Πρόβλημα με foobar και rdac σε laptop dell

ddnk

Established Member
22 December 2009
177
Καλησπέρα,
έχω ένα Dell laptop και χρησιμοποιώ το foobar μαζί με το arcam rdac. Η σύνδεση γίνεται με ένα δίμετρο Wireworld usb καλώδιο.
Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα,παίζοντας μετά από λίγη ώρα ακούγονται κάποιοι ήχοι σαν τσικ τσικ (δεν ξέρω πως αλλιώς να τα
περιγράψω :huh2:). Δεν είναι πρόβλημα του rdac (παίζει μια χαρά με άλλη πηγή) ούτε και ρυθμίσεων (wasapi,24bit).
Μείωσα το buffer αλλά πάλι τίποτα. Μπορεί να είναι θέμα του Dell; Έχει κανείς καμιά γνώμη;
Ευχαριστώ.
 

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
8,483
Αθήνα, Ηλιούπολη
-Αύξησε το buffer.

-Το πρόβλημα υπάρχει με όλα τα αρχεία ήχου ή μόνο με ορισμένα (π.χ. υψηλής ανάλυσης);

-Δοκίμασε και κάποιο άλλο player (π.χ. Media Monkey) και πες μας.

-Κάνε όλα τα κλασσικά (Drivers update, ενημερώσεις κλπ). Αφαίρεσε όλα τα μη απαραίτηητα προγράμματα και υπηρεσίες που τρέχουν στο background μήπως υπάρχει κάποιο conflict.

-Δοκίμασε και μ' ένα "κοινό" USB καλώδιο. Καμμιά φορά δεν ξέρεις τι γίνεται.

-Στείλε e-mail στον κατασκευαστή του rdac αναφέροντας το Hardware και το Software που χρησιμοποιείς. Υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες για ασυμβατότητες.
Πιθανόν να αντιμετωπίζεται το θέμα με κάποιο Firmware Update από μέρους του.

Πάντως υποψιάζομαι πρόβλημσ στη υλοποίηση της θύρας USB (στα τσιπάκια που έχουν επιλεγεί). Άν ισχύει κάτι τέτοιο, το πρόβλημα δεν επιδέχεται θεραπεία.
 
Last edited:

Chris1967

Supreme Member
11 September 2010
4,225
Απενεργοποίησε την προστασία οθόνης και ότι έχει να κάνει με την οικονομία ρεύματος του λάπτοπ, δίσκος πάντα ON, ποτέ κλείσιμο οθόνης και ποτέ hybernation, επεξεργαστής πάντα μάξιμουμ.

Κλείσιμο αντιικών κλπ όπως πολύ σωστά σου είπε ο Μιχάλης πιο πάνω, διότι υπάρχει περίπτωση να σκανάρουν ή να γίνετε κάποια διεργασία στον δίσκο, δεν νομίζω να φταίει το USB πάντως ούτε το καλώδιο.
 

ddnk

Established Member
22 December 2009
177
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,
α.αυξάνοντας το buffer αυξάνεται και το πρόβλημα
β.δοκίμασα όλες τις usb θύρες 2.0 και 3.0 πάλι τίποτα
γ.απλό καλώδιο printer,πάλι
δ.συμβαίνει κυρίως όταν κάνω ¨ζαπινγκ¨στις λίστες μου,στα μπρος και πίσω μέσα στα τραγούδια

Είδα στο internet και κάποιον άλλον με dell και το ίδιο πρόβλημα οπότε μένει να δοκιμάσω άλλο laptop...και άλλο πρόγραμμα.
Με windows 7 64 bit μήπως να δοκιμάσω άλλο output εκτός από wasapi?
 

ddnk

Established Member
22 December 2009
177
Τελικά μάλλον στο Dell είναι το πρόβλημα όσο περίεργο και αν ακούγεται,
με asus netbook με ίδιες ρυθμίσεις μέχρι τώρα όλα καλά.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
 

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
8,483
Αθήνα, Ηλιούπολη
Τελικά μάλλον στο Dell είναι το πρόβλημα όσο περίεργο και αν ακούγεται,
με asus netbook με ίδιες ρυθμίσεις μέχρι τώρα όλα καλά.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
Καθόλου περίεργο. Το είχα υποπτευθεί από την αρχή. Αναφέρονται συχνά ασυμβατότητες στις υλοποιήσεις της USB.

