Περιοδικό "Δορυφορικά Νέα": Τεύχη 2012

Satarc

New member
5 October 2008
92
Εν αναμονή της έναρξης του ψηφιακού σήματος της Digea από το κέντρο της Αρόης, αλλά και με ευχάριστες νέες εμφανίσεις καναλιών στην OTE TV, τα Δορυφορικά Νέα βρίσκονται στα χέρια σας, γεμάτα με πλούσια και έγκυρη ύλη.
Ακολουθώντας τις τάσεις των καιρών, σας παραθέτουμε τους πιο δυνατούς δέκτες Linux Enigma 2 με επεξεργαστή 400 MHz MIPS, διότι πλέον καλομάθαμε και δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τίποτε άλλο. Μάθετε ποια είναι τα αντίστοιχα μοντέλα και τι μπορούν να κάνουν.
Ακόμη, η εποχή προωθεί έντονα τη δορυφορική λήψη με τουλάχιστον 2 LNB, ενώ έχει γίνει μόδα η τοποθέτηση ειδικών βάσεων multifeed. Έτσι, σας παραθέτουμε όλες τις λύσεις που υπάρχουν στην αγορά, τόσο με ειδικά κάτοπτρα, όσο και με universal και εξειδικευμένες βάσεις για 2-3-4 αλλά και περισσότερα LNB.
Από τηλεοπτικής πλευράς, ο Σάκης Παπαδόπουλος σας ετοίμασε ένα ιδιαίτερα αξιόλογο αφιέρωμα στη Βαλκανική τηλεόραση και όλα τα αντίστοιχα κανάλια των γειτονικών μας χωρών. Αξίζει να ψάξετε τα συγκεκριμένα κανάλια, ενώ με ένα σύστημα multifeed μπορείτε να πιάνετε τα περισσότερα.
Τελικά, δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτά! Ειδικά όσοι διαχειριζόμαστε ψηφιακό περιεχόμενο. Βίντεο, φωτογραφίες, μουσική. Παράνομο και μη υλικό. Φωτογραφίες και ψηφιακά βίντεο από τις κάμερές μας, ριπαρισμένα CD, DVD & BD αλλά και κατέβασμα αρχείων από το διαδίκτυο. Και όχι μόνο. Τα media players τελευταίας γενιάς είναι και έξυπνα... και τα συγκεντρώσαμε σε μία ειδική έρευνα!
Ακόμη, όλοι οι linux δέκτες - ανάμεσά τους φυσικά και οι Dreambox - μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυό μας. Αυτό σημαίνει ότι έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν και με άλλες συσκευές που βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο, αρκεί αυτές να χρησιμοποιούν τις κατάλληλες εφαρμογές, όπως το... dreamDroid το οποίο σας περιγράφει βήμα-βήμα ο Αντώνης Κιλιντζόγλου.
Επίσης, όσοι ασχολείστε με εγγραφές δορυφορικών και επίγειων ψηφιακών καναλιών σε PVR, μην παραλείψετε τη στήλη «Εάν θέλεις μπορείς», διότι θα βρείτε μία πολύ ενδιαφέρουσα λύση για να βλέπετε τις εγγραφές σας από... άλλο δέκτη!
Οι αρχάριοι – όπως κάθε μήνα – μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο σας, στο οποίο σας εξηγούμε πώς θα «διαβάζετε» τα ιχνοδιαγράμματα των δορυφόρων κι έτσι να μπορείτε να υπολογίσετε την αναγκαία διάμετρο κατόπτρου.
Από το εργαστήριο των δοκιμών μας, αυτόν το μήνα πέρασαν: τo νέο θηρίο του Linux VU+ Ultimo με 3 tuners, ο Alma S-2200 στα 1080p με online υπηρεσίες και media players, ο εξελιγμένος επίγειος Edision mini-triton +HD με ισχυρές δυνατότητες multimedia playback, o ατμοσφαιρικός επίγειος Grundig AK-04, ο Powerline adapter PL2000 της Engel για internet παντού, αλλά και η φουτουριστική τηλεόραση LG NanoLED LEX8.
Τέλος, θα βρείτε τις καλύτερες αθλητικές στήλες, τα πιο μάχιμα νέα για την αποκρυπτογράφηση, την τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, τον οικιακό εξοπλισμό Home Cinema, τη μουσική, τις αναβαθμίσεις των δεκτών HD, τα νέα προϊόντα, τα δορυφορικά κανάλια και τις συχνότητες.

Μείνετε Συντονισμένοι
Περικλής Παντολέων - Διευθυντής ΣύνταξηςΠεριεχόμενα

Κλικ
Νέα προϊόντα σε πρώτο πλάνο
Satellite Channel News
Tv Channel News
HD Firmware Upgrade
HD Channel News
TV News
Sports News
Sports Ρεπορτάζ
Ξένο ποδόσφαιρο στο Sport TV
Zapping News


ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΤΕΣΤ
Οι γρήγοροι δέκτες Linux HD Enigma 2 … στα 400 MHz MIPS

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΤΕΣΤ
Οι λύσεις Multifeed

Όταν θέλουμε να λαμβάνουμε κανάλια από διαφορετικές τροχιακές θέσεις, εκτός από το μοτέρ, μπορούμε να εγκαταστήσουμε περισσότερα LNB με το σαφές πλεονέκτημα του άμεσου zapping μεταξύ των αντίστοιχων καναλιών. Ποιες λύσεις υπάρχουν, αμέσως παρακάτω στην έρευνα που ακολουθεί.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Η Βαλκανική τηλεόραση στο πιάτο σας
Ψάχνοντας τα κανάλια των γειτόνων μας
ΕΡΕΥΝΑ
Media Players τελευταίας γενιάς
Media People play
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Κερδίστε 5 δέκτες DM800HD
της Dream Multimedia
και μπείτε στον κόσμο
του Enigma 2 και της Υψηλής Ευκρίνειας
ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ
Οι δέσμες εκπομπής των δορυφόρων
ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ… ΜΠΟΡΕΙΣ
Αναπαραγωγή εγγραφών από… άλλον δέκτη με Enigma 2
ΒΗΜΑ- ΒΗΜΑ
Συνδέστε το dreambox με την android συσκευή σας
SAT GUIDE
ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ
Ψηφιακά κανάλια- HDTV & MPEG-4 (Ku-Band)
Κανάλια HDTV & MPEG-4 (C-Band)
Ελεύθερα ψηφιακά (Hot Bird- 13 E)
Ελεύθερα ψηφιακά (HELLAS SAT- ASTRA)
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

REVIEW

VU+Ultimo
Το θηρίο του Linux με 3 tuners

Alma S-2200
FullHD, online υπηρεσίες, Media Player, Cccam

Edision mini-triton +HD
Ακόμη πιο ισχυρός

GRUNDIG AK-04
HD Επίγεια Ψηφιακή

Powerline Internet
PL2000 της Engel
Internet παντού!

LG NanoLED LEX8
Ουτοπική
 

Attachments

  • DN_Cover_Feb.jpg
    DN_Cover_Feb.jpg
    99.6 KB · Views: 171
Last edited:

kten

Established Member
20 April 2008
287
Απάντηση: Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Φεβρουαρίου

Διαβάζοντας το περιοδικό παρατήρησα ότι δεν υπάρχει η ενότητα scrambling news όπως στα προηγούμα τεύχη και ήθελα να ρωτήσω εαν είναι τυχαίο ή καταργήθηκε η συγκεκριμένη ενότητα;
μου άρεσε το άρθρο για τις λύσεις multifeed.
 

Serafeim Karakostas

AVClub Fanatic
8 August 2007
10,159
Άρτα
Απάντηση: Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Φεβρουαρίου

Δεν πρόλαβα να το διαβάσω ακόμη αλλά δεν μπορώ να μη σας συγχαρώ και πάλι για το διαγωνισμό των 5 dreambox!:worshippy:
 

Lelos82

New member
19 September 2008
43
KORYDALLOS
Απάντηση: Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Φεβρουαρίου

Διαβάζοντας το περιοδικό παρατήρησα ότι δεν υπάρχει η ενότητα scrambling news όπως στα προηγούμα τεύχη και ήθελα να ρωτήσω εαν είναι τυχαίο ή καταργήθηκε η συγκεκριμένη ενότητα;
μου άρεσε το άρθρο για τις λύσεις multifeed.

