...Και συνεχίζω:
1. Σε τι εντάσεις επιθυμείς να παίζει; Το "συναυλιακό", που λέγαμε, εδώ "κολλούσε"; Ή, μήπως, αρκεί μία αξιοπρεπής ένταση ακροάσεων; Φαντάζομαι πως ΔΕΝ πρόκειται, απλώς, για "υπόκρουση"...
2. (Προφανώς το έχεις ήδη υπολογίσει, αλλά) θα υπάρχει ενόχληση από εξωτερικούς ήχους/θορύβους; Θα χρειάζεται, δηλαδή, ο ήχος της εκδήλωσης να υπερκαλύπτει άλλους ήχους;
3. Η στερεοφωνία (του ήχου) είναι απαραίτητη; Δεν αρκεί η μονοφωνία;
Σκέψεις (με υποθέσεις):
1. Η "περικύκλωση" του χώρου με ηχεία, εξυπηρετεί όχι τόσο στην επαρκή κάλυψη όλου του χώρου, όσο στη ΜΕΙΩΣΗ της έντασης από τα ηχεία. Δηλαδή: αντί να υπάρχουν ηχεία στην, κλασσική, διάταξη αριστερά και δεξιά της εκδήλωσης, τα οποία θα έχουν μία ΑΛΦΑ ένταση για να καλύψουν το χώρο, χρησιμοποιούμε περισσότερα ηχεία περιμετρικά του χώρου, με ΣΑΦΩΣ μειωμένη ένταση σε σχέση με τα πρώτα. Έτσι, βοηθάμε και στην πιο ξεκούραστη ακρόαση - ειδικά στους μπροστινούς θεατές που ενοχλούνται πιο εύκολα. Εννοείται πως απαιτείται χρήση Delay.
Αυτό, όμως, δημιουργεί ένα (όχι τεράστιο) πρόβλημα όταν το σήμα ΔΕΝ είναι μονοφωνικό (οι "αριστεροί" θεατές θα ακούν περισσότερο το σήμα των παρακείμενων ηχείων - όπως αντίστοιχα αλλά...αντίστροφα και οι "δεξιοί").
Οπότε, σε περιπτώσεις που ΔΕΝ μας ενδιαφέρει η "στερεοφωνική εικόνα" (με ό,τι αυτό συνεπάγεται), είναι προτιμότερο το μονοφωνικό σήμα (μείξη όλου του σήματος σε ΕΝΑ, το οποίο οδηγείται σε ΚΑΘΕ ηχείο).
2. Ξεκάθαρη πρόταση για Watts, δεν μπορώ να κάνω. Θα σου πω, το εξής: αν, σε έναν τέτοιο χώρο, έπαιζε ένα μουσικό σχήμα του μεγέθους, ΑΣ ΠΟΥΜΕ, των "Δυτικών Συνοικιών" (συντοπίτες μου), ο "Μάνατζερ" (τα εισαγωγικά, έχουν σημασία) πιθανόν να σου μιλούσε για 20.000 Watts και πάνω. Βεβαίως, για 600 άτομα, σε τέτοιες διαστάσεις χώρου, εγώ θα ανταπαντούσα πως με τα μισά (πραγματικά, όχι "κορυφές") Watts, θα ήσουν μια χαρά.
Στη δική σου περίπτωση και με το δεδομένο (?) πως δεν απαιτείς απόδοση κινηματογραφικής αίθουσας στις ταινίες, ούτε συναυλίας στη μουσική, αρκούν αρκετά λιγότερα, για τον απλούστατο λόγο πως...γλιτώνεις τα ΜΠΑΣΑ!
Έτσι, με μερικούς "συνηθισμένους" δορυφόρους (με γούφερ 15 ιντσών και κόρνα 1 ίντσας και ευαισθησία γύρω στα 100db), μπορείς να καλύψεις την εκδήλωσή σου, άνετα.
Υπολογίζοντας πως ο κάθε δορυφόρος είναι από 300 έως 500 Watts, υπολογίζεις πως με 6 δορυφόρους βρίσκεσαι μεταξύ 1800 και 3000 Watts.
Χμμμ...τελικά δεν είσαι μακριά από τον υπολογισμό σου...
Για τη διάταξη των ηχείων, δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο μυστικό, πέραν της προσοχής για τους "μικροφωνισμούς". ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΕΙΡΑ και χονδρικά, μπορείς να πειραματιστείς ως εξής:
Τοποθετείς τα δύο εμπρός ηχεία στις άκρες, πιο εμπρός (προς τους θεατές) από την εξέδρα και με μία κλίση προς τα μέσα, σκοπεύοντας, περίπου, στην 4η-5η σειρά (από τις 29) των καθισμάτων - όχι στο κέντρο της, αλλά λίγο πιο ανοικτά (π.χ. από τα 19 καθίσματα σε πλάτος, το κάθε ηχείο να στοχεύει, ας πούμε, στο 5ο-6ο κάθισμα).
Τα "μεσσαία" ηχεία μπορούν να τοποθετηθούν στο ύψος της 10ης σειράς με αντίστοιχη κλίση προς το εσωτερικό (π.χ. στοχεύοντας στην 15η σειρά, στο 5ο-6ο κάθισμα)
Τα "πίσω" ηχεία μπορούν να τοποθετηθούν στην 20η σειρά με "στόχο" το 5ο-6ο κάθισμα της 25ης σειράς...
Αυτά. Καλή επιτυχία.
Υ.Γ. Α, ναι...τα ηχεία να βρίσκονται ψηλότερα (ένα μέτρο επαρκεί) από το ύψος των αυτιών...