Διάβασε εδώ: Οδηγίες προς Ναυτιλομένους.

Εάν επρόκειτο για Desktop, θα υπήρχε λύση. Σε NetBook δυστυχώς δε μπορεί να γίνει κάτι.

Υ.Γ. Άν μπορείς, πες μας για ποιό ακριβώς μοντέλο της Dell πρόκειται, ώστε να το έχουν υπ' όψιν και άλλοι φίλοι στο forum...
 

ddnk

Established Member
22 December 2009
177
Το μοντέλο είναι το Inspiron q15r με core i5 windows 7 64bit, είναι αυτό που αλλάζει το καπάκι.
 

farflung

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,017
refugee from Eta Carinae
Kαποια διεργασια τρωει τους πορους του συστηματος,κανε uninstall στο foobar restart και ξαναβαλε την πιο τελευταια εκδοση,αν το κανει παλι δες μηπως τρεχει εκεινη την στιγμη στο background κανενα προγραμμα,οπως antivirus, αν και κανονικα δεν θα επρεπε γιατι δεν εχει μεγαλες απαιτησεις ο foobar και το κομπιουτερακι σου δυνατο ειναι,επισης δοκιμασε να παιξεις χωρις wasapi να δεις στο κανει και εκει,αν επιμενουν δες στις συσκευες sto control panel αν οι usb drivers ειναι σωστοι και στο sound πια συσκευη ηχου τρεχει εκεινη την στιγμη,αν δεν παιξει τιποτε βαλε asioforall,αν ουτε αυτο δοκιμασε αλλο προγραμμα,αν δεν παιξει τιποτε πας για format
 

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
8,483
Αθήνα, Ηλιούπολη
@farflung
Καλά, υποτίθεται ότι π φίλος μας έχει κάνει όλα όσα γράφεις.
Του τα συστήσαμε άλλωστε και εμείς προηγουμένως, όπως βλέπεις.

Σου φαίνεται τόσο απίθανο να υπάρχουν προβλήματα με το Hardware, ασυμβατότητες (incompatibilities), conflicts μεταξύ συσκευών;

Μάλλον δεν σου έχει τύχει. Για ρώτα κι' εμάς!
Διάβασε το κείμενο που συνέστησα πιό πάνω, όπου αναφέρονται αρκετά παραδείγματα. Και έχουν αναφερθεί κάμποσα εδώ στο forum.

Τα προβλήματα με το Hardware είναι το τελευταίο που θέλουμε να πιστέψουμε, αλλά δυστυχώς συμβαίνουν! :frown:
 

farflung

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,017
refugee from Eta Carinae
@farflung
Καλά, υποτίθεται ότι π φίλος μας έχει κάνει όλα όσα γράφεις.
Του τα συστήσαμε άλλωστε και εμείς προηγουμένως, όπως βλέπεις.

Σου φαίνεται τόσο απίθανο να υπάρχουν προβλήματα με το Hardware, ασυμβατότητες (incompatibilities), conflicts μεταξύ συσκευών;

Μάλλον δεν σου έχει τύχει. Για ρώτα κι' εμάς!
Διάβασε το κείμενο που συνέστησα πιό πάνω, όπου αναφέρονται αρκετά παραδείγματα. Και έχουν αναφερθεί κάμποσα εδώ στο forum.

