Πρωτοχρονιάτικη συναυλία Φιλαρμονικής Βιέννης

Επειδή, γενικώς, το τελευταίο διάστημα δεν διάγω και τον ευτυχέστερο βίο μου και ίσως παραείμαι γκρινιάρης, θα ήθελα κάποιος από τους συνφορουμίτες να με διορθώσει αν σφάλλω.
Ωστόσο, έχω την εντύπωση ότι και αυτός ο θεσμός που περιμέναμε με λαχτάρα κάθε Πρωτοχρονιά κατσικωμένοι μπροστά στην ΤV, άρχισε τις εκπτώσεις όσον αφορά την ποιότητα.

Όχι της παραγωγής, ούτε φυσικά των εκτελέσεων -προς Θεού- όμως, να, παρακολούθησα και τη φετινή συναυλία και η αίσθηση ήταν "μια απ' τα ίδια".
Βαριές, ανέμπνευστες εκτελέσεις της μαγευτικής μουσικής της οικογένειας Στράους, που στερούσαν όλη την ευφορία και την ψυχική ανάταση ενός ανάλαφρου βαλς ή μιας στροβιλίζουσας πόλκα.

Ξεκαθαρίζω ότι ποτέ δε χώνεψα τον Ζούμπιν Μέτα, θεωρώντας ότι ο Ινδός "θάβει" το ρυθμό στις δικές του ενορχηστρώσεις, ωστόσο αδυνατώ να κατανοήσω τι ήταν αυτό που ώθησε τους ιθύνοντες της Φιλαρμονικής της Βιέννης να τον επιλέξουν για 5η (!) φορά ως επικεφαλής της ορχήστρας, τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια από το πόστο έχουν περάσει μαέστροι σαν τον Ρικάρντο Μούτι, που ειλικρινά χαιρόσουν να παρακολουθείς...

Διάολε, ακόμα και το κλασικό "Radetsky March" κατέστρεψε, φρενάροντας τον ενθουσιασμό του κοινού στο τελευταίο encore, με αποτέλεσμα τα ρυθμικά παλαμάκια να είναι λιγότερα από ποτέ.

Από την άλλη, βέβαια, και το ίδιο το κοινό δεν μού πολυφάνηκε για φίλοι της μουσικής. Μάλλον για VIP και wannabe επώνυμους απ' όλο τον κόσμο επρόκειτο, που έδωσαν μάχη για να διασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο και έπρεπε πάση θυσία να επιδείξουν τα γουναρικά και τα κοσμήματά τους...//;-(