Όπως ανακοινώθηκε στη σελίδα των Δορυφορικών Νέων στο Facebook: Yπήρχε ένα θέμα σχετικά με το deadline κυκλοφορίας του περιοδικού και την αποστολή των Νέων (που γίνεται τελευταία στιγμή ώστε να είναι έγκαιρα). Μερικά από τα Scrambling News κυκλοφόρησαν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα μας. Σας παραθέτουμε τα links:
http://www.doriforikanea.gr/news_article.php?id=2727&title=%D4%EF+Sky+Italy+%F3%E5+NDS4
http://www.doriforikanea.gr/news_article.php?id=2725&title=DUO+card
http://www.doriforikanea.gr/news_article.php?id=2724&title=%CD%DD%EF+CAM+%E1%F0%FC+%F4%E7%ED+Duolabs
 
Last edited by a moderator:

GEORGE M.

Supreme Member
3 April 2009
4,205
ΧΑΝΙΑ - ΚΡΗΤΗ
Απάντηση: Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Φεβρουαρίου

Στα Χανιά (από συγκεκριμένο μαγαζί) δεν το έχω δει ακόμα το καινούριο τεύχος. Ίσως να περάσω και από κάποιο άλλο μαγαζί να δω μήπως και...
 

Sacratif

New member
5 January 2012
1
Απάντηση: Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Φεβρουαρίου

Καλησπέρα,

Επειδή δεν γνωρίζουμε σε πιο κατάστημα αναφέρεσαι, στείλε μου pm τα στοιχεία του ώστε να φροντίσουμε να προμηθεύσουμε το εν λόγω κατάστημα.

Ευχαριστώ!!

Εκ του περιοδικού
 
Last edited by a moderator:

Satarc

New member
5 October 2008
92
Κυκλοφορούν τα "Δορυφορικά Νέα" Μαρτίου

DN_Cover_March-web.jpgΕν αναμονή σημαντικών αποφάσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τα ιδιωτικά κανάλια, αλλά και εν μέσω νέων υπηρεσιών της Nova και της OTE TV, τα Δορυφορικά Νέα κυκλοφορούν με πλούσια και έγκυρη ύλη, πάντα στο πνεύμα της εποχής. Σε αυτό το τεύχος, προσπαθώντας να δώσουμε διεξόδους στην τηλεθέαση, συγκεντρώσαμε έναν ικανό αριθμό δορυφορικών δεκτών HD, των οποίων το κόστος δεν ξεπερνά τα 100 Ευρώ. Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, διότι βρέθηκαν εξαιρετικοί δέκτες με αξιόλογες και σύγχρονες δυνατότητες σε όλους τους τομείς, όπως δίκτυο, media player και pvr. Πραγματικά, όποιος θέλει να βλέπει υψηλή ευκρίνεια, μπορεί να το κάνει ακόμα και με ιδιαίτερα προσιτό κόστος.
Το 2011 τόσο το 3D όσο και οι έξυπνες τηλεοράσεις μονοπώλησαν το ενδιαφέρον μας. Ειδικά στο 3D την παράσταση έκλεψε η νεοεμφανιζόμενη παθητική τεχνολογία. Φέτος το τοπίο αλλάζει ριζικά... Πάμε για άλλα κόλπα, όπως Eυφυία, Android & Google TV, Smart platforms και... 4Κ. Διαβάστε στην αντίστοιχη έρευνα, ποιες τηλεοράσεις θα έχουμε μέσα στο 2012!
Αν και όπως λέει η γνωστή κινέζικη παροιμία ´´μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις´´, είναι απολύτως βέβαιο ότι παρακολουθώντας δορυφορική τηλεόραση την απολαμβάνεις περισσότερο, όταν γνωρίζεις τη γλώσσα στην οποία αυτή μεταδίδεται. Σε αυτό το τεύχος, ο Σάκης Παπαδόπουλος σας ενημερώνει για τα αγγλόφωνα κανάλια που υπάρχουν στο δορυφορικό μας τόξο, προκειμένου να μπορέσετε να τα βάλετε στη λίστα με τα αγαπημένα σας.
Η πρόσφατη αναβάθμιση λογισμικού της nova (Load 12/10) έφερε για πρώτη φορά στο προσκήνιο τις δωρεάν VoD υπηρεσίες "NovaOnDemand" στους ιδιοκτησιακούς δέκτες «Novabox HD PVR 865» αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις...
Οι συνδρομητές novaplus και κάτοχοι δεκτών «Novabox HD PVR 865» έχουν πλέον στη διάθεσή τους τις υπηρεσίες NovaOnDemand σε ποιότητα HD! Διαβάστε όσα πρέπει να ξέρετε για την υπηρεσία NovaOnDemand στην αντίστοιχη παρουσίαση.
Ακόμη, η έκθεση CES 2012 που έλαβε χώρα στις αρχές Ιανουαρίου στο Las Vegas - όπως κάθε χρόνο - έδωσε το τεχνολογικό στίγμα του νέου έτους.
Εμείς επιλέξαμε μερικά από τα πιο 'καυτά', ξεχωριστά και τεχνολογικά προηγμένα προϊόντα στον τομέα της εικόνας και του ήχου, που θα κυκλοφορήσουν τους προσεχείς μήνες...
Σε πιο εξειδικευμένα επίπεδα, το oscam είναι ο μόνος emulator ο οποίος έχει ελεύθερο τον κώδικά του και έτσι μπορεί ο καθένας να ασχοληθεί να το φτιάξει μόνος του, ανάλογα με τις ανάγκες του. Σε αυτό το άρθρο, ο DrDream σας παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κάποιος με ένα απλό σύστημα linux στον υπολογιστή του, να κάνει cross compile τον κώδικα του oscam και στη συνέχεια να το φτιάξει για το σύστημά του, δηλαδή για το δέκτη ή τον υπολογιστή του, ανάλογα με το πού θέλει να τρέχει το oscam.
Ακόμη, ο Αντώνης Κιλιντζόγλου σας περιγράφει το αξιόλογο image Open AAF, το οποίο εκτός από Dreambox μπορεί να φορτωθεί και σε δέκτες Vu+ αλλά και Xtrend.
Οι αρχάριοι – όπως κάθε μήνα – μπορείτε να ανατρέξετε στο δικό σας άρθρο, το οποίο σας περιγράφει τους τρόπους εύκολης εύρεσης καναλιών μέσα στις αχανείς λίστες του δορυφορικού μας δέκτη. Ευτυχώς, οι κατασκευαστές έχουν προνοήσει!
Επίσης, σας περιμένουν πολύ ενδιαφέρουσες δοκιμές - παρουσιάσεις, όπως η εξέλιξη Xtrend ET-9200 με Enigma 2 και HbbTV, ο νέος Edision Pingulux Plus με σαφείς βελτιώσεις, ο προσιτός Golden Media 9055 FTA, ο αξιόλογος επίγειος ψηφιακός Telesystem TS6511 HD, ο ισχυρός αναλυτής φάσματος Unaohm AP 301HD και ο ενισχυτής της ψηφιακής εποχής για κάθε σπίτι, Ikusi One Home.
Τέλος, θα βρείτε τις καλύτερες αθλητικές στήλες, τα πιο μάχιμα νέα για την αποκρυπτογράφηση, την τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, τον οικιακό εξοπλισμό Home Cinema, τη μουσική, τις αναβαθμίσεις των δεκτών HD, τα νέα προϊόντα, τα δορυφορικά κανάλια και τις συχνότητες.

Μείνετε Συντονισμένοι
Περικλής Παντολέων - Διευθυντής Σύνταξης


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Κλικ
Νέα προϊόντα σε πρώτο πλάνο
Zapping News
Satellite Channel News
TV Channel News
HD Channel News
HD Firmware Upgrade
Scrambling News
Sports News
Sports Ρεπορτάζ
Παγκόσμιο…προθέρμανση ενόψει καλοκαιριού!