Τα προβλήματα με το Hardware είναι το τελευταίο που θέλουμε να πιστέψουμε, αλλά δυστυχώς συμβαίνουν! :frown:

υπαρχει η πιθανοτητα να ειναι ετσι αφου εξαντληση ομως τα παντα σε θεματα soft,υπερτατη λυση το format για να εισαι σιγουρος, και μετα πας σε hard γιατι εκει ποναει η τσεπη
 

George35

Established Member
27 August 2010
223
Έχω κι εγώ μικρο-προβλήματα με "τσικ-τσικ", επίσης με Dell laptop. Πρέπει να είναι όντως θέμα USB, γιατι δοκίμασα να στείλω τον ήχο μέσω HDMI στην τηλεόραση, κι από εκεί με optical η coaxial στο DAC, και το πρόβλημα εξαφανίστηκε.
 

farflung

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,017
refugee from Eta Carinae
δειτε μεσα στα devices στο Windows Hardware Device Manager αν δειχνει errors ή στο Universal Serial Bus controllers ειναι δυσκολο να υπαρχει προβληματικη usb σε μοντερνο λαπτοπ αν ηταν ετσι δεν θα δουλευαν και αλλα πραματα.
Τεσπα δεν επιμενω αλλο,ο καθενας οτι μπορει.
 

ddnk

Established Member
22 December 2009
177
Το επίσης αξιοπερίεργο είναι οτι όταν ακούω e-radio τα τσικ τσικ δεν εμφανίζονται,
που πάλι η σύνδεση είναι rdac μέσω usb...
 

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
8,483
Αθήνα, Ηλιούπολη
Το επίσης αξιοπερίεργο είναι οτι όταν ακούω e-radio τα τσικ τσικ δεν εμφανίζονται,
που πάλι η σύνδεση είναι rdac μέσω usb...
Ποιό πρόγραμμα χρησιμοποιείς ως player;
Χρησιμοποιείς κάποιο εξωτερικό DAC ή κάρτα ήχου, εκτός της On-Board;

Δώσε μας συμπληρωματικές λεπτομέρειες... :chinscratch:
 

ddnk

Established Member
22 December 2009
177
Μόνο foobar και σύνδεση με το rdac μέσω usb,το rdac κατεβάζει μόνο του τους δικούς του drivers
και στο foobar επιλέγω μόνο wasapi...
 

thor

AVClub Enthusiast
30 December 2006
722
Αθηνα
Καλησπέρα,
έχω ένα Dell laptop και χρησιμοποιώ το foobar μαζί με το arcam rdac. Η σύνδεση γίνεται με ένα δίμετρο Wireworld usb καλώδιο.
Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα,παίζοντας μετά από λίγη ώρα ακούγονται κάποιοι ήχοι σαν τσικ τσικ (δεν ξέρω πως αλλιώς να τα
περιγράψω :huh2:). Δεν είναι πρόβλημα του rdac (παίζει μια χαρά με άλλη πηγή) ούτε και ρυθμίσεων (wasapi,24bit).
Μείωσα το buffer αλλά πάλι τίποτα. Μπορεί να είναι θέμα του Dell; Έχει κανείς καμιά γνώμη;
Ευχαριστώ.

εχω την εντυπωση οτι πρεπει να μειωσεις το buffer του rdac στο ελαχιστο αφου η usb του ειναι Asynchronous. τουλαχιστον σε μενα που παιζω με dac με Asynchronous usb αυτο λυνει το προβλημα
 

ddnk

Established Member
22 December 2009
177
Αυτό που λες φίλε thor είναι σωστό, στην αρχή είχα το buffer κοντά στα 800 όταν είχα το dacmagic
Βάζοντας το rDac τα τσικ τσικ ήταν πάρα πολλά από το πρώτο δευτερόλεπτο αναπαραγωγής,
τώρα το μείωσα στα 100 και πάλι κάνει αλλά πιο αραιά και κυρίως όταν κάνω search μέσα στα
τραγούδια...