Search
Search titles only
By:
Search titles only
By:
Home
Forums
New posts
Search forums
What's new
New posts
Latest activity
Members
Current visitors
Κανονισμός Λειτουργίας
Σωματείο AVClub
Log in
Register
Search
Search titles only
By:
Search titles only
By:
New posts
Search forums
Menu
Install the app
Install
Reply to thread
Home
Forums
AVClub Lounge
Επί παντός
Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Message
<blockquote data-quote="dimitris_av" data-source="post: 1058931233" data-attributes="member: 28665"><p>Συμφωνώ με τον προ-γράψαντα σε γενικές γραμμές. Αυτό που θέλω εγώ να πω είναι ο όποιος αυτοματισμός δεν μπορεί να βγάλει ποιοτικότερο καφέ απέναντι σε μια χειροκίνητη εκχύλιση από τα χέρια έμπειρου φυσικά. Αν έχεις την αγάπη να πας στα βήματα που αναλυτικά περιγράφει ο φίλος παραπάνω μην πας σε αυτόματη.</p><p>Ευκολία και αυτοματισμός - κάψουλες θα σου θέσουν όριο στην απόλαυση. </p><p>Το μπάτζετ που θέτεις είναι σοβαρό και μπορείς να πας ψηλά σε εξοπλισμό χωρίς να χρειάζεται αναβάθμιση.</p><p>Προσωπική γνώμη...</p><p>Δεν θα πήγαινα σε μηχανή με ενσωματωμένο μύλο. Ο λόγος....</p><p> αν δεις μηχανικά και κατασκευαστικά οι μύλοι άλεσης όσο ανεβαίνουν σε κόστος οφείλουν να ξεπεράσουν:</p><p>1) τη δυσκολία της ανομοιόμορφης άλεσης που πάντα θα υπάρχει από την μηχανική αντίσταση των κόκκων στην περιστροφή των μαχαιριών και</p><p>2) την υπερθέρμανση που προκαλεί η τριβή θλίψης των κόκκων. </p><p>Το στοίχημα είναι να παραχθεί αλεσμένο προϊόν με τα λιγότερα δυνατά fines τα οποία κάνουν και ζημιά στην εκχύλιση. Θεωρώ ότι το να έχεις τα μεταλλικά μαχαίρια δίπλα σε μια αντίσταση που ζεσταίνει συνέχεια κάθε φορά που ανοίγεις τη μηχανή δεν είναι ότι πρέπει για τα μαχαίρια να ξεκινούν ζεστά και σε βάθος χρόνου ποιος ξέρει από τις συνεχείς θερμάνσεις και κοπές τι αλλοίωση μπορεί να προκληθεί στη γεωμετρία τους.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dimitris_av, post: 1058931233, member: 28665"] Συμφωνώ με τον προ-γράψαντα σε γενικές γραμμές. Αυτό που θέλω εγώ να πω είναι ο όποιος αυτοματισμός δεν μπορεί να βγάλει ποιοτικότερο καφέ απέναντι σε μια χειροκίνητη εκχύλιση από τα χέρια έμπειρου φυσικά. Αν έχεις την αγάπη να πας στα βήματα που αναλυτικά περιγράφει ο φίλος παραπάνω μην πας σε αυτόματη. Ευκολία και αυτοματισμός - κάψουλες θα σου θέσουν όριο στην απόλαυση. Το μπάτζετ που θέτεις είναι σοβαρό και μπορείς να πας ψηλά σε εξοπλισμό χωρίς να χρειάζεται αναβάθμιση. Προσωπική γνώμη... Δεν θα πήγαινα σε μηχανή με ενσωματωμένο μύλο. Ο λόγος.... αν δεις μηχανικά και κατασκευαστικά οι μύλοι άλεσης όσο ανεβαίνουν σε κόστος οφείλουν να ξεπεράσουν: 1) τη δυσκολία της ανομοιόμορφης άλεσης που πάντα θα υπάρχει από την μηχανική αντίσταση των κόκκων στην περιστροφή των μαχαιριών και 2) την υπερθέρμανση που προκαλεί η τριβή θλίψης των κόκκων. Το στοίχημα είναι να παραχθεί αλεσμένο προϊόν με τα λιγότερα δυνατά fines τα οποία κάνουν και ζημιά στην εκχύλιση. Θεωρώ ότι το να έχεις τα μεταλλικά μαχαίρια δίπλα σε μια αντίσταση που ζεσταίνει συνέχεια κάθε φορά που ανοίγεις τη μηχανή δεν είναι ότι πρέπει για τα μαχαίρια να ξεκινούν ζεστά και σε βάθος χρόνου ποιος ξέρει από τις συνεχείς θερμάνσεις και κοπές τι αλλοίωση μπορεί να προκληθεί στη γεωμετρία τους. [/QUOTE]
Verification
Post reply
Home
Forums
AVClub Lounge
Επί παντός
Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)
Top
Bottom
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
Accept
Learn more…