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΤΕΣΤ

10 δορυφορικοί δέκτες HD μέχρι 100 Ευρώ

Με σκοπό τη διευκόλυνσή σας, αυτό το μήνα συγκεντρώσαμε 10 δορυφορικούς δέκτες HD, των οποίων η τιμή δεν ξεπερνάει τα 100 Ευρώ. Τι μπορούν να κάνουν οι συγκεκριμένοι δέκτες;

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Αναζητώντας αγγλόφωνα κανάλια

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
CES
Τα πιο «καυτά» προϊόντα

ΕΡΕΥΝΑ
Η τηλεόραση το 2012
Back to the Future

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ… ΜΠΟΡΕΙΣ
Φτιάξτε το Oscam μόνοι σας
ΒΗΜΑ- ΒΗΜΑ
Εναλλακτικά images για Dreambox Open AAF v.1.O
ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ
Εύρεση καναλιών σε λίστα
SAT GUIDE
ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ
Ψηφιακά κανάλια- HDTV & MPEG-4 (Ku-Band)
Κανάλια HDTV & MPEG-4 (C-Band)
Ελεύθερα ψηφιακά (HELLAS SAT-ASTRA)
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

REVIEWS

Xtrend ET-9200
Η εξέλιξη με HbbTV

Edision Argus Pingulux Plus
Η ανανέωση!

Golden Media S-BOX 9055 HD PVR
HD FTA, Ethernet και … cccam!

Telesystem TS6511 HD
Επίγεια Ψηφιακή με … ατμόσφαιρα!

Υπηρεσία NovaOnDemand
Νέες υπηρεσίες σε HD για τους αναβαθμισμένους «Novabox HD PVR 865»…

Ikusi ONE HOme
Ένας ενισχυτής της ψηφιακής εποχής για κάθε σπίτι

Πεδιόμετρο Αναλυτής φάσματος Unaohm AP 301HD!
 
Last edited by a moderator:

Satarc

New member
5 October 2008
92
Κυκλοφορούν τα "Δορυφορικά Νέα" Απριλίου

Exs96internetready.jpg


Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Απριλίου

Mε μετάδοση 3D από την Nova και νέα κανάλια HD από την OTE TV, συνεχίζονται οι εξελίξεις και τα Δορυφορικά Νέα είναι εδώ με πλούσια και ζωντανή ύλη που αναζητάτε κάθε μήνα!
Η έρευνα δεκτών αυτό το μήνα, εστιάζει στα αγαπημένα μας PVR, τα οποία όμως δέχονται εσωτερικό σκληρό δίσκο SATA, τον οποίο αρκετοί προτιμούν λόγω κάποιων συγκεκριμένων πλεονεκτημάτων.
Ακόμη, συγκεντρώσαμε έναν αριθμό sat finders, τα οποία μπορούν να μετρούν σήματα DVB-S2, όπως πχ της OTE TV, συνεπώς μας καλύπτουν περισσότερο, είτε σε ερασιτεχνικό είτε ακόμη και σε επαγγελματικό επίπεδο.
Ακόμη, ο Σάκης Παπαδόπουλος καθώς παρακολουθεί τα ξένα τηλεοπτικά κανάλια και την εξέλιξή τους τα 20 τελευταία χρόνια, σας περιγράφει τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει την τηλεόραση σε σημαντικά κράτη της Ευρώπης στο άρθρο «η Ευρωπαϊκή τηλεοπτική πραγματικότητα». Το άρθρο έχει ενδιαφέρον γιατί ίσως σας κάνει να επιλέξετε σωστά το δορυφορικό σύστημα που πιθανόν σχεδιάζετε να τοποθετήσετε στο σπίτι σας.
Η CABSAT στο DUBAI είναι η γνωστότερη διεθνής έκθεση Cable & Satellite Μέσης Ανατολής, Αφρικής και Ασίας και τα Δορυφορικά Νέα βρέθηκαν εκεί για να σας μεταφέρουν το κλίμα.
Ο Αντώνης Κιλιντζόγλου σας περιγράφει βήμα – βήμα, πώς με τη βοήθεια του All Share της Samsung, μπορείτε να δείτε στην οθόνη της τηλεόρασής σας αρχεία εικόνας και ήχου από άλλες συμβατές συσκευές, οι οποίες είναι συνδεδεμένες στο οικιακό σας δίκτυο, ασύρματα ή ενσύρματα.
Επίσης, μάθετε πώς μπορείτε να παίξετε multimedia αρχεία του υπολογιστή σας, μέσω δικτύου με δέκτη που τρέχει το επιτυχημένο και ενδιαφέρον λογισμικό Spark!
Οι αρχάριοι – όπως κάθε μήνα – έχετε το δικό σας άρθρο, το οποίο αυτή τη φορά σάς περιγράφει τον καλύτερο δυνατό τρόπο οργάνωσης καναλιών σε δέκτη με linux Enigma 2.
Το περιοδικό Δορυφορικά Νέα και η εταιρεία Press Line μετά από πολύμηνο σχεδιασμό & ανάλυση, έκαναν πραγματικότητα ένα «Multi Platform» site για την ελληνική αγορά - και όχι μόνο! Ένα site, όπου αφετηρία για την πραγματοποίησή του αποτέλεσε η ανάγκη για άμεση επικοινωνία ανάμεσα στο περιοδικό και στους πολυπληθείς φίλους αναγνώστες στη χώρα μας. Σε αυτό το τεύχος, θα βρείτε πλήρη παρουσίαση, ενώ σαφώς θα γνωρίσετε καλύτερα το site στη γνωστή διεύθυνση www.doriforikanea.gr.
Ακόμη, σάς περιμένουν δοκιμές-παρουσιάσεις αξιόλογων νέων προϊόντων, όπως: Opticum HD X405p Dual Core, Xtrend ET-6000, Max+Duo, Sab SKY 4700 HD, ο νέος μονός ψηφιακός διαμορφωτής MAC Home και το sat finder SATLINK WS-6936.
Τέλος, θα βρείτε τις καλύτερες αθλητικές στήλες, τα πιο μάχιμα νέα για την αποκρυπτογράφηση, την τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, τον οικιακό εξοπλισμό Home Cinema, τη μουσική, τις αναβαθμίσεις των δεκτών HD, τα νέα προϊόντα, τα δορυφορικά κανάλια και τις συχνότητες.

Ευχόμαστε Καλό Πάσχα!

Μείνετε Συντονισμένοι
Περικλής Παντολέων - Διευθυντής ΣύνταξηςΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Κλικ
Νέα προϊόντα σε πρώτο πλάνο
Satellite Channel News
Tv Channel News
HD Channel News
HD Firmware Upgrade
TV News News
Zapping News
Sports News
Scrabbling News
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Μεγάλα Δώρα με τη δορυφορική σας ενημέρωση!

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΤΕΣΤ

8 HD δέκτες SATA PVR για άπειρες …εγγραφές

Η εγγραφή καναλιών σε σκληρό δίσκο, κερδίζει διαρκώς έδαφος , διότι πολύ απλά διευκολύνει στον μέγιστο βαθμό την τηλεθέαση και γενικότερα τη διαχείριση του χρόνου που αφιερώνουμε σε αυτήν. Αμέσως παρακάτω, σας παραθέτουμε 8 μοντέλα δεκτών που δέχονται εσωτερικό σκληρό δίσκο!


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
www.doriforikanea.gr
Το πρώτο «Multi Platform» εργαλείο είναι γεγονός!
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ
Τα Sat Finders με DVB-S2
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Η Ευρωπαϊκή τηλεοπτική πραγματικότητα
Κουσούρια και προτερήματα που αποκαλύπτει ο τηλεοπτικός φακός
ΒΗΜΑ- ΒΗΜΑ
ALL SHARE SAMSUNG
Η τηλεόραση σε άλλο επίπεδο
ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ
Διαχείριση καναλιών σε Linux Enigma 2
ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ… ΜΠΟΡΕΙΣ
Δικτυακός σκληρός δίσκος στο Spark
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
CABSAT 2012
Αποστολή στο Ντουμπάι
SAT GUIDE
ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ
Κανάλια HDTV & MPEG-4 (C-Band) 101
Ψηφιακά κανάλια- HDTV & MPEG-4 (Ku-Band) 102
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

REVIEW

Opticum HD X405p Dual Core
FullHD πρωτοτυπία σε όλα

Sab SKY 4700 HD
Λιτός, ασύρματος και… FullHD!

