ΠΡΟΒΛΗΜΑ BOOTING ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ PC?

13 June 2010
3,044
Καλησπερα σε ολους σας
Μετα το γνωστο προβλημα με τον SSD που εχει το λειτουργικο στο κυριο PC μου, και θα το παω στο καταστημα για εξετασεις , απο χθες εβαλα μπροστα το δευτερο PC.

Μ/Β ASUS P5B-VM
E6400
VGA 5450
2 HDD 80+500GB
DVD-ROM
Μολις βαζω μπροστα και αρχιζει το μπουταρισμα,μου διαβαζει τη μητρικη και τον επεξεργαστη, επισης γραφει Detecting SATA1 - SATA2 IDE που προφανως ειναι οι δυο σκληροι δισκοι, και εκει σταματαει.
Πρεπει να του ξανακανω 2-3 φορες ALT-CTRL-DEL για να μπει στα WIN.
Επισης μερικες φορες μου αναφερει προβλημα με CPU FAN press F1, και μολις το παταω μπαινει στο λειτουργικο.
Τι πρεπει να κανω?
Πρεπει να αλλαξω κατι στο BIOS?
Ευχαριστω ...................
 

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,473
North by Northeast
Εκτός απο το ευχέλαιο (που είναι πάντα χρήσιμο :p ), κοίταξε α λειτουργεί ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή. ´Ισως θέλει καθάρισμα.

Βγάλε απο το BIOS και τυχόν ρυθμίσεις για περιορισμό ταχύτητας ανεμιστήρων.
 
13 June 2010
3,044
Βγάλε απο το BIOS και τυχόν ρυθμίσεις για περιορισμό ταχύτητας ανεμιστήρων.
Δηλ. Κωστα τι να βαλω στις ρυθμισεις του ανεμιστηρα?
Ο ανεμιστηρας δουλευει κανονικα (Scythe low profile),αλλα ο Ε6400 φθανει τους 70β και η 5450 παθητικη τους 75β μεσα σε λιγα λεπτα.

Ενω με το Silverstonw Cw-02 και τη ψυκτρα των 16cm, ο Ι3-540 ποτε δεν ξεπερναει τους 40,ακομη και μετα απο 4 ωρες λειτουργιας.

Ας οψεται ομως ο SSD που μου χαλασε το παρτυ και τη διαθεση ...............
 

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,473
North by Northeast
Στο BIOS πρέπει να έχει κάτι σαν "target fan speed". Δοκίμασε σε "High" ή παρόμοιο.

Ενεργοποίησε και το S.M.A.R.T., μήπως κάποιος δίσκος είναι έτοιμος να πεθάνει. Θα ου βγάλει προειδοποίηση στην οθόνη μετά το Detecting SATA1 - SATA2 IDE αν τρέχει κάτι.