Pinnacle HDTV 340e

  • Αγαπητοί φίλοι

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2024

    Την Κυριακή, 3/3/2024 και ώρα 14:00 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2024.

    Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Fanfaras

Established Member
19 July 2012
149
Έχω το εν λόγω stick με ψηφιακό tuner. Επειδή θα με τρελάνει δώστε μου pls τα φώτα σας...

Έχω ένα laptop με φορτωμένα Windows XP SP3 και ακριβώς το ίδιο λειτουργικό το έχω και στο pc. Το στικάκι ενώ στο λάπτοπ παίζει κανονικά και πιάνει όλα τα κανάλια και τα ψηφιακά, μόλις το βάζω στο pc (ακριβώς ίδια εγκατάσταση) πιάνει τα πάντα εκτός από τα ψηφιακά...
Έχω ψάξει τα πάντα, ρυθμίσεις, όλα είναι και σωστά και ακριβώς ίδια με του laptop.

Επόμενη κίνηση, έκανα από την εγκατάσταση του λάπτοπ extract τα κανάλια και τα πέρασα στο στην εγκατάσταση του pc. Διαπίστωσα πως ενώ στο λάπτοπ για παράδειγμα το ψηφιακό του ΑΝΤ1 μου δίνει σήμα 70%, στο pc μου δίνει μόλις 18% και προφανώς γι' αυτό δεν μπορεί να πιάσει ψηφιακό. Το κουφό όμως είναι ότι λάπτοπ και pc είναι δίπλα δίπλα και το tuner το λειτουργώ με την ίδια εξωτερική κεραία (και φυσικά το ίδιο καλώδιο)

Πως γίνεται αυτό ρε παιδιά?????????? Τι μπορεί να φταίει στο pc???????? (drivers, όλα, είναι ακριβώς τα ίδια και last editions)
 

faethon242

Established Member
24 July 2006
120
Ίσως το Pinnacle HDTV 340e να μην παίρνει σωστά το ρεύμα από τη USB (500mA).

Δοκίμασε να αφαιρέσεις όλες τις USB συσκευές, κρατώντας μόνο ποντίκι, πληκτρολόγιο και Pinnacle HDTV 340e.

Αν και πάλι δεν δουλεύει, δοκίμασε το Pinnacle HDTV 340e σε άλλες θέσεις USB.
 

BigRed

Established Member
5 February 2010
121
Πειραιάς
Οι μπροστινες θύρες usb στον σταθερό δεν δίνουν σωστά ρεύμα.
Βάλτο σε μια από πίσω κ' θα είσαι ΟΚ.
 

Fanfaras

Established Member
19 July 2012
149
Το έχω δοκιμάσει και μπρος και πίσω, και μάλιστα σε 5-6 συνολικά διαφορετικές USB! Και πάμε και το ακόμα πιο κουφό που θα σας τρελάνει όλους (μαζί με εμένα που είμαι ήδη δεμένος με ζουρλομανδύα....!)

Βρήκα στη Pinnacle μια νεότερη έκδοση λογισμικού και drivers. Την πέρασα στο pc μπας και φτιάξει... Τίποτα. Αποτέλεσμα το ίδιο. Πιάνει όλα τα αναλογικά και κανένα ψηφιακό...

Τσαντίστηκα και λέω να το παρατήσω το θέμα, αλλά μιας και βρήκα τη νέα έκδοση, αποφάσισα να τη περάσω και στο laptop για να μη μένει με τη παλιά. Απεγκατέστησα τη παλιά και έβαλα τη νέα... Αποτέλεσμα;;; Άρχισε και το laptop να πιάνει μόνο τα αναλογικά κανάλια και κανένα ψηφιακό!!!!!!!!!!!

Πλέον το στικάκι δεν πιάνει ούτε στο pc ούτε στο laptop ψηφιακό κανάλι... Και θα δεχόμουν πως έχει χαλάσει, αλλά πως είναι δυνατόν μέχρι πριν λίγο να έπιανε τα πάντα ψηφιακά στο laptop??????

