Ώρα για Whisky.

costis_d

AVClub Enthusiast
20 November 2009
757
Πειραιάς
Ο δικός μου είναι αυτός εδώ: http://www.migsworldwines.be/
Έχουν μεγάλη γκάμα από όλα και είναι γνώστες. Τόσο γνώστες που από ξινόμαυρο έχουν το "Γη και Ουρανός" του Θυμιόπουλου.
Την προ-Covid εποχή κάναν και βραδιές wine, rum, whiskey, gin, sherry tasting.
Δεν ξέρω όμως αν στέλνουν εξωτερικό.
 

teddy743

Supreme Member
16 August 2014
7,174
Θεσσαλονίκη
Εκπληκτική κάβα φαίνεται. Μερακλήδες! Επίσης το χει σε καταπληκτική τιμή! Λοιπόν Ελλαδα δεν στέλνει αλλά θα μιλήσω με γνωστό που μένει Βελγιο μήπως μπορεί να του το στείλω στο σπιτι του και να μου το στείλει με ταχυδρομείο ή έστω κουριερ (πάλι φθηνότερα θα βγει από οτι αν το πάρω από εδώ).

Ευχαριστώ για το λινκ.
 

superfly

Moderator
Staff member
21 November 2008
15,547
πετρουπολη
Απάντηση: Re: Ώρα για Whisky.

Jameson, πιστός σύντροφος και οικονομικός.. Βέβαια για κάποιο λόγο έχει γίνει πολύ mainstream, άρα κοιτάω για αντικαταστάτη, γνωρίζοντας πως θα το καταντήσουν.. Με βλέπω για monkey shoulder αλλά έξω, όταν και αν, δεν το βρίσκω..

Eίναι καιρός που έχει γίνει mainstream,παρ'ολα αυτά ακόμα κρατάει ποιότητα.Αν σου αρέσουν οι Iρλανδοί,μια εξαιρετική αντικατάσταση είναι το Bushmills (εγώ αυτό πίνω),όπως και το Tullamore Dew στα ίδια λεφτα πάνω κάτω με το Jameson,με το Tullamore λίγο πιο σπιρτόζικο...
Επίσης το Canadian Club,στα ίδια πάνω κάτω λεφτά, είναι πολυ καλό (το έπινα για χρόνια) που αν και θεωρείται bourbon πιο πολυ σε Ιρλανδικό φαίρνει παρά σε Aμερικάνο.Για χρόνια μάλιστα έβγαινε αυστηρά σε 8άρι τώρα νομίζω ότι δεν αναφερει ηλικία...
Αν θες να πας πιο ψηλα (στα 30 - 35 )τότε το Jameson Black Barell που ανέφερα πιο πάνω και το Bushmills το 10άρι είναι μια χαρά.Όπως και το Gentleman Jack σε bοurbon...
Αν και τελευταία τυχαίνει και πετυχαίνω Talisker σε τέτοια λεφτά οπότε δεν κρατιέμαι...
 
Πάνο συμφωνώ σε όλα, και ειδικά το Bush το τιμώ δεόντως, ειδικότερα το black. Το θέμα μου είναι πως λόγω του στυλ ζωής μου, οκ πριν την γαμωκαραντίνα, έπινα μόνο έξω, ένα δύο ποτά μετά τη δουλειά, και σε συγκεκριμένα στέκια που έχουν περιορισμένη κάβα.. Κατά παράξενο τρόπο ο τύπος που πάω συνήθως, έχει monkey, αλλά όχι bushmills, μπορώ βέβαια να του δώσω σήμα να φέρει για εμένα. Αλλά ας ανοίξουμε πρώτα και βλέπουμε.. Αλλά τώρα τελευταία μου έχει μπει ο διάολος να πάω Σκωτία-Ιρλανδία, για μουσικές και ουίσκι... Για να δούμε.....
 

superfly

Moderator
Staff member
21 November 2008
15,547
πετρουπολη
Απάντηση: Re: Ώρα για Whisky.

.... Αλλά τώρα τελευταία μου έχει μπει ο διάολος να πάω Σκωτία-Ιρλανδία, για μουσικές και ουίσκι... Για να δούμε.....

Εμένα μου έχει μπεί χρόνια,είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα πάω...
 