Xtrend ET-6000
Ο μικρός αδερφός είναι εδώ

Max+ DUO
HD Linux με Ferrari

Νέος μονός ψηφιακός διαμορφωτής MAC Home

Πεδιόμετρο SAT LINK WS-6936
Έλεγχος δορυφορικής και επίγειας ψηφιακής λήψης
 

Serafeim Karakostas

AVClub Fanatic
8 August 2007
10,159
Άρτα
Απάντηση: Κυκλοφορούν τα "Δορυφορικά Νέα" Απριλίου

Το περιοδικό Δορυφορικά Νέα και η εταιρεία Press Line μετά από πολύμηνο σχεδιασμό & ανάλυση, έκαναν πραγματικότητα ένα «Multi Platform» site για την ελληνική αγορά - και όχι μόνο! Ένα site, όπου αφετηρία για την πραγματοποίησή του αποτέλεσε η ανάγκη για άμεση επικοινωνία ανάμεσα στο περιοδικό και στους πολυπληθείς φίλους αναγνώστες στη χώρα μας. Σε αυτό το τεύχος, θα βρείτε πλήρη παρουσίαση, ενώ σαφώς θα γνωρίσετε καλύτερα το site στη γνωστή διεύθυνση www.doriforikanea.gr.
Μπορείτε να μας πείτε κάτι γι' αυτό;
 

Satarc

New member
5 October 2008
92
Απάντηση: Κυκλοφορούν τα "Δορυφορικά Νέα" Απριλίου

Σχετικά με το νέο site, επιδίωξή μας είναι να καταστήσουμε το www.doriforikanea.gr σημείο αναφοράς!
Με συνεχή ροή σε ειδήσεις και με εξειδικευμένα εργαλεία για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσή σας - αλλά και με τη δική σας συμμετοχή στη διαμόρφωση της ύλης του περιοδικού μας «Δορυφορικά Νέα» είμαστε βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα αποτελέσει ένα αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητάς όλων όσοι ασχολούνται επαγγελματικά ή «καταναλωτικά» με το χώρο της Δορυφορικής & Επίγειας Ψηφιακής τηλεθέασης.
Είναι μία σοβαρή προσπάθεια με πολύ δουλειά από πίσω, που πιστεύουμε ότι θα έχει ιδιαίτερα αξιόλογο αποτέλεσμα. Προτείνουμε να περιηγηθείτε για κάποιο διάστημα και τα ξαναλέμε! Μεταξύ άλλων, δείτε τα video reviews που συνοδεύουν τα reviews του περιοδικού. Να' στε καλά και περιμένουμε σχόλια και παρατηρήσεις!
 
Last edited by a moderator:

Satarc

New member
5 October 2008
92
Κυκλοφορούν τα "Δορυφορικά Νέα" Μαΐου

DN_Cover_97.jpg


Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Μαΐου

Εν αναμονή του πλήρους Switch Off από τον Υμηττό, όσων καναλιών εκπέμπουν ήδη ψηφιακά από το εν λόγω κέντρο, τα Δορυφορικά Νέα βρίσκονται στα χέρια σας, με τη πλούσια ύλη που αναζητάτε κάθε μήνα.
Ο καιρός έφτασε και αποφασίσαμε να ερευνήσουμε το θέμα ... “Blind Scan” στους δέκτες με λογισμικό Linux Enigma 2, που τόσο ενδιαφέρει πολλούς χρήστες. Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και μπορούμε να πούμε ότι πλέον έχουμε τη δυνατότητα να βρίσκουμε αν όχι το 100%, πάντως το μεγαλύτερο ποσοστό των καναλιών που εκπέμπουν από έναν δορυφόρο, χωρίς να γνωρίζουμε απολύτως τίποτε για τα στοιχεία εκπομπής. Μάθετε πώς συμπεριφέρθηκαν τα θηρία του Linux στην τυφλή ανίχνευση, με τα τελευταία λογισμικά!
Τα ντοκιμαντέρ ίσως δεν αποτελούν από μόνα τους ικανή αφορμή για να βάλετε στο σπίτι σας ένα δορυφορικό σύστημα, ιδιαίτερα τις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι μας. Ωστόσο είναι κάτι σαν το κερασάκι στην τούρτα. Δηλαδή, ένα απαραίτητο συμπλήρωμα για μια πλήρη τηλεοπτική θέαση. Ο Σάκης Παπαδόπουλος, σας παραθέτει τα καλύτερα κανάλια του είδους, ελεύθερα και μη!
Οι φανς των δεκτών Linux Enigma 2, ανατρέξτε στη στήλη Reload, διότι ο DrDream σας παραθέτει τα καλύτερα emus, ανάλογα με το τί θέλετε να κάνετε.
Επειδή και ο ήχος έχει τη σημασία του - ειδικά στις μεγάλες διαγωνίους τηλεοράσεων - σε αυτό το τεύχος ασχοληθήκαμε με πολλά κανάλια ήχου και άλλα τόσα ηχεία. Κύριο θέμα ο πολυκάναλος ψηφιακός ήχος Full Surround. Πολυκάναλος ήχος, 3D εικόνα, διαχείριση media αρχείων και on line υπηρεσίες, σας περιμένουν στην αντίστοιχη έρευνα!
Όσοι ασχολείστε με τα δορυφορικά σας πιάτα και σας αρέσει να τα πειράζετε διαρκώς, το Enigma Signal Meter θα σας επιτρέψει να το κάνετε. Ανατρέξτε στη στήλη «Εάν θέλεις μπορείς» και θα δείτε πώς!
Ακόμη, η αντίστροφη μέτρηση για την πλήρη διακοπή των αναλογικών γερμανικών καναλιών ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου 2012 και σηματοδοτεί το τέλος εποχής για την αναλογική τηλεόραση απευθείας λήψης μέσω δορυφόρου. Ο Nicolas A. σάς παραθέτει όλες τις λεπτομέρειες.
Επίσης, σας περιμένουν δοκιμές – παρουσιάσεις ιδιαίτερα αξιόλογων νέων προϊόντων, όπως: η ναυαρχίδα Combo HD της Optibox με όνομα Optibox Raptor HD, το νέο μοντέλο Gigablue HD800SE με Enigma 2, ο νέος Edision Progressiv HD Compact, το multifeed κάτοπτρο Max Multifocus, οι επίγειοι ψηφιακοί δέκτες Giga TV HD200R και Telesystem TS6512HD, η τεχνική δοκιμή του MAC Home και η «τελευταία» και καλύτερη τηλεόραση 46PFL9706 της Philips.
Τέλος, θα βρείτε τις καλύτερες αθλητικές στήλες, τα πιο μάχιμα νέα για την αποκρυπτογράφηση, την τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, τον οικιακό εξοπλισμό Home Cinema, τη μουσική, τις αναβαθμίσεις των δεκτών HD, τα νέα προϊόντα, τα δορυφορικά κανάλια και τις συχνότητες.

Μείνετε Συντονισμένοι
Περικλής Παντολέων - Διευθυντής Σύνταξης


Περιεχόμενα

Κλικ
Νέα προϊόντα σε πρώτο πλάνο
Satellite Channel News
Tv Channel News
HD Channel News
HD Firmware Upgrade
Scrabbling News
Zapping News
TV News News
Sports News
Doriforikanea.gr News

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τέλος εποχής για την αναλογική τηλεόραση
μέσω δορυφόρου…

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΤΕΣΤ
Blind scan στο Enigma 2
Βρείτε τα όλα!

Ο καιρός έφτασε και αποφασίσαμε να ερευνήσουμε το θέμα “Blind Scan” στους δέκτες με λογισμικό Linux Enigma 2, που τόσο ενδιαφέρει όλους μας. Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα!