Ψάχνω στην εφαρμογή, στις ρυθμίσεις, μήπως κάτι δεν έχει γίνει σωστά, αλλά όλα είναι ok... Δεν υπάρχουν και πολλές ρυθμίσεις. Διαλέγεις μόνο χώρα και κεραία ή καλώδιο και κάνεις σάρωση. Και μάλιστα έχω δοκιμάσει και σε πολλές άλλες χώρες (Ιταλία, Γερμανία, Βρετανία). Παντού το ίδιο αποτέλεσμα....

Τι να πω... Πάει πουθενά ο νους σας ρε παιδιά;;;;;;
 

Fanfaras

Established Member
19 July 2012
149
Και ετοιμαστείτε για τη χαριστική βολή......

Στο pc έχω το VMware player, ένα πρόγραμμα που δημιουργεί μια νέα εγκατάσταση λειτουργικού, στην υπάρχουσα, που λειτουργεί εντελώς ανεξάρτητα, σαν να έχεις ένα μικρότερο pc μέσα στο ίδιο το pc σου!

Μου ήρθε η φαεινή ιδέα να δω πως συμπεριφέρεται το stick, σ' αυτό το εικονικό λειτουργικό. Σημειώστε πως το εικονικό είναι και πάλι Windows XP SP3 (αλλά χωρίς επιπλέον ενημέρωση windows update, γιατί είχα να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή πάνω από ένα χρόνο)

Αποτέλεσμα; Το στικάκι πιάνει και τα αναλογικά και τα ψηφιακά και μάλιστα με τέλειο σήμα και εικόνα!!!!!!!!! Ρυθμίσεις στο stick; Απολύτως ίδιες με αυτές που έχω σε pc και laptop.....

Ο νους μου πλέον πάει πως κάτι τρέχει στα Windows (ίσως στα updates?) που έχω κάνει σε pc και laptop. Στο laptop θυμίζω πως έπαιζε κανονικά με το install που του είχα κάνει πριν 2-3 χρόνια που πήρα το stick και μόλις του έβαλα το νέο software και drivers της εφαρμογής, σταμάσε να παίζει και εκεί....

Γνώμες?????
 

faethon242

Established Member
24 July 2006
120
Tότε μήπως έχεις πρόβλημα με το codec Η.264 που χρησιμοποιούν τα κανάλια με MPEG-4;

Κατέβασε την δοκιμαστική έκδοση του dvbviewer http://www.dvbviewer.tv/download/DVBViewer_setup_demo.exe και κάνε αναζήτηση πρώτα στην 690MHz που είναι MPEG-2 και πες μας αν βρήκε τα 4 κανάλια (BBC World News, Deutsche Welle, BOYLH, RIKSAT) και αν παίζουν.

Στη συνέχεια κάνε αναζήτηση στην 674ΜHz που είναι MPEG-4 και πες μας αν βρήκε τα 4 κανάλια (ALPHA, ALTER, ANTENNA, MAKEDONIA TV) και αν παίζουν.
 

Fanfaras

Established Member
19 July 2012
149
Δεν μπορώ να το κατεβάσω. Εκτός του ότι το Esset μου βγάζει μήνυμα για ιό, ακόμη κι όταν το απενεργοποιώ το αντιικό, μόλις ολοκληρώνεται το κατέβασμα μου βγάζει σφάλμα δικτύου. Και το έχω δοκιμάσει από δύο διαφορετικά pc και δύο διαφορετικά δίκτυα...

Ωστόσο αν έχω πρόβλημα με το codec αυτό:
α. γιατί έπαιζαν όλα κανονικά στο laptop μέχρι που του έβαλα το νέο software και drivers?
β. Που μπορώ να κατεβάσω αυτό το codec, να το εγκαταστήσω αυτόνομα, να δούμε αν φταίει αυτό πράγματι?
 

faethon242

Established Member
24 July 2006
120
α. γιατί έπαιζαν όλα κανονικά στο laptop μέχρι που του έβαλα το νέο software και drivers?

