Search
Search titles only
By:
Search titles only
By:
Home
Forums
New posts
Search forums
What's new
New posts
Latest activity
Members
Current visitors
Κανονισμός Λειτουργίας
Σωματείο AVClub
Log in
Register
Search
Search titles only
By:
Search titles only
By:
New posts
Search forums
Menu
Install the app
Install
Reply to thread
Home
Forums
AVClub Lounge
Επί παντός
Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Message
<blockquote data-quote="Γιώργος Κυριακαράκος" data-source="post: 1058953428" data-attributes="member: 18"><p>Πάντως αν εναλλάσεσαι μεταξύ φρέσκων και μπαγιάτικων καφέδων οι αλλαγές στη ρύθμιση μπορεί να είναι μεγάλες. </p><p>Θεωρώ επίσης ότι δεν αλλάζει ουσιαστικά η παροχή κομμένου καφέ με αλλαγές τόσο μικρές στο μύλο, οπότε φαντάζομαι ότι κάνεις την παραδοχή ότι είτε λεπτοκομμένος είτε χονδροκομμένος θα πάρεις τα ίδια γραμμάρια καφέ σε ίδιο χρόνο λειτουργίας του μύλου.</p><p>Πάντως στο δικό μου μύλο (Lelit Fred ενσωματωμένο στην Anita) ο χρόνος αλλάζει κατά +/- 1 δευτερόλεπτο ή και περισσότερο σίγουρα από μια χοντρή σε μια πιο λεπτή ρύθμιση και ο μέσος χρόνος για 17 γραμμάρια είναι χοντρικά 10 δευτερόλεπτα μόνο.</p><p></p><p>Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να μην εννοείς 25 δευτερόλεπτα λειτουργίας του μύλου και να εννοείς ότι</p><p>- η μηχανή σου έχει κουμπί 60 ml, οπότε κάνεις την παραδοχή ότι με 60 ml έχεις πάντα σωστό διπλό εσπρέσσο και δεν κάθεσαι να μετράς βάρος σε κάθε καφεδάκι ανάλογα με τον καφέ για να πετύχεις επακριβώς την αναλογία σε βάρος 1:2-2.5 για τον εσπρέσσο.</p><p>- οπότε τα 25 δευτερόλεπτα είναι δευτερόλεπτα εκχείλισης για 60 ml τελικού καφέ.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Γιώργος Κυριακαράκος, post: 1058953428, member: 18"] Πάντως αν εναλλάσεσαι μεταξύ φρέσκων και μπαγιάτικων καφέδων οι αλλαγές στη ρύθμιση μπορεί να είναι μεγάλες. Θεωρώ επίσης ότι δεν αλλάζει ουσιαστικά η παροχή κομμένου καφέ με αλλαγές τόσο μικρές στο μύλο, οπότε φαντάζομαι ότι κάνεις την παραδοχή ότι είτε λεπτοκομμένος είτε χονδροκομμένος θα πάρεις τα ίδια γραμμάρια καφέ σε ίδιο χρόνο λειτουργίας του μύλου. Πάντως στο δικό μου μύλο (Lelit Fred ενσωματωμένο στην Anita) ο χρόνος αλλάζει κατά +/- 1 δευτερόλεπτο ή και περισσότερο σίγουρα από μια χοντρή σε μια πιο λεπτή ρύθμιση και ο μέσος χρόνος για 17 γραμμάρια είναι χοντρικά 10 δευτερόλεπτα μόνο. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να μην εννοείς 25 δευτερόλεπτα λειτουργίας του μύλου και να εννοείς ότι - η μηχανή σου έχει κουμπί 60 ml, οπότε κάνεις την παραδοχή ότι με 60 ml έχεις πάντα σωστό διπλό εσπρέσσο και δεν κάθεσαι να μετράς βάρος σε κάθε καφεδάκι ανάλογα με τον καφέ για να πετύχεις επακριβώς την αναλογία σε βάρος 1:2-2.5 για τον εσπρέσσο. - οπότε τα 25 δευτερόλεπτα είναι δευτερόλεπτα εκχείλισης για 60 ml τελικού καφέ. [/QUOTE]
Verification
Post reply
Home
Forums
AVClub Lounge
Επί παντός
Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)
Top
Bottom
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
Accept
Learn more…