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Τα ντοκιμαντέρ όλου του κόσμου!
Κανάλια που ασχολούνται με τη γνώση!
ΕΡΕΥΝΑ
Συστήματα Home Cinema
Full Surround
ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ… ΜΠΟΡΕΙΣ
Enigma Signal Meter
Έλεγχος σήματος εξ αποστάσεως
ΒΗΜΑ- ΒΗΜΑ
NEMESIS DUAL ENIGMA 2.6
RELOAD
Βασικοί emulators για Enigma 1/ 2
SAT GUIDE
ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ
Ψηφιακά κανάλια- HDTV & MPEG-4 (Ku-Band) 102
Κανάλια HDTV & MPEG-4 (C-Band) 129

REVIEW

Philips 46PFL9706
Η «τελευταία» & καλύτερη Philips TV!

Optibox Raptor HD
Combo HD, Linux, Web Browser, youtube, IPTV

Gigablue HD 800 SE
Combo HD και Enigma 2

Edision Progressiv HD Compact
Συνπαγής, FullHD και… ασύρματος

Telesystem TS6512 HD
Επίγεια ψηφιακή με αξιώσεις στα 1080p

Giga TV HD200R
Επίγεια Ψηφιακή HD- Χωράει παντού

Ikusi MAC Home – Τεχνική δοκιμή
Modulator A/V- DVB-T

MAX Satellite Multifocus
Multifeed Κάτοπτρο
 

sakis.kom

Supreme Member
3 August 2006
3,643
Athens - Greece
Απάντηση: Κυκλοφορούν τα "Δορυφορικά Νέα" Μαΐου

Εν αναμονή του πλήρους Switch Off από τον Υμηττό, όσων καναλιών εκπέμπουν ήδη ψηφιακά από το εν λόγω κέντρο, τα Δορυφορικά Νέα βρίσκονται στα χέρια σας, με τη πλούσια ύλη που αναζητάτε κάθε μήνα.
Ο καιρός έφτασε και αποφασίσαμε να ερευνήσουμε το θέμα ... “Blind Scan” στους δέκτες με λογισμικό Linux Enigma 2, που τόσο ενδιαφέρει πολλούς χρήστες. Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και μπορούμε να πούμε ότι πλέον έχουμε τη δυνατότητα να βρίσκουμε αν όχι το 100%, πάντως το μεγαλύτερο ποσοστό των καναλιών που εκπέμπουν από έναν δορυφόρο, χωρίς να γνωρίζουμε απολύτως τίποτε για τα στοιχεία εκπομπής. Μάθετε πώς συμπεριφέρθηκαν τα θηρία του Linux στην τυφλή ανίχνευση, με τα τελευταία λογισμικά!
Τα ντοκιμαντέρ ίσως δεν αποτελούν από μόνα τους ικανή αφορμή για να βάλετε στο σπίτι σας ένα δορυφορικό σύστημα, ιδιαίτερα τις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι μας. Ωστόσο είναι κάτι σαν το κερασάκι στην τούρτα. Δηλαδή, ένα απαραίτητο συμπλήρωμα για μια πλήρη τηλεοπτική θέαση. Ο Σάκης Παπαδόπουλος, σας παραθέτει τα καλύτερα κανάλια του είδους, ελεύθερα και μη!
Οι φανς των δεκτών Linux Enigma 2, ανατρέξτε στη στήλη Reload, διότι ο DrDream σας παραθέτει τα καλύτερα emus, ανάλογα με το τί θέλετε να κάνετε.
Επειδή και ο ήχος έχει τη σημασία του - ειδικά στις μεγάλες διαγωνίους τηλεοράσεων - σε αυτό το τεύχος ασχοληθήκαμε με πολλά κανάλια ήχου και άλλα τόσα ηχεία. Κύριο θέμα ο πολυκάναλος ψηφιακός ήχος Full Surround. Πολυκάναλος ήχος, 3D εικόνα, διαχείριση media αρχείων και on line υπηρεσίες, σας περιμένουν στην αντίστοιχη έρευνα!
Όσοι ασχολείστε με τα δορυφορικά σας πιάτα και σας αρέσει να τα πειράζετε διαρκώς, το Enigma Signal Meter θα σας επιτρέψει να το κάνετε. Ανατρέξτε στη στήλη «Εάν θέλεις μπορείς» και θα δείτε πώς!
Ακόμη, η αντίστροφη μέτρηση για την πλήρη διακοπή των αναλογικών γερμανικών καναλιών ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου 2012 και σηματοδοτεί το τέλος εποχής για την αναλογική τηλεόραση απευθείας λήψης μέσω δορυφόρου. Ο Nicolas A. σάς παραθέτει όλες τις λεπτομέρειες.
Επίσης, σας περιμένουν δοκιμές – παρουσιάσεις ιδιαίτερα αξιόλογων νέων προϊόντων, όπως: η ναυαρχίδα Combo HD της Optibox με όνομα Optibox Raptor HD, το νέο μοντέλο Gigablue HD800SE με Enigma 2, ο νέος Edision Progressiv HD Compact, το multifeed κάτοπτρο Max Multifocus, οι επίγειοι ψηφιακοί δέκτες Giga TV HD200R και Telesystem TS6512HD, η τεχνική δοκιμή του MAC Home και η «τελευταία» και καλύτερη τηλεόραση 46PFL9706 της Philips.
Τέλος, θα βρείτε τις καλύτερες αθλητικές στήλες, τα πιο μάχιμα νέα για την αποκρυπτογράφηση, την τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, τον οικιακό εξοπλισμό Home Cinema, τη μουσική, τις αναβαθμίσεις των δεκτών HD, τα νέα προϊόντα, τα δορυφορικά κανάλια και τις συχνότητες.
Μια παράκληση Περικλή, κείμενα σαν το παραπάνω καλό θα ήταν να χωρίζονται με μια κενή σειρά ανά θέμα, καθώς είναι πολύ δυσανάγνωστο έτσι.


Φιλικά... Σάκης.
 

Satarc

New member
5 October 2008
92
Απάντηση: Κυκλοφορούν τα "Δορυφορικά Νέα" Μαΐου

Why not...!!
 
Last edited by a moderator:

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Re: Κυκλοφορούν τα "Δορυφορικά Νέα" Μαΐου

Τι νόημα έχει η δοκιμή blind scan στον Hotbird; Οι αναμεταδότες είναι όλοι ισχυροί και όλοι υψηλού symbol rate. Το blind scan κάθε δέκτη δοκιμάζεται πραγματικά στα δύσκολα, δηλαδή σε δορυφόρους με αναμεταδότες πολύ χαμηλού, μέσου και υψηλού symbol rate, με αναμεταδότες δυνατούς αλλά και αδύναμους (οριακούς σε λήψη ή ακόμα και οριακούς σε μη λήψη).

Καλή περίπτωση δοκιμής για blind scan είναι οι δορυφόροι στις 0.8W-1W, με αναμεταδότες οριακής λήψης, οριακής μη λήψης, με αναμεταδότες χαμηλού και ψηλού symbol rate κτλ.
 

Satarc

New member
5 October 2008
92
Απάντηση: Κυκλοφορούν τα "Δορυφορικά Νέα" Μαΐου

Ο κύριος σκοπός δεν ήταν οι κόντρες στο blind scan μεταξύ των διαφόρων μοντέλων, όσο το να αναδείξουμε τη συγκεκριμένη δυνατότητα. Απ'ότι φάνηκε, αρκετός κόσμος δεν είχε συνειδητοποίησει καν την ύπαρξη του blind scan στο Enigma 2, αλλά και το γεγονός ότι πρέπει να υποστηρίζεται από το tuner. Δεν διαφωνώ για τη συμπεριφορά του blind scan στους διάφορους δορυφόρους, ωστόσο και πάλι ακόμη και στον Hot Bird φάνηκαν σημαντικές διαφορές.
 
Last edited by a moderator:

Satarc

New member
5 October 2008
92
Κυκλοφορούν τα "Δορυφορικά Νέα" Ιουνίου

Exs98-JUNE1.jpg


Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Ιουνίου

Σε αναμονή του αναλογικού επίγειου switch off, αλλά και εν μέσω αλλαγής δορυφόρου της Digea στον πιο ισχυρό Eutelsat 3C – 3.1 E, τα Δορυφορικά Νέα έρχονται με τα θέματα που αναζητάτε.
Τα media players είναι ένα δημοφιλές προϊόν, αφού μας επιτρέπει να διαχειριζόμαστε και να αναπαράγουμε τα ψηφιακά μας αρχεία ήχου, εικόνας και φωτογραφιών. Στην περίπτωση μάλιστα που διαθέτουν και ενσωματωμένο επίγειο ψηφιακό δέκτη ώστε να μπορούμε να γράφουμε ψηφιακά προγράμματα, τότε γίνονται δελεαστικά. Ειδικά τέτοιες εποχές που έπονται το Euro 2012 και οι Ολυμπιακοί αγώνες... Για τη συμβατότητα με αρχεία πολυμέσων, δεν γίνεται κουβέντα. Παίζουν σχεδόν τα πάντα και μάλιστα έχουν αρχίσει να δίνουν «το παρών» και σε αρχεία 3D. Οι επιλογές καλύπτουν όλα τα βαλάντια. Υπάρχουν προτάσεις που ξεκινούν από τα 100 και κάτι , με το κόστος να ανεβαίνει όσο αυξάνεται ο εξοπλισμός, όπως διπλοί δέκτες, ενσωματωμένοι σκληροί δίσκοι, δικτύωση Wi-Fi κ.ά. Εμείς επιλέξαμε ως συνήθως τις πιο ξεχωριστές προτάσεις και σάς τις παρουσιάζουμε με αλφαβητική σειρά.

Με την έλευση των «παντρεμένων» καρτών της Nova και της OTE TV, όταν κάποιες φορές θέλουμε να δούμε ένα κανάλι σε άλλο δωμάτιο, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα λεγόμενα Video Senders ή AV Links. Εμείς συγκεντρώσαμε τα καλύτερα Video Senders στα 5.8 GHz για αποφυγή παρεμβολών και σας τα παραθέτουμε, κατόπιν δοκιμών ...χωρίς οπτική επαφή!

Τα «Δορυφορικά Νέα» παραμονές όλων των μεγάλων διοργανώσεων προσφέρουν τον τηλεοπτικό οδηγό που αφορά σε όλο τον πλανήτη. Αυτό διότι δεν υπάρχει μόνο η επιλογή του εκάστοτε ελληνικού καναλιού, αλλά και οι δεκάδες άλλες στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο. Ειδικά μάλιστα σε διοργανώσεις όπως η τελική φάση του Euro 2012, κανάλια μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών θα κάνουν πιο «πλούσια», πιο χορταστική παρουσίαση και θα υποστηρίξουν με μεγαλύτερες δυνατότητες (το επιτρέπει το μπάτζετ τους) απ’ ό,τι το ελληνικό. Επιπλέον, είναι και διαφορετική η φιλοσοφία. Τα «Δορυφορικά Νέα», λοιπόν, σας παρουσιάζουν σε αυτό το τεύχος όλα τα κανάλια, από χώρα σε χώρα, που θα έχουν εικόνα από τη διοργάνωση που θα γίνει στην Πολωνία και την Ουκρανία. Και μην ξεχνάμε πως στο Euro θα πάρει μέρος και η Εθνική Ελλάδας, τους αγώνες της οποίας θα δουν από την Αυστρία, την Κύπρο και την Ολλανδία, μέχρι την Ιαπωνία και τη Μαλαισία.

Κατά καιρούς έχουμε κάνει πολλά αφιερώματα για τις κυρίαρχες ομάδες καναλιών που εκπέμπουν μέσω κάποιου δορυφόρου. Κανάλια με γενικό πρόγραμμα, κανάλια για αθλητικά, κανάλια για ταινίες, κανάλια για μουσική, κανάλια για ταξίδια κ.λπ. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτές οι κατηγορίες. Υπάρχουν πολλά κανάλια για πιο ιδιαίτερα γούστα. Δεν θα τα βρει κανείς σε μεγάλες ποσότητες, ωστόσο υπάρχουν και είναι εκεί για να καλύψουν τα ιδιαίτερα γούστα. Σε αυτά τα κανάλια σας ξεναγεί σε αυτό το τεύχος ο Σάκης Παπαδόπουλος και είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάπου θα συναντήσετε κανάλια που σας αφορούν!

Ακόμη, οι λάτρεις των δορυφορικών λήψεων, διαβάστε πώς ενώσαμε 2 multifeed βάσεις σε μία και κάναμε λήψη από 39 Ε έως και 1 W με κάτοπτρο 1.15 x 1.08 μ.
Οι φανς του Linux, ανατρέξτε στη στήλη Reload, διότι ο DrDream σας εξηγεί αναλυτικά, πώς μπορούμε να αλλάξουμε σε ένα κανονικό λογισμικό το ssl του (second stage loader) και να του περάσουμε drivers, webinterface, αλλά και ό,τι άλλο χρειαζόμαστε για να το κάνουμε να δουλεύει σε δέκτη με ... sim2.01.
Επίσης, ο Αντώνης Κιλιντζόγλου σας παρουσιάζει το πολύ χρήσιμο plugin YTTrailer (YouTubeTrailer) για να μπορείτε να παρακολουθείτε το trailer του προγράμματος που επιθυμείτε στον dreambox σας.
Όπως κάθε μήνα, οι αρχάριοι έχετε την απόλυτη συμπαράστασή μας, ενώ αυτό το μήνα σας εξηγούμε με ποιούς τρόπους συνδέεται ο δορυφορικός δέκτης με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και για ποιο σκοπό.

Και σε αυτό το τεύχος, σας περιμένουν ενδιαφέρουσες δοκιμές-παρουσιάσεις αξιόλογων νέων προϊόντων, όπως: ο Linux δέκτης Sunray4 HD se με triple tuner, o «αόρατος» Golden Media Wizard HD Class στα 1080p, ο νέος επίγειος ψηφιακός MaxT110HD, η νέα κεραία FlasHD της Ikusi με το πρωτοποριακό σύστημα στήριξης i-FIX, το νέο headend DigiCompact-5 της Engel με 5 βαθμίδες επεξεργασίας και ο επίγειος ψηφιακός Televes ZAS HD με HDMI 1.4.
Τέλος, θα βρείτε τις καλύτερες αθλητικές στήλες, τα πιο μάχιμα νέα για την αποκρυπτογράφηση, την τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, τον οικιακό εξοπλισμό Home Cinema, τη μουσική, τις αναβαθμίσεις των δεκτών HD, τα νέα προϊόντα, τα δορυφορικά κανάλια και τις συχνότητες.

Μείνετε Συντονισμένοι
Περικλής Παντολέων - Διευθυντής Σύνταξης

Περιεχόμενα

Κλικ
Νέα προϊόντα σε πρώτο πλάνο
Satellite Channel News
Tv Channel News
HD Channel News
HD Firmware Upgrade
Scrabbling News
Zapping News
TV News News
Sports News
SPORT ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κανάλια και Euro 2012

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΤΕΣΤ
Nova & ΟΤΕ TV σε άλλο δωμάτιο
Video Senders 5.8 GHz
ΕΡΕΥΝΑ
Media Players/ Recorders με επίγειο ψηφιακό δέκτη
Αρχίζει το ματς…
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Κανάλια για όλους και για όλα
ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ… ΜΠΟΡΕΙΣ
39 E- 1 W με κάτοπτρο 1.08 χ 115μ
ΒΗΜΑ- ΒΗΜΑ
YouTubeTrailer
Ο οδηγός ηλεκτρονικού προγράμματος σε trailer
ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ
Δέκτης και υπολογιστής
Πώς συνεργάζονται ;
RELOAD
Μετατρέψτε μόνοι σας όποιο λογισμικό θέλετε για δέκτη με sim 2.01
SAT GUIDE
ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ
Κανάλια HDTV & MPEG-4 (C-Band)
Ψηφιακά κανάλια- HDTV & MPEG-4 (Ku-Band)
ΑΓΓΕΛΙΕΣ
REVIEW

Sunray4 HD se
Linux Enigma 2 + triple tuner

Golden Media Wizard HD Class
Αόρατος, 1080p, Ethernet, Wi-Fi usb, cccam

MAXT 110HD
Μίνι αλλά… 1080p!

