Search
Search titles only
By:
Search titles only
By:
Home
Forums
New posts
Search forums
What's new
New posts
Latest activity
Members
Current visitors
Κανονισμός Λειτουργίας
Σωματείο AVClub
Log in
Register
Search
Search titles only
By:
Search titles only
By:
New posts
Search forums
Menu
Install the app
Install
Reply to thread
Home
Forums
AVClub Lounge
Επί παντός
Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Message
<blockquote data-quote="Σεραφείμ" data-source="post: 1058740847" data-attributes="member: 139"><p>Να γράψω και τη δική μου άποψη και να καταθέσω και τις δικές μου ρυθμίσεις, μια και η δική μου μηχανή είναι ίδια με την δική σου (Lelit pl41 tem pid). Την δουελύω περίπου 1,5 χρόνο και μπορώ να πω οτι πίνω αρκετά καλούς καφέδες, χωρίς να επιλέγω περίεργες ποικιλίες με δύσκολες εκχυλίσεις. Έχω λοιπόν καταλήξει στις παρακάτω παράμετρους:</p><p></p><ol> <li data-xf-list-type="ol">offset : 0</li> <li data-xf-list-type="ol">temp : 102-103 (αυτό σημαίνει στο group γύρω στους 94-95 βαθμούς, εφόσον πάρουμε ως δεδομένο οτι η διαφορά είναι 8 βαθμοί)</li> <li data-xf-list-type="ol">η ποσότητα του καφέ που βάζω (για διπλό εσπρέσσο) παίζει από 16,5 - 18 γρ, ανάλογα τον καφέ και το πόσο δυνατό τον θέλω)</li> <li data-xf-list-type="ol">η ποσότητα που παίρνω στο ποτηράκι μου είναι γύρω στα 40-42 γραμάρια</li> <li data-xf-list-type="ol">ο χρόνος που διαρκεί η εκχύλιση είναι 25-30 sec , μετρώντας από τη στιγμή που πατάω τον διακόπτη</li> <li data-xf-list-type="ol">η πρώτες σταγόνες καφέ πέφτουν περίπου στα 4 sec</li> <li data-xf-list-type="ol">ζεσταίνω την καφετιέρα με το πορταφίλτερ κουμπωμένο πάνω τουλάχιστον μισή ώρα</li> <li data-xf-list-type="ol">πριν ξεκινήσω την εκχύλιση, αφήνω να τρέξει λίγο νερό από την ντουσιέρα</li> <li data-xf-list-type="ol">όσον αφορά στη ρύθμιση του PID, εκτός από τη θερμοκρασία που παίζει βασικότατο ρόλο στον καφέ που θα πιείς, οι υπόλοιπες ρυθμίσεις είναι πιο πολύ για την επαναφορά της μηχανής μετά τις εκχυλίσεις. Οπότε, θεωρώ πως δεν παίζουν και τόσο μεγάλο ρόλο. Παρόλα αυτά, κι εγώ έχω ακολουθήσει τις γνωστές ρυθμίσεις...</li> </ol><p></p><p>Ξέχασα να αναφέρω πως χρησιμοποιώ τον Baratza sette 270wi</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Σεραφείμ, post: 1058740847, member: 139"] Να γράψω και τη δική μου άποψη και να καταθέσω και τις δικές μου ρυθμίσεις, μια και η δική μου μηχανή είναι ίδια με την δική σου (Lelit pl41 tem pid). Την δουελύω περίπου 1,5 χρόνο και μπορώ να πω οτι πίνω αρκετά καλούς καφέδες, χωρίς να επιλέγω περίεργες ποικιλίες με δύσκολες εκχυλίσεις. Έχω λοιπόν καταλήξει στις παρακάτω παράμετρους: [LIST=1] [*]offset : 0 [*]temp : 102-103 (αυτό σημαίνει στο group γύρω στους 94-95 βαθμούς, εφόσον πάρουμε ως δεδομένο οτι η διαφορά είναι 8 βαθμοί) [*]η ποσότητα του καφέ που βάζω (για διπλό εσπρέσσο) παίζει από 16,5 - 18 γρ, ανάλογα τον καφέ και το πόσο δυνατό τον θέλω) [*]η ποσότητα που παίρνω στο ποτηράκι μου είναι γύρω στα 40-42 γραμάρια [*]ο χρόνος που διαρκεί η εκχύλιση είναι 25-30 sec , μετρώντας από τη στιγμή που πατάω τον διακόπτη [*]η πρώτες σταγόνες καφέ πέφτουν περίπου στα 4 sec [*]ζεσταίνω την καφετιέρα με το πορταφίλτερ κουμπωμένο πάνω τουλάχιστον μισή ώρα [*]πριν ξεκινήσω την εκχύλιση, αφήνω να τρέξει λίγο νερό από την ντουσιέρα [*]όσον αφορά στη ρύθμιση του PID, εκτός από τη θερμοκρασία που παίζει βασικότατο ρόλο στον καφέ που θα πιείς, οι υπόλοιπες ρυθμίσεις είναι πιο πολύ για την επαναφορά της μηχανής μετά τις εκχυλίσεις. Οπότε, θεωρώ πως δεν παίζουν και τόσο μεγάλο ρόλο. Παρόλα αυτά, κι εγώ έχω ακολουθήσει τις γνωστές ρυθμίσεις... [/LIST] Ξέχασα να αναφέρω πως χρησιμοποιώ τον Baratza sette 270wi [/QUOTE]
Verification
Post reply
Home
Forums
AVClub Lounge
Επί παντός
Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)
Top
Bottom
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
Accept
Learn more…