Πιθανότατα το software της Pinnacle έβαλε δικά του codecs που ίσως να έχουν πρόβλημα με αυτά που είχες ήδη εγκατεστημένα.

Αν έχεις εγκατεστημένα τίποτα codec packs όπως K-lite ή CCCP: Combined Community Codec Pack, καλό είναι να τα απεγκαταστήσεις, να κάνεις επανεκκίνηση και μετά να ξαναεγκαταστήσεις το software της Pinnacle.

Ίσως έτσι να στρώσει και να μην χρειάζεται το παρακάτω βήμα με το dvbviewer.

β. Που μπορώ να κατεβάσω αυτό το codec, να το εγκαταστήσω αυτόνομα, να δούμε αν φταίει αυτό πράγματι?
Πήγαινε εδώ και κάνε κλικ κάτω κάτω στο Download :http://www.dvbviewer.com/en/index.php?page=demo ή εναλλακτικά σου το ανέβασα εδώ: http://www.sendspace.com/file/4wt1zp. Δεν είναι codec, είναι πρόγραμμα demo θέασης ψηφιακών καναλιών που μπορείς να ρυθμίσεις με ποιο codec θα βλέπεις για να βγάλουμε άκρη.

Όταν το εγκαταστήσεις κάνε τις παραπάνω αναζητήσεις που σου έγραψα και πες μας τα αποτελέσματα.

Αν μπορείς επίσης, γράψε ή ανέβασε ένα screenshot τι επιλογές σου δίνει το dvbviewer στο Settings, Options, DirectX, H.264 Video Decoder.
 

Fanfaras

Established Member
19 July 2012
149
Ευχαριστώ κατ' αρχήν για το sendspace. Αν έκανα καλά τις ρυθμίσεις, δεν βλέπει ούτε εδώ, κανένα απολύτως κανάλι...

Παρακάτω τρία captures με τις ρυθμίσεις που ζητάς...

* codec pack δεν έχω εγκατεστημένο....

options1.jpg


options2.jpg


options3.jpg
 
Last edited:

Fanfaras

Established Member
19 July 2012
149
Α, και κάτι άλλο. Στο DBViewer, στο search channel list, στην επιλογή Transpoder List τι πρέπει να βάλω; Εγώ βάζω το Terrestrial (EUR) που μου φαίνεται το πιο σχετικό απ' όλα...
 

faethon242

Established Member
24 July 2006
120
Σε ευχαριστώ για τις φωτογραφίες. Δεν έχεις codec pack λοιπόν.

Πήγαινε Channel, Channel scan,
Reception Type: Terrestric
Transponder list: Terrestrial (EUR) όπως είπες
Frequency (KHz): πάτα το πάνω βελάκι μέχρι να πας στο 48 ή 690000 KHz (BBC World News, Deutsche Welle, BOYLH, RIKSAT)

και μετά Scan Frequency.

Το ίδιο με Frequency (KHz): 674000 KHz (ALPHA, ALTER, ANTENNA, MAKEDONIA TV).

Βρίσκει τα αντίστοιχα κανάλια;
 
Last edited:

Fanfaras

Established Member
19 July 2012
149
Όχι, δεν βρίσκει τίποτα... (οι codecs που φαίνονται στις φωτογραφίες είναι ok?) Και επίσης να κάνω και μια άσχετη ερώτηση. Ακόμα και οι codecs να μην ήταν ok, το λογικό δεν θα ήταν να πιάνει τα κανάλια αλλά απλά να μη δείχνει τίποτα; Εδώ δεν βρίσκει καν τα κανάλια...
 
Last edited:

faethon242

Established Member
24 July 2006
120
Τα codecs φαίνονται σωστά.

Γράφοντας στα πρώτα post ότι "πιάνει" κανάλια, τελικά εννοούσες ότι δεν τα ανιχνεύει καθόλου, όχι ότι τα ανιχνεύει αλλά βλέπεις μαύρο όπως θεώρησα εσφαλμένα :).

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει με τους drivers για USB ή με κάποιο patch τους και εκεί γίνεται η ζημιά.

Έχεις συναντήσει παρόμοια προβλήματα με άλλες συσκευές USB;

Δοκίμασε αυτό: http://smallbusiness.chron.com/reset-usb-drivers-xp-45810.html.

Επίσης, στο dvbviewer, Settings, Options, Hardware, Device εμφανίζει το Pinnacle ή όχι;
 

Fanfaras

Established Member
19 July 2012
149
Όχι, δεν τα ανιχνεύει καθόλου. Στα settings το Pinnacle εμφανίζεται κανονικά. Μάλιστα τα αναλογικά κανάλια τα πιάνει. Όλα δείχνουν πως το στικάκι έχει πρόβλημα, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως λειτουργούσε στο laptop κανονικά...... Είναι πραγματικά ανεξήγητο όλο αυτό...
 

johnkont

Senior Member
20 February 2010
365
Πήγαινε ρυθμίσεις ---> πληροφορίες και και κάνε ενημέρωση codec. Συνδέεται αυτόματα στην pinnacle βάζει το serial number που χρησιμοποιήσες στην εγκατάσταση και ενεργοποιεί το codec.
 

faethon242

Established Member
24 July 2006
120
Αν έκανες και το reset των USB Host Controller και πάλι τίποτα, φοβάμαι ότι η εγκατάσταση των Windows έχει πρόβλημα.

Σε αυτό δείχνει και η δοκιμή που έκανες με το VMware.

Η πιθανότερη λύση είναι format και εγκαταστάση από την αρχή τα Windows και από εκεί και μετά αν θέλεις να κάνεις Windows update, θα πρέπει να ελέγχεις ότι το Pinnacle δουλεύει μέτα από κάθε update αλλιώς απεγκαθιστάς το συγκεκριμένο update.
 

Fanfaras

Established Member
19 July 2012
149
Και έχουν πρόβλημα δύο διαφορετικές εγκαταστάσεις σε pc και laptop? Βέβαια έχεις δίκιο, είναι η πιο πιθανή λύση αυτό. Δυστυχώς...
 

Fanfaras

Established Member
19 July 2012
149
Λοιπόν... Έστειλα mail στη Pinnacle.

Ιδού τι μου προτείνουν να κάνω:


thank you for feedback. can you try uninstalling the software and disconnecting the device.

Can you then turn off the UAC (User Access Control) in the control panel and user accounts and then re-start the computer.

Can you then disable your anti virus software and then re-connect the stick directly to a different USB 2.0 port on your computer and then install the latest Application software from the support section of our website.

Can you then start the TV center and try to scan for channels again, if it still doesn't find any signal can you try using Windows Media Center to scan.

Can you then turn the UAC back on and re-start the computer and enable your anti virus software again.


ΟΜΩΣ ... Δεν καταλαβαίνω, τι είναι το "User Access Control" και πως το κάνω off???? Στο user accounts δεν βλέπω καμιά σχετική επιλογή (υπενθυμίζω έχω Win XP SP3)
Καμιά βοήθεια???
 

faethon242

Established Member
24 July 2006
120
Το User Access Control είναι στα Vista και στα 7.

Υπήρχε έκδοση του λειτουργικού XP Media Center 2005, όχι ξεχωριστό πρόγραμμα.

Άδικα το ψάχνεις περαιτέρω. Αυτά που σου γράφει η Pinnacle είναι αυτά που κουβεντιάσαμε στο τρέχον νήμα.

Μόνο με μία καινούρια εγκατάσταση λειτουργικού θα βρεις άκρη.