Pioneer LX55 vs Yamaha BD-S673

JohnJohn

AVClub Addicted Member
25 June 2006
2,481
Γειά σε όλους. Ενεκα δηλαδής ότι πρέπει να πάρω player για να βλέπει αργότερα ταινίες η 4 μηνών κόρη μου (δικαιολογίες, τρώγομαι να πάρω δικό μου παιχνίδι) αποφάσισα να προχωρήσω σε αγορά.

Το υπάρχον setup: Ηχεία diy (scanspeak μονάδες, προσεγμένος σχεδιασμός), ενισχυτές Creek Destiny και Yamaha RX-V667, HTPC, DAC diy (το κινεζάκι με το CS4397 πειραγμένο), TV LG 50" PK550.

Οι ανάγκες ως τώρα: Αναπαραγωγή mkv, flac, dvd.

Οι ιδιοτροπίες: να έχει display ίδιας απόχρωσης με τον πολυκάναλο ( ice blue ), πρόσοψη αλουμινίου καλοδεχούμενη.



Τώρα θα μου πείτε αφού ρε μεγάλε έχεις το pc, τις ανάγκες σου τις καλύπτεις ήδη. Ναι αλλά η σύζυγος δεν μπορεί να το ανοίγει και να ψάχνει σε φακέλους μιά ώρα.. ανοιξε-κλείσε, ψάξε το mouse κάτω από τα μαξιλάρια κτλ.. ταλαιπωρία.. είπαμε, με τρώει για αγορά.. Μπορώ να πάρω και dvd αλλά η ψαλίδα dvd - blu ray εχει πλεον μικρύνει. Τα blu rays του κατοστάρικου κάνουν μεν δουλειά, (πχ το LG BP420 παίζει και flac ) αλλά πώς θα καταδεχτεί ο Creek να συνεργαστεί? θα τον πιάσουν τα υπαρξιακά του, τι δουλειά έχω εγώ να οδηγούμαι από LG κτλ, καταλαβαίνετε..

Μ αυτά και μ αυτά, όπως καταλάβατε ξεκίνησα από ένα dvd του 30άρικου και κατέληξα στο LX55 !!! Εχει και δύο HDMI. Από την άλλη, είδα και το Yamaha BD-S673 το οποίο δένει μεν αισθητικά με τον πολυκάναλο αλλά δεν ξέρω κι αν ο συνδυασμός yamaha player με yamaha πολυκάναλο έχει πιθανόν κάποιο άλλο πλεονέκτημα.

Παω σε μια λύση βέβαια που πληρώνω και πράγματα που δεν έχω ανάγκη προς το παρόν (δυνατότητα 3D) αλλα τι να κάνουμε..η ομορφιά της ζωής είναι στα περιττά!!

δεδομένου ότι σκεφτομαι να το χρησιμοποιώ και για δικάναλο ήχο, ο Pioneer λέει ότι έχει προσεγμένα υλικά προς αυτήν την κατεύθυνση, είναι ικανός λόγος αυτός να απορρίψω τον Yamaha ή πρακτικά οι διαφορές δεν θα ειναι σημαντικες (δεδομενου οτι ο προσανατολισμός σε αυτές τις μηχανές είναι κυρίως η εικόνα)? Πώς να απαντήσει κανείς θα μου πείτε αν δεν τα έχει ακούσει σε τεστ Α-Β, σωστό, όμως η γενικότερη εμπειρία μπορει να προϊδεάσει για το τι να περιμένει κανείς, δεν απευθύνομαι μόνο στην προσωπική εμπειρία αλλά και στο ένστικτο των εμπειρότερων.

Τι λέτε?
 
Last edited:

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
16,586
Ενα media player το χεις σκεφτει;

Η οικογένεια θα το χαρει περισσότερο (και στο τελος ίσως κι εσυ....)
 

JohnJohn

AVClub Addicted Member
25 June 2006
2,481
υποτίθεται ότι έχω το pc για αυτήν την δουλειά. mkv και flac τα κατεβάζω και τα παίζω απο εκεί. Μάλιστα το έχω χωρίς οπτικό device. Ως τώρα η ανάγκη ήταν μόνο κατεβασμενες ταινίες. Επίσης και η tv εχει usb και παίζει mkv με ελληνικούς εξωτερικούς υπότιτλους, αν και δεν το χρησιμοποίησα σχεδόν ποτέ. Τώρα που έγινα μπαμπάς, αρχίσαμε να γεμίζουμε παιδικά dvd (αν και ειναι πάρα πολυ νωρίς για τηλεοράσεις..). θα μπορούσα απλά να βάλω στο pc ένα dvd ή blu ray και να κλείσει το θέμα και με λίγα χρήματα. Η να πάρω ένα "επιτραπέζιο" dvd με 40-50 ευρώ ή ένα blu ray με 100 και τέλος. Απλά έλεγα μήπως είναι ευκαιρία να πάρω μια πιο decent πηγή που να παίζει τα πάντα (χωρίς όμως να φτάσω σε κοστολόγια της τάξης ενός oppo 95). Διάφορες σκέψεις κάνω γι αυτό μαζεύω γνώμες. Ευχαριστώ για την απάντηση.
 
Last edited:

JohnJohn

AVClub Addicted Member
25 June 2006
2,481
Τελικά πήρα ένα LG BP620

τα υπόλοιπα χρήματα θα γίνουν ..λάστιχα μοτοσυκλέτας!