτή την περιγραφή σε κάποιο κατάλογο δύσκολα θα την διάλεγα γιατί η περιγραφή θα με παρέπεμπε στην κατηγορία των νεόκοπων ζύθων που αποκαλώ πορτοκαλάδες...

Δοκιμάστε την, το αξίζει. Μόνο αρνητικό η τιμή που από κάβα το μικρό μπουκάλι έχει κοντά στα 4 ευρώ.
 

NikTsel

Senior Member
6 November 2007
466
Αθηνα ,Κεντρο
Σαν ερασιτεχνης οικοζυθοποιος αρκετων χρονων εχω δοκιμασει και δοκιμαζω οποτε μπορω καινουρια πραγματα .Παρακατω παραθετω μερικες μπυρες που ειναι κατα την γνωμη μου μια καλη αρχη για οποιονδηποτε θελει να δοκιμασει διαφορετικα στυλ για να βρει αυτα που του αρεσουν καλυτερα και να εμβαθυνει αργοτερα .Ολες οι παρακατω ειναι επιλογη μου με εμφαση στην διατηρηση των χαρακτηριστικων του στυλ μπυρας και φυσικα λογικη τιμη και διαθεσημοτητα σε supermarket για να μπορει να τις προμηθευτει καποιος ευκολα.
Κατηγορια Pilsner...
1.EZA Χρυση ...Η μοναδικη με γευση λυκισκου
2.NHSOS PILSNER ...Ισοροπημενη και γευστικη
Κατηγορια Ale
Υποκατηγορια Weiss (Σταρενιες)
1.Βεργινα WEISS...Καλυτερη ακομα και απο τις Γερμανικες !
Κατηγορια Belian Ale
Υποκατηγορια TRAPPIST ALE
Οτι βρειτε με το σημα TRAPPIST ALE ειναι καλο και αξιζει αν δοκιμαστει καθως και οι υποκατηγοριες για να μην πλατιαζουμε DUBBEL,TRIPEL,QUADRUPELL, κλπ καθως και σχεδον ολες οι Βελγικες αξιζουν μια δοκιμη...
Παμε Αμερικη τωρα
Κατηγορια IPA
Lagunitas IPA ισως απο τις πιο ωραιες IPA που θα δοκιμασετε.
Κατηγορια Stout
Κλασικα Guiness και η export με το ανεβασμενο αλκοολ.

Θα μπορουσα να βαλω και αλλες αλλα αυτες ειναι υπεραρκετες και μεσα στο στυλ της καθε κατηγοριας για να μπει καποιος στο παιχνιδι χωρις να δωσει μια περιουσια .
Η Craft σκηνη ειναι η συνεχεια στο ταξιδι αλλα πρεπει να υπαρχει ενα υποβαθρο ενα συστημα reference που λεμε και στο hi-fi.

Παραθετω τον συνδεσμο με ολα τα στυλ και τα χαρακτηριστικα τους απο τον επισημο ιστοτοπο των σομελιε μπυρας για να σας βοηθησει με την εκαστοτε αξιολογηση της μπυρας που απολαμβανετε.
https://www.bjcp.org/beer-styles/beer-style-guidelines/
Να θυμαστε καταναλωνουμε στην σωστη θερμοκρασια 8-12 βαθμους κελσιου για να εχουμε σωστη εικονα.