Όταν ανοίγω νήμα για αγορά τηλεόρασης ...

-Γιώργος-

Supreme Member
19 June 2007
8,441
37°54'25''N-23°45'24''E
... έχω ξεκαθαρίσει περίπου το ποσό που είμαι διατεθειμένος να δώσω. Το πιο πιθανό είναι πως τελικά θα ανέβει, αλλά να υπάρχει τουλάχιστον ένα σημείο εκκίνησης :D


... αναφέρω την απόσταση θέασης και διάφορους περιορισμούς που μπορεί να αφορούν το μέγεθος (έπιπλο, αισθητική κλπ). Για δεδομένο budget, απόσταση και χρήση το μέγεθος είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να αποφασιστεί πριν την αγορά.


... αναφέρω την χρήση για την οποία προορίζεται η τηλεόραση (τηλεοπτικό, gaming, BR κλπ) και σε τι δίνω περισσότερη βαρύτητα. Η χρήση (εκτός από το μέγεθος) πιθανότατα να καθορίσει και την τεχνολογία των τηλεοράσεων που θα προταθούν.


... αναφέρω (αν υπάρχουν) συγκεκριμένες προτιμήσεις που αφορούν την εικόνα (κολλημένος με το μαύρο ;), σωστά χρώματα κλπ).


... αφού μου προτείνουν κάποια συγκεκριμένα μοντέλα, διαβάζω (αν είναι δυνατόν) ή τουλάχιστον ρίχνω μια γρήγορη ματιά στα αντίστοιχα θέματα στην κατηγορία με τις συσκευές. Επίσης, αν δεν το έχω κάνει ήδη (όπως θα έπρεπε :slapface:), ψάχνω για πρόσφατα θέματα με παραπλήσιες ανάγκες με τις δικές μου.


... και όταν τελικά καταλήξω σε 2-3 μοντέλα παίρνω τους δρόμους για να αποκτήσω προσωπική άποψη για αυτά. Καλές οι προτάσεις και οι πληροφορίες που πήρα, αλλά στην τηλεόραση θα βλέπω εγώ :antlers:
----------------------------------------------------------------------


Να ξεκαθαρίσω πως τα παραπάνω είναι προσωπικές προτάσεις και σε καμιά περίπτωση δεν θα ήθελα να "τυποποιηθεί" η συζήτηση και να γίνουν όλα τα νήματα καρμπόν. Πιστεύω όμως πως είναι απαραίτητα για περισσότερες και πιο σωστές απαντήσεις :a0210:
 

-Γιώργος-

Supreme Member
19 June 2007
8,441
37°54'25''N-23°45'24''E
Παρακαλώ να μην ανοίγονται σε αυτή την κατηγορία νέα νήματα που αφορούν κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο, όταν υπάρχει αντίστοιχο νήμα στην κατηγορία με τις "LCD/Plasma". Η όποια ερώτηση μπορεί να γίνεται εκεί.
 

czoun

Supreme Member
29 November 2007
7,731
Αθήνα
Τα νήματα συγκεκριμένων μοντέλων με τον χαρακτηρισμό 'Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια', στην κατηγορία με τις "LCD/Plasma" έχουν δημιουργηθεί για την ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών που έχουν σχέση με την λειτουργία της συσκευής.

Είναι κρίμα να αυξάνονται συνεχώς οι σελίδες αυτών των νημάτων με την συζήτηση για τιμές, γι' αυτό άλλωστε έχει δημιουργηθεί η κατηγορία 'Αγορά νέας τηλεόρασης' , ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να ανοίγει θέματα και να συζητάει για τιμές, καταστήματα κ.λ.π....καθώς επίσης και το sticky θέμα 'ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ' , στην παραπάνω κατηγορία για προσφορές καταστημάτων που πέφτουν στην αντίληψή μας.

Και όπως λέει ο Γιώργος προηγουμένως, όταν κάποιος καταλήξει και αγοράσει κάποια τηλεόραση, μπορεί πλέον να συνεχίσει την συζήτηση ως κάτοχος και όχι ως υποψήφιος αγοραστής στο αντίστοιχο νήμα του μοντέλου που πήρε.

================================================== ============

Με αυτό τον τρόπο διαχωρισμού, διευκολύνετε ο κάθε υποψήφιος αγοραστής, ώστε..

Από τη κατηγορία 'TV Reviews - Εντυπώσεις κατόχων - Τεχνικά χαρακτηριστικά' ( http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=138 )

α) Να βρίσκει τις πληροφορίες για τη λειτουργία κάποιων συγκεκριμένων μοντέλων...και τις γνώμες των κατόχων τους.

β) Να καταλήγει στο/στα μοντέλο/μοντέλα που τον ενδιαφέρουν...

Από την Άγορά..' ( http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=130 )

α) Να ανοίγει κάποιο θέμα (αν δεν υπάρχει) ώστε να ζητάει βοήθεια όταν δυσκολεύεται να αποφασίσει, έτσι θα μπορεί να μάθει για τιμές, αξιολόγηση καταστημάτων, που να δει τα μοντέλα που τον ενδιαφέρουν κ.λ.π...

β) Να παρακολουθεί το sticky 'ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ' ( http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=12594 ) ώστε να 'πετύχει' κάτι που τον ενδιαφέρει, σε καλή τιμή...

================================================== ============

Μην ξεχνάμε και τους φίλους που έχουν ήδη στην κατοχή τους κάποιο μοντέλο και παρακολουθούν το νήμα της τηλεόρασης τους για να λύσουν κάποιες απορίες τους ή για να ενημερώσουν με κάποια νέα πληροφορία...:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

....ευχαριστώ για την κατανόηση.
 
Last edited: