Πρόβλημα εκκίνησης σε mac mini

kostis

AVClub Enthusiast
26 January 2007
843
Κόρινθος
Γεια σας παιδιά,
χρειάζομαι επειγόντως βοήθεια

τις τελευταίες 3 μέρες είχα πρόβλημα με το parallels, ήθελε πάλι το activation key και όταν το έβαζα δεν το δεχόταν. Για να μην καλεί στην μαμά εταιρεία είχα κάνει προσθήκη κάποιες γραμμές στο αρχείο hosts πριν 6 μήνες που το εγκατέστησα και τα xp δούλευαν μια χαρά.

Σήμερα βρήκα καινούριο κωδικό για το parallels και πριν τον βάλω προσπάθησα να ξαναμπώ στο αρχείο hosts για να το ξαναλλάξω αφού οι οδηγίες δίναν νέες γραμμές γι' αυτό. Το άλλαξα, μπήκα στο parallels, δεν είδε την προηγούμμενη εγκατάσταση xp που είχα και λέω δεν κάνω μια επανεκκίνηση. Κάνω τερματισμό στο mac και μόλις πατάω το κουμπί να το ξανά εκκινήσω, κολλάει στη λευκή οθόνη με το μήλο και το κυκλάκι που γυρίζει (αυτό που προηγείται της επιφάνειας εργασίας) και δεν προχωράει.

Έχω lion και πριν κάνω αλλαγή στο hosts είχα αλλάξει τα δικαιώματα στο macintosh HD (είχα βαλει read and write στο χρήστη everyone) σε όλα τα περιέχόμενα του γιατί ήταν κλειδωμέενο κα αλλιώς δεν μπορούσα να το αλλάξω.

Επίσης να πω ότι κρατώ backups με το time mashine σε εξωτερικό δικτυακό σκληρό.

ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΙ ΦΕΥΓΩ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ. Αν μου εξηγήσετε απλά και αναλυτικά τι πρέπει να κάνω ίσως τα καταφέρω, καθώςς δεν είμαι και τέρα γνώσεω στους υπολογιστές και ειδικά σε mac.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 

kostis

AVClub Enthusiast
26 January 2007
843
Κόρινθος
Λοιπόν πάτησα κουμπί παρατεταμένα, έσβησε, τον ξαναναψα πατώντας cdm+R και κατάφερα να κάνω repair disc permitions. Τώρα παλεύω με το time mashine να πάω το macintosh HD καμιά βδομάδα πίσω. Ίδωμεν...
 

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,750
Aθηνα
Repair permissions μέσω disk utility με boot από το recovery partition δε Γίνεται ?

Το cmd+r Τι σχέση έχει ?
 

kostis

AVClub Enthusiast
26 January 2007
843
Κόρινθος
OK τελικά επανήλθε όπως εξήγησα έκανα repair disc permitions. Κατα την εκκίνηση έιχα συνεχώς πατημένα τα cmd+R και μετά με έβαλε σε ένα μενού που μπορούσα να εκτελέσω κάποιες εντολές. Μία από αυτές με οδήγησε στο repair.