Search
Search titles only
By:
Search titles only
By:
Home
Forums
New posts
Search forums
What's new
New posts
Latest activity
Members
Current visitors
Κανονισμός Λειτουργίας
Σωματείο AVClub
Log in
Register
Search
Search titles only
By:
Search titles only
By:
New posts
Search forums
Menu
Install the app
Install
Reply to thread
Home
Forums
AVClub Lounge
Επί παντός
Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Message
<blockquote data-quote="Γιώργος Κυριακαράκος" data-source="post: 1058730196" data-attributes="member: 18"><p>Χρόνια πολλά!</p><p></p><p>Σας έχω μερικές ερωτήσεις σαν πρωτάρης που είμαι!</p><p></p><p>1. Οι οδηγίες γράφουν να μην αλλάζεις τη ρύθμιση του μύλου αν δεν είναι σε λειτουργία. Ξέρει κάποιος για ποιο λόγο το γράφουν;</p><p>2. Υπάρχει πρόβλημα με το μύλο αν βάζω κάθε φορά ζυγισμένο το ποσό του καφέ που θέλω και να τον κλείνω όταν πια γυρίζει στον αέρα;</p><p>3. Βλέπω ότι τα περισσότερα tutorial σαν πρώτο βήμα του αρχάριου σου λένε ότι πρέπει να στοχεύσεις στην αναλογία που θέλεις και αυτή η αναλογία να προκύπτει μέσα σε 20 με 30 δευτερόλεπτα. Βάσει αυτού σου λένε να ρυθμίσεις και το μύλο. Η ερώτησή μου έχει να κάνει με το συσχετισμό αυτών με την πίεση. Αν καταφέρω όλη η διαδικασία να γίνεται με 8-10 bar θα πρέπει να ισχύει και το πιο πάνω ή όχι; Μπορεί να πετυχαίνω 9 bar και για να πάρω 1:2 να θέλω 10 ή 40 δευτερόλεπτα;</p><p>4. Διαβάζοντας και βλέποντας tutorial βλέπω ότι αλλάζοντας καφέ πρέπει να ξαναρυθμίζω το μύλο. Συνήθως πόσο καφέ πετάτε για να το ρυθμίσετε καλά και να πάτε από πχ ένα χαρμάνι σε έναν μονοποικιλιακό. Είναι μικρές οι ρυθμίσεις οπότε μιλάμε για 30-40 γραμμάρια</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Γιώργος Κυριακαράκος, post: 1058730196, member: 18"] Χρόνια πολλά! Σας έχω μερικές ερωτήσεις σαν πρωτάρης που είμαι! 1. Οι οδηγίες γράφουν να μην αλλάζεις τη ρύθμιση του μύλου αν δεν είναι σε λειτουργία. Ξέρει κάποιος για ποιο λόγο το γράφουν; 2. Υπάρχει πρόβλημα με το μύλο αν βάζω κάθε φορά ζυγισμένο το ποσό του καφέ που θέλω και να τον κλείνω όταν πια γυρίζει στον αέρα; 3. Βλέπω ότι τα περισσότερα tutorial σαν πρώτο βήμα του αρχάριου σου λένε ότι πρέπει να στοχεύσεις στην αναλογία που θέλεις και αυτή η αναλογία να προκύπτει μέσα σε 20 με 30 δευτερόλεπτα. Βάσει αυτού σου λένε να ρυθμίσεις και το μύλο. Η ερώτησή μου έχει να κάνει με το συσχετισμό αυτών με την πίεση. Αν καταφέρω όλη η διαδικασία να γίνεται με 8-10 bar θα πρέπει να ισχύει και το πιο πάνω ή όχι; Μπορεί να πετυχαίνω 9 bar και για να πάρω 1:2 να θέλω 10 ή 40 δευτερόλεπτα; 4. Διαβάζοντας και βλέποντας tutorial βλέπω ότι αλλάζοντας καφέ πρέπει να ξαναρυθμίζω το μύλο. Συνήθως πόσο καφέ πετάτε για να το ρυθμίσετε καλά και να πάτε από πχ ένα χαρμάνι σε έναν μονοποικιλιακό. Είναι μικρές οι ρυθμίσεις οπότε μιλάμε για 30-40 γραμμάρια [/QUOTE]
Verification
Post reply
Home
Forums
AVClub Lounge
Επί παντός
Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)
Top
Bottom
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
Accept
Learn more…