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
9,034
Πειραιας
@teddy743
Αφού ξεκίνησες τα τσίπουρα, δοκίμασε και αυτό όποτε βρεθεί στο δρόμο σου.

https://www.skroutz.gr/s/9493418/Ζο...tml?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share

Γιαννιώτικο - και ένα εκ των κορυφαίων κατα την ταπεινή μου άποψη αποσταγμάτων της πατρίδας μας. Δυστυχώς το βρίσκω δύσκολα και όποτε ανεβαίνω Ιωάννινα για δουλειά, παίρνω 1/2 κούτες ώστε να έχω πάντα.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Στο χωριο μου λενε "my food ,your poison ":firstprize:

Σε απευθειας σύγκριση με ντεμπίνα από τον ξάδερφό που την φτιάχνει στην Κλειδωνια (χωριό δίπλα στον Βοϊδομάτη ) ,χάνει κατά κράτος!
Μετριότατο κατά τον δικό μου ουρανίσκο ....κλάσεις καλύτερο του Γατσιου από την Άρτα .
Ίσως φταίει ότι είχα μεγάλες προσδοκίες ένεκα ονόματος, ποικιλίας και εντοπιότητας.
Υπάρχει σε κάβα στην Καλλιθέα ,αν ενδιαφέρεσαι φιλε μου.
 

moctezuma

New member
12 October 2014
5
Σ’χώρα με φίλε μου αν σε πήρα στο λαιμό μου άδικα.
Σαφώς ωραίος και ο Γατσιος, και ο Μπαμπατζιμοπουλος - ένα μονοποικιλιακό που έβγαζε από μοσχάτο και αρκετά άλλα.
Απλώς εγώ εν προκειμένω «έδεσα»
Εκτίμησα πολύ την απλότητα και την καθαρότητα αυτού του αποστάγματος.
Πάντως και του ξαδέλφου σου, αφού είναι από ντεμπίνα, πρέπει να είναι εξαιρετικά αρωματικό και όχι δραματικά «αλκοολικό», αν επιτρέπεται αυτή η έκφραση.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Billy the Kid

Moderator
Staff member
28 April 2007
14,601
Εύβοια
Mιας και γράφετε για Ιρλανδία και ιρλανδέζικο whiskey θα μου επιτρέψετε μια μουσική παρένθεση.
Πρόκειται για ένα αυστριακό συγκρότημα από το Salzburg, τους Trianam οι οποίοι γράφουν και παίζουν αποκλειστικά ιρλανδέζικη μουσική.
Επειδή τυγχάνει να έχω πολύ φιλικές σχέσεις με τον τραγουδιστή τους τον Norbert Grossenberger με τον οποίο κάθε καλοκαίρι πίνουμε μπύρες στην Εύβοια, σας παρουσιάζω ένα βιντεο για να συνοδεύσετε το whiskey σας! :ADFADF1:

 

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
9,034
Πειραιας
1) Σ’χώρα με φίλε μου αν σε πήρα στο λαιμό μου άδικα.

2) Πάντως και του ξαδέλφου σου, αφού είναι από ντεμπίνα, πρέπει να είναι εξαιρετικά αρωματικό και όχι δραματικά «αλκοολικό», αν επιτρέπεται αυτή η έκφραση.
1)Σαφώςκαι δεν με πήρες στο λαιμό σου φίλε μου διότι α)πάντα δοκιμάζω προϊόντα της πατρίδας μου και β) στον δικό μου ουρανίσκο δεν ταίριαξε...να ,σε εσένα αρεσε!

2) τα είπες όλα σε μια φράση ......κατα την γνωμη μου την καλυτερη γευση σε τσίπουρο ,δινει η ποικιλια σταφυλιων ντεμπίνα που την βρίσκεις μόνο στην περιοχή Ιωαννίνων.
Αυτό περίμενα από την Ζιτσα Ζοινος, αλλά δεν το βρηκα.
Στα κρασιά τους είναι κορυφή.
Όμως τις προάλλες μου φέραν αυτό το κρασί κατι φιλοι που ξέρουν την τρελλα μου με την ντεμπίνα
https://www.skroutz.gr/s/6413136/Κτήμα-Γκλίναβος-Κρασί-Λευκό-Ξηρό-Ημιαφρώδες-Ντεμπίνα-750ml.html
και δεν σου κρύβω ότι διακριτικά....το έχυσα στο νεροχύτη ,ενώ αυτοί άνοιξαν και δεύτερο μπουκάλι

Άβυσσος ο ουρανίσκος του πότη:ADFADF1:
 

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
9,034
Πειραιας
Μετά λοιπόν το γευστικό χαος της ντεμπίνας .........:firstprize:

