Search
Search titles only
By:
Search titles only
By:
Home
Forums
New posts
Search forums
What's new
New posts
Latest activity
Members
Current visitors
Κανονισμός Λειτουργίας
Σωματείο AVClub
Log in
Register
Search
Search titles only
By:
Search titles only
By:
New posts
Search forums
Menu
Install the app
Install
Reply to thread
Home
Forums
AVClub Lounge
Επί παντός
Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Message
<blockquote data-quote="Γιώργος Κυριακαράκος" data-source="post: 1058842512" data-attributes="member: 18"><p>Δημήτρη για ποιο λόγο να βάλεις φίλτρο στο νερό της ΕΥΔΑΠ, με δεδομένο ότι έχεις καλές σωληνώσεις μέχρι το σπίτι σου, αν αυτό δεν βγάζει τη σκληρότητα του νερού; Το μόνο που θα κάνει το φίλτρο είναι να βγάλει πιο γρήγορα το χλώριο από το νερό που έτσι και αλλιώς θα έφευγε αν το έβαζες σε μια κανάτα ή απλά από το βράδυ στο δοχείο της καφετιέρας που δεν κλείνει αεροστεγώς. Εγώ δε που γεμίζω το δοχείο της καφετιέρας περίπου κάθε 5 μέρες ανάλογα με το αν θα φτιάξω αμερικάνο σίγουρα από το δεύτερο καφέ είμαι σίγουρος πως το χλώριο έχει φύγει όλο.</p><p>Η χημική σύσταση του νερού της ΕΥΔΑΠ όπως φεύγει από το διυλιστήριό της είναι υποδειγματική και πολύ καλύτερη από αρκετά εμφιαλωμένα. </p><p>Φίλτρα για μείωση της σκληρότητας είναι απαραίτητα σε περιοχές με σκληρό νερό σίγουρα. Κάνοντας υπολογισμούς και για το νερό της Αθήνας θεωρητικά μπορεί ελάχιστα να βοηθήσουν - αν κάνεις αφαλάτωση 1-2 φορές το χρόνο είσαι σούπερ έτσι και αλλιώς, ενώ με μείωση της σκληρότητας με κάποιο φίλτρο ακόμη περισσότερο μάλλον δεν υπάρχει νόημα για αφαλάτωση γενικά.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Γιώργος Κυριακαράκος, post: 1058842512, member: 18"] Δημήτρη για ποιο λόγο να βάλεις φίλτρο στο νερό της ΕΥΔΑΠ, με δεδομένο ότι έχεις καλές σωληνώσεις μέχρι το σπίτι σου, αν αυτό δεν βγάζει τη σκληρότητα του νερού; Το μόνο που θα κάνει το φίλτρο είναι να βγάλει πιο γρήγορα το χλώριο από το νερό που έτσι και αλλιώς θα έφευγε αν το έβαζες σε μια κανάτα ή απλά από το βράδυ στο δοχείο της καφετιέρας που δεν κλείνει αεροστεγώς. Εγώ δε που γεμίζω το δοχείο της καφετιέρας περίπου κάθε 5 μέρες ανάλογα με το αν θα φτιάξω αμερικάνο σίγουρα από το δεύτερο καφέ είμαι σίγουρος πως το χλώριο έχει φύγει όλο. Η χημική σύσταση του νερού της ΕΥΔΑΠ όπως φεύγει από το διυλιστήριό της είναι υποδειγματική και πολύ καλύτερη από αρκετά εμφιαλωμένα. Φίλτρα για μείωση της σκληρότητας είναι απαραίτητα σε περιοχές με σκληρό νερό σίγουρα. Κάνοντας υπολογισμούς και για το νερό της Αθήνας θεωρητικά μπορεί ελάχιστα να βοηθήσουν - αν κάνεις αφαλάτωση 1-2 φορές το χρόνο είσαι σούπερ έτσι και αλλιώς, ενώ με μείωση της σκληρότητας με κάποιο φίλτρο ακόμη περισσότερο μάλλον δεν υπάρχει νόημα για αφαλάτωση γενικά. [/QUOTE]
Verification
Post reply
Home
Forums
AVClub Lounge
Επί παντός
Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)
Top
Bottom
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
Accept
Learn more…