ΠΟΛΩΣΗ ΚΕΝΤΡΑΡΙΣΜΑ

frelas

New member
23 December 2011
41
Καλησπερά. Εχω βάλει προσωρινα ένα πιάτο στην σκεπή μου (Turksat) άλλα όλες οι συχνότητες είναι ανάποδες όπου V βάζω H και αντίστροφα για να πιάσω κανάλια . Τι μπορεί να φταίει, γιατί όλες οι αποθηκευμένες συχνότητες ακυρώνονται και θέλει να τις περνάω μια μια. Επειδή μελλοντικά θα κάνω το πιάτο κινητό μπορεί κάποιος να μου πει ποιές συχνότητες πρέπει να στοχεύσω άνα δορυφόρο για καλύτερα αποτελέσματα ( κινηση από hispasat μέχρι turksat περιοχή θεσσαλονίκη)
 

kropilack

Senior Member
Για τον turksat.. δεν ξερω γιατι στο κανει αυτο, αλλα θα σου προτεινα να διεγραψεις ολες τις συχνοτητες και να κανεις ανιχνευση δικτυου στην 11844 v 2222.
Τωρα για τους αλλους δορυφορους.. θα πρεπει στην αρχη να βαλεις μια ευκολη συχνοτητα (π.χ για turksat την 11919 v 24444 TRT) και μετα μια-πιο-δυσκολη (π.χ 12597 v 3699 Rustavi 2).
Θα με ενδιεφερε και εμενα να βρω μια λιστα με τις ευκολες και τις δυσκολες συχνοτητες των δορυφορων..
 

frelas

New member
23 December 2011
41
invertotwin-500x500.JPG


Το Lnb το είχα στην αρχή κάθετο προς τα κάτω (όπως φώτο) και μετά το γύρισα σχεδόν οριζόντια απο την αριστερή μεριά (όπως το βλέπουμε πίσω απο το πιάτο και στην φώτο). Εξαρχής εάν θυμάμαι καλά έψαχνα ανάποδες συχνότητες γιατί με σωστή πόλωση δεν έβρισκα σήμα. Οπότε γυρίζοντας το lnb και αλλάζοντας πόλωση θα βρώ το ανάλογο σήμα;
 
Last edited: