Προσθήκη 802.11n σε MacBook Core Duo. Πως;

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Στην προηγούμενη έκδοση του MacBook (και όχι μόνο,και στα μοντέλα iMac core duo, MacBook Pro core duo), που περιέχει τον intel core duo επεξεργαστή, η κάρτα airport δεν είναι συμβατή με το καινούργιο πρότυπο 802.11n. Κάποιοι όμως βρήκαν την λύση στο πρόβλημα αυτό, αν και όχι τόσο εφικτή για τον μέσο χρήστη.

Η βασική διαφορά του "MacBook core duo" με το "MacBook core 2 duo" είναι πως στο μέν πρώτο η κάρτα airport διαθέτει δύο κεραίες, ενώ στο δεύτερο τρείς. Στο "Le MacBidouille" όμως ανακάλυψαν πως η κάρτα airport που περιέχει το Mac Pro, αν και είναι 802.11n, περιέχει κι αυτή δύο κεραίες.

2modules.jpg


To μόνο που έμενε να κάνουν είναι μια εγχείρηση είς βάθος και να αντικαταστήσουν την κάρτα airport στο MacBook με αυτήν από το Mac Pro. Απ' ότι φαίνεται η εγχείρηση πέτυχε και ο ασθενής όχι μόνο επέζησε αλλά είναι ταχύτερος από πριν.

Το δύσκολο στην όλη υπόθεση ακόμη κι αν αποφασίσει κανείς την εγχείρηση αυτή, είναι να βρεθεί το συμβατό μόσχευμα, δηλ. η συγκεκριμένη κάρτα airport από ένα MacPro. Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε εδώ.