Search
Search titles only
By:
Search titles only
By:
Home
Forums
New posts
Search forums
What's new
New posts
Latest activity
Members
Current visitors
Κανονισμός Λειτουργίας
Σωματείο AVClub
Log in
Register
Search
Search titles only
By:
Search titles only
By:
New posts
Search forums
Menu
Install the app
Install
Reply to thread
Home
Forums
AVClub Lounge
Επί παντός
Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Message
<blockquote data-quote="dimitris_av" data-source="post: 1058946792" data-attributes="member: 28665"><p>1) όντως δεν χρειάζεται επαγγελματική μηχανή στο σπίτι για να ευχαριστηθείς καλό καφέ όμως μια μηχανή επαγγελματικής κατασκευής για οικιακή χρήση είναι η καλύτερη επιλογή. Και οι gaggia δεν είναι τέτοιες. Ούτε και οι μηχανές κάτω των 600 ευρώ...</p><p>Μην παρεξηγηθώ μιλάω για την περίπτωση που πάω να "κοντράρω" καλο καφέ καφετέριας. Όλες οι μηχανές έχουν την ποιότητά τους. </p><p></p><p>2) σωστά τα λες δεν θα διαφωνήσω.</p><p>3) οι οικονομικές μηχανές που λες εχουν λίγα μεταλλικά μέρη το μποιλερ αναγκαστικά από αλουμίνιο και όχι ορυχαλκο. Όπως και όλες μα όλες οι καψουλομηχανες. Το αλουμίνιο ζεσταίνεται ταχυτατα αλλά δεν "κρατάει" την θερμότητα. Χώρια τα θέμα υγιεινής λόγω διάβρωσης από τα άλατα. Πιο μαλακό μέταλλο και ευάλωτο στην φθορά. Το ίδιο και τα καλάθια κλπ. Το υλικό αυτό σε συνδυασμό με τα πλαστικά εξωτερικά μέρη ρίχνουν το κόστος με την οποία πτώση στην ποιότητα.</p><p></p><p>4)15 μπαρ είναι η ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ μέγιστη πίεση που αντέχει η παλμική αντλία. Δεν υπάρχει μηχανή να βγάζει καφέ στην πίεση αυτή. Οι καλές μηχανές έχουν ρύθμιση πίεσης 8-10 μπαρ για σωστό καφεμ. Οι καψουλομηχανες ούτε 3 μπάρ πίεση δεν βγάζουν στον καφέ. </p><p></p><p>Για τα υπόλοιπα δεν έχω να πω κάτι....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dimitris_av, post: 1058946792, member: 28665"] 1) όντως δεν χρειάζεται επαγγελματική μηχανή στο σπίτι για να ευχαριστηθείς καλό καφέ όμως μια μηχανή επαγγελματικής κατασκευής για οικιακή χρήση είναι η καλύτερη επιλογή. Και οι gaggia δεν είναι τέτοιες. Ούτε και οι μηχανές κάτω των 600 ευρώ... Μην παρεξηγηθώ μιλάω για την περίπτωση που πάω να "κοντράρω" καλο καφέ καφετέριας. Όλες οι μηχανές έχουν την ποιότητά τους. 2) σωστά τα λες δεν θα διαφωνήσω. 3) οι οικονομικές μηχανές που λες εχουν λίγα μεταλλικά μέρη το μποιλερ αναγκαστικά από αλουμίνιο και όχι ορυχαλκο. Όπως και όλες μα όλες οι καψουλομηχανες. Το αλουμίνιο ζεσταίνεται ταχυτατα αλλά δεν "κρατάει" την θερμότητα. Χώρια τα θέμα υγιεινής λόγω διάβρωσης από τα άλατα. Πιο μαλακό μέταλλο και ευάλωτο στην φθορά. Το ίδιο και τα καλάθια κλπ. Το υλικό αυτό σε συνδυασμό με τα πλαστικά εξωτερικά μέρη ρίχνουν το κόστος με την οποία πτώση στην ποιότητα. 4)15 μπαρ είναι η ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ μέγιστη πίεση που αντέχει η παλμική αντλία. Δεν υπάρχει μηχανή να βγάζει καφέ στην πίεση αυτή. Οι καλές μηχανές έχουν ρύθμιση πίεσης 8-10 μπαρ για σωστό καφεμ. Οι καψουλομηχανες ούτε 3 μπάρ πίεση δεν βγάζουν στον καφέ. Για τα υπόλοιπα δεν έχω να πω κάτι.... [/QUOTE]
Verification
Post reply
Home
Forums
AVClub Lounge
Επί παντός
Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)
Top
Bottom
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
Accept
Learn more…