Πανελλαδικός χάρτης συχνοτήτων FM και αδειοδότηση

paksat

AVClub Enthusiast
20 September 2011
1,210
Σάμος
Αναθέσεις για τη σύνταξη ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας

Σε μία μέρα, στις 8 Απριλίου, υπεγράφησαν τέσσερις υπουργικές αποφάσεις προκειμένου να δοθούν σε εξωτερικούς συνεργάτες, συμβούλους, ερευνητές αμοιβές συνολικής αξίας 103.420 ευρώ! Καθεμία από τις τέσσερις αποφάσεις έχει διαφορετική αιτιολογία, χωρίς να αναφέρεται ποιος και με ποια διαδικασία θα πάρει τις αμοιβές αυτές. Θα δοθεί αποζημίωση 25.420 ευρώ σε «ειδικό νομικό επιστήμονα» για μελέτη σχετική με το «νέο νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο για ραδιοτηλεοπτικά ζητήματα». Θα δοθούν δύο αμοιβές ύψους 18.600 ευρώ για μελέτη επιστήμονα στην κατάρτιση νομοθετικού πλαισίου που αφορά την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών, στη μελέτη πλαισίου για ραδιοτηλεοπτικά ζητήματα, και σε ειδικό επιστήμονα ερευνητή-μηχανικό πάλι για ραδιοτηλεοπτικά ζητήματα.

Τέλος, θα δοθεί αμοιβή 40.800 ευρώ για ανάθεση μελέτης σε ειδικό επιστημονικό προσωπικό όσον αφορά την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών και των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών. Και όλα αυτά ενώ υπάρχει νομικό πλαίσιο αδειοδότησης και ενώ ειδικά για το ραδιόφωνο συγκροτήθηκε ομάδας εργασίας με ΕΙΙΡΑ, ΕΣΡ, ΕΤΕΡ, η οποία κατέθεσε ήδη το σχέδιό της.

http://www.typologies.gr/anatheseis-gia-ti-syntaxi-radiotileoptikis-nomothesias/

Αναλυτικά οι τέσσερις αποφάσεις της Προεδρίας της Κυβέρνησης κάνουν λόγο για:

α) Την ανάγκη πραγματοποίησης δαπάνης ύψους 40.800,00 € για το έτος 2022, για την ανάθεση εκπόνησης μελέτης σε ειδικό επιστημονικό προσωπικό νομικής κατεύθυνσης σχετικά με την κατάρτιση νέου νομοθετικού πλαισίου για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών και των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

β) Την ανάγκη πραγματοποίησης δαπάνης, για το έτος 2022, ύψους 18.600,00 € για εκπόνηση μελέτης από ειδικό επιστήμονα ερευνητή–μηχανικό σχετικά με την κατάρτιση του νέου νομοθετικού και ρυθμιστικού πλαισίου για ραδιοτηλεοπτικά ζητήματα.

γ) Την ανάγκη πραγματοποίησης δαπάνης ύψους 18.600,00 € για την ανάθεση σε ειδικό επιστημονικό προσωπικό της μελέτης του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου σχετικά με την κατάρτιση νέου νομοθετικού πλαισίου σχετικά με την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών , για το έτος 2022.

δ) Την ανάγκη πραγματοποίησης δαπάνης, για το έτος 2022, ύψους 25.420,00 € για εκπόνηση μελέτης από ειδικό επιστήμονα νομικής κατεύθυνσης σχετικά με την κατάρτιση του νέου νομοθετικού και ρυθμιστικού πλαισίου για ραδιοτηλεοπτικά ζητήματα.

https://diavgeia.gov.gr/doc/ΨΕΖΝ46ΜΓΨ7-Β7Δ

https://diavgeia.gov.gr/doc/9ΖΣΔ46ΜΓΨ7-Ε7Ρ

https://diavgeia.gov.gr/doc/Ω2ΓΜ46ΜΓΨ7-3ΧΞ

https://diavgeia.gov.gr/doc/6ΠΙ446ΜΓΨ7-90Δ

σ.σ: Δεν μας λένε καλύτερα από την Προεδρία της Κυβέρνησης πόσες μελέτες έχουν ανατεθεί τα τελευταία 30 χρόνια για την αδειοδότηση ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και έμειναν στο «συρτάρι», καθώς και πόσο κόστισαν συνολικά;

Μήπως θα ήταν καλύτερα το ελληνικό κράτος να δώσει ένα καλό ποσό στην βρετανική Ofcom ή στην αμερικανική FCC ή στο γαλλικό CSA κλπ για να αναλάβουν την πλήρη αδειοδότηση των περιφερειακών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών της Ελλάδας;

Εκτός, αν ισχύει «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, σαράντα μέρες κοσκινίζει»…
 

paksat

AVClub Enthusiast
20 September 2011
1,210
Σάμος
Ξεκινούν οι διαδικασίες για την κατάρτιση νέου θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών


Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών της ελληνικής Επικρατείας και των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών. Η Κυβέρνηση έχει θέσει ως βασική της προτεραιότητα το τέλος στην άναρχη λειτουργία του ραδιοφωνικού τοπίου στη χώρα.


Μετά την ψήφιση του ν. 4779/21 και τη σύσταση ομάδας εργασίας για την επεξεργασία θεμάτων που αφορούν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ξεκινά, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες που διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις και πολυετή εμπειρία σε ζητήματα που αφορούν τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία, για την υλοποίηση του εγχειρήματος.