Televes ZAS HD
Επίγειος Ψηφιακός με HDMI 1.4

FlasHD, Compact FlasHD, Nano FlasHD
Νέες επίγειες κεραίες FlasHD της IKUSI

Engel DigiCompact-5
 

Satarc

New member
5 October 2008
92
Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Ιουλίου

Cover 99_DN1.jpg


Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Ιουλίου

Περίπου ένα μήνα πριν το μεγάλο Switch Off του Υμηττού, αλλά και εν μέσω της Επίγειας Ψηφιακής της Nova, καθώς και ενός νέου καναλιού της OTE TV με κινηματογραφικές ταινίες, τα Δορυφορικά Νέα βρίσκονται στα χέρια σας, γεμάτα με πλούσια θέματα, σε όλο το φάσμα της ψηφιακής τηλεόρασης.

Ξεκινάμε με το μεγάλο Switch Off που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουλίου, για το οποίο συγκεντρώσαμε 25 επίγειους ψηφιακούς δέκτες, έτοιμους να σάς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με αξιόλογες δυνατότητες τηλεθέασης αλλά και media player.

Στα πλαίσια του switch Off, ο CEO της Digea Γιώργος Μαθιός, μάς παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης και μιλάει στα Δορυφορικά Νέα τόσο για το switch off, όσο και για τα υπόλοιπα θέματα που εμπλέκονται στη ψηφιακή TV.

Σε πιο δορυφορικά πλαίσια, ερευνήσαμε τις δυνατότητες κινητής λήψης με μοτέρ DiSEqC 1.2 και τη λειτουργία Goto-X. Το επίπεδο των συγκεκριμένων μοτέρ έχει ανέβει ιδιαίτερα, τόσο σε ποιότητα, όσο και σε ισχύ, ενώ με το Goto-X λειτουργούμε σε συνθήκες USALS, δηλαδή με αυτοματισμό της εύρεσης δορυφόρων.

Ακόμη, σε πιο τεχνικό επίπεδο, ο Θανάσης Κυριακόπουλος, σας αναλύει ένα πολύ σημαντικό θέμα σχετικά με την ενδοδιαμόρφωση των ενισχυτών και πώς μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, ειδικά στη ψηφιακή λήψη, ενώ σαφώς προτείνει ανάλογες λύσεις.

Οι λάτρεις του Linux, μην παραλείψετε την αναφορά του DrDream στην νέα έκδοση του λογισμικού SatDreamGr NewEdition Image, το οποίο πλέον μπορεί να εγκατασταθεί σε όλη τη γκάμα των επιτυχημένων Linux δεκτών, δηλαδή Dreambox, Vu+ και Xtrend, ενώ χαρακτηρίζεται από απρόσκοπτη λειτουργία, εκτεταμένες δυνατότητες ελέγχου μοτέρ και εξαιρετικά γραφικά από κάθε άποψη κι όλα αυτά από μία ελληνική ομάδα.

Ακόμη, σας περιγράφουμε τις νέες δυνατότητες του Blackhole για τους δέκτες Vu+, με το οποίο μπορείτε να διατηρείτε 4 «παράλληλες εικόνες» του λογισμικού σας με τελείως διαφορετικές ρυθμίσεις και τη συνδρομή ενός USB Stick των 8 GB, για πλήρη επάρκεια μνήμης ακόμη και στον “μικρό” Solo.

Οι αρχάριοι – όπως κάθε μήνα – έχετε το άρθρο σας και αυτή τη φορά, σας περιγράφουμε τις ρυθμίσεις για να συνδέσετε τον Linux δέκτη σας στο τοπικό σας δίκτυο!

Λίγο πριν την έκδοση του περιοδικού, βρεθήκαμε στην έκθεση Anga Cable 2012 στη Κολωνία της Γερμανίας, για την οποία – λόγω ημερομηνιών της έκδοσης - σας έχουμε πλήρες φωτορεπορτάζ στο site του περιοδικού www.doriforikanea.gr, ενώ σαφώς θα έχουμε την κανονική αναφορά στο επόμενο τεύχος.

Από πλευράς παρουσιάσεων – δοκιμών, σας περιμένουν αξιόλογα νέα προϊόντα, όπως: ο νέος iNETHD COMBO v.3, ο mVision HD 270 CN, οι επίγειοι ψηφιακοί Thomson THT501, PowerPlus HD2000 και NECO HD BOX mini, καθώς και η νέα μονάδα transmodulator DVB-S/S2 σε DVB-T Ikusi STC-200.

Τέλος, σε αυτό το τεύχος, θα βρείτε τα πιο μάχιμα νέα για την αποκρυπτογράφηση, την τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, τη μουσική, τις αναβαθμίσεις των δεκτών HD, τα νέα προϊόντα, τα δορυφορικά κανάλια και τις συχνότητες.

Μείνετε Συντονισμένοι
Περικλής Παντολέων - Διευθυντής Σύνταξης


Περιεχόμενα

Κλικ
Νέα προϊόντα σε πρώτο πλάνο
Tv Channel News
HD Channel News
HD Firmware Upgrade
Scrabbling News
Zapping News

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
MSS Electronics
Στην Αθήνα με Νέο κατάστημα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΤΕΣΤ
Ετοιμαστείτε για το Switch Off
24 Επίγειοι ψηφιακοί δέκτες HD για να επιλέξετε

Εν όψει του επερχόμενου Switch Off των αναλογικών ιδιωτικών καναλιών στις 20 Ιουλίου και των κρατικών ΕΤ1,ΝΕΤ,ΕΤ3 στις 13 Αυγούστου, συγκεντρώσαμε ένα σύνολο αξιόλογων επίγειων ψηφιακών δεκτών HD και κατόπιν δοκιμής, σας παρουσιάζουμε τις δυνατότητές τους.

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ
Τα μοτέρ DiSEgC 1.2 με Goto-X
Λήψη όλων των δορυφόρων

RELOAD
SatDreamGr
New Edition Image

ΒΗΜΑ- ΒΗΜΑ
Blackhole 1.7.4
4 «διαστάσεις» σε ένα λογισμικό

ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ
Σύνδεση δέκτη με Enigma 2 στο δίκτυο

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ψηφιακή λήψη και ενδοδιαμόρφωση στην έξοδο των ενισχυτών

INTERVIEW
Συνέντευξη με τον Γιώργο Μαθιό,Chief Executive Officer, Digea

ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ
Κανάλια HDTV & MPEG-4 (C-Band)
Ψηφιακά κανάλια- HDTV & MPEG-4 (Ku-Band)

REVIEW

mVision HD-270CN
Combo HD με πρωτοτυπία

iNET HD COMBO v.3
Απλός και αποτελεσματικός

Power Plus HD 2000
Επίγεια Ψηφιακή HD… άμεσα

NECO HD BOX mini
Μίνι αλλά… 1080p!

THOMSON THT501
Επίγεια ψηφιακή αξιοπιστία στα 1080p

IKUSI STC-200
Νέα μονάδα transmodulator DVB-S/S2 σε DVB-T
 

Satarc

New member
5 October 2008
92
Κυκλοφορούν τα "Δορυφορικά Νέα" Αυγούστου

CoverDN100.jpg


Κυκλοφορούν τα «»Δορυφορικά Νέα» Αυγούστου - Παρασκευή 20/7


Σε ιστορική στιγμή αναλογικού Switch-Off από τον Υμηττό στις 20 Ιουλίου, το εκατοστό τεύχος των Δορυφορικών Νέων βρίσκεται στα χέρια σας, γεμάτο τόσο με τα θέματα που αναζητάτε, όσο και με μεγάλες εκπλήξεις.

Καταρχήν, ευχαριστούμε τους αναγνώστες που μας κρατούν σταθερά στη πρώτη θέση της προτίμησής τους, γι’ αυτό γιορτάζοντας την κυκλοφορία του 100[SUP]ου[/SUP] τεύχους, προσφέρουμε 100 μοναδικά δώρα στους τυχερούς νικητές του διαγωνισμού που βρίσκεται στο τεύχος που κρατάτε και θα αναδειχθούν μετά από κλήρωση.
Επίσης, προσφέρουμε εντελώς δωρεάν τη mobile έκδοση των Δορυφορικών Νέων, σε όλους εσάς τους mobile users, για να είστε ενημερωμένοι πάντα και παντού.