Παίδες, αν βρείτε στον δρόμο σας αυτό https://35n.gr/#home και σας περισσεύει κάνα 20αρι+ ,δώστε του μια ευκαιρία.
https://www.elenianna.gr/35-cretan-distillery
Είναι βέβαια πολύ ακριβό, αλλα για μένα στα κορυφαία αν όχι το κορυφαίο!
Για να είμαι ειλικρινής δύσκολα θα ξαναδώσω το 20αρι+ ,όταν υπάρχει ο Γατσιός με τα μισά λεφτά,αλλά αξίζει αν πίνετε αραιά και που, μόνο για την απόλαυση.
Όταν εγω με τον γαμπρo μου καθαρίζουμε μια μποτίλια για να πάρουμε μπρος.....ε δεν λέει:hahaha:
 

ln()

Supreme Member
1 February 2007
5,674
Βόλος
Για όσους αρέσκονται στο Καναδέζικο, τελευταία έχω ανοίξει ένα Crown Royal (της Seageam) και μου άρεσε πολύ!
Το χρησιμοποιώ και για να φτιάχνω Manhattan με το γλυκό κόκκινο βερμούτ Vermood από την Πάτρα (με βάση μαυροδάφνη και τεμπούρα). Δοκιμάστε το βερμουτάκι αυτό και με τόνικ και μια φλούδα πορτοκάλι, ή ως Americano (με campari και σόδα) ή ως Negroni.

crown-royal-canadian-whisky-plastic-bottle_1.jpg
02.01.3462.jpeg
 

ln()

Supreme Member
1 February 2007
5,674
Βόλος
Όσο για τα τσίπουρα, κανένας δεν είδα να αναφέρει το Ηδωνικό, που φτιάχνει ο Κώστας Λαζαρίδης στη Δράμα.

Τα μονοποικιλιακά αποστάγματα έχουν γίνει πολύ της μόδας στη Θεσσαλία, αλλά έχω κι ένα από μαυροδάφνη του Παρπαρούση που περιμένει να τελειώσει η καραντίνα και να κάνουμε μια μάζωξη με τους σωστούς μεζέδες.

Πάντως το απόσταγμα που μου είχε αφήσει την καλύτερη εντύπωση ήταν από αχλάδια Williams (Poire Williams) και το είχα πιει στην Αυστρία! Έχει και η κάβα της γειτονιάς μου, αλλά δεν είναι φθηνό, είναι σχεδόν 40άρι (και οινόπνευμα πάνω από 40!).
 
Το Πάσχα του 19 το περάσαμε στη Σαντορίνη με την καλή μου. Στα Φηρά βρήκαμε ένα μικροσκοπικό cafe-bar πάνω στην Καλντέρα, νομίζω το έλεγαν Estas ή κάπως έτσι. Πέρα από τις λογικότατες τιμές και το άψογο σέρβις, είχε έναν bartender από τον Πειραιά. Το παλικάρι ζωγράφιζε, με πήρε πρέφα πως είμαι του ουίσκι και μου πρότεινε να μου φτιάξει ένα κοκτέιλ το οποίο στη συνέχεια κάπνιζε με ειδικό μαραφέτι μέσα σε φιάλη. Παιδιά, ονειρικό. 3 μέρες νιρβάνα!
ps
Η βάση ήταν Johnnie black,δεύτερο συστατικό jameson, και τρίτο συστατικό απόσταγμα εσπεριδοειδών. Βαλχάλα λέμε!
 

teddy743

Supreme Member
16 August 2014
7,174
Θεσσαλονίκη
Όσο για τα τσίπουρα, κανένας δεν είδα να αναφέρει το Ηδωνικό, που φτιάχνει ο Κώστας Λαζαρίδης στη Δράμα.

Τα μονοποικιλιακά αποστάγματα έχουν γίνει πολύ της μόδας στη Θεσσαλία, αλλά έχω κι ένα από μαυροδάφνη του Παρπαρούση που περιμένει να τελειώσει η καραντίνα και να κάνουμε μια μάζωξη με τους σωστούς μεζέδες.

Πάντως το απόσταγμα που μου είχε αφήσει την καλύτερη εντύπωση ήταν από αχλάδια Williams (Poire Williams) και το είχα πιει στην Αυστρία! Έχει και η κάβα της γειτονιάς μου, αλλά δεν είναι φθηνό, είναι σχεδόν 40άρι (και οινόπνευμα πάνω από 40!).

Ηδωνικό Το έχω πιει πολλές φορές...το χουν πάρα πολλεσ ταβέρνες εδω. Προσωπικά δεν τρελάθηκα. Αξιοπρεπές αλλα δεν μου έμεινε σαν γεύση στο μυαλό.
 

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
9,034
Πειραιας
Έκανα μια προσπάθεια ακόμα με το τσίπουρο της Ζίτσας και,δυστυχώς,η ίδια αίσθηση.
Και μάλιστα οταν ειδα οτι ειναι και 500 gr ,μου φανηκε ......χειροτερο:flipout: