Search
Search titles only
By:
Search titles only
By:
Home
Forums
New posts
Search forums
What's new
New posts
Latest activity
Members
Current visitors
Κανονισμός Λειτουργίας
Σωματείο AVClub
Log in
Register
Search
Search titles only
By:
Search titles only
By:
New posts
Search forums
Menu
Install the app
Install
Reply to thread
Home
Forums
AVClub Lounge
Επί παντός
Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Message
<blockquote data-quote="Γιώργος Κυριακαράκος" data-source="post: 1058952294" data-attributes="member: 18"><p>Ακριβώς αυτό.</p><p>Ένα-ένα αγοράζω σακουλάκια μόνο αν είναι από φυσικό κατάστημα κοντά στο σπίτι μου οπότε και μπορώ να ξαναπάω εύκολα. Τα 2 είναι το πιο οκ για ταχυδρομική αποστολή.</p><p>Το πρόβλημα είναι με κάποιους μπαγιάτικους καφέδες που έρχονται μόνο σε συσκευασία του κιλού (πχ. hausbrandt, New York Espresso XXXX κλπ).</p><p></p><p>Πήρα πριν λίγες ημέρες γιατί ήμουν έτοιμος να ξεμείνω το σκ καφέ από παραδοσιακό ξηροκαρπάδικο/καφεκοπτείο από το οποίο αγοράζω συχνά ξηρούς καρπούς. Ο λόγος που δεν είχα αγοράσει ποτέ καφέ είναι ότι έχουν τις παραδοσιακές προθήκες που αερίζονται κανονικά οι κόκκοι και τους πιο ακριβούς μονοποικιλιακούς σε γυάλες με τσίγκινα καπάκια που προφανώς κάνουν χάλια επαφή (δείτε το καπάκι μόνο στην πιο κάτω φωτογραφία). Ναι είναι ωραίες και η κατάσταση με τη σέσουλα κλπ συμβάλει στον παραδοσιακό χαρακτήρα του καταστήματος, αλλά...</p><p>Πήρα τελικά 200 γραμμάρια μονοποικιλιακό από Περού που μου είπαν ότι είναι ελάχιστα όξινος κλπ</p><p>Τελικά όντως είχαν μπαγιατέψει οι κόκκοι...έπρεπε να βάλω το μύλο να κόψει απίστευτα πιο ψιλά για να μην φύγει νερό κάτω ο καφές και να έχω εκχείλιση 20-22 δευτερόλεπτα. Κρίμα γιατί ακόμη και έτσι ο καφές δεν ήταν σε καμία περίπτωση άσχημος κάτι που σε κάνει να σκέπτεσαι πως θα ήταν αν τον είχαν σφραγίσει. Αυτό βέβαια θα χάλαγε το "look" και το χαρακτήρα του καταστήματος που πιστεύω πουλάει από καφέδες μόνο φρεσκοκομμένο ελληνικό φουλ...</p><p>Κρίμα.</p><p></p><p>[ATTACH=full]230968[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Γιώργος Κυριακαράκος, post: 1058952294, member: 18"] Ακριβώς αυτό. Ένα-ένα αγοράζω σακουλάκια μόνο αν είναι από φυσικό κατάστημα κοντά στο σπίτι μου οπότε και μπορώ να ξαναπάω εύκολα. Τα 2 είναι το πιο οκ για ταχυδρομική αποστολή. Το πρόβλημα είναι με κάποιους μπαγιάτικους καφέδες που έρχονται μόνο σε συσκευασία του κιλού (πχ. hausbrandt, New York Espresso XXXX κλπ). Πήρα πριν λίγες ημέρες γιατί ήμουν έτοιμος να ξεμείνω το σκ καφέ από παραδοσιακό ξηροκαρπάδικο/καφεκοπτείο από το οποίο αγοράζω συχνά ξηρούς καρπούς. Ο λόγος που δεν είχα αγοράσει ποτέ καφέ είναι ότι έχουν τις παραδοσιακές προθήκες που αερίζονται κανονικά οι κόκκοι και τους πιο ακριβούς μονοποικιλιακούς σε γυάλες με τσίγκινα καπάκια που προφανώς κάνουν χάλια επαφή (δείτε το καπάκι μόνο στην πιο κάτω φωτογραφία). Ναι είναι ωραίες και η κατάσταση με τη σέσουλα κλπ συμβάλει στον παραδοσιακό χαρακτήρα του καταστήματος, αλλά... Πήρα τελικά 200 γραμμάρια μονοποικιλιακό από Περού που μου είπαν ότι είναι ελάχιστα όξινος κλπ Τελικά όντως είχαν μπαγιατέψει οι κόκκοι...έπρεπε να βάλω το μύλο να κόψει απίστευτα πιο ψιλά για να μην φύγει νερό κάτω ο καφές και να έχω εκχείλιση 20-22 δευτερόλεπτα. Κρίμα γιατί ακόμη και έτσι ο καφές δεν ήταν σε καμία περίπτωση άσχημος κάτι που σε κάνει να σκέπτεσαι πως θα ήταν αν τον είχαν σφραγίσει. Αυτό βέβαια θα χάλαγε το "look" και το χαρακτήρα του καταστήματος που πιστεύω πουλάει από καφέδες μόνο φρεσκοκομμένο ελληνικό φουλ... Κρίμα. [ATTACH type="full" width="216px"]230968[/ATTACH] [/QUOTE]
Verification
Post reply
Home
Forums
AVClub Lounge
Επί παντός
Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)
Top
Bottom
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
Accept
Learn more…