Η εν λόγω συνεργασία κρίνεται αναγκαία λόγω της πολυπλοκότητας, του εξειδικευμένου αντικειμένου και της αναγκαίας ενσωμάτωσης των σύνθετων τεχνικών προαπαιτουμένων, έτσι ώστε, από κοινού με τους αρμόδιους κατά περίπτωση φορείς και τα συναρμόδια Υπουργεία, να εκπονηθεί το πλέον άρτιο από ουσιαστικής, νομικής και τεχνικής πλευράς νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών της ελληνικής Επικρατείας.


Η Κυβέρνηση, σταθερά προσηλωμένη στις δημοκρατικές αρχές της διαφάνειας, του εποικοδομητικού διαλόγου και της αντικειμενικότητας θα προχωρήσει σε ευρεία διαβούλευση του υπό κατάρτιση νομοθετικού πλαισίου.


Σε επόμενη φάση, μετά την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των ραδιοφώνων θα ακολουθήσουν και οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.


Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε: «Η Κυβέρνηση με αποφασιστικότητα, σταθερά προσηλωμένη στη διαφάνεια και το διάλογο, διαχρονικές αξίες κάθε ευνομούμενης πολιτείας, με την κατάρτιση νέου θεσμικού πλαισίου, αντιμετωπίζει τις στρεβλώσεις και την ιδιότυπη ομηρία των ραδιοφωνικών σταθμών που λειτουργούν μέσα σε ένα άναρχο ραδιοφωνικό τοπίο. Προχωράμε, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις της ομάδας εργασίας για την επεξεργασία θεμάτων που αφορούν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και κάθε άλλη πρόταση, που στο μεταξύ έχει διατυπωθεί. Είναι αυτονόητο ότι πριν την οριστική διαμόρφωση του νέου θεσμικού πλαισίου που θα οδηγήσει στην αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών, θα υπάρξει διάλογος και πραγματική και ουσιαστική διαβούλευση με τα πολιτικά κόμματα, το ΕΣΡ και όλους τους εμπλεκόμενους».

 

paksat

AVClub Enthusiast
20 September 2011
1,210
Σάμος
Ορίστηκαν οι "ειδικοί επιστήμονες που διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις και πολυετή εμπειρία σε ζητήματα που αφορούν τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία, για την υλοποίηση του εγχειρήματος".
Είναι οι:

1) Ευστράτιος Χατζηκωσταντίνου
https://diavgeia.gov.gr/doc/6Ω7Η46ΜΓΨ7-0Κ4

2) Σωτήριος Σπαντιδέας
https://diavgeia.gov.gr/doc/6ΔΔ446ΜΓΨ7-Η37

3) Νικόλαος Καψάλης
https://diavgeia.gov.gr/doc/ΨΤΟΨ46ΜΓΨ7-Ι69

4) Ηλίας Θεοδωράτος
https://diavgeia.gov.gr/doc/6ΙΦ046ΜΓΨ7-Υ14

Σχετικό είναι και το παρακάτω άρθρο:

Ως τον Απρίλιο του 2023 η νέα νομοθεσία για τις άδειες σε ραδιόφωνο-περιφερειακούς σταθμούς

Μέχρι τον Απρίλιο του 2023 έχουν την υποχρέωση οι 4 ειδικοί που ορίστηκαν από την Κυβέρνηση να συντάξουν νέα νομοθεσία αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών και των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.Η απόφαση αυτή ελήφθη κι ενώ υπάρχουν ψηφισμένοι νόμοι που δεν εφαρμόζονται από το ανεξάρτητο ΕΣΡ, χωρίς να έχουν εξηγήσει τα 9 του μέλη του γιατί δεν ανταποκρίνονται στη σχετική απόφαση του ΣτΕ που του όρισε την αποστολή να αποκατασταθεί η τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Τα δύο από τα 4 πρόσωπα που ανέλαβαν το σχετικό έργο, έχουν στο παρελθόον συντάξει νομοθετικό πλαίσιο για το καθεστώς εκπομπής των σταθμών, χωρίς επίσης αυτό να έει εφαρμοστεί.Το έργο έχει περίοδο εκτέλεσης από τις 19/04/2022 ως τις 18/04/2023.

-“Την κατάρτιση νέου νομοθετικού πλαισίου σχετικά με την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών” αναλαμβάνει ο Σ. Σ. αντί ποσού 22.500 ευρώ περιλαμβανομένων παρακράτησης φόρου 20% πλέον ΦΠΑ 24%.

“Την κατάρτιση νέου νομοθετικού πλαισίου σχετικά με την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών” αναλαμβάνει ο Ν. Κ.,αντί ποσού 22.500 ευρώ περιλαμβανομένων παρακράτησης φόρου 20% πλέον ΦΠΑ 24%.

– “Την κατάρτιση νέου νομοθετικού πλαισίου σχετικά με την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών και των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών” αναλαμβάνει ο Η. Θ, αντί ποσού 49.250 ευρώ περιλαμβανομένων παρακράτησης φόρου 20% πλέον ΦΠΑ 24%.

-“Την κατάρτιση νέου νομοθετικού πλαισίου σχετικά με την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών και των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών” Ε.Χ., αντί ποσού 30.750 ευρώ περιλαμβανομένων παρακράτησης φόρου 20% πλέον ΦΠΑ 24%.

http://www.typologies.gr/os-ton-apr...adeies-se-radiofono-perifereiakoys-stathmoys/