Πάλιωσε το AM2. Ετοιμασθείτε για το AMD AM3

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2023 την Κυριακή 02 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Δεβελέκος Στράτος

AVClub Addicted Member
17 June 2006
1,615
Τελικά το ΑΜ2 αποδείχθηκε μεταβατικό στάδιο, έξαλλου είχε κάνει αρνητική εντύπωση η έλλειψη υποστήριξης σε ddr3

Η AMD έδωσε σε κατασκευαστές και OEM συνεργάτες της πληροφορίες και τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με το επόμενο CPU interface της με την ονομασία Socket AM3. Παρά τις αντίθετες πληροφορίες [από πρόσφατα roadmaps της εταιρείας], τα δύο CPU interfaces θα είναι μονομερώς συμβατά μεταξύ τους [τα AM2 mobos θα δέχονται AM2 ή AM3 CPU packages, όπως είπαν από την AMD, αλλά όχι και το αντίθετο].


Πληροφορίες λένε ότι η συσκευασία AM3 θα είναι έτοιμη μόνο για τη νέα αρχιτεκτονική "K8L" της AMD και όχι για τα επερχόμενα μοντέλα επεξεργαστών AM2 που θα κατασκευάζονται στα 65nm [κωδική ονομασία Brisbane] και τα οποία θα κυκλοφορήσουν τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Σαφές είναι επίσης από τα πρόσφατα roadmaps της AMD ότι η νέα συσκευασία AM3 θα υποστηρίζει είτε μνήμη DDR2-SDRAM, είτε DDR3-SDRAM, αλλά όχι και τους δύο τύπους στο ίδιο mobo. Αυτό σημαίνει ότι ο ενσωματωμένος στα μοντέλα AM3 memory controller θα είναι συμβατός και με τους δύο τύπους μνήμης. Φυσικά, οι δύο τύποι μνήμης δεν είναι ηλεκτρομηχανικώς συμβατοί μεταξύ τους [διαφορετική διάταξη pins και διαφορετική τροφοδοσία].

Ο Greyhound θα είναι ο πρώτος επεξεργαστής desktop της εταιρείας που θα υποστηρίζει την τεχνολογία HyperTransport 3.0. Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι οι επεξεργαστές AM3, παρ' όλο που θα μπορούν να συνεργαστούν με mobos τύπου AM2, ενώ θα προσφέρουν 5,2GT/s [GigaTransfers/second] λόγω της αρχιτεκτονικής AM2, θα περιορίζονται στα 2,0 GT/s. Tα 5,2GT/s είναι απαραίτητο συστατικό για την απόδοση των μοντέλων quad-core της εταιρείας

Πηγή Thelab.gr
 

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
23,271
Southern Coast of Tavros beach
Είχε βγεί βρώμα για τους AMD με τις θερμοκρασίες παλιότερα ( Θερμοκήπια ),
το πρόβλημα υποθέτω ότι δεν θα υφίστατε πλέον στην νέα πλατφόρμα.
 

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
23,271
Southern Coast of Tavros beach
Αρα μια υλοποίηση HTPC, με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή & ίσως με ένα αναπτυγμένο συστημα απαγωγής θερμοκρασίας θα μπορούσε να " εκτοξεύσει " την απόδοση, αλήθεια ποιός είναι ο χρονισμός του?:violent-smiley-030:
 

Δεβελέκος Στράτος

AVClub Addicted Member
17 June 2006
1,615
Re: Απάντηση: Πάλιωσε το AM2. Ετοιμασθείτε για το AMD AM3

Eki_65 said:
αλήθεια ποιός είναι ο χρονισμός του?:violent-smiley-030:

Αν αναφέρεσαι στους conroe είναι οικογένεια επεξεργαστων δεν υπάρχει σε μια μονο συχνοτητα