Search
Search titles only
By:
Search titles only
By:
Home
Forums
New posts
Search forums
What's new
New posts
Latest activity
Members
Current visitors
Κανονισμός Λειτουργίας
Σωματείο AVClub
Log in
Register
Search
Search titles only
By:
Search titles only
By:
New posts
Search forums
Menu
Install the app
Install
Reply to thread
Home
Forums
AVClub Lounge
Επί παντός
Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Message
<blockquote data-quote="Γιώργος Κυριακαράκος" data-source="post: 1058776202" data-attributes="member: 18"><p>Σχεδόν όλες οι συνταγές που κυκλοφορούν για μονοποικιλιακούς θέλουν 17-18-19 γραμμάρια ή και παραπάνω στο καλάθι. Το καλάθι που έχει η καφετιέρα μου το δίνει για 15-17 γραμμάρια, αλλά στα 17 είναι πραγματικά οριακό να κολλήσει ο καφές στη ντουζιέρα μόλις αρχίσει να ρέει το νερό και να έχεις channeling. Για αυτό παίζω στα 16 γραμμάρια το διπλό εσπρέσσο (μέχρι να πάρω μεγαλύτερο καλαθάκι κάποτε - το δίνουν μαζί με το κομμένο Portafilter, αλλά θέλω να μάθω περισσότερα πριν το αγοράσω). Πάντως έχει διαφορά που την νιώθεις αν βάλεις 15.7, 16 ή 16.5 γραμμάρια και το βλέπεις και στο χρόνο εκχείλισης και μου αρέσει που στην αρχή θεώρησα πολυτέλεια τη ζυγαριά με δεκαδικά. </p><p>Αρκετούς μονοποικιλιακούς τελικά στο τελείωμα τους ήπια από την brikka γιατί δεν μπορούσα να τους φέρω σαν εσπρέσσο εκεί που έπρεπε - βέβαια να πω την αλήθεια δεν είμαι εκπαιδευμένος σε γεύσεις μονοποικιλιακών σωστά φτιαγμένων απέξω αλλά τους περισσότερους τους βρίσκω πολύ όξινους ακόμη και με 30+ δευτερόλεπτα εκχείλισης. Αν πρέπει να είναι έτσι, δεν θα πάρω, αλλά τυπικά ψάχνω και αγοράζω καφέδες που υποτίθεται έχουν πολύ χαμηλή οξύτητα. </p><p></p><p>Τώρα καλοκαίρι μάλλον θα παίξω με χαρμάνια. Τώρα έχω 2 κουτιά Mrs Rose που γενικά μου αρέσει αρκετά σε ζεστό, έχω στο πρόγραμμα να πάρω New York Jamaica Extra και κάποιον πιο premium της Hausbrand από το Nonneti που με έχει δυσκολέψει απίστευτα να πάρω τη γεύση που θέλω και πίνω όταν τον παίρνω απέξω από ένα συγκεκριμένο μέρος. </p><p></p><p>Είχα διαβάσει παλαιότερα ότι είναι άλλος ο καφές που δίνουν χονδρική και άλλος ο καφές για πελάτες λιανικής για τη Hausbrand. Έχει ακούσει κανείς κάτι ή είναι απλά φήμη; Μάλλον για φήμη το κόβω γιατί οι συσκευασίες του κιλού είναι ολόιδιες. </p><p></p><p>Πάντως για πιο "παιχνιδιάρικη" γεύση από τους κλασσικούς μαζικής παραγωγής ιταλικούς μόνο τον Taf Pianeta έχω αγοράσει αρκετές φορές. Ότι άλλο χαρμάνι σε φρέσκο δεν με έχει τραβήξει να τον ξαναγοράσω.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Γιώργος Κυριακαράκος, post: 1058776202, member: 18"] Σχεδόν όλες οι συνταγές που κυκλοφορούν για μονοποικιλιακούς θέλουν 17-18-19 γραμμάρια ή και παραπάνω στο καλάθι. Το καλάθι που έχει η καφετιέρα μου το δίνει για 15-17 γραμμάρια, αλλά στα 17 είναι πραγματικά οριακό να κολλήσει ο καφές στη ντουζιέρα μόλις αρχίσει να ρέει το νερό και να έχεις channeling. Για αυτό παίζω στα 16 γραμμάρια το διπλό εσπρέσσο (μέχρι να πάρω μεγαλύτερο καλαθάκι κάποτε - το δίνουν μαζί με το κομμένο Portafilter, αλλά θέλω να μάθω περισσότερα πριν το αγοράσω). Πάντως έχει διαφορά που την νιώθεις αν βάλεις 15.7, 16 ή 16.5 γραμμάρια και το βλέπεις και στο χρόνο εκχείλισης και μου αρέσει που στην αρχή θεώρησα πολυτέλεια τη ζυγαριά με δεκαδικά. Αρκετούς μονοποικιλιακούς τελικά στο τελείωμα τους ήπια από την brikka γιατί δεν μπορούσα να τους φέρω σαν εσπρέσσο εκεί που έπρεπε - βέβαια να πω την αλήθεια δεν είμαι εκπαιδευμένος σε γεύσεις μονοποικιλιακών σωστά φτιαγμένων απέξω αλλά τους περισσότερους τους βρίσκω πολύ όξινους ακόμη και με 30+ δευτερόλεπτα εκχείλισης. Αν πρέπει να είναι έτσι, δεν θα πάρω, αλλά τυπικά ψάχνω και αγοράζω καφέδες που υποτίθεται έχουν πολύ χαμηλή οξύτητα. Τώρα καλοκαίρι μάλλον θα παίξω με χαρμάνια. Τώρα έχω 2 κουτιά Mrs Rose που γενικά μου αρέσει αρκετά σε ζεστό, έχω στο πρόγραμμα να πάρω New York Jamaica Extra και κάποιον πιο premium της Hausbrand από το Nonneti που με έχει δυσκολέψει απίστευτα να πάρω τη γεύση που θέλω και πίνω όταν τον παίρνω απέξω από ένα συγκεκριμένο μέρος. Είχα διαβάσει παλαιότερα ότι είναι άλλος ο καφές που δίνουν χονδρική και άλλος ο καφές για πελάτες λιανικής για τη Hausbrand. Έχει ακούσει κανείς κάτι ή είναι απλά φήμη; Μάλλον για φήμη το κόβω γιατί οι συσκευασίες του κιλού είναι ολόιδιες. Πάντως για πιο "παιχνιδιάρικη" γεύση από τους κλασσικούς μαζικής παραγωγής ιταλικούς μόνο τον Taf Pianeta έχω αγοράσει αρκετές φορές. Ότι άλλο χαρμάνι σε φρέσκο δεν με έχει τραβήξει να τον ξαναγοράσω. [/QUOTE]
Verification
Post reply
Home
Forums
AVClub Lounge
Επί παντός
Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)
Top
Bottom
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
Accept
Learn more…