Search
Search titles only
By:
Search titles only
By:
Home
Forums
New posts
Search forums
What's new
New posts
Latest activity
Members
Current visitors
Κανονισμός Λειτουργίας
Σωματείο AVClub
Log in
Register
Search
Search titles only
By:
Search titles only
By:
New posts
Search forums
Menu
Install the app
Install
Reply to thread
Home
Forums
Δορυφορική, Επίγεια λήψη, IPTV και Τηλεπικοινωνίες
Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός – Οδηγοί
Πατέντα για +40% απόδοση σε Mabo 1.80 ισχύει η όχι;
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Message
<blockquote data-quote="malakudi" data-source="post: 1366523" data-attributes="member: 9553"><p>Καλώς ήρθες Σωτήρη. Διάβασα τη συνέντευξή σου στο περιοδικό και είναι πραγματικά εκπληκτική η δουλειά που κάνεις! Έχει φίλος μου το mabo 185 που έχει χάσει το χρώμα του σε πολλά σημεία και πλέον αποδίδει όσο ένα Gibertini OP120. Τι υλικά χρησιμοποιείς για να ξεβάψεις τα πιάτα τελείως; Αν θες περιέγραψέ μας με λίγο περισσότερη λεπτομέρεια τη διαδικασία.</p><p></p><p>Στο θέμα του Mabo και της πατέντας, για να βγουν σαφή συμπεράσματα θα πρέπει να ξέρουμε κάποια δεδομένα. Πόσο αποδίδει το πιάτο χωρίς την πατέντα σε κάποιους συγκεκριμένους διαπομπούς και πόσο με την πατέντα. Να δούμε δηλαδή αν η αύξηση του 40% (το οποίο αντιστοιχεί σε σχεδόν 1,5db παραπάνω στο σήμα) φέρνει απλώς το πιάτο στο ονομαστικό του κέρδος ή το ξεπερνάει. Να σημειώσω εδώ πως το ενδεικτικό κέρδος του Mabo 185 (170*188 πραγματικό μέγεθος ανακλαστήρα) από τον κατασκευαστή του είναι:</p><p></p><p>Στα 10,95 GHz (dB) ... 43,90</p><p>Στα 11,75 GHz (dB) ... 44,50</p><p>Στα 12,50 GHz (dB) ... 45,00</p><p>Στα 12,75 GHz (dB) ... 45,20</p><p></p><p>όταν αντίστοιχα το OP150 της Gibertini (150 * 161 ανακλαστική επιφάνεια) έχει:</p><p>Στα 10,70 GHz (dB) ... 42,60</p><p>Στα 11,70 GHz (dB) ... 43,40</p><p>Στα 12,75 GHz (dB) ... 44,20</p><p></p><p>Η διαφορά όπως βλέπουμε είναι στο 1,1 db. Συνεπώς, θα πρέπει να δούμε αν το συγκεκριμένο Mabo χωρίς την πατέντα συμπεριφέρεται όπως το Gibertini OP150 σε κέρδος ή αν με την πατέντα πηγαίνει ακόμα πιο πάνω από την ονομαστική του απόδοση.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="malakudi, post: 1366523, member: 9553"] Καλώς ήρθες Σωτήρη. Διάβασα τη συνέντευξή σου στο περιοδικό και είναι πραγματικά εκπληκτική η δουλειά που κάνεις! Έχει φίλος μου το mabo 185 που έχει χάσει το χρώμα του σε πολλά σημεία και πλέον αποδίδει όσο ένα Gibertini OP120. Τι υλικά χρησιμοποιείς για να ξεβάψεις τα πιάτα τελείως; Αν θες περιέγραψέ μας με λίγο περισσότερη λεπτομέρεια τη διαδικασία. Στο θέμα του Mabo και της πατέντας, για να βγουν σαφή συμπεράσματα θα πρέπει να ξέρουμε κάποια δεδομένα. Πόσο αποδίδει το πιάτο χωρίς την πατέντα σε κάποιους συγκεκριμένους διαπομπούς και πόσο με την πατέντα. Να δούμε δηλαδή αν η αύξηση του 40% (το οποίο αντιστοιχεί σε σχεδόν 1,5db παραπάνω στο σήμα) φέρνει απλώς το πιάτο στο ονομαστικό του κέρδος ή το ξεπερνάει. Να σημειώσω εδώ πως το ενδεικτικό κέρδος του Mabo 185 (170*188 πραγματικό μέγεθος ανακλαστήρα) από τον κατασκευαστή του είναι: Στα 10,95 GHz (dB) ... 43,90 Στα 11,75 GHz (dB) ... 44,50 Στα 12,50 GHz (dB) ... 45,00 Στα 12,75 GHz (dB) ... 45,20 όταν αντίστοιχα το OP150 της Gibertini (150 * 161 ανακλαστική επιφάνεια) έχει: Στα 10,70 GHz (dB) ... 42,60 Στα 11,70 GHz (dB) ... 43,40 Στα 12,75 GHz (dB) ... 44,20 Η διαφορά όπως βλέπουμε είναι στο 1,1 db. Συνεπώς, θα πρέπει να δούμε αν το συγκεκριμένο Mabo χωρίς την πατέντα συμπεριφέρεται όπως το Gibertini OP150 σε κέρδος ή αν με την πατέντα πηγαίνει ακόμα πιο πάνω από την ονομαστική του απόδοση. [/QUOTE]
Verification
Post reply
Home
Forums
Δορυφορική, Επίγεια λήψη, IPTV και Τηλεπικοινωνίες
Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός – Οδηγοί
Πατέντα για +40% απόδοση σε Mabo 1.80 ισχύει η όχι;
Top
Bottom
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
Accept
Learn more…