Σε συνέχεια της παρουσίασης των Επίγειων Ψηφιακών Δεκτών HD, σας παραθέτουμε 10 αξιόλογους επίγειους ψηφιακούς δέκτες SD, οι οποίοι σίγουρα θα σας διευκολύνουν σε πολλές περιπτώσεις, είτε για το Switch Off, είτε γενικότερα.

Για όσους αισθάνονται ότι ακόμα και την περίοδο των διακοπών δεν μπορούν να αποχωριστούν την τηλεόραση τους και διαθέτουν κάποιο smartphone ή tablet, εμείς από τη στήλη «Εάν θέλεις μπορείς», φροντίσαμε να συγκεντρώσουμε τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές για live αναπαραγωγή τηλεοπτικών καναλιών, ώστε να μπορούν ακόμα και δίπλα στη θάλασσα να παρακολουθούν το αγαπημένο τους πρόγραμμα.

Ο Nicolas A. σάς παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι, το κεραιοσύστημα παράκεντρων λήψεών μας, το οποίο διαφοροποιείται σύμφωνα με τις τελευταίες αλλαγές στη δημοφιλή τροχιακή θέση Astra 19.2E και τη τροχιακή θέση Astra/Eutelsat 28.5E, (λόγω των "Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου 2012"! Έτσι δυο κάτοπτρα, το 65αρι δορυφορικό πιάτο της Nova και το 80αρι πιάτο Offset της Mabο, θα μας εξυπηρετήσουν κυρίαρχα στις καλοκαιρινές διακοπές.

Ο DrDream σάς ενημερώνει για το νέο toolbox της γνωστής ελληνικής ομάδας SatDreamGr, με το οποίο μπορείτε να έχετε όλα τα χρήσιμα εργαλεία για δέκτες Dreambox & Vu+, σε ένα πρόγραμμα.

Ακόμη, ο Αντώνης Κιλιντζόγλου, σάς παρουσιάζει ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ την εγκατάσταση και χρήση του πληρέστερου έξτρα πάνελ που έχει κυκλοφορήσει για δέκτες Dreambox και VU+, το TS Panel, το οποίο έχει φτάσει αισίως στην 6[SUP]η[/SUP] του έκδοση, με τις ενημερώσεις και αναβαθμίσεις του να είναι συχνότατες.

Ακόμη, σε καθαρά τεχνικό επίπεδο, ο Θανάσης Κυριακόπουλος σας εξηγεί τη σωστή ερμηνεία των μετρήσεων MER, CBER, VBER, έτσι ώστε οι τεχνικοί που τώρα ξεκινούν να ασχολούνται με τις ψηφιακές μετρήσεις, να έχουν ένα στοιχειώδη μπούσουλα για την ερμηνεία των αριθμών που διαβάζουν στο πεδιόμετρό τους.

Ακόμη, σε αυτό το τεύχος, θα βρείτε το ρεπορτάζ από την έκθεση Anga Cable 2012, καθώς και την πλήρη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Στάθης Βωβός, Εμπορικός Διευθυντής Λιανικής του Ομίλου Forthnet, από την οποία προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία για την πορεία των υπηρεσιών της Nova, όπως πχ η ενδεχόμενη έλευση του CI+.

Όπως σε κάθε τεύχος, έτσι και αυτόν τον μήνα, σάς περιμένουν άκρως ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις-δοκιμές με πρώτη και καλύτερη αυτή του νέου Amiko Alien V2, ο οποίος ήρθε για να μας χαρίσει πολλές ευχάριστες ώρες, η υπηρεσία Nova Επίγεια, ο επίγειος ψηφιακός δέκτης Maxima HD, το ιδιαίτερα αξιόλογο πεδιόμετρο χειρός NEON DVBT Signal Analyzer με αμιγώς τεχνικές μετρήσεις επίγειων ψηφιακών σημάτων, το Johansson Programmable Active Combiner 6555 Α για προγραμματισμό λήψης από 2 κεραίες, το νέο MPEG4 COFDM modulator Fenger FDM-T1HD και τον επίγειο ψηφιακό Strong SRT-8102.
Τέλος, σε αυτό το τεύχος, θα βρείτε τα πιο μάχιμα νέα για την τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, τον αθλητισμό στα κανάλια, τις αναβαθμίσεις των δεκτών HD, τα νέα προϊόντα, τα δορυφορικά κανάλια και τις συχνότητες.
Μείνετε Συντονισμένοι
Περικλής Παντολέων - Διευθυντής Σύνταξης​

Περιεχόμενα

Κλικ
Νέα προϊόντα σε πρώτο πλάνο
Satellite Channel News
TV Channel News
HD Channel News
HD Firmware Upgrade
Zapping News
TV News
Sport News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Τα εκατοστίσαμε και σας προσφέρουμε
100 μοναδικά δώρα!

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΤΕΣΤ
Οι αποκωδικοποιητές mpeg 4 SD.

Στο προηγούμενο τεύχος, σας είχαμε παρουσιάσει τους Επίγειους Ψηφιακούς Αποκωδικοποιητές HD, ενώ σε αυτό το τεύχος συνεχίζουμε με έναν αριθμό αποκωδικοποιητών SD και σας τους παρουσιάζουμε, προκειμένου να επιλέξετε τον κατάλληλο για τις ανάγκες σας!

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ …ΜΠΟΡΕΙΣ
Τηλεόραση δίπλα …στο κύμα
Εφαρμογές τηλεόρασης για Smartphones & Tablets
ΛΗΨΕΙΣ
Summer Multifeeds 2012
Ελεύθερα δορυφορικά κανάλια, Nova και ΟΤΕ ΤTV στις καλοκαιρινές διακοπές…
ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Η σωστή ερμηνεία των μετρήσεων MER, CBER & VBER
RELOAD
SatDreamGR Toolbox για Dreambox και VU+
ΒΗΜΑ- ΒΗΜΑ
TS Panel v.6.0
Τα πάντα σε ένα plugin
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΙΟΚΑΛ
Η συμμετοχή της ΒΙΟΚΑΛ σε διεθνής εκθέσεις
INTERVIEW
Συνέντευξη με τον Στάθη Βωβό, Εμπορικό Διευθυντή Λιανικής του Ομίλου Forthnet
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ANGA CABLE 2012
Περιήγηση στα περίπτερα
ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ
Κανάλια HDTV & MPEG-4 (C-Band)
Ψηφιακά κανάλια- HDTV & MPEG-4 (Ku-Band)


Reviews

AMIKO ALIEN 2
Σούπερ εξέλιξη του Alien με triple tuner και blind scan

Nova Επίγεια
Sports & Cinema

Strong SRT 8102/8105
Επίγεια Ψηφιακή HD 1080p

Maxima HD
Επίγεια ψηφιακή στο… maximum!

NEON
DVBT Signal Analyzer

Johansson Programmable Active Combiner 6555A
Επιλογή λήψης από 2 κεραίες.

Fenger FDM-T1HD
Νέο MPEG4 COFDM modulator στην Ελληνική αγορά
 

Serafeim Karakostas

AVClub Fanatic
8 August 2007
10,159
Άρτα
Απάντηση: Κυκλοφορούν τα "Δορυφορικά Νέα" Αυγούστου

Σίγουρα θα το τιμήσω! Πολύ καλή η κίνηση με τα δώρα!
 

Lelos82

New member
19 September 2008
43
KORYDALLOS
Απάντηση: Κυκλοφορούν τα "Δορυφορικά Νέα" Αυγούστου

Μεγάλος διαγωνισμός για το 100ό τεύχος ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ

Τα εκατοστίσαμε και σας προσφέρουμε 100 μοναδικά δώρα!


Τα ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΝΕΑ γιορτάζουν την κυκλοφορία του 100ου τεύχους και προσφέρουν 100 μοναδικά δώρα στους τυχερούς νικητές του διαγωνισμού «Τα εκατοστίσαμε και σας προσφέρουμε 100 μοναδικά δώρα!», που θα αναδειχθούν μετά από κλήρωση.

(Συμπληρώστε το κουπόνι που θα βρείτε στο τρέχον τεύχος του περιοδικού και αποστείλτε το στα γραφεία του περιοδικού)

Καλή σας επιτυχία! :award:

diagwnismossat100.jpg
 
Last edited by a moderator: