Philips 32PFL3188H : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

mclisme

Senior Member
4 May 2012
635
Καλησπέρα,

Κανονικά δε θα ξεκινούσα νήμα για τηλεόραση της οποίας δεν είμαι ιδιοκτήτης εγώ ο ίδιος, απλά σκέφτηκα ότι κάποια πράγματα καλό είναι να τα ξέρουν πιθανοί υποψήφιοι αγοραστές του συγκεκριμένου μοντέλου, ειδικά από τη στιγμή που είναι αδύνατον να τα γνωρίζουν πρωτού να είναι ήδη πολύ αργά όπως στην δική μου περίπτωση.

Αρχικά, ψάχναμε για μία απλή 32άρα, με ταβάνι τα 250-300 ευρώ που θα προορίζοταν για θέαση κατά βάση SD προγραμμάτων, χωρίς να πρόκειται να συνδεθεί σε home theater. Στη συγκεκριμένη κατηγορία οι διαφορές (στα χαρτιά) είναι μικρές, έτσι η 1920x1080 ανάλυση της Philips (κυρίως με το μυαλό στο μέλλον), το λεπτό design της και το γεγονός ότι επρόκειτο για νεαρό μοντέλο ήταν αυτά που έγειραν την ζυγαριά υπέρ της. Στο στήσιμο και το σετάρισμα κανένα πρόβλημα, κατασκευαστικά επίσης δεν μπορώ να πω ότι είχαμε κάποιο παράπονο ενώ και η εικόνα γενικά μας άφησε αρκετά ικανοποιημένους, δεδομένης πάντα της κατηγορίας στην οποία παίζει.

Τα δυσάρεστα άρχισαν λίγο αργότερα και αφορούσαν πράγματα που ποτέ δεν αναφέρονται στα specs αλλά μπορεί να είναι εξίσου σημαντικά με τα βασικά χαρακτηριστικά μιας τηλεόρασης. Πρώτη έκπληξη, το γεγονός ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν υπάρχει πουθενά σε επίσημο site της Philips ώστε να μπορέσεις να έχεις πρόσβαση στο ηλεκτρονικό εγχειρίδιο ή, πιο σημαντικό, να μπορείς να κάνεις κάποια αναβάθμιση firmware κτλ. Να είναι τόσο νέο μοντέλο; Και πάλι δεν δικαιολογείται κανένα προιόν να είναι "άφαντο" ηλεκτρονικά (από επίσημης πλευράς εννοώ, όχι αναφορές σε τρίτα site) εν έτει 2014, πόσο μάλλον μια τηλεόραση Philips. Ο λόγος βέβαια που μας έκανε να ανατρέξουμε στην ηλεκτρονική υποστήριξη ήταν το γεγονός ότι αδυνατούσαμε να πιστέψουμε ότι η τηλεόραση δεν είχε RCA έξοδο ήχου ή έστω mini jack για ακουστικά, παρά μόνο SPDIF και HDMI ARC, σαν να εννοείται ότι ο βασικός προορισμός της είναι η συνεργασία με home theater και όχι το low-end κοινό. Το ακόμα πιο αστείο είναι ότι όπως διαβάσαμε στο manual αργότερα η έξοδος ακουστικών εμφανίζεται στα μοντέλα των 42" + 50". Αυτό μάλιστα... Τι πιο συνηθισμένο να κάθεσαι με ακουστικά στα 2-3 μέτρα από μια 50άρα των 1000 ευρώ ή να την συνδέσεις με ένα φτηνό σετ ηχείων που δέχονται 3.5" mini jack είσοδο... Κάτι πρέπει να είναι πολύ λάθος στο μυαλό των σχεδιαστών τους. Για την ώρα, το άτομο που είναι ιδιοκτήτης της, θα πρέπει να ξεχάσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τα ακουστικά του όπως έκανε ως τώρα ή να τη συνδέει με ένα σετ 2.1 ηχείων απλών αλλά σαφώς πολύ καλύτερων από το ενσωματωμένο ηχείο. Μπορεί βέβαια να αγοράσει έναν spdif to analog μετατροπέα, με ξεχωριστή τροφοδοσία ρεύματος και κόστος μεταξύ 30-40 ευρώ, α και ένα toslink καλώδιο άλλα 4-5 ευρώ....
Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε όταν θελήσαμε να τσεκάρουμε την usb media λειτουργία της γιατί σαφώς αν θέλει κανείς να εκμεταλλευτεί τις Full HD δυνατότητες στην Ελλάδα, ο μόνος δρόμος είναι η παρακολούθηση δικών του αρχείων. Συνδέσαμε ένα φλασάκι λοιπόν με 2 ταινίες, η μία στα 1920x800 και η άλλη στα 1280x544. Ξεκινά η αναπαραγωγή και ώ του θαύματος η εικόνα καλύπτει το 100% του κάδρου!!! Μα πώς γίνεται αυτό; Α, έχει γυρίσει σε κάποιου είδους "Stretch mode" από μόνη της. Οκ, ας το γυρίσουμε στο "original ratio" γιατί έτσι είναι παραμορφωμένο. Πάτα και ξαναπάτα το πλήκτρο που στην TV λειτουργία αλλάζει το λόγο του κάδρου αλλά εις μάτην! Η εικόνα να συνεχίζει τεντωμένη μέχρι πάνω και παραμορφωμένη και να αρνείται να αλλάξει λόγο! Μα δε ζητάμε να κάνει upscale/overscan ή κάτι τέτοιο, απλά την original αναλογία! Μπααα... Εκτός και έχει κανείς όρεξη λοιπόν να προσθέτει μαύρες μπάρες στο πλάι στις ταινίες του η usb θύρα είναι άχρηστη για παρακολούθηση ταινιών.

Για να μην πολυλογώ περισσότερο, αν κάποιος έχει βάλει στο μάτι την συγκεκριμένη tv και ενδιαφέρεται παράλληλα για τις δυνατότητες που ανέφερα ας κοιτάξει αλλού. Προσωπικά τις θεωρούσα δεδομένες για οποιαδήποτε νέα τηλέοραση της αγοράς αλλά μάλλον ήμουν πολύ λάθος. Κάποιοι κατασκευαστές το βλέπουν αλλιώς...
 

MOICANOS

New member
17 September 2011
31
Απάντηση: Philips 32PFL3188H - Απογοήτευση

Κρίμα! Πάντως, βάζοντας τον κωδικό της τηλεόρασης στο google, μου επέστρεψε αυτό σαν πρώτο αποτέλεσμα.
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/...GetStarted&mid=Link_GetStarted&scy=SI&slg=AEN
Έχει την δυνατότητα να επιλέξεις και τα ελληνικά για το user manual. Αν το χρειάζεται ακόμα ο φίλος σου.
 

stavrospet

Established Member
30 November 2007
117
Νεα Παλατια Ωρωπος
Re: Philips 32PFL3188H - Απογοήτευση

Δεν ξερω αν ειναι τυχαιο γεγονος αλλα κι εγω ειμαι παθων απο τηλεοραση Philips. Και μαλιστα οχι απο μια αλλα απο δυο σετ με καμμενης οθονες. Τι να πω; Τυχαιο;...
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,516
BVR (Beyond Visual Range)
Re: Philips 32PFL3188H - Απογοήτευση

Σε άλλο νήμα προσπάθησα να αποτρέψω μέλος από μια ακόμη αποτυχημένη αγορά αλλά δεν ξέρω αν τα κατάφερα...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/110556-Turbo-X-TXV-32D-LED-TV-32’’-αξίζει/page4

Για την συγκεκριμένη Philips αρκούσε να ρωτήσεις , εγώ πάντως σίγουρα θα σου έλεγα να μην γίνεις πειραματόζωο και μάλιστα με μια μάρκα που τα μοναδικά μοντέλα που αξίζουν είναι σειρά 8 και 9.
 

mclisme

Senior Member
4 May 2012
635
Re: Philips 32PFL3188H - Απογοήτευση

@MOICANOS: Τι να πω, από το philips.gr που ψάξαμε πάντως δεν υπήρχε το μοντέλο. Μάλλον βγαίνει μόνο από το .com, άλλο ένα δείγμα (κατά τη γνώμη μου) ότι έχει πέσει σαν εταιρία, αν δεν μπορείς να εξασφαλίσεις ότι ο πελάτης θα βρει εύκολα τη σελίδα του προιόντος σου.

@Yperion: Θεωρούσα (λανθασμένα) ότι επρόκειτο για μια εύκολη αγορά από τη στιγμή που δεν υπήρχαν περαιτέρω απαιτήσεις. Το ότι ήθελε να συνδέει ακουστικά κ να μπορεί να βλέπει τα αρχεία στο original aspect ratio τα θεωρούσα δεδομένα για οποιαδήποτε σύγχρονη τηλεόραση! Αμφιβάλλω αν τα γνώριζε και κάποιος μη-παθόντας. Όπως φαίνεται έκανα λάθος!
 

McPillager

New member
18 August 2010
19
Πω πω , παιδιά με κάψατε, ετοιμαζόμουν να πατήσω το κουμπί "Αγορά online" για να παραγγείλω μια (αλλά συγκεκιμένα το μοντέλο 32PFL3088H). Ανοίκω στην ίδια κατηγορία απαιτήσεων, δηλαδή απλή τηλεθέαση nova.
Με τον ψηφιακό δέκτη της nova (τον οποίο δεν εχω τώρα μπροστά μου και δεν θυμάμαι ακριβώς τι συνδεσμολογίες επιτρέπει) η σύνδεση υποθέτω θα γινόταν με HDMI.
Για τον ήχο όμως έχω παλιό στερεοφωνικό με mini jacks κλπ. Αυτό, απ' οτι είδα στο site της philips (το 32PFL3088H διαθέτει site αλλά οχι εικόνα προιόντος!) η tv μάλλον δεν διαθέτει κάποια απο τις γνωστές εξόδους ήχου.... αναρωτιούμουν λοιπόν τι να κάνω. Να βγάζω ήχο κατευθείαν απο το δέκτη nova στο στερεοφωνικό;

Πάντως, πραγματικά, αν κάποιος δεν με βεβαιώσει 110% οτι με τη συνδεσμολογία θα είμαι εντάξει, οτι θα παίζουν υπότιτλοι και αρχείο βίντεο απο συσκευές usb και οτι γενικώς όλα παίζουν όπως θα περίμενε κανείς, δεν αγοράζω philips! :)

Την έχει κάποιος άλλος να μας βοηθήσει να αποφασίσουμε;

Ή ίσως να μας προτείνετε εναλλακτικά μοντέλα άλλων εταιριών μέχρι 250 ευρώ;

Ευχαριστώ.
 

McPillager

New member
18 August 2010
19
Τελικά, ένας φίλος αγόρασε την 32PFL3188H και έμεινε πάρα πολύ ευχαριστημένος ειδικά απο την ποιότητα της εικόνας. Εμπιστεύτηκα και εγω την κρίση του και αγόρασα το ίδιο μοντέλο. Έχω να πω, οτι ειναι μια πολύ καλή επιλογή αξιώσεων. Πάντα είχα την υποψία οτι τελικά στα φορουμ μπαίνει ο καθένας για να πει τον πόνο του και να εκτονωθεί χωρίς πρώτα να έχει ψάξει το προϊόν που αγόρασε, δηλαδή χωρίς να έχει δει τις ρυθμίσεις και να έχει ελέγξει τις οδηγίες και τις προδιαγραφές του.

Φίλε @mclisme, είσαι παραπλανητικός και άδικος. Έβγαλες ένα γρήγορο συμπέρασμα το οποίο οφείλεται στην δική σου αρχική απροσεξία. Με άλλα λόγια, ας διάβαζες τις προδιαγραφές. Ιστοσελίδα υπάρχει επίσημη σε όλες τις γλώσσες συμπεριλαμβανομένου Αγγλικής και Ελληνικής. Το Quick Start Guide αναφέρει σαφώς ποιές συνδεσμολογίες υποστηρίζει η τηλεόραση.

Λοιπόν, για να είμαστε δίκαιοι και αντικειμενικοί, ξεκινάω λέγοντας οτι έχω και μια Samsung UE46C7000. Αυτό για να μην υπάρξουν θέματα αμεροληψίας κλπ. Στο θέμα μας, η Philips λειτουργεί κανονικότατα. Συνδέεται με τα πάντα μέσω 2 hdmi (το 1 εκ των οποίων υποστηρίζει και ARC). Η θύρα USB δουλεύει απροβλημάτιστα και αρχεία mkv, mp4 κοκ παίζουν κανονικότατα. Επίσης, σύνδεση με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή είναι απροβλημάτιστη. Σε όλες τις περιπτώσεις ο ενσωματωμένος media player είναι απλός και γρήγορος.

Η ποιότητας της εικόνας είναι φανταστική ακόμα και σε γρήγορες σκηνές δράσεις. Το Digital Crystal Clear κάνει τη διαφορά (μαζί με τα 100Hz PMR). Τα χρώματα είναι απίθανα και γενικά η όλη αίσθηση στα 2.5 - 3.0 μέτρα απόσταση θέασης είναι απολαυστική. Εντύπωση μου έκανε οτι το panel δεν ενοχλεί καθόλου το μάτι.

Τέλος, ο χειρισμός της τηλεόρασης είναι ο,τι πιο κατανοητό και προβλέψιμο. Το τηλεχειριστήριο είναι ωραία στημένο, τα μενού είναι πραγματικά γρήγορα στην απόκριση και οι επιλογές εύκολο να βρεθούν. Έχει πραγματικά "ένα κάρο" ρυθμίσεις για προσωποποίηση της εικόνας και του ήχου.

Προσοχή λοιπόν σε όλα τα φορουμ και δυστυχώς και στο συγκεκριμένο γιατί οι περισσότεροι απλά εκτονώνονται χωρίς να γνωρίζουν ή (το χειρότερο) να θέλουν να γνωρίσουν.

Την συνιστώ ανεπιφύλακτα και ...καλά θεάματα.
 

cyclades

Established Member
10 March 2012
250
Λιγο αργα μπηκα στο θεμα αλλα θελω να ρωτησω κατι τον φιλο με το τελευταιο post .
Πώς κανεις προσθηκη , μετακινηση η διαγραφη καποιου καναλιου στο παραπανω μοντελο.Εχουν περασει απο τα χερια μου πολλες τηλεορασεις και ειναι η μοναδικη που δεν εχει καποια σχετικη λειτουργια .Προσωπικα το βρισκω απαραδεκτο να ψαχνεις καποιο καναλι και να παιζεις ΛΟΤΤΟ η να εισαι με το σκονακι στο χερι.
 

gkirle

Established Member
25 May 2010
111
Βάζεις τα κανάλια που θες στα αγαπημένα και εκεί τα ταξινομείς όπως θες.